eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.123
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
bjede kaže...
Nisam odmah platio, ali navedeno je da je rok 45 dana od plaćanja.

Have a problem with a transaction? We encourage you to contact the seller directly by opening a dispute in the Resolution Center within 45 calendar days of payment.

Zašto cijelo vrijeme iz tebe moramo izvlačiti informacije kao da ti čupamo zube? Nisi odmah platio - A KAD SI PLATIO? Koliko dana je prošlo od kupnje (kad si kliknuo da ćeš kupiti taj artikl), a koliko od trenutka kad si ga platio?

bjede kaže...
Uz niti jedan artikl ne piše rok za žalbu! Piše samo datum kupnje. Žalba se otvara kroz Resolution Center i tek kad uđeš u njega piše ovo što sam iznad naveo.

Meni piše. Ne pojavi se odmah nakon kupnje, ali se pojavi nakon nekog vremena. Meni recimo piše: "Don't forget to leave feedback! If there was a problem, please go to the Resolution Center by 11/29/12." za artikl koji sam kupio i platio 10/16/12.

Ako ti ne piše - jesi slučajno ostavio feedback prije nego su ti artikli došli?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 22:56 (mbaksa).
17 godina
mbaksa kaže...

Zašto cijelo vrijeme iz tebe moramo izvlačiti informacije kao da ti čupamo zube? Nisi odmah platio - A KAD SI PLATIO? Koliko dana je prošlo od kupnje (kad si kliknuo da ćeš kupiti taj artikl), a koliko od trenutka kad si ga platio?

Meni piše. Ne pojavi se odmah nakon kupnje, ali se pojavi nakon nekog vremena. Meni recimo piše: "Don't forget to leave feedback! If there was a problem, please go to the Resolution Center by 11/29/12." za artikl koji sam kupio i platio 10/16/12.

Ako ti ne piše - jesi slučajno ostavio feedback prije nego su ti artikli došli?

Ne moraš izvlačiti, rekao sam sve što je relevantno, a to je kada je item plaćen. Kad je kupljen, a kad plaćen u ovom slučaju nije bitno budući da dotični seller ostavlja određeni rok za aplaćanje (unutar kojega sam ja i platio).

Je, u pravu si za ovo s obavijestima. To se javlja nakon nekog određenog vremena, ne znam točno koliko. Ja za ova 2 itema nažalost nisam vidio jer uvijek računa 45 dana od plaćanja kako je i navedeno. I eto ovaj put iz nekog razloga to ne vrijedi.

Ne, nikad ne ostavljam feedback prije.

Prodajem NBA dresove! http://www.forum.hr/showthread.php?t=742955
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 0:24 (bjede).
17 godina
moderator
bjede kaže...

Ne moraš izvlačiti, rekao sve što je relevantno, a to je kada je item plaćen. Kad je kupljen, a kad plaćen u ovom slučaju nije bitno budući da dotični seller ostavlja određeni rok za aplaćanje (unutar kojega sam ja i platio).

Čitam sad - eBay ipak računa 45 dana od plaćanja: http://pages.ebay.com/coverage/index.html

Pazi jednu stvar - piše da proizvod mora imati "eBay Buyer Protection" znak - imaj li ti artikli taj znak? Ako nemaju, onda je rok za žalbu možda kraći. Ako imaju, onda ne možeš ništa drugo napraviti nego kontaktirati eBay da ti objasne zašto ti ne daju otvaranje žalbe/casea/disputea.

17 godina
mbaksa kaže...
bjede kaže...

Ne moraš izvlačiti, rekao sve što je relevantno, a to je kada je item plaćen. Kad je kupljen, a kad plaćen u ovom slučaju nije bitno budući da dotični seller ostavlja određeni rok za aplaćanje (unutar kojega sam ja i platio).

Čitam sad - eBay ipak računa 45 dana od plaćanja: http://pages.ebay.com/coverage/index.html

Pazi jednu stvar - piše da proizvod mora imati "eBay Buyer Protection" znak - imaj li ti artikli taj znak? Ako nemaju, onda je rok za žalbu možda kraći. Ako imaju, onda ne možeš ništa drugo napraviti nego kontaktirati eBay da ti objasne zašto ti ne daju otvaranje žalbe/casea/disputea.

Imaju.

Prodajem NBA dresove! http://www.forum.hr/showthread.php?t=742955
17 godina
bjede kaže...

Pero Dinamit kaže...

@bjede

Šta ti radiš da malo malo otvaraš case? Ja do sada u preko 50ak transakcija nisam niti jednom otvarao case, uvijek se dogovorim sa sellerom o refundu ili ponovnom slanju, iako je toga bilo svega 2,3 puta možda.

I ne kužim ovo da imaš pozitivna iskustva i onda otvaraš case. Šta švercaš stvari pa ti šalje duplo svaki proizvod, a ti njemu direktno na PP uplatiš lovu? Joj joj {#} 

Molim te o kojim glupostima ti pričaš?! Šta se praviš pametan kk? Koji šverc, koje direktno plaćanje PP-om?! Poslano mi je nekoliko stvari odjednom i nisu došle. I šta sad? Znači kad imaš s nekim pozotivna iskustva ne smiješ otovirit case?

I da te molim te pitam po čemu si ti zaključio da ja "malo malo" otvaram case?! Wtf? Prvi put u životu pitam nešto u vezi toga.

Koji lik... {#}

Oprostite gospodine što sam pitao. Ovo za otvaranje casea sam krivo nešto razumio, duboko se ispričavam. Hoćete mi oprostiti? {#}

Ovo na kraju je yebena šala. Koji racku se dimiš?

Imaš rok do kojeg se možeš službeno žaliti i to je to. Kontaktiraj sellera i dogovori s njime sve što trebaš van ibeja, vrlo vjerojatno će ti izaći u susret. 

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Da li neko može okvirno da mi kaže koliko traje dostava proizvoda vrijednosti preko $70 koristeci shipping od oko 20 i 40 dolara.

I'm only gonna let you kill me once.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mikipumas kaže...

Da li neko može okvirno da mi kaže koliko traje dostava proizvoda vrijednosti preko $70 koristeci shipping od oko 20 i 40 dolara.

moga si staviti i link na predmet da vidimo o kojoj vrsti shippinga se radi.

Al nema pravila, naručivao sam stvari od par dolara i znale su doć za 10 dana a neke za 30 dana.

13 godina

narucim jednu stvar od 120 kn , koliko trebam vremenski razmak cekati , da narucim drugu narudbu do 160 , da se ne spoje na carini ( ili s time nema problema ) ? 

g3AR

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

narucim jednu stvar od 120 kn , koliko trebam vremenski razmak cekati , da narucim drugu narudbu do 160 , da se ne spoje na carini ( ili s time nema problema ) ? 

5 sekundi, jer naručuje od drugog prodavača! Ili ako naručuješ od istog, svaku narudžbu posebno šalje.

15 godina
neaktivan

PSP neki, shipping kad je omogucen je uglavnom Standard Int'l Shipping, okvirno?

I'm only gonna let you kill me once.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
g3arv8 kaže...

Misliš ono da dvije narudžbe ne dođu u isto vrijeme pa da ti to ne računaju kao uzastopne pošiljke? Na to ne možeš utjecati. Jedini koliko-toliko siguran način ti je da si naručiš paket s tracking brojem pa kad vidiš da je paket na avionu, da onda naručiš drugi. Za tog drugog će im trebati nekoliko dana ili možda i tjedan da dođe na red za slanje.

13 godina

Kolika je vjerojatnost da će mi ovu kocku cariniti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
FileFicho kaže...

Neće.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
17 godina
moderator
FileFicho kaže...

Ovolika: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

17 godina

Dogodi li vam se da kada je aukcija previše jeftina, da prodavač jednostavno ne pošalje proizvod. Pobijedio u 2 aukcije gdje su proizvodi bili 40% niži od stvarne cijene i nisam dobio.

Slučajnost- ne znam.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
Ag008 kaže...

Dogodi li vam se da kada je aukcija previše jeftina, da prodavač jednostavno ne pošalje proizvod. Pobijedio u 2 aukcije gdje su proizvodi bili 40% niži od stvarne cijene i nisam dobio.

Slučajnost- ne znam.

Novci nazada i negativni feedback bez ikakvog razmisljanja i pitanja.

16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Slučajnost- ne znam.

Jesi ikako kontaktirao seller-a? Davat negativni feedback odmah mi nekako nije fer ali ti radi kako hoćeš...

When all else fails - crowbar the fucker
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
Ag008 kaže...

Slučajnost- ne znam.

Novci nazada i negativni feedback bez ikakvog razmisljanja i pitanja.

zašto odmah neg. feedback? Pa zar nije ljudski prvo pitati o čemu je riječ i tražiti povrat ili da pošalje. Mislim, ja sam imao par situacija da nije stiglo ili slično, ljudi mi se odmah ispričavaju i pitaju hoću li povrat novca ili da ponove pošalje. Nek čovjek prvo pita, ako odbija suradnju, kontaktirati ebay i onda tek na neg. feedback. Ionako je to zadnja mogućnost.

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
15 godina
neaktivan

Neki dan mi s ebaya stigla dva identična xbox 360 pc joysticka (jeftine kopije xbox 360 kontrolera po 12$ {#})

Problem je u tome što OBA ne rade, ne bi mi bilo čudno da jedan ne radi, ali kud i kako baš oba.. Isprobao ih na dva različita kompa i na nekoliko razičitih igara, nula bodova. Windowsi (WIN 7) ih prepoznaju kao "usb hardver" ali igre ih ne prepoznaju.

Imam još jednog, također kopiju xbox 360 ali taj je po izgledu full identičan originalu,par $ skuplji od ovog smeća gore ali mali radi ko urica i nikad problema.

Ugavnom,znam da ću dobiti povrat love ALI moram liku poslat natrag taj paket, brijem da bi me poštarina za taj paket (oko 800g) do Kine koštala dobrih 120-150kn ako ne i više! pogotovo ako još zatraži "expresnu" dostavu... a to mi je full neisplativo jer su me joystici koštali nekih 150kn..tako da sam svejedno onda u minusu za cijenu poštarine xD..lol

Moje pitanje glasi, je li moguće dobiti povrat love bez da se itemi pošalju natrag, ima li tko kakvo iskustvo sa time? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 21:25 (Child Of Bodom).

0 0 hvala 0
15 godina

Meni je prodavač bez problema vratio 15-ak $ jer mi LCD za Nokiu nije radio,nisam ga morao slati. 

Reality is wrong. Dreams are for real.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
A da posaljes na njegov trosak? Ilo se barem tako postavi prema selleru, pa neces mu jos placati sta ti je posla neisparvnu robu?
CARPE DIEM
14 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...
A da posaljes na njegov trosak? Ilo se barem tako postavi prema selleru, pa neces mu jos placati sta ti je posla neisparvnu robu?

Problem je kad saljes van, postarinu moras ti platit na licu mjesta u posti, a nitko ti ne garantira da ce ti te novce od postarine

kasnije seller uplatit na racun.

17 godina

Kada kupuješ, imaš uvjete i kako seller funkcionira.

Imaš Return policy u kojem piše tko plaća ako se šalje natrag iz X razloga. Ako piše Buyer pays return shipping nažalost ni case ti neće pomoći.

A inače je čudno da ga windowsi prepoznaju a igre ne. Možda moraš instalirati odgovarajuće upravljačke programe za kontrolere.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
moderator
Child Of Bodom kaže...
Problem je u tome što OBA ne rade, ne bi mi bilo čudno da jedan ne radi, ali kud i kako baš oba.. Isprobao ih na dva različita kompa i na nekoliko razičitih igara, nula bodova. Windowsi (WIN 7) ih prepoznaju kao "usb hardver" ali igre ih ne prepoznaju.

Drugim riječima, ni Windowsi ga ne prepoznaju kao gamepad, zar ne? Kako točno ga prepoznaju? Da možda nije kao USB 1.1 hardver? Moguće je da su kontroleri fejk (kako sam recimo ja jednom dobio fejk Firewire->USB kabel). Traži driver od njega. Ako ne da driver, a ne funkcioniraju s Windowsovim generičkim driverima, podigni case da ti je prodao fejk hardver. Moguće je da je jedan od onih koji računaju upravo na to da ti se neće isplatiti vraćati robu. Zašto bi ti bio u minusu ako ti je poslao nešto što ne funkcionira?

Case ćeš morati otvoriti u svakom slučaju, čak i ako ćeš mu robu slati natrag, jer ako ne otvoriš case, dok roba stigne do njega već će proći vrijeme za otvaranje casea pa ćeš ostati i bez tog smeća koje ti je poslao i bez novca i bez mogućnosti da mu daš negativnu ocjenu.

BTW ja fejk kabel nisam slao natrag - prvo me je pokušao uvjeriti da ne treba driver, onda nije odgovorio na moju poruku pa sam podigao case u kojem sam detaljno opisao da se radi o pokušaju prijevare i vratio je lovu dok kažeš keks.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 18:00 (mbaksa).
16 godina

Nasao sam se u situaciji da sam narucio 2 paketa slusalica. Seller je uredno napisao da su za lumiu 900 i sad su dosle. Prvo sam ga par pitanja pitao preko maila kad je poslao, kakve su sluske i to, rekao je da su dobre, dobar zvuk bla bla.. Apple replika, rekoh dobro samo da imaju dobar zvuk dok ne nabavim neke dobre. Ove su u pitanju.

Poslao sam mu poruku da nisu kako je opisao, da jednostavno zvuk je nekako izdeformiran na mob mobitelu + bass na nuli tj malo se cuje tj osjeti. Jednostavno slusalice nisu pre jeftine da ne valjaju, ali barem da imaju normalan zvuk kad su ovakve plasticne. Otvorio sam case, njemu poslao mail, no odgovorio mi samo sa " Thank You ", na sto sam mu dao negativan feedback jer je smece, na drugi mail mi nije ni odgovorio ( kad sam ga prije tj dana pitao jos nesto u vezi njih ). I sad mu moram vratit slusalice da bi mi dao nazad lovu + shipping. Sad mene zanima koliko bi me doslo slanje u ameriku i koja je procedura? Nikad nisam postom slao, tj jesam ali prije jedno 4 godine i vise se ne sjecam nista kako ide to, i dali trebam upakirat ih? Originalno stanje? Dobio sam plasticne vrecice iz njih i u kuverti sa onom folijom sta pucketa. Moze par smjernica, hvala.

Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
neaktivan

Svaki put prilikom korištenja tražilice me pita Enter your location

Već mi ide to na živce dali postoji naćin da se to izbjegne.

0 0 hvala 0
17 godina
kresok kaže...

Svaki put prilikom korištenja tražilice me pita Enter your location

Već mi ide to na živce dali postoji naćin da se to izbjegne.

Ulogiraj se ili dopusti cookiese (nisam siguran za ovo)

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 10:57 (denix).
12 godina
neaktivan

Logiran jesam sad sam probo stavio accept all cookies i još uvjek mi se pojavljuje

14 godina
neaktivan

Dobio sam tracking number i stalno mi jedno te isto stoji: 11/14/2012  6:06:00   AM CHINA 200237   Receive item from customer
Dali je to normalno? Poslan je 14.11 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Dobio sam tracking number i stalno mi jedno te isto stoji: 11/14/2012  6:06:00   AM CHINA 200237   Receive item from customer
Dali je to normalno? Poslan je 14.11 

Moguće,meni je jednom mjesec dana u kini stajalo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice