Dobio sam obavijest o dolasku posiljke. Pise da moram platiti 9.50 kn...to dizem poziv za carinu ili paket ? Zar ne bi postar taj poziv trebao uruciti osobno ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Posredujem u kupovini robe iz SAD-a. Prepakiravanje, skidanje kartica, slanje privatnog paketa. Više informacija preko privatne poruke.
Dobio sam obavijest o dolasku posiljke. Pise da moram platiti 9.50 kn...to dizem poziv za carinu ili paket ? Zar ne bi postar taj poziv trebao uruciti osobno ?
ne ne mora ti urucit osobno... to je preporucena posiljka, i samo to...
ali placas posti
Posredujem u kupovini robe iz SAD-a. Prepakiravanje, skidanje kartica, slanje privatnog paketa. Više informacija preko privatne poruke.
ok padobranac...
Hm... zašto su ove kartice tako jeftine ?
prodavači imaju jako dobar feedback, prodali su ih i više komad, prva je class 10, dok je druga class 4, a tak su jeftine.
Jedino, oba su prodali sve dosadašnje kartice danas, tak da još nema feedbacka o njima. Znam da imam zaštitu od strane ebaya i paypala, ali opet, čudno mi je :D
Hm... zašto su ove kartice tako jeftine ?
prodavači imaju jako dobar feedback, prodali su ih i više komad, prva je class 10, dok je druga class 4, a tak su jeftine.
Jedino, oba su prodali sve dosadašnje kartice danas, tak da još nema feedbacka o njima. Znam da imam zaštitu od strane ebaya i paypala, ali opet, čudno mi je :D
jeftine su zato kaj su kineske
Naručio sam jedan item, i došao mi je ali bio je slomljen i kontaktiro sam sellera i poslao novi neki dan, ali za 5dana mi ističe 45dana, dali da otvorim case i kad mi dođe item onda ga mislim zatvoriti
Naručio sam jedan item, i došao mi je ali bio je slomljen i kontaktiro sam sellera i poslao novi neki dan, ali za 5dana mi ističe 45dana, dali da otvorim case i kad mi dođe item onda ga mislim zatvoriti
Info:
Kaže seller da ne otvaram case, da je sada neka nova politika ebaya da oni dobiju negativan feedback kad otvorim case.
Rekao je da će mi vratiti novce, pa kad dođe item da mu ponovo pošalje taj iznos i pristao sam.
Stvarno fer od sellera.
Dali je možda netko kupovao ovo, pa da kaže kakva je i dali će proći bez problema na carini?:
http://www.ebay.com/itm/Mini-Digital-Video-Camcorder-DV-4xZoom-Camera-12MP-32MB-/280730490216?pt=Camcorders_Professional_Video_Cameras&hash=item415cd75568#ht_4405wt_1037
Cijena je 140kn, nebi se trebalo cariniti niti PDV, zar nije tako?
Sve ispod 160kn prolazi bez problema?
Info:
Kaže seller da ne otvaram case, da je sada neka nova politika ebaya da oni dobiju negativan feedback kad otvorim case.
Rekao je da će mi vratiti novce, pa kad dođe item da mu ponovo pošalje taj iznos i pristao sam.
Stvarno fer od sellera.
Dali je možda netko kupovao ovo, pa da kaže kakva je i dali će proći bez problema na carini?:
http://www.ebay.com/itm/Mini-Digital-Video-Camcorder-DV-4xZoom-Camera-12MP-32MB-/280730490216?pt=Camcorders_Professional_Video_Cameras&hash=item415cd75568#ht_4405wt_1037
Kao što i Monopol kaže, ako ti ne vrati lovu do 45og dana ti fino otvori case a on se mogao ranije sjetiti kad već zna za tu navodnu promjenu eBay pravila.
Ali mislim da izmišlja zato jer nema logike da se ikome daje negativan feedback dok se ne riješi case.
Otvori case, sto te boli briga sto on kaze.
To sam uredno platio nekom tipu iz Kine.
Piše free shipping dakle besplatna dostava.
Pa me zanima jeli plaćam carinu na to?
I kada bi trebalo doći? (Service: Standard Int'l Shipping, Estimated delivary: Varies for items shipped from an international location)
I ovako su mi isplai podaci koje sma dobio na mail pa neznam oće bit kakvih poteškoća:
Ship to:
Ivan Ivanić
Vukovarska111
Split
Splitsko Dalmatinska 21000 HR
To sam samo naveko kao primjer, naravno ime je lažno.
Nemoj te se smijati, naručujem prvi put pa da ne bi bilo poteškoća :)
Molim odgovor,
I kada bi trebalo doći? (Service: Standard Int'l Shipping, Estimated delivary: Varies for items shipped from an international location)
I ovako su mi isplai podaci koje sma dobio na mail pa neznam oće bit kakvih poteškoća:
1. Dolazi za 3-4 tjedna.
2. Carina i porez će biti ako ti gledaju paket.
3. Adresa je OK.
1. Dolazi za 3-4 tjedna.
3. Adresa je OK.
Hvala care, i još samo nešto na kojem principu gledaju robu na carini?! :) :) :)
1. Dolazi za 3-4 tjedna.
3. Adresa je OK.
Hvala care, i još samo nešto na kojem principu gledaju robu na carini?! :) :) :)
Kaj se Zagreba tiče, 99 posto gledaju pakete 1 % kuverte.
Pa ako znaš bilo kakva informacije oko carine reci ;)
Pa ako znaš bilo kakva informacije oko carine reci ;)
Nema, ako dobiješ poziv doma platiti češ carinu i porez i gotov.
Znate li koliki % carine ide na parking senzore od 250 kuna?
I koliki PDV?
I koliki PDV?
Porez znaš kolko je, a za carinu pojma nemam.
I koliki PDV?
Porez znam a za carinu ću vidjeti, neznam u što je računaju :D
Možda autombilske gume, od 5% , ma tko će ih znat....
I koliki PDV?
Porez znam a za carinu ću vidjeti, neznam u što je računaju :D
Možda autombilske gume, od 5% , ma tko će ih znat....
Ne znam koja je tu poveznica za ove dvije stvari osim što bi ti htio da ti carina bude 5%...tako da se sigurno ne uvoze pod time.
Pretpostavljam da će biti 10 il i0. ali vidjet ćeš kad dodju. Uostalom ko da je bitno, šta ti to radi razliku od 20ak kuna...
Za samo 8 dana stigao item, poslan običnom poštom iz Hong Konga.
Poslan 21.9 došao danas 29.9
Poslan 20.9., stigao 28.9.

Dal je netko nešto kupovao iz USA New Yorka...
mislim koliko ste čekali za dostavu, jer vidim da u posljednje vrijeme brzo stižu pošiljke.
To samo iz Kine ili i od drugdje?
mi moze netko ovo "prevest":
9/29/2011 7:25:00 AM CROATIA 51004 Rijeka CAR Send items to customs1 (Inb)
9/29/2011 7:28:00 AM CROATIA 51004 Rijeka CAR Record item customs information (Inb)
Retention reason : Awaiting presentation to customs commissioner
9/29/2011 1:15:00 PM CROATIA 51004 Rijeka CAR Return items from customs 1
ovako narucio sam predmet i platio 30.8 a poslali su 6.9 i još mi nije stiglo , Kontaktirao sam ih nista ne odgovaraju, sta mi je dalje činiti ?