eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.556
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: eBay - pitanja i odgovori
tigra17 kaže...

Frendovi su kupovali maske za mobitele(17kn) i neke torbe i sl... Kazu da je puno jeftinije nego kod nas... sad kad gledam jeftinije su samo te sitnice, tehnika je iste cijene kao i kod nas ili cak i skuplja... jedino su vozila jeftina, al ko to kupuje preko ebaya XD

moj frend ima u planu, samo mora vidjet carina pdv registracija kako ide

starog mustanga za 17.000 eura

potpis :D
14 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
tigra17 kaže...

Frendovi su kupovali maske za mobitele(17kn) i neke torbe i sl... Kazu da je puno jeftinije nego kod nas... sad kad gledam jeftinije su samo te sitnice, tehnika je iste cijene kao i kod nas ili cak i skuplja... jedino su vozila jeftina, al ko to kupuje preko ebaya XD

moj frend ima u planu, samo mora vidjet carina pdv registracija kako ide

starog mustanga za 17.000 eura

Pa vjerujem da dosta povoljnije jer prolazi kao old timer...

OT.. Btw neznam jel protiv pravila, ali autosound prodaje mustanga 5.0 v8 1969 za 10 000eura, isao sam gledat ne loše izgleda, sve placeno do registracije i dosta opreme ima XD

17 godina
neaktivan
tigra17 kaže...

OT.. Btw neznam jel protiv pravila, ali autosound prodaje mustanga 5.0 v8 1969 za 10 000eura, isao sam gledat ne loše izgleda, sve placeno do registracije i dosta opreme ima XD

protiv kojih pravila bi trebao biti?

potpis :D
17 godina
eBay - pitanja i odgovori

Ja sam kupovao od gluposti od dolara do stvari od 2 - 3 000 kn.

Neke stvari se isplate kupiti bez obzira sto ce ti udariti pdv + carinu (bitno je to iskalkulirati prije kupnje i racunati da ce ti opaliti carinu i pdv). A opet - ako prodje carinu bez dodatnih troskova... to je bonus.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Snake kaže...

recimo ja najviše kupujem robu za treking jer mi je jeftinije i nekad više nego duplo sa carinom (naravno novo)

kad usporedim cijene u iglusport i na ebayu to je katastrofa kako kod nas deru sa cijenama

samo je malo problem sa carinom jer nakad hoće ocarinit i poštarinu a na što nemaju pravo

Zasto nemaju pravo? Carina ti ide na cijenu sa kojom je roba dosla na carinu a to je cijena koju si ti platio a u nju je uracunata postarina. Kad se doda carina na to sve onda ide pdv. I na carinu jer je roba usla u zemlju sa carinom. Tako je u BiH a vjerujem i u hrvatskoj jer to u principu tako funkcionise.

:)
15 godina
logic kaže...
Snake kaže...

recimo ja najviše kupujem robu za treking jer mi je jeftinije i nekad više nego duplo sa carinom (naravno novo)

kad usporedim cijene u iglusport i na ebayu to je katastrofa kako kod nas deru sa cijenama

samo je malo problem sa carinom jer nakad hoće ocarinit i poštarinu a na što nemaju pravo

Zasto nemaju pravo? Carina ti ide na cijenu sa kojom je roba dosla na carinu a to je cijena koju si ti platio a u nju je uracunata postarina. Kad se doda carina na to sve onda ide pdv. I na carinu jer je roba usla u zemlju sa carinom. Tako je u BiH a vjerujem i u hrvatskoj jer to u principu tako funkcionise.

Točno tako, ne da nemaju pravo, nego po zakonu moraju ocariniti i oporezovat i poštarinu.

Morate prestat to tako gledat. Što znači da je poštarina i da je nemaju pravo carinit? Pa ti kad kupuješ item sa ebay, ti nisi kupio item i platio poštarinu...ti si kupio 2 itema vani, jedan item je item koji si platio selleru, a drugi item je usluga poštarine, ali platio si je nekome vani, izvan svoje države. I bez te usluge poštarine ti ne možeš na taj način dobit taj item sa ebaya kući. Dakle cijena onoga što si ti platio, cijene onoga što uvoziš u hr ( a uvoziš i item ali i uslugu dpostave ) je ukupna cijena, i na nju ide prvo carina (ako podliježe) i onda ukupno na sve to ide PDV (opet ako podliježe...)

17 godina
miki1981 kaže...

Točno tako, ne da nemaju pravo, nego po zakonu moraju ocariniti i oporezovat i poštarinu.

Upravo tako. To sto ti nesto prodje bez carine i poreza je samo njihova dobra volja (ili lijenost, nebitno).

15 godina
tnakir kaže...
miki1981 kaže...

Upravo tako. To sto ti nesto prodje bez carine i poreza je samo njihova dobra volja (ili lijenost, nebitno).

Naravno do 160 kn nema ničega, nikako. Već smo napisali 1001 put, ali eto nek bude i ovdje jer već vidim ispod prvi post sa pitanjem a šta nije do 300 kn, (ili 1000) oslobođeno...

Ne nije, oslobođenoje do 160kn u poštanskom prometu, 300 je bilo prije, pa su smanjili na 160. A 1000kn je u osobnom prometu, dakle ako sam osobno to uvoziš.

14 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
tigra17 kaže...

protiv kojih pravila bi trebao biti?

Reklamiranje :D

17 godina
miki1981 kaže...

Ne nije, oslobođenoje do 160kn u poštanskom prometu, 300 je bilo prije, pa su smanjili na 160. A 1000kn je u osobnom prometu, dakle ako sam osobno to uvoziš.

Godina dana je prošla, a još se uvijek ovo vuče netom.

0kn je bilo prije - dakle povećali su granicu na 160kn.

Ovih 300kn se odnosi na nekomercijalne pošiljke fizičkih osoba, i još uvijek vrijedi.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina

Kakva je situacija sa obračunom carine ako se kupuje rabljena/polovna roba jer i takve na eBay-u ima koliko hoćeš ??

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Carini se po racunu uz robu ili po procjeni carinika.

16 godina
odjavljen
miki1981 kaže...

ti si kupio 2 itema vani, jedan item je item koji si platio selleru, a drugi item je usluga poštarine, ali platio si je nekome vani, izvan svoje države.

Da li se carini i gorivo koje kamion potroši prilikom normalnog uvoza? Da li je igdje u zakonu definirana carina na uslugu? Ako se ošišaš u SLO, da li si dužan to prijaviti? PDV na uslugu je, ali ti plačaš uslugu koju "konzumiraš" većim dijelom izvan RH (poštarina do HR), a manji dio unutar RH (poštarina u unutarnjem porezu + eventualni dio koji spada pod ostale troškove).

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
MrBlc kaže...
miki1981 kaže...

ti si kupio 2 itema vani, jedan item je item koji si platio selleru, a drugi item je usluga poštarine, ali platio si je nekome vani, izvan svoje države.

Da li se carini i gorivo koje kamion potroši prilikom normalnog uvoza? Da li je igdje u zakonu definirana carina na uslugu? Ako se ošišaš u SLO, da li si dužan to prijaviti? PDV na uslugu je, ali ti plačaš uslugu koju "konzumiraš" većim dijelom izvan RH (poštarina do HR), a manji dio unutar RH (poštarina u unutarnjem porezu + eventualni dio koji spada pod ostale troškove).

Da bi izbjegao plaćanje poreza na poštarinu(prijevoz) na fakturi/paketu ili slično mora pisati paritet DDU, to znači (da ne filozofiram napisat ću jako skraćeno) da prodavač snosi sve troškovi osim pdv/carine i ostalih dažbina ovisno o državi. Ujedno za tebe kao kupca je najbitnije da je u cijeni proizvoda naznakom DDU uračunata i poštarina, e to bi se morao dogovorit sa prodavačem da ti stavi paritet DDU. primjer, kupojuše stvar od 100$ a poštarina ti je 30$ i ti se sad dogovoriš sa prodavačem da ti stavi 100$ ukupno uz paritet DDU i tako ćeš izbjeći plaćanje poreza na poštarinu.

Stavio sam spoiler jer je ovo na neki način ilegalna stvar.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
17 godina
neaktivan

Meni su konacno dosle sve stvari koje sam narucio :D Neke za 20 dana neke nakon mjesec i po ali su dosle :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://cgi.ebay.com/1799-NAPOLEON-Egypt-ORIGINAL-DOCUMENTS-Menou-/370472307799?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5641decc57

Napoleonovi{#}Dokumenti

Original

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom! ------- eXtreme_pWna preko mene daje TD

0 0 hvala 0
16 godina
Pa šta, ima i Elvisovih žvaka i čaša iz kojih je pio
Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
15 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

Ti uspoređuješ žvaku poznate osobe sa povjesnim dokumentom pisanog od strane največeg vojskovođe svih vremena!?

Gamers Don't Die, They Respawn.
16 godina
GimmieCorsair kaže...
Diablo86 kaže...

Ti uspoređuješ žvaku poznate osobe sa povjesnim dokumentom pisanog od strane največeg vojskovođe svih vremena!?

Pa čuj, da je bio tako dobar vojskovođa ne bi bio mrtav {#}šala

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
17 godina
Diablo86 kaže...
GimmieCorsair kaže...
Diablo86 kaže...

Pa čuj, da je bio tako dobar vojskovođa ne bi bio mrtav {#}šala

Sakrijte to od zlog luđaka :D

17 godina
neaktivan
@mrbic
Da, placas i carinu na gorivo jer je cijena goriva uracunata u cijenu transporta tj. ukupnu cijenu robe. Cudis se tome a ne cudis se sto drzavi placas pdv (drzavni namet) na carinu (takodje drzavni namet) tj. Placas porez na porez.
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...

http://cgi.ebay.com/1799-NAPOLEON-Egypt-ORIGINAL-DOCUMENTS-Menou-/370472307799?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5641decc57

Napoleonovi{#}Dokumenti

Original

Item condition: Used - MA DA!

xD

Dont bug me!
17 godina
pbandov kaže...
lzgr kaže...

Napoleonovi{#}Dokumenti

Original

Item condition: Used - MA DA!

xD

Used as tariguz.

14 godina
neaktivan

Pogledajte sta tip još prodaje... i dobar rejting ima {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
opet ja, n00b za sve ovo...
evo nakon sta mi je stigao onaj kod s paypala kad oni naplate 2$ i nakon sto sam registrirala karticu bla bla..
kaže mi na paypalu PayPal balance: $0.00 USD a na kartici ima 50€, u čemu je sad problem? -.-
registrirala sam to i unijela kod prije sat vremena, treba li čekat neko određeno vrijeme ili..?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne, PayPal balans nema veze sa balansom tvog računa.
PayPal balans će ti uvijek biti nula dok kod nas ne omoguće primanje love/prebacivanje love na PayPal.

Trenutno je PayPal kod nas samo posrednik prilikom plaćanja, ti plaćaš svojom karticom.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
neaktivan
znači ja sad već mogu ić kupit nešto na ebay? :D
17 godina
neaktivan
Da, naravno.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
neaktivan
ajme odlično, hvala ti punoooooo :DDD
14 godina
neaktivan
e sad jos jedno pitanje.. narucila sam 2 stvari i platila i dosao mi je receipt za te 2 stvari na email..
i tamo stoji unutra Shipping address - unconfirmed

di cu ja to potvrdit sad? xd

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice