eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.903
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori
pozdrav svima....moze mala pomoc, znaci 40 dana je proslo od kako su mi itemi poslani i niti jedan mi jos nije dosao, sad koliko sam ja skuzio trebao bih kontaktirati sellera i podici dispute??? posto sam ja relativno novi na ebayu i nikad nisam imao ovakvu situaciju moze li mi netko objasniti sta sve moram napraviti ????

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Rasho kaže...

Pozdrav, evo imam jedno pitanje koje nije bas tolko vezano uz ebay, al neznam di da ga tocno postavim.

Znaci imam 17 godina (maloljetan sam), i htio bi uzeti debitnu karticu koja sto manje uzima mjesecno clanarinu (jer ne radim), te ako mozete reci otprlike koliko uzima mjesecno/godisnje novaca ta kartica, znaci trazim preporuku najjeftinije debtine kartice, a da je kompatibilna s ebay-om, tocnije paypalom. {#}

Devizni račun u Splitskoj banci, tražiš obavezno VISA karticu. 
Vođenje računa 3kn mjesečno (donedavno je bilo 3kn ako je bilo prometa u tom mjesecu).

15 godina

da li trebam uz tu karticu otvarati ziro racun? ili?

Visit Us @ KoDeX Clan www.kodex-team.eu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stris kaže...
pozdrav svima....moze mala pomoc, znaci 40 dana je proslo od kako su mi itemi poslani i niti jedan mi jos nije dosao, sad koliko sam ja skuzio trebao bih kontaktirati sellera i podici dispute??? posto sam ja relativno novi na ebayu i nikad nisam imao ovakvu situaciju moze li mi netko objasniti sta sve moram napraviti ????

Odeš na Purchase history, i kod svakog item-a skroz desno ti piše-kontaktiraj sellera, ostavi feedback.... Odeš kontakt i pošalješ mu poruku. 
Ako ti ne odgovori u roku od 2-3dana onda otvoriš case.
Otvaranje case-a: odeš na Customer Support> Resolution Center, pa odabereš da nisi dobio item pa sljediš upute

14 godina
neaktivan
Rasho kaže...

da li trebam uz tu karticu otvarati ziro racun? ili?

Ne, samo Devizni račun u stranoj valuti.
Valutu odabereš koju god želiš.

EDIT: Sorry za dupli post. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 15:54 (Liverpool1892).
15 godina

evo jos zadnje pitanje, soz for off topic

kada otvorim devizni racun s valutom od dollara, da li mogu kupiti nesto na ebayu sto kosta u eurima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rasho kaže...

evo jos zadnje pitanje, soz for off topic

kada otvorim devizni racun s valutom od dollara, da li mogu kupiti nesto na ebayu sto kosta u eurima?

Da, možeš.
S tom karticom možeš kupovati u svakim dućanima...
Konverziju tečaja ti radi banka ili Paypal. 

15 godina

a sta ako bude 0 kn na računu, kako ce on oduzeti tih 3 kn taj mjesec, jer se nemoze ici u minus, posto je debitna kartica??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rasho kaže...

a sta ako bude 0 kn na računu, kako ce on oduzeti tih 3 kn taj mjesec, jer se nemoze ici u minus, posto je debitna kartica??

Da, ne može u minus. 
E to ni ja neznam, valjda sljedeći mjesec kad budeš imao na računu.

17 godina
Liverpool1892 kaže...
Rasho kaže...

Da, ne može u minus. 
E to ni ja neznam, valjda sljedeći mjesec kad budeš imao na računu.

Heh, imam kunski štedni račun s debitnom Visom electron u ersteu. Uspio sam otići u minus 40-ak lipa (ni sam ne znam kako):D

Kad smo već kod ovoga, mislim da bi bilo dobro da se ova rasprava prebaci u temu paypal pitanja i odgovori (link se nalazi na dnu i na vrhu ove stranice, pod povezanim temama).

13 godina
neaktivan

Bok svima, trebam odgovor brzo!!

Evo narucio sam (stavio sam bid na jednoj aukciji) jedan predmet i samo me zanima kada placam s paypalom, dali mi skida pare s paypala ili sa kreditne? Mislim, ja imam i vise nego dovoljno i na paypalu i na kreditnoj pa me samo zanima s cega ce mi skinut pare (kreditna linkana s paypalom)...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 18:39 (pavlicmaster).

0 0 hvala 0
15 godina

s paypala

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
pavlicmaster kaže...

Bok svima, trebam odgovor brzo!!

Evo narucio sam (stavio sam bid na jednoj aukciji) jedan predmet i samo me zanima kada placam s paypalom, dali mi skida pare s paypala ili sa kreditne? Mislim, ja imam i vise nego dovoljno i na paypalu i na kreditnoj pa me samo zanima s cega ce mi skinut pare (kreditna linkana s paypalom)...

ako je hrvatski paypal račun, skida ti sa računa u banci (odnosno, kak ti veliš, s kreditne).

15 godina
bradonja_85 kaže...

Evo naručio sam te iteme ali jedan ne mogu platiti. Izbaciva mi poruku:

paypal account is currently unable to accept your payment

Poslao sam poruku prodavaču zašto ne mogu platiti i odgovor je:

Hi dear friend,
Thanks for your inquiry.
Our account is restricted by ebay now, if you want to purchase,we can make out an invoice from our another paypal.
Waiting for your reply, many thanks.
Best regards
Tom

Što da radim sad? Da otkažem naruđbu?

Inače radi se o ovom prodavaču, ima dobar feedback LINK

bilo kakav savjet {#}

13 godina
neaktivan
e hvala puno...:)
13 godina
neaktivan

pa kako tocno ide taj proces onda (da ti skine s kartice umjesto s paypala), mozes mi malo objasnit

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 9:36 (pavlicmaster).
13 godina
neaktivan

dog sam se sa sellerom da mi vrati pare, pa u slucaju da item dodje cu ga kontaktirati i platiti mu!!! uglavnom reko mi je kad mi vrati refunda da mu ostavim pozitivni feedback...znaci na paypalu mi se izbacilo ovo : apr. 5, 2012 refund from XX completed  20GPB i odmah iznad toga apr.5. 2012. transfer to credt card completed   pa me sad zanima jesu li mi novci vraceni ili koliko se meni cini odmah prebaceni na karticu iako sam citao nesto da novci sa paypala na racun prebace tek 1. u mjesecu???

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 9:50 (stris).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stris kaže...

dog sam se sa sellerom da mi vrati pare, pa u slucaju da item dodje cu ga kontaktirati i platiti mu!!! uglavnom reko mi je kad mi vrati refunda da mu ostavim pozitivni feedback...znaci na paypalu mi se izbacilo ovo : apr. 5, 2012 refund from XX completed  20GPB i odmah iznad toga apr.5. 2012. transfer to credt card completed   pa me sad zanima jesu li mi novci vraceni ili koliko se meni cini odmah prebaceni na karticu iako sam citao nesto da novci sa paypala na racun prebace tek 1. u mjesecu???

Novac se odmah vraća tamo čime si platio, što znači ako si platio nekom deviznom karticom, novac odmah ide tamo, ako si platio kreditnom onda na nju.

Ovo za paypal i 1. u mjesecu se odnosi kada npr. nešto prodaješ pa ti uplaćuju na PP a ne na karticu direktno, pa ti onda PP pošalje početkom mjeseca ili ako želiš prije uz nadoknadu od 5$.

Please state the nature of the tehnical – oh... it's you.
15 godina
bradonja_85 kaže...
bradonja_85 kaže...

Evo naručio sam te iteme ali jedan ne mogu platiti. Izbaciva mi poruku:

paypal account is currently unable to accept your payment

Poslao sam poruku prodavaču zašto ne mogu platiti i odgovor je:

Hi dear friend,
Thanks for your inquiry.
Our account is restricted by ebay now, if you want to purchase,we can make out an invoice from our another paypal.
Waiting for your reply, many thanks.
Best regards
Tom

Što da radim sad? Da otkažem naruđbu?

Inače radi se o ovom prodavaču, ima dobar feedback LINK

bilo kakav savjet {#}

Pa ja osobno mu nebi slao na neki divlji PP acc.

Valjda ima razlog zasto su ga zblokali.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 10:34 (Wespen).
17 godina
pavlicmaster kaže...

pa kako tocno ide taj proces onda (da ti skine s kartice umjesto s paypala), mozes mi malo objasnit

Pa, jednostavno. Dok platiš nešto, skinut će ti s računa u banci. Balance na paypalu ti služi jedino kod primanja novaca. U njemu ti novci stoje 30 dana prvo, pa ti se onda 1. u mjesecu povlače na kartica, ako si postavio karticu za withdraw i ako je kartica Visa electron. Tak da, ako imaš neke novce na paypalu, nećeš ih moći iskoristiti dok ih ne povućeš na karticu, jer ovako su ti, ajmo reći beskorisni, jer ih ne možeš trošiti iz balancea. Naravno, to sve vrijedi, kako sam već i prije naveo, za hrvatski paypal račun.

omg, sad vidim da smo u krivoj temi {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 12:32 (denix).
13 godina
neaktivan

hvala, shvatio sam. evo narucio sam vec neku sitnicu (tripod za xperiu), sve 5.

16 godina
neaktivan

Sta se dogadja sa postom... primjetija san da u zadnje vrime malo kasni isporuka, ne samo meni nego svima... zna li itko razlog?

Jel se to carina ulinila ili postari u strajku?{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 15:02 (assassin 002).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
assassin 002 kaže...

pa piše ti koliko bi te koštalo. A vjerojatno ne bi morao platiti carinu niti pdv, samo reci selleru da napise manju cijenu na paket i to je to.

Ja sam mnogo puta naručivao igre za ps3 pa nikad ništa dodatnih troškova.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško
14 godina
neaktivan

Moze mala pomoc :D

Narucio sam prijateljici neke kostime za nemam pojma sta,,i cetiri komada su kostala oko 1000 kuna. 

Kako sam ih uzeo vise dobila je popust i seller mi je samo na paypal poslal racun u kojem pise nekih 157 aud i u njemu ne pisu nikakve podatke o robi i shippingu i slicno

Te sad su to zaustavili na carini i oni hocu racun na kojem pise sve o robi, koliki je shipping i slicno,ali ja to nemam.

Te sad neznam sto da napravim, moze pomoc. 

Prvo sam mislio dati link tih kostima ali je tamo cijena dosta veca pa bi i carina bila veca,a frendica hoce proci sto jeftinije.

Onda zna mozda tko sto da napravim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Izprintas PayPal racun i doneses.

A mozes i izvadak iz banke.

15 godina

pozz, treba mi pomoc,

dali ima netko tko bi mi htio narucit ovaj ili ovaj (uzmite onaj jeftiniji :D, jedan ima free shipping drugi ima shipping od 4 dolara)

bilo bi pozeljno da ste iz zagreba pa da obavimo primopredaju

a ako niste iz zagreba onda kad vam stigne converter novce vam mogu poslat postom na vasu adresu, a vi meni to posaljete :)

hvala

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li ko iskustva s kanadskom postom?

Koliko im vremena treba do Hrvatske (Canada Post international Air Mail Small Packet)  ? 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

moze mi neko ko ima puno iskustva poredat od najbrze do najsporije poste kad je slucaj besplatne postarine

Standard Int'l Shipping

USPS First Class Mail International

Economy Int'l Shipping

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
H4X0R_Bug kaže...

Ima li ko iskustva s kanadskom postom?

Koliko im vremena treba do Hrvatske (Canada Post international Air Mail Small Packet)  ? 

Jedan od najsporijih poštanskih ureda.

Stvari koje iz Amerike stižu za 10-14 dana iz Kanade stižu za 25-35 dana.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice