eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.502
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
laux kaže...

Ima li netko iskustva s digitizerima s ebaya, koja je razlika između ovoga za 6 dolara ,i ovoga za 17 dolara?

Meni to izgleda isto

15 godina
eBay - pitanja i odgovori

ima netko ovdje da je u zadnje vrijeme naručivao iz Hong Konga i Amerike
zanima me koliko treba pošiljci da stigne, jer jedan mi je proizvod u hong kongu, drugi u atlanti

na faksu sam još koja 2-3 tjedna, pa me zanima dal mogu naručit na mjesto gdje sam na faksu (ako bi došlo u roku dva tjedna), ili da naručim doma na kučnu adresu pošto idem 12.12. doma na praznike

sigurnije bi mi bilo da naručim doma, ali opet ako dođe brzo mogu uzet na adresu gdje sam na faksu

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matija656 kaže...

ima netko ovdje da je u zadnje vrijeme naručivao iz Hong Konga i Amerike

Nekog pravila ti u biti nema. Meni je iz Hong Konga dolazilo nakon 30 dana a nekad nakon 15. Zavisi od naćina slanja, ako želiš pošiljku dobiti malo brže kontaktiraj sellera i objasni mu da želiš da ti pošalje npr. preporučenom pošiljkom ali ćeš onda morati potrošiti koji $ više.

When all else fails - crowbar the fucker
15 godina
neaktivan
laux kaže...

Ima li netko iskustva s digitizerima s ebaya, koja je razlika između ovoga za 6 dolara ,i ovoga za 17 dolara?

Mislim da je razlika u kvaliteti, ovaj jeftiniji los kineski a ovaj skuplji dosta kvalitetniji, to je jedino objasnjenje

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
17 godina

laux kaže...

1. 1* Touch Screen Digitizer for iphone 4S (touch screen part only, not including LCD/Display screen) >

2. 1 x touch screen with digitizer for iphone 4G 4th Gen  

eh, sad protumači što je što :D

13 godina
ej ljudi imam pitanjce....napravio sam paypal i potvrdio sam onaj 4-vereznamenkasti kod, i sad, dal moram prebacivat novce sa kartice na paypal ili su automatski svi novci sa kartice na paypalu? hvala
Werdum Combat Team
15 godina

Uplaitš si novce na račun i paypal prilikom plaćanja skida lovu s kartice.

15 godina
KrpaZG kaže...
ej ljudi imam pitanjce....napravio sam paypal i potvrdio sam onaj 4-vereznamenkasti kod, i sad, dal moram prebacivat novce sa kartice na paypal ili su automatski svi novci sa kartice na paypalu? hvala

nema potrebe za tim, jer ti je paypal vezan za karticu koju si mu zadao, te tako on automatski očitava stanje kartice i samim time stanje paypal acc, odnosno dal imaš dovoljno para da možeš kupovat

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
17 godina

Molim Vas pomoć vezano za otvaranje casea!

Ne dozvoljava mi otvoriti case na ebayu niti na PayPalu za dva itema plaćena 07. listopada!
Kaže da je rok bio 09. studenog?! Wtf?
Za dva itema plaćena dan ranije (06. listopada) otvoren bez problema!

ebay
"We're sorry there's a problem with your purchase. You have 45 days after you buy an item to open a case. Unfortunately, the deadline to contact us about a problem with this item was 09 Nov, 2012. You can try to work out this problem by contacting the seller."

PayPal
"This transaction cannot be disputed. Please go to the eBay Resolution Center to review the program details for information on what to do next."

Također, kod svakog otvaranja preusmjerilo me na britanski ebay iako niti jedan item nije kupljen tamo!

Inače, selleru sam rekao da ću otvoriti case. S njim imam samo pozitivna iskustva. Neću o tome zašto otvaram case jer to sad nije bitno.

Molim vas ako mi itko može pomoći oko nemogućnosti otvaranja za ta 2 spomenuta itema.

Hvala.

Prodajem NBA dresove! http://www.forum.hr/showthread.php?t=742955
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.11.2012 19:34 (bjede).
17 godina
moderator
bjede kaže...

Ne dozvoljava mi otvoriti case na ebayu niti na PayPalu za dva itema plaćena 07. listopada!
...

Molim vas ako mi itko može pomoći oko nemogućnosti otvaranja za ta 2 spomenuta itema.

Ti bi htio nešto što nije u skladu s pravilima korištenja eBaya, na koja si pristao kad si se registrirao na eBay. Ne može ti nitko pomoći. Nadam se da si naučio nešto iz ove situacije pa da više nikad ne ponoviš tu grešku. {#}

13 godina
We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, . This happened because it has been denied by the card issuer.

Zasto mi odbija transakciju?
Imam novaca na kartici?
Werdum Combat Team
17 godina
moderator
KrpaZG kaže...
We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, . This happened because it has been denied by the card issuer.

Imam novaca na kartici?

Možda ti je istekla? BTW to ti nije pitanje za ovu temu, nego za temu o PayPalu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

13 godina
mbaksa kaže...
KrpaZG kaže...

Imam novaca na kartici?

Možda ti je istekla? BTW to ti nije pitanje za ovu temu, nego za temu o PayPalu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

Ups sorry nisam opce skuzio...

Ma uglavnom, kartica je nova da nemre novija bit :))

Stara kaze da odbija transakciju jer nema dovoljno novaca? (kaze da treba bit minimalno 40 ili 50kn da bi se mogla transakcija obavit) ...jel to istina?

Werdum Combat Team
17 godina
moderator
KrpaZG kaže...
Stara kaze da odbija transakciju jer nema dovoljno novaca? (kaze da treba bit minimalno 40 ili 50kn da bi se mogla transakcija obavit) ...jel to istina?

Ti si još jedan od onih koji kupuju predmet za 100 kuna, a na kartici imaj 105 kuna?

Ovisi o kartici, odnosno o računu - za račune u kojima ne možeš u minus tipično ti banka uvijek na računu drži minimalno 40-50 ili tako nešto - valjda da se pokrije naknada za vođenje računa.

13 godina
mbaksa kaže...
KrpaZG kaže...

Ti si još jedan od onih koji kupuju predmet za 100 kuna, a na kartici imaj 105 kuna?

Ovisi o kartici, odnosno o računu - za račune u kojima ne možeš u minus tipično ti banka uvijek na računu drži minimalno 40-50 ili tako nešto - valjda da se pokrije naknada za vođenje računa.

Ne nisam ja jedan od onih nego sam pokupovao danas neke stvari i mislio sam da imam vise od 5bani gore....

Nista rjeseno prebacio sam nesto kesa na karticu i uspjela je transakcija. hvala

Werdum Combat Team
13 godina
neaktivan

jel zna neko jel će vratiti global.ebay.com koji če povezivati sve ko prije..... a ne sad odem na ebay china i sve je u onim hijeroglifima i nemožeš nikako prebaciti jezik u engleski......

Cvky

0 0 hvala 0
17 godina

@bjede

Šta ti radiš da malo malo otvaraš case? Ja do sada u preko 50ak transakcija nisam niti jednom otvarao case, uvijek se dogovorim sa sellerom o refundu ili ponovnom slanju, iako je toga bilo svega 2,3 puta možda.

I ne kužim ovo da imaš pozitivna iskustva i onda otvaraš case. Šta švercaš stvari pa ti šalje duplo svaki proizvod, a ti njemu direktno na PP uplatiš lovu? Joj joj {#}  

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
neaktivan
mean-muscul kaže...

jel zna neko jel će vratiti global.ebay.com koji če povezivati sve ko prije..... a ne sad odem na ebay china i sve je u onim hijeroglifima i nemožeš nikako prebaciti jezik u engleski......

pa odi na ebay.com i dolje kad staviš pretragu klikni worldwide i pretražuje sve stranice sa tim nazivom i nemaš problema

13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
mbaksa kaže...
bjede kaže...

...

Ti bi htio nešto što nije u skladu s pravilima korištenja eBaya, na koja si pristao kad si se registrirao na eBay. Ne može ti nitko pomoći. Nadam se da si naučio nešto iz ove situacije pa da više nikad ne ponoviš tu grešku. {#}

Mogao si još napisati i ono najvažnije - zašto? {#}

Pero Dinamit kaže...

@bjede

Šta ti radiš da malo malo otvaraš case? Ja do sada u preko 50ak transakcija nisam niti jednom otvarao case, uvijek se dogovorim sa sellerom o refundu ili ponovnom slanju, iako je toga bilo svega 2,3 puta možda.

I ne kužim ovo da imaš pozitivna iskustva i onda otvaraš case. Šta švercaš stvari pa ti šalje duplo svaki proizvod, a ti njemu direktno na PP uplatiš lovu? Joj joj {#} 

Molim te o kojim glupostima ti pričaš?! Šta se praviš pametan kk? Koji šverc, koje direktno plaćanje PP-om?! Poslano mi je nekoliko stvari odjednom i nisu došle. I šta sad? Znači kad imaš s nekim pozotivna iskustva ne smiješ otovirit case?

I da te molim te pitam po čemu si ti zaključio da ja "malo malo" otvaram case?! Wtf? Prvi put u životu pitam nešto u vezi toga.

Koji lik... {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 14:34 (bjede).
17 godina
moderator
bjede kaže...
mbaksa kaže...
bjede kaže...

...

Što zašto? Zašto ti nitko ne može pomoći? A ne znam - unajmi odvjetnika pa nek tuži eBay što te prisilio da prihvatiš ta nehumana pravila. Ti misliš da mi imamo neke veze u eBayu pa da će netko na naše inzistiranje napraviti nešto što je protivno pravilima ili što? Na koji način bi ti itko mogao pomoći?

17 godina
mbaksa kaže...
bjede kaže...
mbaksa kaže...
bjede kaže...

...

Što zašto? Zašto ti nitko ne može pomoći? A ne znam - unajmi odvjetnika pa nek tuži eBay što te prisilio da prihvatiš ta nehumana pravila. Ti misliš da mi imamo neke veze u eBayu pa da će netko na naše inzistiranje napraviti nešto što je protivno pravilima ili što? Na koji način bi ti itko mogao pomoći?

Ej, skuliraj! Šta ti je? Šta si se napalio bez veze?

Možda sam malo nespretno pitao vezano za tvoj komentar. Što sam ja to napravio što nije u skladu s pravilima korištenja ebaya? Koja je to greška?

17 godina
moderator
bjede kaže...
Ej, skuliraj! Šta ti je? Šta si se napalio bez veze?

Ja sam posve skuliran. Ti ne budi tako osjetljiv.

bjede kaže...
Možda sam malo nespretno pitao vezano za tvoj komentar. Što sam ja to napravio što nije u skladu s pravilima korištenja ebaya? Koja je to greška?

Nisi ništa napravio, nego bi želio nešto što nije u skladu s pravilima. Rok za žalbu je "taj i taj", taj rok ti je prošao i ti bi sad nešto nakon tog roka.

13 godina

Cura hoce kupiti http://www.ebay.com/itm/160875538852http://www.ebay.com/itm/370649388527 , free shipping je , e sad cijeli iznos toga je 223 KN , dali na to ide pdv carina i te stvari , HVALA unaprijed

g3AR

0 0 hvala 0
15 godina
g3arv8 kaže...

Cura hoce kupiti http://www.ebay.com/itm/160875538852http://www.ebay.com/itm/370649388527 , free shipping je , e sad cijeli iznos toga je 223 KN , dali na to ide pdv carina i te stvari , HVALA unaprijed

Kupuješ od različitih prodavača tako da se gleda cijena jednog paketa a ne skupa. Ovaj prvi je problematičan, košta oko 200 kn al nevirujen da će te zafrkavat zbog toga, naručivao sam ja stvari preko 400 kn i nije mi nikad ništa carinilo, al pravila nema koji paket će otvoriti i cariniti. U ovoj temi možeš točno pročitati kako izračunat iznos carine i pdv-a:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Drugi košta samo 1.5 $ i na njega nemaš dodatnih troškova.

17 godina

Kako je prošao ako se računa 45 dana od plaćanja? Što i lijepo piše tamo.

I kako onda nije prošao za 2 itema plaćena dan ranije?!

13 godina

hvala ti za odgovor , kako onda ide ako slucajno bude carine , ( carina bi trebala biti oko 60 kn + pdv ?) dali ce ti predmeti svejedno doci na kucnu adresu ili ?

g3AR
17 godina
moderator
g3arv8 kaže...

hvala ti za odgovor , kako onda ide ako slucajno bude carine , ( carina bi trebala biti oko 60 kn + pdv ?) dali ce ti predmeti svejedno doci na kucnu adresu ili ?

Zar ti nije dao link u kojem ti sve to piše?

17 godina
moderator
bjede kaže...

Kako je prošao ako se računa 45 dana od plaćanja? Što i lijepo piše tamo.

Jesi artikl odmah i platio? Naime, piše 45 dana od dana kupnje - ne znam odnosi li se to na datum plaćanja ili datum "bezeciranja", jer mislim da se zapravo smatra da si ti kupio artikl kad si se "predbilježio" za kupnju.

bjede kaže...

I kako onda nije prošao za 2 itema plaćena dan ranije?!

Postavljaš krivo pitanje. Trebao bi postaviti pitanje zašto ti je rok navodno skraćen u odnosu na tih 45 dana. Ako i jest tako, da su te tu oštetili duljinom roka za reklamaciju, NITKO od nas ti ne može ništa pomoći - kontaktiraj eBay. BTW zar nisi prije primijetio do kad imaš rok za žalbu? Uz svaki artikl ti piše do kad je rok.

17 godina
mbaksa kaže...

Jesi artikl odmah i platio? Naime, piše 45 dana od dana kupnje - ne znam odnosi li se to na datum plaćanja ili datum "bezeciranja", jer mislim da se zapravo smatra da si ti kupio artikl kad si se "predbilježio" za kupnju.

Postavljaš krivo pitanje. Trebao bi postaviti pitanje zašto ti je rok navodno skraćen u odnosu na tih 45 dana. Ako i jest tako, da su te tu oštetili duljinom roka za reklamaciju, NITKO od nas ti ne može ništa pomoći - kontaktiraj eBay. BTW zar nisi prije primijetio do kad imaš rok za žalbu? Uz svaki artikl ti piše do kad je rok.

Nisam odmah platio, ali navedeno je da je rok 45 dana od plaćanja.

Have a problem with a transaction? We encourage you to contact the seller directly by opening a dispute in the Resolution Center within 45 calendar days of payment.

Ne kažem da će te mi vi pomoći, pitao sam u slučaju da se nekome dogodilo isto pa da ima savjet/rješenje po tom pitanju.

Uz niti jedan artikl ne piše rok za žalbu! Piše samo datum kupnje. Žalba se otvara kroz Resolution Center i tek kad uđeš u njega piše ovo što sam iznad naveo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice