Ako se kupi racunar inozemstvu (njemacka) da li se placa carina prilikom unosenja u BiH ?
U pravilu prilikom prelaska granice moraš prijaviti sve što je iznad 1000kn. No opet, ne moraš ti reći da si kupio taj komp u njemačkoj.
Ako se kupi racunar inozemstvu (njemacka) da li se placa carina prilikom unosenja u BiH ?
U pravilu prilikom prelaska granice moraš prijaviti sve što je iznad 1000kn. No opet, ne moraš ti reći da si kupio taj komp u njemačkoj.
Ja sam iz Bosne, kod nas se plaća sve iznad 100 KM, što neko reče nemoraš prijaviti da si kupio osim ako ne namjeravaš vratiti PDV u Njemačkoj. Mada se i to može zaobići.
Naručio sam 2 predmeta iz Kine, oba prije nekih 30-ak dana, ni jedan nije stigao. Planiram kontaktirati prodavače, pa me zanima da li postoji način na koji oni mogu viditi di je taj predmet? Jedan predmet je xbox 360 kontroler, kupljen na popustu za 17€. Uz njega sam dobio i neki tracking broj koji radi samo na ebay stranici ( ne na onom ips pošta), i pokazuje da je predmet pakiran i poslan. Pretpostavljam da, ako se nije zagubio da bi mogao biti na carini u Osijeku. U najboljem slučaju carnici zabušavaju pa će kad tad doći, a u najgorem bi trebao otvoriti case...
Naručio sam 2 predmeta iz Kine, oba prije nekih 30-ak dana, ni jedan nije stigao. Planiram kontaktirati prodavače, pa me zanima da li postoji način na koji oni mogu viditi di je taj predmet? Jedan predmet je xbox 360 kontroler, kupljen na popustu za 17€. Uz njega sam dobio i neki tracking broj koji radi samo na ebay stranici ( ne na onom ips pošta), i pokazuje da je predmet pakiran i poslan. Pretpostavljam da, ako se nije zagubio da bi mogao biti na carini u Osijeku. U najboljem slučaju carnici zabušavaju pa će kad tad doći, a u najgorem bi trebao otvoriti case...
HP podržva tracking brojeve, otiđi na njihovu stranicu i ukucaj broj , ukiliko je predmet došao u carinsku poštu Osjek to će ti se pokazati .Opet provjeri dali podržavaju pošiljke iz NRK, mislim da podržavaju. Ukoliko nedobiješ predmet za 5-9 dana obavezno otvori slučaj.
Kada odem na http://ips.posta.hr/
dobijem "no information, please check your item identifier"
Na ebayu imam:
TN: ***
Status: in transit
Shipping info received
Oct-16-12, 21:07 PM, Flytexpress Sorting Center
Nego zanima me da li prodavač možda može doći nekako do boljih informacija. Tu se u par postova spominjalo da prodavač kaže da je zapelo na granici ili poslano natrag... itd. Pretpostavljam da je na carini jer sam naručia 2 itema, 2 dana razlike među naruđbama, a još ni jedan nije došao. Carina dostavlja pakete radnim danom do 13, pa ako sutra ne dođe kontaktirati ću prodavača, a idući tjedan otvaram case.
Kada odem na http://ips.posta.hr/
dobijem "no information, please check your item identifier"
Na ebayu imam:
TN: ***
Status: in transit
Shipping info received
Oct-16-12, 21:07 PM, Flytexpress Sorting Center
Nego zanima me da li prodavač možda može doći nekako do boljih informacija. Tu se u par postova spominjalo da prodavač kaže da je zapelo na granici ili poslano natrag... itd. Pretpostavljam da je na carini jer sam naručia 2 itema, 2 dana razlike među naruđbama, a još ni jedan nije došao. Carina dostavlja pakete radnim danom do 13, pa ako sutra ne dođe kontaktirati ću prodavača, a idući tjedan otvaram case.
Zaboravio sam ti napomeniti da carina ukliko misli ( a misli često iz mog iskustva) da je predmet vrijednji može ti poslati posmo u kome trebaš da pošalješ račun od naručenih predmeta da bi oni odredili carinsku stopu. To traje oko 3 dana dok nedobiješ pismo. Dosta sam puta naručivo predmete iz Kine dostava obično traje oko 20-25 dana. Također par sam putra provjeravio predmete na kineskoj poštanskoj stranici, nemogu da se sjetim tačno adrese . Probaj malo prosurfati.
moze mi netko naruciti ventove preko ebay-a, ako moze molim nek se javi na pp
Dobar dan. Malo ima previse postova i sve pa da ja tu trazim par dana.
Zanima me ovako:
Ja kad ocu naruciti, moram se prije javiti selleru ili ne, i ako ima 98% feedbacki to znaci da je gotovo siguran i da ce mi stici? te ako ise free shipping i do 160kn je cijena doci ce bez da palcam postarinu?
i sta ako ne dode moram se javiti selleru i reci da nije stiglo pa dobim natrag novce ili?
Dobar dan. Malo ima previse postova i sve pa da ja tu trazim par dana.
Zanima me ovako:
Ja kad ocu naruciti, moram se prije javiti selleru ili ne, i ako ima 98% feedbacki to znaci da je gotovo siguran i da ce mi stici? te ako ise free shipping i do 160kn je cijena doci ce bez da palcam postarinu?
i sta ako ne dode moram se javiti selleru i reci da nije stiglo pa dobim natrag novce ili?
prije narudžbe javiš se selleru ako ti nešto nije jasno, ako hoćeš više detalja ili ako nisi siguran da šalje u HR
Ako ima 98% ili 100% nije ti garancija da će ti 100% doći, ovisi o poštarini, poštarima, selleru i slično
AKo je free shipping ne placas postarinu, pa sam naziv ti to veli
ako ne dodje onda dižeš case na ebay-u i pokušaš to s njim riješiti
aham, e to sam htio cuti, Hvala ;)
Ovo je čudo..
Naručio sam nešto 7.11 i stiglo danas..Nikad brže nije stiglo.
Ovo je čudo..
nije cudo, meni stvari u zadnje vrijeme dolaze za tjedan dana
s dalekog istoka jasno
Ovo je čudo..
s dalekog istoka jasno
Odakle točno?
kad si napravio narudžbu? nagađam,možda nisu napravili refresh? da li ti ej na ebay-u napisalo da je successful?
Mozda da kontaktiras ebay?
Ovo je čudo..
s dalekog istoka jasno
Odakle točno?
od zadnjih stvari japan 8 dana, kina 7
nisu svi itemi tako brzi, al rekord je 7dana
kad si napravio narudžbu? nagađam,možda nisu napravili refresh? da li ti ej na ebay-u napisalo da je successful?
Mozda da kontaktiras ebay?
23.10....dobio sam racun na mail i to je to ceko sam da sitgne posiljka.....na kraju odem na ebay i vidim nema itema u summary-ju uopce...odem na paypal racun i vidim pare skinite,odem i na pbz365 i vidim tamo isto skinuto s americana..... danas sam ih kontaktiro i cekam sad odgovor......i sellera sam jednog kontaktiro da vidim jel primio uplatu kao sto pise da je.... pitam dal se mozda nekom ovo desilo pa da mi kaze odma sta je....
Kupio sam kapu koja košta 15 dolara ( 10 kapa+ 5 shipping). Shipping je " Economy Int'l Shipping " i danas provjeravam i vidim pod shipment details da je carrier FedEx. Nadam se da to ne znači da mi je poslao kurirskom službom. Molim savjet
Nakon bolnog iskustva s brojnim internetskim "bayovima", samo ću vam napisati da je eBay s pravom broj 1 i da opet najviše kupujem preko njih.
nisu svi itemi tako brzi, al rekord je 7dana
Sad je rekord 6 dana, kupio u neke legende (ima 100%) dvije Sony baterije za daljinski ključ od auta CR2032, poslao mi u običnom pismu s markicom, stiglo iz Kine za 6 dana.
moze mi netko naruciti ventove preko ebay-a, ako moze molim nek se javi na pp
itko?
cd-eovi mi nisu došli iz njemačke nakon 30 dana , otvorio sam claim nakon toga paypal je rekao da će mi 9.11 riještit problem (tad je isticalo 45 dana) nakon 45 dana rekli su da istražuju slučaj , sad čekam da napokon odluče u moju korist jer ništa nisam dobio i onda mi traže u roku 3 dana sljedeće:
Please provide some supporting documentation for this claim by Nov 20, 2012
kakvu dokumentaciju ?? pa kupio sam cd-eove preko ebaya na koju dokumentaciju misle?
sad vidim da traže dokaz da su poslani, pa šta mene to pitaju nisam ja prodavač, ja sam prodavaču poslao poruku, šta ako ne odgovorili ili ne pošalje nisam ja kriv za to, oni moraju to tražiti od njega ne od mene
jel se izplati kupovat novi mobitel preko ebaya, jel bi ga mogli igdje na granici zaustavit, ili jel ima ikakvih problema kad se tako kupujem, jel ima neko možda kakvih iskustava s tim
jel se izplati kupovat novi mobitel preko ebaya, jel bi ga mogli igdje na granici zaustavit, ili jel ima ikakvih problema kad se tako kupujem, jel ima neko možda kakvih iskustava s tim
Treba ti dozvola za telekomunikacijske usluge od HAKOM agencije. Jasno pod uvjetom ako ti na carini zaplijene mob i zatraže dokumente. Mislim da to ne vrijedi za očajne kopije tipa iFake, Dericsson itd.
Treba ti dozvola za telekomunikacijske usluge od HAKOM agencije. Jasno pod uvjetom ako ti na carini zaplijene mob i zatraže dokumente. Mislim da to ne vrijedi za očajne kopije tipa iFake, Dericsson itd.
Ne lupetaj, ne trebaju nikakve dozvole od 2. mjeseca ove godine.
Ne lupetaj, ne trebaju nikakve dozvole od 2. mjeseca ove godine.
Smiri se, nisam znao
Pa naravno da ne znaš kad nisi FAQ pročitao a stalno si tu. Nemoj odgovarati na pitanje ako nisi siguran u odgovor.
Pa naravno da ne znaš kad nisi FAQ pročitao a stalno si tu. Nemoj odgovarati na pitanje ako nisi siguran u odgovor.
5 minuta dnevno sam tu i nisam ni skužio da se netko potrudio i napisati faq o ebayu. Vidim datum posta oko 10. mjeseca, dakle nije baš toliko dugo da odmah treba burno reagirati na one koji nisu pročitali.