WTF?! Koliko beskrupulozan može biti pojedinac?

poruka: 63
|
čitano: 19.986
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: WTF?! Koliko beskrupulozan može biti pirat?
Danny_HR kaže...

Drugo, ban sa livea ne ide samo piratu već bilo kome tko modificira konzolu. Jer to krši pravila korištenja. Oni nisu dobili ban zbog sumnje da su pirati, već zbog činjenice da su modificirali konzolu. Ma da to ide ruku pod ruku jedno s drugim.

odluči se više oćeš li pričati o beskrupuloznosti pirata ili o beskrupuloznosti licencnoga ugovora

sviđa mi se da ti nebude prijatno
17 godina
neaktivan
Objasnio sam da je tu moglo stajati i pojedinac umjesto pirata.

Jer ako si kažnjen banom zato što si prekršio ugovor, nemaš šta tužiti MS zbog tog bana. Shvati to.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Objasnio sam da je tu moglo stajati i pojedinac umjesto pirata.

Jer ako si kažnjen banom zato što si prekršio ugovor, nemaš šta tužiti MS zbog tog bana. Shvati to.

znači pričaš o dobrohotnosti licencnog ugovora... pitaj da modovi promjene naslov

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

znači pričaš o dobrohotnosti licencnog ugovora... pitaj da modovi promjene naslov

Koji si ti lik stari moj. lol

Ne ne pričam o dobrohotnosti.

Ali pričam o tome da su ljudi koji se žale na ban i koji tuže MS zbog njega iako su svjesno kršili ugovor beskrupulozni...

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Koji si ti lik stari moj. lol

Ne ne pričam o dobrohotnosti.

Ali pričam o tome da su ljudi koji se žale na ban i koji tuže MS zbog njega iako su svjesno kršili ugovor beskrupulozni...

upitan je način na koji se utvrđuje piraterija... sama mogućnost da netko ima modan uređaj ne znači da taj netko i igra piratske igre, na strani prije su navedeni primjeri, ukoliko MS želi biti fer i ne proglasiti sve one sa modanim uređajima piratima, treba vratiti novac nakon kršenja licencnog sporazuma...

treba li kazniti pirateriju, da

treba li biti kolateralnih žrtava, ne

sorry for OT

17 godina
neaktivan

Ali ne radi se o piratima samo.

Dakle, ugovorom na koji si pristao kada uzmeš live obvezuješ se da nećeš modificirati konzolu, bilo kako. Jer je to protiv uvjeta korištenja.

Dakle, ne samo pirat, svatko tko modificira konzolu zbog ovog ili onog razloga, na ovaj ili onaj način dobija ban.

Da pojednostavim, modificiranje konzole na bilo koji način kosi se sa uvjetima korištenja, kao i piratstvo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 9:01 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ali ne radi se o piratima samo.

Dakle, ugovorom na koji si pristao kada uzmeš live obvezuješ se da nećeš modificirati konzolu, bilo kako. Jer je to protiv uvjeta korištenja.

Dakle, ne samo pirat, svatko tko modificira konzolu zbog ovog ili onog razloga, na ovaj ili onaj način dobija ban.

Da pojednostavim, modificiranje konzole na bilo koji način kosi se sa uvjetima korištenja, kao i piratstvo.

opet ti o dobrohotnosti MSa, ODLUČI SE...

BTW. Ako sam kupio modani uređaj, ja ga nisam modao pa se valjda restriktivni članak u licencnom ugovoru ne odnosi na mene...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 9:04 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Odnosi se i na tebe.
Ima u licenčnom ugovoru i dio o kupovanju modane konzole.
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Odnosi se i na tebe.
Ima u licenčnom ugovoru i dio o kupovanju modane konzole.

maloprije si rekao da se ne odnosi... ne želim imati više posla sa tobom ovdje na ovoj temi jer mislim da si tvrdoglav i da se praviš lud... ne pričaš o pirateriji već o dobrohotnosti MSovog licencnog ugovora i pola tvojih postova je OT

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 9:11 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Nisam nigdje napisao da se ne odnosi...

Mislim da ne shvaćaš poantu teme, da si zalutao.

Nije ovo tema o piratstvu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 9:19 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Nisam nigdje napisao da se ne odnosi...

Mislim da ne shvaćaš poantu teme, da si zalutao.

Nije ovo tema o piratima...

jesi, jer nisi napisao da se odnosi na posjedovanje modanih uređaja nego samo na one koji su modali uređaj, tj kako modanje uređaja nije dozvoljeno, ukoliko je naslov točan, a naslov je onakav kakav jest tada se govori o piratima i njihovoj beskrupuloznosti, ne govori se o MSovoj "dobrohotnosti" u licencnom ugovoru o kojemu ti cijelo vrijeme pričaš niti o spremanju u isti koš pirata i onih koji to nisu, o čemu ti ovdje u pola svojih postova direktno ili indirektno pišeš...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 9:28 ((s)izgoreo).
16 godina
odjavljen

Ako je usluga plačena, a onemogućeno je njeno korištenje iz bilo kojeg razloga, M$ je dužan vratiti pare, osim ako izričito u ugovoru ne piše da ne treba, odnosno da korisnik gubi sva prava. Onaj tko se tu odluči na tužbu nije beskrupulozan, već traži ono što po zakonu ima pravo (u slučaju da u ugovoru nema gore navedene stavke).

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dakle modificiran je naslov, pa bih rekao ovo: "beskrupuloznost pojedinca trebala biti veća ili barem proporcionalna onoj beskrupulozne kompanije kakve su one u liberalnom kapitalizmu" nebi li se neobrao bostan Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 10:29 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja ne znam cemu se vi svadjat, svatko ima pravo na svoje misljenje

po meni treba rusiti tu licencu. zasto? to ja gledam ovako: mi smo tebi prodali uredaj. to je tvoj uredaj. sad ga smijes gledat i igrat se s njime, ali ne smijes ga modificirat jer ti mi onda ukidamo live. ne ban na tjedan, dva, dok ne vratis na pocetno stanja, ne, trajno, uredaj ti gubi jednu funkciju i nikada vise nece je dobiti nazad (citaj mos ga bacit)

sa zamislite da se radi o autu, da ti ga firma proda i kaze ok, evo ti ga, koristi ga, ali ako ces prckat po njemu necemo ti samo ukinut garanciju, vec ga ne mozes koristiti na cestama, mozes unutar svog dvorista.... jos je tvoj, radi s njim sto hoces, unutar svog dvorista, zauvjek

malo karikiram, ali hocu reci, ako je uredaj moj ja bih trebao s njime radit sto me volja, ovo bi moglo funkcionirati da M$ iznajmljuje uredaje tj. sema ko pojedini ISP-evi, dobijes uredaj na koristenje dok si njihov predplatnik, za xy mjeseci/godina ili produzis ili ga vratis, ali uredaje koje ja kupim bih trebao smjeti radit s njima sto hocu bez da tebe to smeta

ne znam, iskreno, kakav je zakon kod njih (znam da imaju obicajno pravo, ali ne znam kakvi su im presedani po tom pitanju i kako oni na to gledaju), ali siguran sam da bi se licenca kao takva mogla srusit, buduci jako ogranicava prava korisnika da rade sa uredajima koji su u potpunosti isplatili sto hoce

ja to gledam iskljucivo tako... za osteceni i modificirani uredaj oni bi maksimalno smjeli ukidat garancije, sta mene briga ako ti ne mozes ili ne znas zastitit svoje intelektualno vlasnistvo? ti mene mozes kaznit ako me ulovis u koristenju piratskog materijala, tj. nadjes mi doma piratske kopije koji nisu duplikati tj. ne posjedujem i original, ali ne mozes mi trajno onemogucit koristit jednu od glavnih funkcija uredaja, maltene me time tjerat da kupujem novi

znam ljude koji su kupili 2 xboxa, jedan za live i originale i jedan za piratluk, uostalom isplati se, 3-4 originala kostaju ko novi xbox, a piratluk je djabe, mozda bi M$ i u toj cinjenici mogao potraziti uzrocnika svojih problema (pod time ne smatram da je M$ jedini proizvodjac igri, ali siguran sam da je djelomicno odgovoran za cijene)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: WTF?! Koliko beskrupulozan može biti pojedinac

Gluposti. Ti ne smiješ modificirati uređaj da bi ga koristio za kriminal - krađu softvera. Ako ćeš ti modificirati npr. PS3 za matematičko računanje, nitko ti ne brani, ali za pirtaluk itekako jest.

Ne, licenca se ne može "srušit". Ti ne možeš krast nekažnjeno. Točka. To ti na američkom sudu neće proći. Na europskom možda i može zbog nekoliko odredbi o razdvajanju usluga.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 1:30 (naxeem).
16 godina
neaktivan

Uvjeravanje ljudi u ovoj zemlji da se ne smije krasti je potpuni gubitak vremena, pa na nekoj od tema na ovom forumu se netko čak drznuo reči da čovjek koji upadne nekome u kuću s namjerom da ga opljačka i pri tome se ozljedi ima pravo tužiti vlasnika kuće zbog nastale ozljede.

17 godina
neaktivan

OT starts...

Da bi se vidjelo koliko beskrupulozna može biti kompanija treba npr. pročitati ToU Xbox Live-a, pogotovo njegove članke 17, 18, 19, 20 prema kojima se MS u stvari ograđuje od svega i svake odgovornosti tj. može vam podvaliti gotovo sve što hoće nekažnjeno, da se razumijemo takvih evil EULA je krcat internet etc. a mi (end-uzeri) potpisujemo/prihvaćamo totalna sranja prema kojima nemamo gotovo nikakva prava u zamjenu za uplaćeni novac, dobili ili nedobili pre/plaćenu uslugu, zeznuli nas ovako ili onako

...OT ends.

thamdra kaže...

Uvjeravanje ljudi u ovoj zemlji da se ne smije krasti je potpuni gubitak vremena, pa na nekoj od tema na ovom forumu se netko čak drznuo reči da čovjek koji upadne nekome u kuću s namjerom da ga opljačka i pri tome se ozljedi ima pravo tužiti vlasnika kuće zbog nastale ozljede.

ovo gore naprosto nije istina, raznorazne službe za utjerivanje i punjenje državnog i inih proračuna od Hrvatskih kompanija napravile su uredne i redovite platiše a neplaćanje je obrnuto proporcionalno veličini kazne, nadalje tvoj primjer se dogodio u USA a ne u Hrvatskoj koliko mi je poznato a tužitelj (onaj koji se ozlijedio prilikom pljačke) dobio je parnicu

We provide the Service "as-is," "with all faults," and "as available."
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2009 11:25 ((s)izgoreo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da u toj raspravi je naveden primjer u SAD-u (i to kao notorna glupost), ali je član ovog foruma rekao da je to uredu jer i kriminalci imaju svoja prava.

Ako ideš krasti (bez obzira koji oblik krađe bio u pitanju) imaš pravo poklopiti se ušima kada te u toj krađi ulove, a ne bahatiti se i tužakati druge, što je postalo popularno i kod nas, neka kreatura te napade ti se obraniš i na kraju tebi sude, a njemu ništa.

Čudno je da nkome ne pada na pamet krasti kruh, benzin ili nešto drugo pod izlikom da previše koštaju, a oni nemaju novaca za to pa su odlučili ukrasti (mada ima ljudi koji i to rade i pravdaju se "siromaštvom"), pogledaj malo teme na kojima se raspravlja o piratluku (bilo koje vrste), dobar dio korisnika ga pravda i brani i obruše se na one koji im probaju objasniti da su u krivu.

Ako ti se ne sviđa njihovo pravilo kojim ti ne dozvoljavaju modificiranje konzole (bez obzira htio ti nešto legalno raditi pomoću te modifikacije) onda niti ne kupiš njihovu konzolu ili ju koristiš offline, a ne dolaziš se tu žaliti "joj grozne li firme, prekršio sam njihova pravila i sada su me kaznili".

Dovoljan je primjer Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET-a) kao usporedba, kupiš njihovu kartu, prelakiraš ju (modificiranje konzole) tako da ju možeš više puta koristiti (što je zabranjeno od strane ZET-a), njihov kontrolor karata te ulovi, izbaci iz tramvaja i još ti naplate kaznu, ne vidim razliku između modificiranja konzole i tramvajske karte, oboje nije dozvoljeno i za oboje zaslužuješ kaznu.

Ako ljudi to ne razumiju i pravdaju se ovime ili onime onda bolje niti ne zaslužuju.

17 godina
neaktivan

Razlika je jedino u tome što je online usluga u stvari dodatna usluga, a ne glavna i osnovna funkcija, tako da konzola kao takva ostaje upotrebljiva i nakon bananja.

† Blizzard North (aka Condor) 1993 - 2005

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thamdra kaže...

Čudno je da nkome ne pada na pamet krasti kruh, benzin ili nešto drugo pod izlikom da previše koštaju, a oni nemaju novaca za to pa su odlučili ukrasti (mada ima ljudi koji i to rade i pravdaju se "siromaštvom")

Što ovo pod navodnicima znači, odnosno zašto je pod navodnicima, misliš li da će netko krasti kruh iz drugih pobuda a ne zato što je gladan tj. siromašan?

nadalje nisam rekao da je čovjek iz tog konkretnog slučaja u pravu, tvrdio sam da i kriminalci imaju sva ona prava koja im nisu oduzeta izricanjem pravedne kazne, poklapanje po ušima ne dolazi u obzir kad su ugrožena ičija prava, pogotovo ne ona ljudska

We provide the Service: as-is, with all faults, and as available.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2009 12:53 ((s)izgoreo).
16 godina
odjavljen

Ajmo recimo ovako - kupim Xbox i nekoliko orginalnih igara. Ja ne želim oštetiti org medij na kojem je igra (jer sam je skupo platio a DL DVD-i se lako oštete) pa fino radim kopiju te igre. Kako mi ta kopija ne znači ništa bez čipa, ja kupim čip, modificiram konzolu i onda mi ponište garanciju u servisu (u međuvremenu mi je otkazao, neznam, laser npr.) i dobijem ban na Liveu jer sam modirao konzolu kako bi igrao kopije leglano (i skupo) plaćenih orginala....

Kako sad to? Ja sam iskoristio svoje zakonom omogućeno pravo na 1 BACKUP kopiju igre za svoje potrebe i dobio ban...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ajmo recimo ovako - kupim Xbox i nekoliko orginalnih igara. Ja ne želim oštetiti org medij na kojem je igra (jer sam je skupo platio a DL DVD-i se lako oštete) pa fino radim kopiju te igre. Kako mi ta kopija ne znači ništa bez čipa, ja kupim čip, modificiram konzolu i onda mi ponište garanciju u servisu (u međuvremenu mi je otkazao, neznam, laser npr.) i dobijem ban na Liveu jer sam modirao konzolu kako bi igrao kopije leglano (i skupo) plaćenih orginala....

Kako sad to? Ja sam iskoristio svoje zakonom omogućeno pravo na 1 BACKUP kopiju igre za svoje potrebe i dobio ban...

Microsoft je davno najavio da će postojati mogućnost da se sve igre potpuno instaliraju na HDD i da nema onda potrebe za ubacivanje DVD-a. Da li su je realizirali i koliko uspješno ako jesu - nemam pojma.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2009 16:23 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan

Instaliraš fino igru na hard i medij se ne koristi osim za provjeru dali ga imaš. Znači zavrti se samo kad pališ igru a za sve ostalo se koristi instalacija sa harda. I igra se ne ošteti nikad.

1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

OK, to je izvedivo na Xboxu360. A recimo PS2 ili stari Xbox? Ili možda Wii? Čipiram PS2 (ili Xbox) radi kopija, crkne laser ili kompletna konzola i ništa od garancije. Ili onaj Xbox360 bez harda? Što s njim?

Ne podržavam ove mudrace sa tužbom, ali nije u redu da ja ostanem bez garancije ili online usluge ako sam želio igrati backupirane igre čije orginale legalno posjedujem.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

Dok se određeni EULA ne pojavi na sudu, dotle i jedni i drugi mogu tvrditi da su u pravu, jer u USA ne postoji zakon koji kaže da su svi i bilo kakvi EULA pravno važeći.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Što ovo pod navodnicima znači, odnosno zašto je pod navodnicima, misliš li da će netko krasti kruh iz drugih pobuda a ne zato što je gladan tj. siromašan?

nadalje nisam rekao da je čovjek iz tog konkretnog slučaja u pravu, tvrdio sam da i kriminalci imaju sva ona prava koja im nisu oduzeta izricanjem pravedne kazne, poklapanje po ušima ne dolazi u obzir kad su ugrožena ičija prava, pogotovo ne ona ljudska

Onog trenutka kada si počinio krađu ili neki drugi kriminal (bez obzira na težinu istog) odričeš se svih prava koje pošteni građani imaju, i ne zanimaju me izlike tipa "meni je teško u životu pa sam zato ukrao/sliovao/ubio", svima nama je na ovaj ili onaj način teško u životu pa zbog toga ne krademo, stisneš zube, potražiš pomoć i izvučeš se iz sranja u koje si upao, da lako je krenuti linijom manjeg otpora, ali to više govori o onima koji izaberu taj način nego o nama koji pokušavamo pošteno prolaziti kroz život.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 10:05 (thamdra).
16 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

sa zamislite da se radi o autu, da ti ga firma proda i kaze ok, evo ti ga, koristi ga, ali ako ces prckat po njemu necemo ti samo ukinut garanciju, vec ga ne mozes koristiti na cestama, mozes unutar svog dvorista.... jos je tvoj, radi s njim sto hoces, unutar svog dvorista, zauvjek

Pa i za auto to vrijedi. Ne od strane proizvođača i ne zauvijek, ali za svaku modifikaciju moraš raditi atest na kojem auto mora zadovoljit određene uvjete inaće ga možeš samo po dvorištu vozit.

OT:

Po meni je takva odredba glupa. Da imaju način za nekog ulovit kako igra piratsku igru pa ga banaju OK. Druga upitna stvar je povrat novaca od pretplačene usluge. Ako u EULA-i nije izričito naznačeno suptorno, MS je dužan vratit novac ako je ukinio uslugu. Treća stvar je sam pravni status EULA-e.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
odjavljen
thamdra kaže...
(s)izgoreo kaže...

Onog trenutka kada si počinio krađu ili neki drugi kriminal (bez obzira na težinu istog) odričeš se svih prava koje pošteni građani imaju, i ne zanimaju me izlike tipa "meni je teško u životu pa sam zato ukrao/sliovao/ubio", svima nama je na ovaj ili onaj način teško u životu pa zbog toga ne krademo, stisneš zube, potražiš pomoć i izvučeš se iz sranja u koje si upao, da lako je krenuti linijom manjeg otpora, ali to više govori o onima koji izaberu taj način nego o nama koji pokušavamo pošteno prolaziti kroz život.

Da, ali u trenutku kad kupiš polugu ili pištolj ne gubiš nikakva prava.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
thamdra kaže...

iz koje se ti države javljaš, policijske? iz srednjega vijeka? ili iz nacističke njemačke? u biti ne zanima me... javljaš se iz zatvora koji si sam postavio u svom mozgu

...a ne, ti rešio, sam vodiš svoj rat protiv imperijalističke bande...
16 godina
neaktivan

Nadam se da ćeš tako razmišljati i kada tebe netko opljačka ili nešto gore (nemoj me krivo razumjeti ne želim to niti tebi niti nekome drugome), lako je tu pisati o toleranciji i ljudskim pravima kada je riječ o kriminalcima dok neka od takvih kreatura ne naudi tebi, drugačije ćeš razmišljati kada ti se to dogodi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice