eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.417
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori

Je li je mogće tražiti neki predmet prema godini proizvodnje/izdavanja, npr. da mi filtrira sve knjiga koje su izdane od 2007. prema dalje.

12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Kupovo sam više stvari ovih dana i za jedan sam dobio Tracking number kad idem provjeriti na http://ips.posta.hr/ kaže da nema informacija .

Koji je uzrok tome? 

I gdje još mogu provjeriti.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kresok kaže...

Kupovo sam više stvari ovih dana i za jedan sam dobio Tracking number kad idem provjeriti na http://ips.posta.hr/ kaže da nema informacija .

Koji je uzrok tome? 

I gdje još mogu provjeriti.

Neki prodavači ti daju lažni tracking number, s kojim ne možeš provjerit gdje ti je pošiljka. A ako je pravi ne možeš odma provjerit, pričekaj par dana pa ćeš moći.

17 godina
moderator
kresok kaže...

Kad si dobio tracking number? Pričekaj nekoliko dana, tjedan dana pa onda pogledaj.

16 godina
odjavljen

Imam pitanje - Kupujem predmet za 100 $. Dakle shipping + carina itd. bi trebalo biti maksimalno 20 $, ne?

No dolje piše:

Shipping and handling
To
Service
Delivery*
US $959.00
United States
Economy Shipping from outside US
Estimated between Wed. Dec. 19 and Tue. Jan. 8
D=mc2, Deinstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 17:00 (Axlus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Axlus kaže...

Imam pitanje - Kupujem predmet za 100 $. Dakle shipping + carina itd. bi trebalo biti maksimalno 20 $, ne?

No dolje piše:

Shipping and handling
To
Service
Delivery*
US $959.00
United States
Economy Shipping from outside US
Estimated between Wed. Dec. 19 and Tue. Jan. 8

Nešto su gadno krivo izračunali...

16 godina
odjavljen

Time left:
15m 4s
Current bid:
US $102.50
Shipping:
$959.00

Da kupim  ili ne?
Molim odgovor brzo. Hvala!

D=mc2, Deinstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 17:17 (Axlus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Time left:
15m 4s
Current bid:
US $102.50
Shipping:
$959.00

Da kupim  ili ne?

A što kupuješ da ti je shipping toliko skup? Nosač aviona?

When all else fails - crowbar the fucker
16 godina
odjavljen
username kaže...
Axlus kaže...

Time left:
15m 4s
Current bid:
US $102.50
Shipping:
$959.00

Da kupim  ili ne?

A što kupuješ da ti je shipping toliko skup? Nosač aviona?

Ne, običnu grafičku karticu ...

D=mc2, Deinstein
17 godina

ako ti se plaća 1000 dolara za dostavu kupi slobodno

EDIT: to je kulturan način da ti seller kaže da neće isporučivati u tu zemlju

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 17:23 (Hacker002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Hacker002 kaže...

Ali seller je iz Rijeke, a ja sam iz Zagreba...

D=mc2, Deinstein
15 godina
neaktivan
Axlus kaže...
Hacker002 kaže...

Ali seller je iz Rijeke, a ja sam iz Zagreba...

Pošalji mu poruku.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
16 godina
odjavljen

Evo, poslao sam mu poruku.

Radi se o tome da sam osvojio aukciju za grafičku karticu - GTX 680 i zadnji bid bio je moj. Sada, kupio sam ju za 120 $.

No, pod "Shipping Details" piše da shipping košta još + 959.00$.

Poslao sam poruku čovjeku. Nadam se da ćemo ovo uspjeti srediti nekako, budući da je iz Rijeke...

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Radi se o tome da sam osvojio aukciju za grafičku karticu - GTX 680 i zadnji bid bio je moj. Sada, kupio sam ju za 120 $.

Poslao sam poruku čovjeku. Nadam se da ćemo ovo uspjeti srediti nekako, budući da je iz Rijeke...

Za 120$ kupio GTX 680..

Može link od sellera?

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
16 godina
odjavljen
Intelovac123 kaže...
Axlus kaže...

Za 120$ kupio GTX 680..

Može link od sellera?

http://www.ebay.com/itm/PCI-E-GAINWARD-GeForce-GTX-680-Phantom-4GB-DDR5-HDMI-DualDVI-DP-HDTV-/261134112729?ssPageName=ADME:B:EOIBSA:US:3160

D=mc2, Deinstein
12 godina
neaktivan

Zato ti je shipping 959$ jer je redovna cijena oko 3800 kuna i prodavać sa shippingom plati proizvod poštarinu i još zaradi

nisam nikad prodavao na ebay-u ali mislim da je slično ko i kod aukcije  na shipping ne plaćaš proviziju a na prodajnu cijenu plaćaš zato ljudi stave visok shipping a nisku cijenu 

Ovo je moje mišljenje ako sam u krivu nek me neko ispravi

15 godina
neaktivan
kresok kaže...

Zato ti je shipping 959$ jer je redovna cijena oko 3800 kuna i prodavać sa shippingom plati proizvod poštarinu i još zaradi

nisam nikad prodavao na ebay-u ali mislim da je slično ko i kod aukcije  na shipping ne plaćaš proviziju a na prodajnu cijenu plaćaš zato ljudi stave visok shipping a nisku cijenu 

Ovo je moje mišljenje ako sam u krivu nek me neko ispravi

Tako sam i ja kontao ali opet dodje to 1079$ što je puno više od redovne cijene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 17:44 (Intelovac123).
16 godina
odjavljen

Zaista ne znam - ovako nešto još nisam vidio na eBayu. Pričekati ćemo da čovjek odgovori. No mislim da je moguće riječ o grešci - shipping se računa na temelju težine proizvoda. Zbog toga sumnjam da bi shipping mogao biti tako velik.

A opet, mogao bih se dogovoriti s čovjekom ako je iz Rijeke.

No, ono što me zanima jest sljedeće: Može li prodavač ono što prodaje "cancel"-ati? Dakle da mi jednostavno kaže da se prodalo po preniskoj cijeni i da mi zbog toga neće prodati grafičku?Je li obavezan prodati, po bilo kojoj cijeni, u trenutku kada stavi u prodaju? (Kao što sam ja obavezan kupiti predmet kada stavim svoj bid...)

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U koju kategoriju spadaju hardcover ili paperback knjige, da ne naručujem eknjige ili u pdf formatu...

Nonfiction

Fiction & Literature

Textbooks, Education

ili neka druga kategorija koju nisam naveo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 20:43 (Defa.psd).

0 0 hvala 0
17 godina
Axlus kaže...

Zaista ne znam - ovako nešto još nisam vidio na eBayu. Pričekati ćemo da čovjek odgovori. No mislim da je moguće riječ o grešci - shipping se računa na temelju težine proizvoda. Zbog toga sumnjam da bi shipping mogao biti tako velik.

No, ono što me zanima jest sljedeće: Može li prodavač ono što prodaje "cancel"-ati? Dakle da mi jednostavno kaže da se prodalo po preniskoj cijeni i da mi zbog toga neće prodati grafičku?Je li obavezan prodati, po bilo kojoj cijeni, u trenutku kada stavi u prodaju? (Kao što sam ja obavezan kupiti predmet kada stavim svoj bid...)

ne, shipping je ona cijena koju prodavač unese pri postavljanju oglasa. Ako želi, može staviti milijun i ti kao kupac trebaš toga biti svjestan pri kupovini, te prihvatiti kako je. Uvjete prodaje postavlja prodavač, a ne kupac.

[ovo govorim na temelju logike, ne iz iskustva prodavača]

Sad ovisi o dobroj volji prodavača što će napraviti.

15 godina
neaktivan
denix kaže...
Axlus kaže...

ne, shipping je ona cijena koju prodavač unese pri postavljanju oglasa. Ako želi, može staviti milijun i ti kao kupac trebaš toga biti svjestan pri kupovini, te prihvatiti kako je. Uvjete prodaje postavlja prodavač, a ne kupac.

[ovo govorim na temelju logike, ne iz iskustva prodavača]

Sad ovisi o dobroj volji prodavača što će napraviti.

Ovo je doista interesantno....treba pitat pa vidjeti. Ne mogu skužit što je htjeo postić time...

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
17 godina
moderator
Axlus kaže...

Može biti greška, a može biti i zamka. Tako se događa da imaš istovjetne proizvode koji s početnim bidom od 1 cent (ili koja je već najmanja početna cijena) s poštarinom koštaju isti takav proizvod koji nije na aukciji s "free shipingom". {#} Nisi provjerio cijenu dostave prije nego si bidao?

16 godina
odjavljen

Evo, javio mi se čovjek. Rekao je da nije bilo riječ o nikakvoj grešci što upućuje na to, kako sam se i sam uvjerio prilikom testiranja stavljanja oglasa, da seller može sam odrediti dodatnu cijenu shippinga.

Naravno, to mi se u početku činilo smiješno budući da se pored mene javilo desetak ljudi zainteresiranih za aukciju, koji bi na kraju trebali platiti i više od 1000$ - što je suludo budući da takva ista grafička u Hrvatskoj košta mnogo manje. Dakle, bila je to zamka. No, dobio sam "transaction cancel" koji sam i prihvatio tako da nema brige.

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Evo, javio mi se čovjek. Rekao je da nije bilo riječ o nikakvoj grešci što upućuje na to, kako sam se i sam uvjerio prilikom testiranja stavljanja oglasa, da seller može sam odrediti dodatnu cijenu shippinga.

Naravno, to mi se u početku činilo smiješno budući da se pored mene javilo desetak ljudi zainteresiranih za aukciju, koji bi na kraju trebali platiti i više od 1000$ - što je suludo budući da takva ista grafička u Hrvatskoj košta mnogo manje. Dakle, bila je to zamka. No, dobio sam "transaction cancel" koji sam i prihvatio tako da nema brige.

Naravno, ma zašto me ne iznenađuje da je riječ o prijevari iz koje strane nego - Hrvatske! Aj dobro pa si se izvuko...

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
17 godina

Imas srece - da je bio supak od prodavaca nebi dobio ponistenje transakcije vec bi morao platit.

eBay nije za zajebanciju, ako te nesto zanima a velika je cijena shippinga ili je nema, prvo se posalje poruka selleru da se vide stvari a onda se tek bida/kupuje, a ne obrnuto.

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
pbandov kaže...

Naravno, ma zašto me ne iznenađuje da je riječ o prijevari iz koje strane nego - Hrvatske! Aj dobro pa si se izvuko...

Pa nije prijevara ako je prodavač odmah napisao kolika je poštarina,treba dobro pročitati sve što piše. 

Reality is wrong. Dreams are for real.
12 godina
neaktivan

Gledo sam sad i njegove druge oglase.

Hoće navući ljude koji ne gledaju shipping i ako proda po 1 $ on je u zaradi jer je u shipping zaraćunao cijenu+shipping+zaradu

16 godina
neaktivan
Da ali uredno je napisao koliki je shipping dakle ne vara nikoga
Realno, zar netko narucuje nesto za sto ne zna koliko ce ga u konacnici kostati? A i kod checkouta vise puta je uvecan ulupni iznos i moze se odustati od kupnje
CARPE DIEM
12 godina
neaktivan

U slučaju da seller ne isporuči item u roku od 30 dana, prvo se njemu obraćam i trazim da refounda/šalje opet ili koja je procedura? Prvi puta mi item nije došao u skoro 30 dana, inače je sve uredno dolazilo za 2 tjedna, maksimalno 3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok!

Hitno Vas molim za pomoć !

Ovako

Naručila sam vjenčanicu preko E-baya i zvali su me sa carine da je vjenčanice kod njih. Sada oni žele da platim PDV,carinu ( to sam i znala da ću morati platiti) te UVOZNE TROŠKOVE od Kine do Hrvatske avionom za koje nisam znala pošto mi je bio free shipping ! Meni je realno da je to platila osoba od koje sam kupila vjenčanicu no oni žele dokaz da je to ta osoba platila. Šta da radim ??

Hvala !!

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice