eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.992
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: eBay - pitanja i odgovori

Aaaaaaaaaaaaaaa

To onda ok. Nase banke su inace poznate po brzom protoku novca da je to za ne povjerovati. Brze je islo dok nisu bili uvezani nego sad. Recimo ja u petak poslijepodne prebacim novac sa jednog racuna na drugi i sa prvog ga uredno skine odmah a na drugi ne legne do ponedeljka ujutro ;)

:)
17 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Hehehehehe meni bude za oko 2 sata proknjizeno i spremno za koristenje :D maksimalno sam cekao 4 sata :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

21 vijek ;)

17 godina

Kada prebacujes novac izmedju 2 banke zna proci vremena dok se transakcija obavi.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne ne

na računu je oko 300 kn a meni je trebalo 70

novac je "sjeo" 3-4 dana prije pokušaja transakcije , znači ne može biti to

odbija me iz nekog fantomskog razloga....

0 0 hvala 0
15 godina
Jamesanna kaže...

ne ne

na računu je oko 300 kn a meni je trebalo 70

novac je "sjeo" 3-4 dana prije pokušaja transakcije , znači ne može biti to

odbija me iz nekog fantomskog razloga....

1. koja je kartica u pitanju?

2. na koju valutu glasi kartica?

3. u kojoj valuti imaš novce na računu?

17 godina
neaktivan
Na elektronki uvijek moras imati VISKA 25 eura za internet placanja, bar je tako u ERSTE...

sve zavisi... raspitaj se u banci kolika minimalna pricuva... ne pitaj me zasto je to...

A miki sto se tice valuta nema veze, banka direktno konvertira... ja sam placao s elektronkom koja je u EUR stvari u singapurskim dolarima...
In Control
15 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Na elektronki uvijek moras imati VISKA 25 eura za internet placanja, bar je tako u ERSTE...

sve zavisi... raspitaj se u banci kolika minimalna pricuva... ne pitaj me zasto je to...

A miki sto se tice valuta nema veze, banka direktno konvertira... ja sam placao s elektronkom koja je u EUR stvari u singapurskim dolarima...

Da te odmah ispravim, obe izjave su ti pogrešne.

Imam i PBZ i ERSTE elektronku, i ni jedna ni druga ne traže nikakvu pričuvu od 25 EUR, ja sam plaćao kad sam imao i samo 2-3 eura više nego mi je trebalo, i sa PBZ i sa ERSTE.

A što se tiče valuta...ovo što si iti napisao...to nema veze, ali ono što sam ja pitao to ima veze. Naime, ako ti je kartica u EUR, a na računu su ti USD a EUR imaš 0, ili manje nego ti treba, onda nećeš moć platit. Ako je kartica u EUR i imaš dovoljno love u EUR na računu onda ono što kupuješ može bit i u rubljima opet će biti ok, ali kažem, ja nisam to pitao, nego ono prvo.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Da te odmah ispravim, obe izjave su ti pogrešne.

Imam i PBZ i ERSTE elektronku, i ni jedna ni druga ne traže nikakvu pričuvu od 25 EUR, ja sam plaćao kad sam imao i samo 2-3 eura više nego mi je trebalo, i sa PBZ i sa ERSTE.

A što se tiče valuta...ovo što si iti napisao...to nema veze, ali ono što sam ja pitao to ima veze. Naime, ako ti je kartica u EUR, a na računu su ti USD a EUR imaš 0, ili manje nego ti treba, onda nećeš moć platit. Ako je kartica u EUR i imaš dovoljno love u EUR na računu onda ono što kupuješ može bit i u rubljima opet će biti ok, ali kažem, ja nisam to pitao, nego ono prvo.

Dobro ako ti tako kazes onda tebi je... Ja imam u ugovoru naznaku od obveznoj pricuvi kad se placa preko weba tako da ja NE MOGU placati kad mi ne ostane bar 25 EURA... probavao sam...

Ja nikad nisam imao problema bilo mi u francima ili usdovima ili eurima na kartici... samo se prebacilo po srednjem tecaju banke sto mi je pisalo na izvadku... ali dobro ako ti mislis da je tako onda je tako... ja sam dao samo svoje utiske i svoja saznanja za koja sam siguran pošto sam ih sam iskusio...

In Control
15 godina

Dobro ako ti tako kazes onda tebi je... Ja imam u ugovoru naznaku od obveznoj pricuvi kad se placa preko weba tako da ja NE MOGU placati kad mi ne ostane bar 25 EURA... probavao sam...

Ja nikad nisam imao problema bilo mi u francima ili usdovima ili eurima na kartici... samo se prebacilo po srednjem tecaju banke sto mi je pisalo na izvadku... ali dobro ako ti mislis da je tako onda je tako... ja sam dao samo svoje utiske i svoja saznanja za koja sam siguran pošto sam ih sam iskusio...

Onda se ispričavam ako su to tvoja iskustva jer isto po mom iskustvu ovdje ljudi pišu šta misle i šta su čuli od nekud a sve kao da su oni to koristili a u stvarnosti nisu.

Inače moja iskustva su onakva kakva sam i napisao. Dakle osobno isprobano, i ne samo isprobano nego i svakodnevno korišteno i tako mi je od početka.

Dakle apsolutno nikakve pričuve nema, ni u real life, a ni u ugovoru.

I isto tako na deviznom računu mogu imat lovu u čini mi se 9 raznih valuta, ali kada plaćam elektronkom, ili preko paypala, onda mogu platit samo onda ako imam dovoljno novaca u onoj valuti na koju glasi kartica. A bez obzira u kojoj je valuti istaknuta cijena.

S tim da PBZ već imam godinama, a ERSTE cca godinu dana, ali ista je situacija i kod mog brata koij ERSTE ima već godinama.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Onda se ispričavam ako su to tvoja iskustva jer isto po mom iskustvu ovdje ljudi pišu šta misle i šta su čuli od nekud a sve kao da su oni to koristili a u stvarnosti nisu.

Inače moja iskustva su onakva kakva sam i napisao. Dakle osobno isprobano, i ne samo isprobano nego i svakodnevno korišteno i tako mi je od početka.

Dakle apsolutno nikakve pričuve nema, ni u real life, a ni u ugovoru.

I isto tako na deviznom računu mogu imat lovu u čini mi se 9 raznih valuta, ali kada plaćam elektronkom, ili preko paypala, onda mogu platit samo onda ako imam dovoljno novaca u onoj valuti na koju glasi kartica. A bez obzira u kojoj je valuti istaknuta cijena.

S tim da PBZ već imam godinama, a ERSTE cca godinu dana, ali ista je situacija i kod mog brata koij ERSTE ima već godinama.

Ma gle nitko nije osporio tvoja iskustva i tvrdnje, samo ti kazem da ima svega i svacega svugdje, sve zavisi kako i kada si otvarao racun... i nemam pojma cemu jos...

Kod nas ti je vise manje sve u rasulu, pa cak i bankovni sustavi (inace ako si primjetio skoro svi bankomati su jos uvijek na win98)

In Control
15 godina

Hehe, jesam, vidio winse na bankomatima...i onda oni nama kažu da su bankomati sigurni...hehehe

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Hehe, jesam, vidio winse na bankomatima...i onda oni nama kažu da su bankomati sigurni...hehehe

Sto ti je zapravo jako zabavno, ali ocito nitko nema dovoljno doticaja s istima, siguran sam da bi se moglo nesto napraviti... ali dobro o tome ni ne valja razmisljati...

Ma sigurni su znas kako...

In Control
17 godina
Plahi kaže...
tnakir kaže...
Plahi kaže...

Jel netko voljan da mi nabavi nešto preko eBay-a?

Kupio bih ovo:

http://cgi.ebay.com/LEGO-Mindstorms-NXT-2-0-8547-/130425366661?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e5df52885

ili:

http://cgi.ebay.com/SUPER-Mindstorms-NXT-2-0-8527-bundle-/180552877845?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a09ca4715

Tko bi mi to nabavio, naravno bila bi i mala naknada.

Ima tko zainteresiran?

Imas ekupi.com, preko njih mozes narucivat preko ebaya. Imas cak njihovog korisnika tu na forumu pa ga potrazi.

Tko? Daj mi pls reci, kako da ga nađem....?

Online kupovina | ePlati :D

14 godina
neaktivan

ovako :

1. visa electron

2.na HRK ( iako sam do sada plaćala s njom i ono što je na ebaya bilo u USD i u EUR bez problema)

3. HRK

misliš da bi to mogao biti problem?

Jer do sada mi je uvijek automatski konvertiralo..uh...

17 godina
neaktivan
Meni je malo cudno da je visa electron koja se primarno izdaje za devizne stedne avista racune tebi u kunama... zanemari ono sto ti pise na bankomatu, odi pitati banku...
In Control
15 godina
Jamesanna kaže...

ovako :

1. visa electron

2.na HRK ( iako sam do sada plaćala s njom i ono što je na ebaya bilo u USD i u EUR bez problema)

3. HRK

misliš da bi to mogao biti problem?

Jer do sada mi je uvijek automatski konvertiralo..uh...

Jel to visa bussiness ili visa electron?

Jer visa bussiness se izdaje za žiro račun i onda može biti u kunama i nju se isto može koristiti za paypal i ebay.

A ako je vsa electron  iako se radi o deviznom računu...onda nemogu reć jer nisam nikad ni pokušao stavit kune na njega, po logici nebi išlo, ali našim bankama logika niš ne znači.

Inače meni i na bankomatu kad idem sa visom electron piše u eur ili kojioj drugoj valuti, ne u kn.

E da, i koja banka je to?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 7:56 (miki1981).
17 godina
Meni je malo cudno da je visa electron koja se primarno izdaje za devizne stedne avista racune tebi u kunama... zanemari ono sto ti pise na bankomatu, odi pitati banku...

Visa Electron se izdaje i za normalne (ie. za fizičke osobe) kunske žiro-račune, koji normalno rade za plaćanje preko neta, uključujući paypal.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
neaktivan

Ne mora znaciti. Ja imam visu electron i ne radi na paypalu. Nema onaj 3-cfreni kod pozadi.

15 godina
Elles D. kaže...

Visa Electron se izdaje i za normalne (ie. za fizičke osobe) kunske žiro-račune, koji normalno rade za plaćanje preko neta, uključujući paypal.

Da ali ta za žiro se zove visa bussiness. barem u pbz je tako. I da, zove se bussines, iako je za fizičke osobe.

logic kaže...

Ne mora znaciti. Ja imam visu electron i ne radi na paypalu. Nema onaj 3-cfreni kod pozadi.

Točno, provjereno rade od erste i pbz-a, a provjereno NE rade od zabe.

Isto i OTP radi njihove web prepaid kartica za internet plaćanje

17 godina

@logic: Eh, pričamo o VE karticama banaka kod kojih dotične rade, kao i uvijek, kao što je bilo rečeno milijun puta u ovoj temi.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 12:08 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
miki1981 kaže...
Elles D. kaže...

Da ali ta za žiro se zove visa bussiness. barem u pbz je tako. I da, zove se bussines, iako je za fizičke osobe.

Istina, u pravu si - poanta je da obje rade, i sama electron i ova business electon.

15 godina

Točno, obje rade, ali ne od svih banaka, ali više to ni ne registriram, jer podrazumijevam da pričamo o PBZ ili erste, jer njihove rade.

17 godina
neaktivan

E da zaboravio sam ziro racune :)

Sto ces :)

Nikad ih nisam koristio jer mi nikad nisu trebale :$

Edit: Naručen danas Nintendo DS i jos 12 igara (svaka dolazi pojedinacno)... na igre nece biti carina posto je svaka ispod 15$, DS bi moglo biti (112$ s crnim kucistem... i odvijacem :) )

In Control
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 17:00 (EnlightenedPhoenix).
14 godina
neaktivan

Pozz ljudi,kako ja mogu znati npr. kad kupujem mob preko ebaya da je on ispravan i zaista novi kako piše,mogu i ja napisati da je novi i svašta,slikati neki drugi a dati uništenog.

0 0 hvala 0
16 godina
Cruces kaže...

Pozz ljudi,kako ja mogu znati npr. kad kupujem mob preko ebaya da je on ispravan i zaista novi kako piše,mogu i ja napisati da je novi i svašta,slikati neki drugi a dati uništenog.

Možeš, ali ćeš nadrapati, ebay ima pravo skinuti novce s tvog paypal računa ako kupac to zatraži jer si ga ''pokrao''

edit: vidim da ti pitaš može li tebi netko podvaliti, da može ali vrijedi ista stvar tužiš ga ebayu i vrate ti se novci

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 21:42 (mind_challenge).
17 godina
neaktivan
Isto tako za mobitel trebas dozvolu HAKOM-a tako da ti se ne isplati to kupovati preko ebaya
In Control
15 godina

Trebaš tu potvrdu da, ali nemoj odmah pisati tako generalizirano da se ne isplati...ovisi od modela i cijene.

Dakle ovako: ako mob već posoji za eu tržište i ako ga već netko uvozi u HR, bilo pojedinačno kao ti ili kao firma onda ćeš potvrdu imat za skinut sa njihovog weba i nemaš dodatnih troškova.

A ako taj mob nije još nikad ušao na naše tražište i nije neki od uobičajenih mobova na eu tržišzu onda ćeš morat zatražit proizvodjača da ti da declaration of conformity ( to mailaš proizvodjačevog zastupnika u HR ako ima ili ako nema onda u neku centralu i dobiješ kroz dan dva bez ikakvih problema ) i onda to šalješ hakomu da naprave oni sovju deklaraciju i to te košta 200 kn, i kad to dobiješ šalješ carini i to je sve.

Dakel u najgorem slučaju plaćaš 200 kn tog troška i to je to. Tako da sad možeš izračunat jel ti se isplati ili ne. A uvijek možeš na HAKOM ovom webu pogledat da li ima za taj već deklaracija koji ti kupuješ, pa ako nema onda znaš da plaćaš tih 200 kn više i to je to.

Pa sad ti je lako napravit proračun jel ti se isplati ili ne ( kakko i rekoh ovisi ti o modelu i cijeni )

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 22:56 (miki1981).
17 godina
Isto tako za mobitel trebas dozvolu HAKOM-a tako da ti se ne isplati to kupovati preko ebaya

Jedino ako taj model nije vec uvezen u RH. Ako ga je vec netko uvezao (T-Com, Vip, Mobis, baba Mara) onda nemoras.

I'm going woo woo
14 godina
neaktivan

Danas sam opet pokušala kupiti i OPET ME ODBILO!

Sad sam provjerila stanje na računu, novaca više nego dovoljno

da, Visa je bussines

postoji li šansa da ima neki limit do kolko se smije kupiti mjesečno s tim da smo iz RH i već sam ovaj mjesec potrošila oko 1000 kn??

mislim ne da mi to nema smisla ali ne znam više što da radim

opet sam poslala mail paypalu, sad čekam

zer se zbilja nitko nije susreo s ovim??

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice