Je li je mogće tražiti neki predmet prema godini proizvodnje/izdavanja, npr. da mi filtrira sve knjiga koje su izdane od 2007. prema dalje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kupovo sam više stvari ovih dana i za jedan sam dobio Tracking number kad idem provjeriti na http://ips.posta.hr/ kaže da nema informacija .
Koji je uzrok tome?
I gdje još mogu provjeriti.
Kupovo sam više stvari ovih dana i za jedan sam dobio Tracking number kad idem provjeriti na http://ips.posta.hr/ kaže da nema informacija .
Koji je uzrok tome?
I gdje još mogu provjeriti.
Neki prodavači ti daju lažni tracking number, s kojim ne možeš provjerit gdje ti je pošiljka. A ako je pravi ne možeš odma provjerit, pričekaj par dana pa ćeš moći.
Kad si dobio tracking number? Pričekaj nekoliko dana, tjedan dana pa onda pogledaj.
Imam pitanje - Kupujem predmet za 100 $. Dakle shipping + carina itd. bi trebalo biti maksimalno 20 $, ne?
No dolje piše:
Imam pitanje - Kupujem predmet za 100 $. Dakle shipping + carina itd. bi trebalo biti maksimalno 20 $, ne?
No dolje piše:
Nešto su gadno krivo izračunali...
Time left:
15m 4s
Current bid:
US $102.50
Shipping:
$959.00
Da kupim ili ne?
Molim odgovor brzo. Hvala!
Time left:
15m 4s
Current bid:
US $102.50
Shipping:
$959.00
Da kupim ili ne?
A što kupuješ da ti je shipping toliko skup? Nosač aviona?
Time left:
15m 4s
Current bid:
US $102.50
Shipping:
$959.00
Da kupim ili ne?
A što kupuješ da ti je shipping toliko skup? Nosač aviona?
Ne, običnu grafičku karticu ...
ako ti se plaća 1000 dolara za dostavu kupi slobodno
EDIT: to je kulturan način da ti seller kaže da neće isporučivati u tu zemlju
Ali seller je iz Rijeke, a ja sam iz Zagreba...
Ali seller je iz Rijeke, a ja sam iz Zagreba...
Pošalji mu poruku.
Evo, poslao sam mu poruku.
Radi se o tome da sam osvojio aukciju za grafičku karticu - GTX 680 i zadnji bid bio je moj. Sada, kupio sam ju za 120 $.
No, pod "Shipping Details" piše da shipping košta još + 959.00$.
Poslao sam poruku čovjeku. Nadam se da ćemo ovo uspjeti srediti nekako, budući da je iz Rijeke...
Radi se o tome da sam osvojio aukciju za grafičku karticu - GTX 680 i zadnji bid bio je moj. Sada, kupio sam ju za 120 $.
Poslao sam poruku čovjeku. Nadam se da ćemo ovo uspjeti srediti nekako, budući da je iz Rijeke...
Za 120$ kupio GTX 680..
Može link od sellera?
Za 120$ kupio GTX 680..
Može link od sellera?
Zato ti je shipping 959$ jer je redovna cijena oko 3800 kuna i prodavać sa shippingom plati proizvod poštarinu i još zaradi
nisam nikad prodavao na ebay-u ali mislim da je slično ko i kod aukcije na shipping ne plaćaš proviziju a na prodajnu cijenu plaćaš zato ljudi stave visok shipping a nisku cijenu
Ovo je moje mišljenje ako sam u krivu nek me neko ispravi
Zato ti je shipping 959$ jer je redovna cijena oko 3800 kuna i prodavać sa shippingom plati proizvod poštarinu i još zaradi
nisam nikad prodavao na ebay-u ali mislim da je slično ko i kod aukcije na shipping ne plaćaš proviziju a na prodajnu cijenu plaćaš zato ljudi stave visok shipping a nisku cijenu
Ovo je moje mišljenje ako sam u krivu nek me neko ispravi
Tako sam i ja kontao ali opet dodje to 1079$ što je puno više od redovne cijene.
Zaista ne znam - ovako nešto još nisam vidio na eBayu. Pričekati ćemo da čovjek odgovori. No mislim da je moguće riječ o grešci - shipping se računa na temelju težine proizvoda. Zbog toga sumnjam da bi shipping mogao biti tako velik.
A opet, mogao bih se dogovoriti s čovjekom ako je iz Rijeke.
No, ono što me zanima jest sljedeće: Može li prodavač ono što prodaje "cancel"-ati? Dakle da mi jednostavno kaže da se prodalo po preniskoj cijeni i da mi zbog toga neće prodati grafičku?Je li obavezan prodati, po bilo kojoj cijeni, u trenutku kada stavi u prodaju? (Kao što sam ja obavezan kupiti predmet kada stavim svoj bid...)
U koju kategoriju spadaju hardcover ili paperback knjige, da ne naručujem eknjige ili u pdf formatu...
Nonfiction
Fiction & Literature
Textbooks, Education
ili neka druga kategorija koju nisam naveo.
Zaista ne znam - ovako nešto još nisam vidio na eBayu. Pričekati ćemo da čovjek odgovori. No mislim da je moguće riječ o grešci - shipping se računa na temelju težine proizvoda. Zbog toga sumnjam da bi shipping mogao biti tako velik.
No, ono što me zanima jest sljedeće: Može li prodavač ono što prodaje "cancel"-ati? Dakle da mi jednostavno kaže da se prodalo po preniskoj cijeni i da mi zbog toga neće prodati grafičku?Je li obavezan prodati, po bilo kojoj cijeni, u trenutku kada stavi u prodaju? (Kao što sam ja obavezan kupiti predmet kada stavim svoj bid...)
ne, shipping je ona cijena koju prodavač unese pri postavljanju oglasa. Ako želi, može staviti milijun i ti kao kupac trebaš toga biti svjestan pri kupovini, te prihvatiti kako je. Uvjete prodaje postavlja prodavač, a ne kupac.
[ovo govorim na temelju logike, ne iz iskustva prodavača]
Sad ovisi o dobroj volji prodavača što će napraviti.
ne, shipping je ona cijena koju prodavač unese pri postavljanju oglasa. Ako želi, može staviti milijun i ti kao kupac trebaš toga biti svjestan pri kupovini, te prihvatiti kako je. Uvjete prodaje postavlja prodavač, a ne kupac.
[ovo govorim na temelju logike, ne iz iskustva prodavača]
Sad ovisi o dobroj volji prodavača što će napraviti.
Ovo je doista interesantno....treba pitat pa vidjeti. Ne mogu skužit što je htjeo postić time...
Može biti greška, a može biti i zamka. Tako se događa da imaš istovjetne proizvode koji s početnim bidom od 1 cent (ili koja je već najmanja početna cijena) s poštarinom koštaju isti takav proizvod koji nije na aukciji s "free shipingom". Nisi provjerio cijenu dostave prije nego si bidao?
Evo, javio mi se čovjek. Rekao je da nije bilo riječ o nikakvoj grešci što upućuje na to, kako sam se i sam uvjerio prilikom testiranja stavljanja oglasa, da seller može sam odrediti dodatnu cijenu shippinga.
Naravno, to mi se u početku činilo smiješno budući da se pored mene javilo desetak ljudi zainteresiranih za aukciju, koji bi na kraju trebali platiti i više od 1000$ - što je suludo budući da takva ista grafička u Hrvatskoj košta mnogo manje. Dakle, bila je to zamka. No, dobio sam "transaction cancel" koji sam i prihvatio tako da nema brige.
Evo, javio mi se čovjek. Rekao je da nije bilo riječ o nikakvoj grešci što upućuje na to, kako sam se i sam uvjerio prilikom testiranja stavljanja oglasa, da seller može sam odrediti dodatnu cijenu shippinga.
Naravno, to mi se u početku činilo smiješno budući da se pored mene javilo desetak ljudi zainteresiranih za aukciju, koji bi na kraju trebali platiti i više od 1000$ - što je suludo budući da takva ista grafička u Hrvatskoj košta mnogo manje. Dakle, bila je to zamka. No, dobio sam "transaction cancel" koji sam i prihvatio tako da nema brige.
Naravno, ma zašto me ne iznenađuje da je riječ o prijevari iz koje strane nego - Hrvatske! Aj dobro pa si se izvuko...
Imas srece - da je bio supak od prodavaca nebi dobio ponistenje transakcije vec bi morao platit.
eBay nije za zajebanciju, ako te nesto zanima a velika je cijena shippinga ili je nema, prvo se posalje poruka selleru da se vide stvari a onda se tek bida/kupuje, a ne obrnuto.
Naravno, ma zašto me ne iznenađuje da je riječ o prijevari iz koje strane nego - Hrvatske! Aj dobro pa si se izvuko...
Pa nije prijevara ako je prodavač odmah napisao kolika je poštarina,treba dobro pročitati sve što piše.
Gledo sam sad i njegove druge oglase.
Hoće navući ljude koji ne gledaju shipping i ako proda po 1 $ on je u zaradi jer je u shipping zaraćunao cijenu+shipping+zaradu
Realno, zar netko narucuje nesto za sto ne zna koliko ce ga u konacnici kostati? A i kod checkouta vise puta je uvecan ulupni iznos i moze se odustati od kupnje

U slučaju da seller ne isporuči item u roku od 30 dana, prvo se njemu obraćam i trazim da refounda/šalje opet ili koja je procedura? Prvi puta mi item nije došao u skoro 30 dana, inače je sve uredno dolazilo za 2 tjedna, maksimalno 3.
Bok!
Hitno Vas molim za pomoć !
Ovako
Naručila sam vjenčanicu preko E-baya i zvali su me sa carine da je vjenčanice kod njih. Sada oni žele da platim PDV,carinu ( to sam i znala da ću morati platiti) te UVOZNE TROŠKOVE od Kine do Hrvatske avionom za koje nisam znala pošto mi je bio free shipping ! Meni je realno da je to platila osoba od koje sam kupila vjenčanicu no oni žele dokaz da je to ta osoba platila. Šta da radim ??
Hvala !!