eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.395
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Jurassic Park kaže...

Pozdrav

Ovako trebao bih poslati paket (majicu) u Englesku i sad me zanim koliko bi poštarina došla?Ako itko zna barem odprilike molim vas da mi kažete.

Hvala.

Odeš na stranicu Hrvatske pošte i izračunaš: http://www.posta.hr/main.aspx?id=194

Preporučeno, do 100grama 29,10kn

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Kupia san ovo prije misec dana i još nije stiglo... Šta da radin? ili da ništa ne radin, da još čekan??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dr. zlo kaže...

Kupia san ovo prije misec dana i još nije stiglo... Šta da radin? ili da ništa ne radin, da još čekan??

Pričekaj još malo. Nekad traje i po mjesec i pola. U najgorem slučaju, za tjedan dana možeš poslati prodavaču mail i reci mu da ti paket nije stigao. Vjerojatno ćeš morati još malo pričekati, pa će ti poslati novi. U pravilu, meni su nakon 6 tjedana ako paket nije stigao poslali novi.

13 godina
neaktivan

e ekipa 

prvi put se spremam kupovati na ebayu pa me zanimaju nekoliko pitanja

1.da li je je bolje kupovati iz ebay.com ,ebay.co.uk,ebay.de? ili neke druge ili je to svjedno?

2.na .com je free shiping za besplatnu pošiljku...jel to ono na co.uk free p&p?

3.što ja trebam izabrati za location? worldwide?

4.do kolko se ne plaća carina?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
cannonn kaže...

e ekipa 

1.da li je je bolje kupovati iz ebay.com ,ebay.co.uk,ebay.de? ili neke druge ili je to svjedno?

1.Neznam odgovor jer sam isto novi u tom svijetu

2.Da

3.Worldwide (Sortiraj proizode po Price + Shipping= Lowest first i onda ce te pitat za drzavu)

4.Do 160 kn 

13 godina
Zin8 kaže...
cannonn kaže...

e ekipa 

1.Neznam odgovor jer sam isto novi u tom svijetu

2.Da

3.Worldwide (Sortiraj proizode po Price + Shipping= Lowest first i onda ce te pitat za drzavu)

4.Do 160 kn 

1. Svejedno ti je odakle kupujes iako najvise stvari ima na .com, razlika ti je uglavnom u valuti, a nekad ako je seller iz europe (co.uk, .de) roba ti brze dode.

15 godina
mjaneci3 kaže...
dr. zlo kaže...

Pričekaj još malo. Nekad traje i po mjesec i pola. U najgorem slučaju, za tjedan dana možeš poslati prodavaču mail i reci mu da ti paket nije stigao. Vjerojatno ćeš morati još malo pričekati, pa će ti poslati novi. U pravilu, meni su nakon 6 tjedana ako paket nije stigao poslali novi.

Nemoj traziti od njega da ti salje novo jer su mene tako 2 puta vec sj*bali, trazi refund pa ako bas hoces kupi ponovno od njega. Kazu da ce ti poslati novi paket, prođe 45 dana (+nekoliko dana ukoliko otvoris case) i on kaze da ti je poslao, a taj paket nigdje ne postoji.. jedina iznimka je ako covjek daje tracking number, onda je to druga stvar. Ali moze te i tako sj*bati, tako da ti posalje prazan paket.

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
Rasho kaže...
mjaneci3 kaže...
dr. zlo kaže...

Nemoj traziti od njega da ti salje novo jer su mene tako 2 puta vec sj*bali, trazi refund pa ako bas hoces kupi ponovno od njega. Kazu da ce ti poslati novi paket, prođe 45 dana (+nekoliko dana ukoliko otvoris case) i on kaze da ti je poslao, a taj paket nigdje ne postoji.. jedina iznimka je ako covjek daje tracking number, onda je to druga stvar. Ali moze te i tako sj*bati, tako da ti posalje prazan paket.

Upravo se to meni dogodilo. Rekao je da je poslao ponovo i da mu se javim nakon 15-tak dana i ja mu se javim i kažem da nije došlo i pitam kojeg je datuma poslao ponovno, on meni rekao datum onog 1.paketa.

13 godina
Evo još samo jedno pitanje.Ja sam kupio nešto preko eBay-a i sada mi prodavač nije poslao pošiljku i od paypal-a sam tražio povrat novca.E sad me zanima da li su oni te novce (refund) uzeli s njegovog paypal računa ili je paypal to dao od svoje tvrtke kao pokriće?
Jer ne kužim ako mu nisu uzeli te novce koje sam ja dao s njegovog računa onda svatko može prodavati sve i ne poslati i tako zarađivati....
Znam da je pitanje glupo ali sam stvarno znatiželjan jer mi je to 3. put da mi se to dogodilo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
Rasho kaže...
mjaneci3 kaže...
dr. zlo kaže...

Upravo se to meni dogodilo. Rekao je da je poslao ponovo i da mu se javim nakon 15-tak dana i ja mu se javim i kažem da nije došlo i pitam kojeg je datuma poslao ponovno, on meni rekao datum onog 1.paketa.

To vi sve govorite o istom prodavaču ?

14 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

To vi sve govorite o istom prodavaču ?

Ne

14 godina

Pa ništa vas ne košta da mu kažete da pošalje opet. Kad ne dođe drugi put, onda tražite refund. Meni je u globalu uvijek došlo drugi puta. Nije mi se dogodilo da mi iz drugog pokušaja nije došao paket. Dogodilo mi se da je 2 put došlo pokvareno, i treći put mi je vratio novce.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mjaneci3 kaže...

Pa ništa vas ne košta da mu kažete da pošalje opet. Kad ne dođe drugi put, onda tražite refund. Meni je u globalu uvijek došlo drugi puta. Nije mi se dogodilo da mi iz drugog pokušaja nije došao paket. Dogodilo mi se da je 2 put došlo pokvareno, i treći put mi je vratio novce.

Ne razumiješ! Naravno da ništa ne košta, evo ja sam tražio drugi put i rekao e da je posalo, i naravno otvorio sam case jer je rok istico za otvaranje, i za par dana automatski se case zatvara a još nema item-a!  
Sva sreća pa se sa sellerom može dogovoriti. 

14 godina

kanim kupiti ove i ove ventove, ako uzmem 4 od 80 i 4 od 120mm, kolko bi to sve došlo??

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Remzi kaže...

kanim kupiti ove i ove ventove, ako uzmem 4 od 80 i 4 od 120mm, kolko bi to sve došlo??

Ček, ti tu nas zezaš? Pa izračunaj sam!
4 od 80 >1.96$ x 4 = 7.84$
4 od 120 > 0.99 x 4 + (7.16 poštarina) =11.12$
7.84+11.12=18.96$=114kn 

14 godina
neaktivan

Liverpool, nisi ti razumio, to je teža matematika.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Liverpool1892 kaže...
Remzi kaže...

Ček, ti tu nas zezaš? Pa izračunaj sam!
4 od 80 >1.96$ x 4 = 7.84$
4 od 120 > 0.99 x 4 + (7.16 poštarina) =11.12$
7.84+11.12=18.96$=114kn 

A zasto da racuna kad ima tebe?:D nisi mu trebo izracunat pa nek se misli onda xDD

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan
natezem se sa jednim sellerom vec skoro 2 mjeseca, uglavnom nakon 44 dana posto paket nije dosao otvorio sam dispute na paypalu... preko paypala smo izmijenili nekoliko poruka (vec sam pisao o tome ovdje i dosli smo do zakljucka da me zeli prevariti) dobio sam mail da mi se 12.7. automatski dispute zatvara a seller se vise ne javlja iako sam mu zaprijetio negativnim feedbackom...sta sad da radim dalje, kak da dobije lovu nazad posto paket ocito necu vidjeti...

0 0 hvala 0
17 godina

pa niste se dogovorili onda valjda odes na ono escalate case i paypal to preuzima

You got to lose to know how to win
16 godina

Došao mi je danas paket koji sam naručio s ebay-a.

Ostavio sam feedback na svom accountu, dali trebam još nešto napravit (potvrdit) ?

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

To je to.

15 godina
Remzi kaže...

nemoj uzimati te fanove, meni su pola ledica pocrkale (u 2 venta).. bar za sad!

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan

Danas stigao starcraft 2 nakon skoro 3 tjedna, iz Australije {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako kontaktirati prodavača na ebayu ? 
Jel to idem pod find answers>pa upišem broj itema> i onda ono No, i want to contact selle, ili preko maila ? 
Jer ne želim postavit neko pitanje nego ostavit poruku, nakon što ostavim narudžbu, u kojoj piše koju boju želim  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dok naručivaš kad dođeš do chekout možem dodati komentar/napisati koju boju želiš.

15 godina
neaktivan

zelim kupiti ovaj item:

http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280912821996&ssPageName=ADME:X:eRTM:DE:1123

ali kad sam malo analizirao prodavaca, pogledao sam njegove feedback-ove i svi prodani proizvodi su sakriveni

Moze li mi neko reci da li da uzimam od ovog sellera ili da trazim nekog drugog?Bojim se da ovo nije neka prevara

0 0 hvala 0
15 godina

slobodno, neces naci boljeg sellera.. ako bude problema imas case i dispute.. mada se nadam da neće doći do toga

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 20:40 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
moderator
BugFanNo1 kaže...

zelim kupiti ovaj item:

http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280912821996&ssPageName=ADME:X:eRTM:DE:1123

ali kad sam malo analizirao prodavaca, pogledao sam njegove feedback-ove i svi prodani proizvodi su sakriveni

Moze li mi neko reci da li da uzimam od ovog sellera ili da trazim nekog drugog?Bojim se da ovo nije neka prevara

Kamo bi ti to naručio - u Njemačku ili u Hrvatsku? Ako je u Hrvatsku, onda ti se nikako ne isplati zbog PDV-a, jer je Zoom H1 dostupan i kod nas - prodaje se od 720 do nešto preko 800 kuna u dućanima, samo što je na ovim jeftinijim mjestima rasprodan. Međutim, 100 eura + 25% PDV-a ti je 125 eura, tj. 935 kuna. Dakle, totalno neisplativo ako to naručuješ u Hrvatsku.

16 godina

Od kud nabavljaju naočale ovi koji s Njuškala prodaju Ray Ban naočale za 200 kn?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
17 godina
moderator
emerik kaže...

Od kud nabavljaju naočale ovi koji s Njuškala prodaju Ray Ban naočale za 200 kn?

"Spalo s kamiona". {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice