Hm... pa svi što prodaju tako kape su iz Kine i okolnih zemalja. Ali našao sam nekoga 2329 feedback samo dva su negative.
Valjda su im tamo tvornice...
Hm... pa svi što prodaju tako kape su iz Kine i okolnih zemalja. Ali našao sam nekoga 2329 feedback samo dva su negative.
Valjda su im tamo tvornice...
To se odnosi na stvari tipa mobiteli i slično. Ne mali plastični helikopteri. Šta će mi koji vrag dozvola od hakoma za to? Mislim stvarno apsurdno ako treba, i naša država kakva je. Ali to nije to, vidi citat: "uz uporabu radiofrekvencijskog spektra namijenjenog zemaljskim ili svemirskim radijskim komunikacijama"
To je recimo ko da sad kupiš voki-toki ili bežični mikrofon i pitaš "Šta će mi koji vrag dozvola od hakoma za to?". Jesi znao recimo da za korištenje bežičnog mikrofona kod nas moraš plaćati zakup frekvencije?
Uglavnom, stvar nije baš tako jednostavna kako je ti pokušavaš prikazati. On za helikopterčić neće vjerojatno ništa morati platiti, ali ne zato jer je to "mali plastični helikopter", nego zato jer koristi infracrveni spektar za daljinsko upravljanje. Kad ne bi bilo specificirano koji spektar uređaj koristi, kako bi mogao reći treba li ti dozvola za njega ili ne? Imaš recimo letjelica koje koriste WiFi za bežično upravljanje - za njih ti treba dozvola HAKOM-a, isto kao što ti recimo treba za Kindle s WiFi-jem. Da li postoje letjelice koje spadaju u "radijsku opremu" - ne znam, no mogle bi postojati - i za takve bi trebala dozvola HAKOM-a.
Pozdrav svima!
Molio bih pomoc od vas a moglo bi se reci da mi je hitno
Radi se o sljedecem(da napomenem da sam iz BiH):
Stigao mi je paket iz englske(UPS-om) i trenutno je na carini, zovu me da im dostavim racun da potvrde vrijednost robe(Na paketu je naznaceno da je 29 funti, sto sam se dogovorio sa prodavacem) a stvarna vrijednost je 85 funti.
Ako traze da im dostavim paypal izvod, kako da to uradim?da slikam ekran pomocu printscreena?ili kako? I da li bih smio lazirati pa da promijenim iz tih 85 u 29 funti?
Hvala i molim vas da mi odgovorite sto prije je moguce ako se neko sa ovim sustretao jer namam bas vremena da citam 150 stranica
Hvala!
Pozdrav svima!
Molio bih pomoc od vas a moglo bi se reci da mi je hitno
Radi se o sljedecem(da napomenem da sam iz BiH):
Stigao mi je paket iz englske(UPS-om) i trenutno je na carini, zovu me da im dostavim racun da potvrde vrijednost robe(Na paketu je naznaceno da je 29 funti, sto sam se dogovorio sa prodavacem) a stvarna vrijednost je 85 funti.
Ako traze da im dostavim paypal izvod, kako da to uradim?da slikam ekran pomocu printscreena?ili kako? I da li bih smio lazirati pa da promijenim iz tih 85 u 29 funti?
Hvala i molim vas da mi odgovorite sto prije je moguce ako se neko sa ovim sustretao jer namam bas vremena da citam 150 stranica
Hvala!
A zašto moraš imati račun. To ti je mogao kupiti netko od obitelji u UK, ili negdje drugdje i šalje ti kao poklon. Ti nemaš pojma koliko to gore košta. Jednostavno, tvoj rođak je našao nešto što ti trebaš jeftinije nego bi te koštalo ovdije.
Za nas shipping i billing address moraju biti iste u većini slučajeva jer nemamo confirmed address dok, npr. netko iz UK može platiti robu i proslijediti isporuku na drugu adresu. Dobra fora je kad tražiš da ti paket bude zapakiran kao poklon.
Onda na carini ne otvaraju dok ti ne dođeš, jer nije fora da raskupusaju poklon paket. Evo ako ti pomaže, rekao sam ti primjer kako da se postaviš. Ustraj u tome da je to neka Božićna akcija i vrijednost robe je 29 funti, a neće sigurno
procjeniti vrijednost 3x više.
hvala na odgovoru,
ali dostavio sam im paypal izvod jer valjda na paketu pise da je paket poslan od stane firme a ne od obicnog fizickog lica(tj. hocu reci da znaju da se radi o ebay kupovini)
Vidjecu kako cu sutra proci jer su rekli da ce mi javiti sutra kako je poslo carinjenje i koliki su troskovi pa se nadam da cu imati srece
hvala na odgovoru,
ali dostavio sam im paypal izvod jer valjda na paketu pise da je paket poslan od stane firme a ne od obicnog fizickog lica(tj. hocu reci da znaju da se radi o ebay kupovini)
Vidjecu kako cu sutra proci jer su rekli da ce mi javiti sutra kako je poslo carinjenje i koliki su troskovi pa se nadam da cu imati srece
Ako je poslan PayPal izvod onda je stvar završena. Odrediti će carinu i porez na temelju računa. Inaće, u većini slučajeva se radi o eBay kupovini. To ništa ne znači. npr. Ja sam ti stric kojem si poslao link na predmet koji želiš. Ja to platim firmi koja prodaje i tražim da se dostavi na tvoju adresu u HR, i još tražim da mi to zapakiraju. U čemu je problem? Nema ga. Sve hipotetski, ali ti se držiš svoga i dalje je na tome kako je carinik raspoložen. Može te pustiti, može ti cariniti skoro simbolično ili te može odrapiti, a tada šutiš jer nesmiješ više spominjati račune da ne prođeš još gore jer si priznao namjeru da zavaljaš državu. To je za drugi put, sad ćeš platiti po izvodu sa PayPala a ne po fakturi sa paketa.
Pozdrav
Može li mi metko reći koliko košta carina na predmete veće vrijednosti od 160 kn?
Može li mi metko reći koliko košta carina na predmete veće vrijednosti od 160 kn?
Zavisi koja je "roba"
Ovdje imaš sve: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx
Mislio sam na kapu navedenu gore. Možeš li pogledati?
ajde nek mi se javi netko ko je kreditnu vezao na paypal...ako mi moze pomoc. Hvala
ajde nek mi se javi netko ko je kreditnu vezao na paypal...ako mi moze pomoc. Hvala
A da umjesto vapaja za pomoć jednostavno napišeš u čemu je problem?
Confirm the Visa card that you'll use for withdrawals
We made a $1.95 USD or equivalent charge to your card on Dec 13, 2011.
Check your summary of financial activity provided by your card issuer for the unique code we sent with the charge.
Card to confirmVisa X-9517
di bi ja sad trebao potrazit te 4 znamenke?
o Paypalu se radi naravno
Confirm the Visa card that you'll use for withdrawals
We made a $1.95 USD or equivalent charge to your card on Dec 13, 2011.
Check your summary of financial activity provided by your card issuer for the unique code we sent with the charge.
Card to confirmVisa X-9517
di bi ja sad trebao potrazit te 4 znamenke?
Kôd ti piše u opisu transakcije. Pa si ga odmah pogledaš ako imaš internet-bankarstvo ili odeš u banku ili čekaš mjesečni izvještaj da ti dođe doma.
imam ga i imam hyponet....al ja taj br ne vidim:)
imam ga i imam hyponet....al ja taj br ne vidim:)
Vidiš transakciju od 1,95 dolara od PayPala? U istom redu bi ti trebao pisati i taj kôd. Ako ti ne piše, idi u banku - možda internet bankarstvo ima nekakvo ograničenje u veličini tog polja pa je iscurilo.
Ako ne vidiš transakciju, onda pričekaj dan-dva.
To se odnosi na stvari tipa mobiteli i slično. Ne mali plastični helikopteri. Šta će mi koji vrag dozvola od hakoma za to? Mislim stvarno apsurdno ako treba, i naša država kakva je. Ali to nije to, vidi citat: "uz uporabu radiofrekvencijskog spektra namijenjenog zemaljskim ili svemirskim radijskim komunikacijama"
To je recimo ko da sad kupiš voki-toki ili bežični mikrofon i pitaš "Šta će mi koji vrag dozvola od hakoma za to?". Jesi znao recimo da za korištenje bežičnog mikrofona kod nas moraš plaćati zakup frekvencije?
Uglavnom, stvar nije baš tako jednostavna kako je ti pokušavaš prikazati. On za helikopterčić neće vjerojatno ništa morati platiti, ali ne zato jer je to "mali plastični helikopter", nego zato jer koristi infracrveni spektar za daljinsko upravljanje. Kad ne bi bilo specificirano koji spektar uređaj koristi, kako bi mogao reći treba li ti dozvola za njega ili ne? Imaš recimo letjelica koje koriste WiFi za bežično upravljanje - za njih ti treba dozvola HAKOM-a, isto kao što ti recimo treba za Kindle s WiFi-jem. Da li postoje letjelice koje spadaju u "radijsku opremu" - ne znam, no mogle bi postojati - i za takve bi trebala dozvola HAKOM-a.
za bežićni mikrofon mi treba dozvola? Dobro da ne moram ići prijavljit kada idem srati u javni wc -.-" Nisam znao stvarno, jednostavno je preapsurdno.
Da li bi morao platiti carinu ili jos sta dodatno za ovo http://www.ebay.com/itm/4-colors-PMP-Game-Player-Built-in-2GB-16BIT-32BIT-Support-TF-card-Game-Console-/260855554194?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbc33e092#ht_4235wt_950 i ako da koliko bi me otprilike izaslo . Hvala unaprijed
Da za mikrofon ti treba dozvola.
Taj HAKOM nam prodaje zrak, odnosno prodaje nam mogučnost da šaljemo valove zrakom.
za bežićni mikrofon mi treba dozvola? Dobro da ne moram ići prijavljit kada idem srati u javni wc -.-" Nisam znao stvarno, jednostavno je preapsurdno.
Pa i nije, jer možeš upasti recimo u frekvencije koje koristi policija ili kakva druga državna služba, upasti u tuđi kanal gdje netko drugi također koristi bežične mikrofone i sl.
Mislim da je riječ o zakupu frekvencije, slično kao kad si pretplatnik operatera mobilne telefonije.
Pa i nije, jer možeš upasti recimo u frekvencije koje koristi policija ili kakva druga državna služba, upasti u tuđi kanal gdje netko drugi također koristi bežične mikrofone i sl.
Mislim da je riječ o zakupu frekvencije, slično kao kad si pretplatnik operatera mobilne telefonije.
Da ja želim upasti u frekvenciju murje dovoljno mi je dati 20kn i 45minuta rada. Mislim da je to njima više ko neki izgovor da rade bezazleni posao....prodaju zrak kao što je netko već rekao.
Da ja želim upasti u frekvenciju murje dovoljno mi je dati 20kn i 45minuta rada. Mislim da je to njima više ko neki izgovor da rade bezazleni posao....prodaju zrak kao što je netko već rekao.
Ne mogu prodavati zrak jer nije njihov! Prodaju eter!
Nemoj se sekirat, da neko želi kupiti bilo kaj za upad nebi ga spriječila 3 HAKOMA i 34 Carine ...
HAKOM prodaje ničiji zrak da bi naša frekvencija putovala njime...
Da. Čim su u pitanju radiovalovi - da. Ako ti na carini previde "remote control", onda možda prođeš bez toga. Ali ne računaj na to.
Edit: zapravo, nije to 100%. Kaže ovako:
Nisam prije detaljno gledao taj tvoj proizvod - piše da je komunikacija infracrvenim valovima pa mislim da to ne bi upalo u radijsku opremu, jer bi na isti način onda upali recimo i daljinski upravljači. Tako da mislim da bi ti to trebalo proći bez dozvole.
To se odnosi na stvari tipa mobiteli i slično. Ne mali plastični helikopteri. Šta će mi koji vrag dozvola od hakoma za to? Mislim stvarno apsurdno ako treba, i naša država kakva je. Ali to nije to, vidi citat: "uz uporabu radiofrekvencijskog spektra namijenjenog zemaljskim ili svemirskim radijskim komunikacijama" - Zemaljske frekvencije su u opsegu VHF, UHF i SHF. No ovo je samo kod odašiljanja televizijskog signala. Mobilni signali na slični princip odašilju. HAKOM je agencija za telekomunikacije. Ponovo, idemo logikom, kakave veze s komunikacijom ima mali plastični helikopter.
Liverpool, to čudo ti mora proć bez ikakvih sumnji. Nikakve dozvole.
Evo odgovor od HAKOM-a:
Poštovani,
uređaji koji rade u infracrvenom frekvencijskom području se ne mogu smatrati RiTT opremom, te u skladu s tim i ne podliježu našem odobrenju za uvoz.
S poštovanjem,
HAKOM
Znači ne treba dozvola.
Da li bi morao platiti carinu ili jos sta dodatno za ovo http://www.ebay.com/itm/4-colors-PMP-Game-Player-Built-in-2GB-16BIT-32BIT-Support-TF-card-Game-Console-/260855554194?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbc33e092#ht_4235wt_950 i ako da koliko bi me otprilike izaslo . Hvala unaprijed
Itko ?
Može li mi itko odgovoriti na prijašnje pitanje? I što će biti ako slučajno naručim lažnjaka?
Može li mi itko odgovoriti na prijašnje pitanje? I što će biti ako slučajno naručim lažnjaka?
Ako je neka marka na koju paze i ako skuže da je lažnjak, oduzet će ti ga, platit ćeš troškove uništavanja i mislim da ćeš platiti carinu i porez kao da se radi o originalnom proizvodu. Nešto u tom stilu. Zato ti je uvijek bolje kupovati nebrendirane proizvode. Mislim, što ti znači ako ti na trenirci piše Nike umjesto recimo Niek ili Feel the nature.
Itko ?
Pa... PDV je 23%, zar ne? Carina - nemam pojma - vjerojatno ništa. Vidi: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx
A možda ti prođe i pod poklon ako tako označe, s obzirom da je cijena manja od 300 kuna pa ne bi morao platiti ni PDV.
Ok hvala jos jednom :D
sry na spamu bilo mi je nest zablokiralo
Evo jes jedno pitanje recimo ako ja sada npr. narucim nesta preko ebaya sto kosta 25 dolara znaci oko 140 kn + postarina 5 dolara sve ukupno je oko 170 kn jel na carini gledaju samo cijenu tog predmeta ili i postarinu recimo ako gledaju samo predmet zato se nemora placat carina
Evo jes jedno pitanje recimo ako ja sada npr. narucim nesta preko ebaya sto kosta 25 dolara znaci oko 140 kn + postarina 5 dolara sve ukupno je oko 170 kn jel na carini gledaju samo cijenu tog predmeta ili i postarinu recimo ako gledaju samo predmet zato se nemora placat carina
Ako je navedeno odvojeno cijena i poštarina, onda gledaju cijenu. Ako nije, onda plaćaš na ukupnu vrijednost paketa. Uglavnom, to će ti vjerojatno proći bez ikakvih problema.