eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.675
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
eBay - pitanja i odgovori

Sinoć sam nešto naručio preko eBay-a.Koliko otprilike treba vremena da pošiljka stigne iz Kine?Hvala!

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

od 7 do 30 dana

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
2 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

ako tko zna!!? Kada se kod bidanja dode do konačne cijene,znaći vrijme istekne i ja to sad moram kupit kao zadnji bider...zanima me kako se određuje  i koliko bi iznosio sipping (tj poštarina) ako piše da za Hrvatsku shipping nije specificiran?!! i da li se uopće isplati gledat takve ponude sa takvom vrstom "shippingom???

napoleon

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
napoleon123 kaže...

ako tko zna!!? Kada se kod bidanja dode do konačne cijene,znaći vrijme istekne i ja to sad moram kupit kao zadnji bider...zanima me kako se određuje  i koliko bi iznosio sipping (tj poštarina) ako piše da za Hrvatsku shipping nije specificiran?!! i da li se uopće isplati gledat takve ponude sa takvom vrstom "shippingom???

Ili prvo kontaktiraj prodavaca ili to izbjegaji! Tko ce ti ga znat mozda i ne salje u HRV ili ce te mozda postarina opalit po usima.....

17 godina
moderator

Inače, ako se sjećate, spomenuo sam da sam naručio Firewire u USB kabel, za koji sam sumnjao da je fejk proizvod, ali za desetak kuna rizika sam bio voljan riskirati. Uglavnom, nije radio jer ko fol nije imao driver, tražio sam od prodavača da da driver, rekao da ne treba driver, poslao mu poruku u kojoj kažem da ili treba driver ili je kabel neispravan. Nakon toga se više nije javljao. Onda sam otvorio case u kojem sam tražio puni povrat novca (punih 10 kuna {#}), iz principa, i napisao sam u caseu da mi ne pada na pamet slati natrag kabel jer bi me poštarina koštala više nego djelomični (povrat) novca. I da vidiš kako je drugi dan ekspreno vratio svu lovu. Varaju ljude s tim lažnim kabelima i adapterima, kako na eBayu, tako i na Amazonu, s tim da je na Amazonu daleko bolja situacija jer ljudi napišu da proizvodi ne rade.

7 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Zna li neko zasto prodavac sa ebaya ne moze da mi izvrsi refund novca na paypal? Kad oce da mi uplati pojavi mu se ova poruka
""Error MessageYour recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
Desava li se ovo vama? Ima li rjesenje i koje je? Paypal je registrovan na Hrvatsku.

0 0 hvala 0
15 godina
zola.mne kaže...
Zna li neko zasto prodavac sa ebaya ne moze da mi izvrsi refund novca na paypal? Kad oce da mi uplati pojavi mu se ova poruka
""Error MessageYour recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
Desava li se ovo vama? Ima li rjesenje i koje je? Paypal je registrovan na Hrvatsku.

To nije refund. On tebi pokušava poslati novce normalnim PayPal slanjem. Treba ići u detalje tvoje uplate i tamo odabrati refund. Ako bude muljao digni cae na ebayu. Ili ako nije preko ebaya, digni na PayPalu.

14 godina
neaktivan

Čuo sam da se preko "Item number" može provjerit jels se taj proizvod salje na tvoju adresu?(tj. hrvatsku) kako se to radi,ako se može?

http://lektireschwarzman.blogspot.com/

0 0 hvala 0
14 godina

hej,novi sam na e-bayu,pa me zanima:

1) Kako dolaze veće pošiljke na moju adresu?

2) Može li se na e-bayu kupovati bez kartice?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

hej,novi sam na e-bayu,pa me zanima:

1) Kako dolaze veće pošiljke na moju adresu?

2) Može li se na e-bayu kupovati bez kartice?

1) Hp-ovim kombijem.
2) Ne. 

Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
13 godina
neaktivan

znaći kod registracije na paypal,oni uzmu 1.95$ da se osiguraju daje tvoj račun il već radi čega ,nije ni bitno i kažu da će vratit,i sad me zanima,ja tih 1.95 ne vidim na kod ispisa na bankomatu nego samo na paypal stranici,i to ovako ,paypal balance 1.95$, i sad sam htio kutip i fali mi dolar i mislim si pa ostalo mi je 1.95 od registracije kad ono nije ,ne prihvaća.pa mi sad nije jasno kako da to iskoristim...nisu neki novci al ako su ih već vratili htio bi ih iskoristit ,,pa ak neko može razjasnit ,nek razjasni jer meni nista nije jasno,hvala!!!

napoleon

0 0 hvala 0
15 godina

Hm, ocjena oglasa je 4.5/5
On je top seller i prodao je 62 takva.

Mislim da se isplati.

Had a dream, I was king, woke up, still king.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
napoleon123 kaže...

znaći kod registracije na paypal,oni uzmu 1.95$ da se osiguraju daje tvoj račun il već radi čega ,nije ni bitno i kažu da će vratit,i sad me zanima,ja tih 1.95 ne vidim na kod ispisa na bankomatu nego samo na paypal stranici,i to ovako ,paypal balance 1.95$, i sad sam htio kutip i fali mi dolar i mislim si pa ostalo mi je 1.95 od registracije kad ono nije ,ne prihvaća.pa mi sad nije jasno kako da to iskoristim...nisu neki novci al ako su ih već vratili htio bi ih iskoristit ,,pa ak neko može razjasnit ,nek razjasni jer meni nista nije jasno,hvala!!!

Novce s paypal balanca ne možeš trošiti, oni će ti se prebacit na bankovni račun prvog u mjesecu i onda ih možeš trošit

17 godina
moderator
bradonja_85 kaže...
napoleon123 kaže...

Novce s paypal balanca ne možeš trošiti, oni će ti se prebacit na bankovni račun prvog u mjesecu i onda ih možeš trošit

PayPal nije banka ni kartičarska kuća nego posrednik između banke/kartičarske kuće, kupca i prodavača.

15 godina
neaktivan

Bok svima.

Prvi put naručujem sa Ebaya pa ako mi netko može samo pomoći.

Ubiti naručujem procesor za komp pa me zanima koliko bi me izašlo to sve skupa na kraju sa PDV-om,

carinom i sl.

http://www.ebay.com/itm/NEW-Intel-Core-i7-2600k-LGA-1155-Quad-4-Core-3-4GHz-unlocked-multi-CPU-Processor-/270882440576?pt=CPUs&hash=item3f11da0580#ht_1012wt_1344 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MII2o kaže...

Bok svima.

Ubiti naručujem procesor za komp pa me zanima koliko bi me izašlo to sve skupa na kraju sa PDV-om,

carinom i sl.

http://www.ebay.com/itm/NEW-Intel-Core-i7-2600k-LGA-1155-Quad-4-Core-3-4GHz-unlocked-multi-CPU-Processor-/270882440576?pt=CPUs&hash=item3f11da0580#ht_1012wt_1344 

Pazi ako ti naplate carinu i pdv odrat ce te ko zeca! Ali vidim da se prodaje samo procesor bez coolera,ventica....tak da ako ga dobro upakuje i stavi u kovertu mogao bi lagano proci bez carinjenja.

Da li je sad pametno kupiti procesor ovako skup bez garancije???!!!!

15 godina
Da boga pitaj kako ce to stic u hrv....nece oni bas pazit i mazit tvoj paketic... Nek oznaci kao gift i moli krunicu da specijalci iz carine ne zahebu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MII2o kaže...

Bok svima.

carinom i sl.

Po meni se ne isplati jer ako te dođe PDV praktički će ti doć ko u dućanu kod nas a i dalje si bez garancije.

EDIT: tj imaš garanciju ali uz dodatne troškove i poduže čekanje, plus opet potencijalne probleme kod povrata drugog proca...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 8:26 (miki1981).
14 godina
neaktivan

nači dobit ću karticu za ebay.registriram se na ebay i pay pal.i sta onda mogu odmah pocet kupovat ili moram ic u banku po neki kod......

0 0 hvala 0
15 godina

pozz, narucio sam nesto sa ebaya prije 20-ak dana i danas je doslo,no nije onaj proizvod koji sam narucio(isto izgleda samo je druge boje)

jel postoji neka mogucnost da se zalim i da mi posalje pravi proizvod na svoj trosak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mustang995 kaže...

pozz, narucio sam nesto sa ebaya prije 20-ak dana i danas je doslo,no nije onaj proizvod koji sam narucio(isto izgleda samo je druge boje)

jel postoji neka mogucnost da se zalim i da mi posalje pravi proizvod na svoj trosak?

Ovisi ako ti na proizvodu piše returns accepted.

Ali sumnjam da će se to vratiti u tom roku do odredišta, jer je rok inače 7 dana

15 godina
nul-3 kaže...
mustang995 kaže...

Ali sumnjam da će se to vratiti u tom roku do odredišta, jer je rok inače 7 dana

na proizvodu pise da se u 30 dana moze zatraziti novac natrag,ali na profilu prodavaca na ebay pise da prima natrag proizvode unutar 14 dana,znaci onda nista jer je meni proizvod dosao nakon tih 14 dana

15 godina
mustang995 kaže...
nul-3 kaže...
mustang995 kaže...

na proizvodu pise da se u 30 dana moze zatraziti novac natrag,ali na profilu prodavaca na ebay pise da prima natrag proizvode unutar 14 dana,znaci onda nista jer je meni proizvod dosao nakon tih 14 dana

Vjerovatno nebi došao, jedino da se ti s njim dogovoriš da ti dopusti više vremena

15 godina
neaktivan

Frendica uzela 2 para uggsica(cizma onih platnenih), na carini skužili da je fejk, mora platit uništenje robe. Šta se s ovom državom događa?

Moj PC  
0 7 hvala 0
15 godina
Leon93 kaže...

Frendica uzela 2 para uggsica(cizma onih platnenih), na carini skužili da je fejk, mora platit uništenje robe. Šta se s ovom državom događa?

Pa šta bi ti htio, to je normalna stvar, i nije ona prva kojoj se to dogodilo

16 godina
odjavljen
Leon93 kaže...

Opyzdi joj šamar i reci da je od mene. Onda opyzdi sebi (također od mene) jer lupetaš. Šta ste očekivali? Uvoz krivotvorene robe je zakonom zabranjen. Što vam još i kaznu na to nisu dodali...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina

A sigurno je mislila kako je super prosla jer su Uggsice u Kini 30$ :)

14 godina
neaktivan

Neznam jel to neko novo pravilo, ali dobio sam refund od jednog sellera, i nije mi odmah otišlo na karticu već na paypal balance, zašto?
Znam da sam prije 2-3mjeseca također dobio jedan refund jer item nije stigao i refund je odmah išao na karticu.
Sad neznam u čemu je problem?

EDIT: Fulo sam temu, trebao sam postati na Paypal temu, ali ako netko zna može i ovdje odgovoriti. HVALA! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 12:45 (Liverpool1892).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Zašto ne mogu otvoriti case na ebay-u nego me preusmeravaju na PayPal case?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Liverpool1892 kaže...

Neznam jel to neko novo pravilo, ali dobio sam refund od jednog sellera, i nije mi odmah otišlo na karticu već na paypal balance, zašto?
Znam da sam prije 2-3mjeseca također dobio jedan refund jer item nije stigao i refund je odmah išao na karticu.
Sad neznam u čemu je problem?

EDIT: Fulo sam temu, trebao sam postati na Paypal temu, ali ako netko zna može i ovdje odgovoriti. HVALA! 

hm... valjda ti je samo poslao novce, umjesto baš refundirao. Što piše pod purchase history kod predmeta? Tamo gdje je inaće znak $ da je plaćeno?
Ja dok sam dobio refund, bio je neki drugačiji znak i dok se stavila strelica miša na njega, piše refunded.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice