eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.436
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Mene zanima ako bi moglo biti problema ako bi ja na primjer iz samo meni znanih razloga uzeo 10 istih miševa sa ebaya i ako je netko več tako kupovao ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

na zadnjih nekoliko stranica nisam vidio da netko ima ovakav problem, ali uglavnom meni ne stižu moje pošiljke još od 5 mjeseca. Znači kupujem uredovno na ebayu, i sve to znam kak ide, ali eto kupio sam krajem 5 mj ručni sat koji nikako ne dolazi, žalio se prodavaču on je poslao zamjenski... kupio 15.7 3 igrice za ps3 od kojih jedna došla za tjedan ostale ne stižu... 10.7 naručio 3 lasera (različitih, od različitih prodavača) jedan opet došao za tjedan dana a ostali ne stižu... e sad moje mišljenje je da je to na carini u Hrvatskoj zapelo, ali nemogu to potvrditi, jel zna netko kako to provjeriti, koga nazvati, koga pitati???

Tko se zadnji smije, najsporije razmišlja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
D3nnis kaže...

na zadnjih nekoliko stranica nisam vidio da netko ima ovakav problem, ali uglavnom meni ne stižu moje pošiljke još od 5 mjeseca. Znači kupujem uredovno na ebayu, i sve to znam kak ide, ali eto kupio sam krajem 5 mj ručni sat koji nikako ne dolazi, žalio se prodavaču on je poslao zamjenski... kupio 15.7 3 igrice za ps3 od kojih jedna došla za tjedan ostale ne stižu... 10.7 naručio 3 lasera (različitih, od različitih prodavača) jedan opet došao za tjedan dana a ostali ne stižu... e sad moje mišljenje je da je to na carini u Hrvatskoj zapelo, ali nemogu to potvrditi, jel zna netko kako to provjeriti, koga nazvati, koga pitati???

A i meni ne dolaze stvari evo bit ce mjesec dana...

Nema druge nego cekat, ako ne dode u roku 35-40 dana prijavit seleru i trazit novu posiljku

ili refund. Negdje zapne i to je to, a ne mozes znat di...

17 godina
Zonitron kaže...

Mene zanima ako bi moglo biti problema ako bi ja na primjer iz samo meni znanih razloga uzeo 10 istih miševa sa ebaya i ako je netko več tako kupovao ? 

Moglo bi biti problema jer prelazi količinu koji mogu smatrati osobnim potrebama.

15 godina
Zonitron kaže...

Možda bi mogao naručiti 2-3 komada na svoju adresu a ostale na adrese prijatelja,susjeda i sl. pa kad dodju pokupiš ih i to je to.

Reality is wrong. Dreams are for real.
17 godina
Zonitron kaže...

da, moglo bi biti problema zbog toga što će na carini misliti da to ne ide za osobne preprodaje nego za neku daljnu prodaju

14 godina
neaktivan

koliko dana može predmet stajat na carini? mislim, dobio sam pismo od carine pa me zanima dal to trebam odmah podići il može tamo stajat jedno vrijeme? (1 tjedan cca)

http://sharecashzarada.blogspot.com/ <--- upute, tutoriali, alati i dokazi o Sharecash zaradi :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moze stajati 1tj. li su ti onda trebali poslat pismo.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
13 godina
neaktivan

Ima vala i lopova, uzeo sam si predobar dux preko eBay-a i naravno platio ga $70 i novci cu skinuti sa racuna a dux-a nikada nisam vidio , tako da vise nevjerujem da cu ikada pokusati uzeti bilo sta sa istoimenog sajta.

Tko hoce nade nacin, tko nece nade opravdanje.

0 4 hvala 0
17 godina
boki92 kaže...

Ima vala i lopova, uzeo sam si predobar dux preko eBay-a i naravno platio ga $70 i novci cu skinuti sa racuna a dux-a nikada nisam vidio , tako da vise nevjerujem da cu ikada pokusati uzeti bilo sta sa istoimenog sajta.

Hm... po ovome vidim da ne znaš kako funkcionira način trgovanja i zaštita kupaca na ebayu

12 godina
neaktivan

Plaćaš preko paypal-a (tako je najsigurnije) ako ti ne dođe stvar koju si naručio kontaktiraš sellera i rješite to, vrati ti novac ili šalje novo, ako ne, možeš ga tužiti.

17 godina
neaktivan

Još nisam dobio neke stvari od jednog selera,kontaktirao ga , dogovorili ponovno slanje.Kad je napisao da će poslat tražio je da mu potvrdim adresu za slanje.Ja mu u replayu napišem adresu a on meni nakon 2 dana napiše- Hi,just waiting,thanks.Kaj mu to sad znači(malo sam slab sa engleskim).Jel ima kakav drugi način da mu potvrdim adresu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 19:15 (Gogs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

I on ni ti ne znate engleski dobro.

Samo čekam, hvala.

On je trebao napisati "just wait, thanks for your respond" ili tako nešto.

Pitaj je li ti poslao i kada možeš očekivati paket

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina
neaktivan

Prije 2 dana mi je stigla elektronika za motocikl ebay-a, na koju sam platio carinu 400 kn, međutim ispostavilo se da mi je taj seller poslao elektroniku koja meni ne odgovara, te ja sad trebam vratiti to, pa me zanima kako ja mogu dobiti povrat novaca od carine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

slobodnim rječnikom, mislim da carinu nije ni najmanje briga što to tebi ne odgovara. oni su sebi naplatili ono što moraju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Može li se sa MasterCard prepaid refresh karticom od Hypo banke kupovati na ebayu ?
http://www.hypo-alpe-adria.hr/home.nsf/pages/gra%C4%91anstvo-kartice-prepaid_refresh_kartica-mastercard_prepaid_refresh_kartica-62  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Joco55 kaže...

Prije 2 dana mi je stigla elektronika za motocikl ebay-a, na koju sam platio carinu 400 kn, međutim ispostavilo se da mi je taj seller poslao elektroniku koja meni ne odgovara, te ja sad trebam vratiti to, pa me zanima kako ja mogu dobiti povrat novaca od carine?

Lijepo ti piše uputama: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx - imaš kategoriju "Povrat neodgovarajuće robe u inozemstvo (reklamacije)".

13 godina
odjavljen

Moze link od sellera od kojeg uzimate ice-watcheve?

Ja sam dosad uzeo od 2 različita i s nijednima nisam zadovoljan.Ne očekujem puno od sata koji košta manje od 5$ ali bi htio da radi,a ne da ga svakih 15 minuta moram namještat jer je stao.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 14:54 (Cadmium).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pozdrav :)

imam jedno pitanje.. jedan čovjek me molio da li bi mu mogao naručiti ovaj predmet za njegov motor... dakle, cijena sa poštarinom je 288 eura.. rekao je da će mi dat novce za to, tako da uopće nije problem.. nego mene samo interesira koliki je rizik i da li netko ima iskustva sa kupovinom malo skupljih predmeta?

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja sam naručivao prijatelju neki dio za auto, isto oko 200 €, i prošlo je bez problema. Taj dio je bio dosta mal, veličine kemijske olovke pa vjerojatno zbog toga im nije bio zanimljiv.

13 godina
neaktivan
Zonitron kaže...

Može li se sa MasterCard prepaid refresh karticom od Hypo banke kupovati na ebayu ?
http://www.hypo-alpe-adria.hr/home.nsf/pages/gra%C4%91anstvo-kartice-prepaid_refresh_kartica-mastercard_prepaid_refresh_kartica-62  

pise da da!

14 godina
neaktivan

pozdrav,imam problem s ebay-om, i to velikih...

naime,napravio sam ebay račun i išao sam provjeriti kako funkcionira...

kliknuo sam Buy it now na neku lutkicu od 4 dolara koja s poštarinom izađe oko 40 dolara...

NISAM HTIO to kupiti,ali u mojoj košarici piše : congrats! you won this item.Check out now.

dalje nisam ništa plaćao,niti sa paypalom ni ništa.. poslao sam prodavaču email da želim obustaviti kupovinu..

da li će taj artikal biti poslan na moja vrata ili obustavljen ? hvala svima

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator
hdoz kaže...

da li će taj artikal biti poslan na moja vrata ili obustavljen ? hvala svima

Prodavač nije toliko bedast da ti šalje artikl koji nisi platio. A što se tvog računa tiče, ili će ti otkazati narudžbu ili će te prijaviti eBayu da nisi platio, pa će ti blokirati korisnički račun na eBayu.

17 godina

lutka 4 dolara, sa dostavom 40 i ti pametnjakovic ides probat kako je to pa stisnes da kupis nesto sto MORAS platit 40 dolara?? ma bravo ! nije to sladoled da probas, radi se o stvarnom zivotu i stvarnim novcima..

bas bi volio da ti sad opali negativni feedback pa da nitko nece poslovati s tobom jer ti je odma prvi negativan..pa bi si razmislio za iduci put... {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Kako će za 2 dana biti mjesec dana otkako nisam dobio paket (još stoji da je samo stavljeno u neku torbu), kontaktirao sam prodavača i on mi je ovo napisao:

I tracked on your local post website and see below:

Local Date and Time Country Location Event Type Extra Information

8/18/2012 10:27:00 AM CHINA 315268 Receive item from customer 

8/26/2012 10:05:00 AM CHINA BEIJING Insert item into bag

Could you help us to claim your parcel at your local post office? If nothing change after that, maybe it get lose during shipping. WE suggest to send replacement. How about this solution? Looking forward to your news. Thanks.

Što bi ja njemu trebao odgovoriti, da moja pošta nema taj paket i da pošalje opet? Ili da nedaj Bože mi stignu dva proizvoda onda bi morao platiti drugi (iako mi netreba)?

Pošta kaže da još nije stiglo u Hrvatsku i da je tek 26. to krenulo iz Kine (iako je shipping navodno od 9.8) te da može proći i do 20dana da ne dođe do nas.

Strpiti se, čekati ili...

Bojim se da postoji mogućnost da ne dobijem proizvod a ni novac ako prođe neki max. rok.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 13:11 (Ag008).
17 godina

Ovako narucio sam papucice za svoga golfa 5 koje su kostale 46 dolara free shiping e sad tamo pod listom stvari za carinu nigdje nisam vidio da pise za ovo samo je pisalo za auto gume nikakvi dijelovi ni nista sad me zanima da li bi mi mogli lupiti carinu ili pdv ili sta vec od toga posto je cijena 270kn a do 160kn se kao moze

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam još jedno pitanje, ako naručim usb od 16 gb koji košta 15 dolara, a poštarina je besplatna za hrvatsku, dali će meni naplatiti

poštarinu od granice do mojih vrata (overseas i sl.) ? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hdoz kaže...

imam još jedno pitanje, ako naručim usb od 16 gb koji košta 15 dolara, a poštarina je besplatna za hrvatsku, dali će meni naplatiti

poštarinu od granice do mojih vrata (overseas i sl.) ? hvala

opet ista pitanja do 160kn ne placas nista!

17 godina

postarinu placas jednako kad kupujes predmet - ostali nameti poput toga da ti onaj tko ti kuci dostavi nepostoje - osim ako predmet neide na carinu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice