Steam - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 6.621
|
čitano: 1.342.033
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Steam - pitanja i odgovori

Molim pomoć....

...malo sam istraživao paru u potrazi za starim naslovima (koje želim kupiti) koje sam nekad (dobar dio navedenih) igrao na Windows XP-u i te potražio i na GOG-u i došao do ovoga:

- Steam

System Requirements - Recommended - NE RADI SA VISTOM - nemaju ih na GOG-u

Max Payne - OS: Windows 2000/XP (only)
Max Payne 2 - OS: Windows 2000/XP
The First Templar - Steam Special Edition   OS: nema podataka
Vampire: The Masquerade - Bloodlines - Windows 98/ME/2000/XP - Does not support Windows XP 64
Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory - OS: Windows 2000/XP
Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent - OS: Windows XP
Silverfall - Minimum: Windows XP
SiN Episodes: Emergence - Windows XP

- Steam i GOG

System Requirements - Recommended    

NE RADI SA VISTOM na Steam-u                                                                                na GOG-u rade SA VISTOM

Unreal 2: The Awakening - OS: Microsoft Windows 2000/XP ------------------------------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG

Duke Nukem: Manhattan Project - OS:Windows XP -------------------------------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG

Cossacks: Back to War - OS: Windows XP (Service Pack 3)------------IMAJU Cossacks Anthology includes: Cossacks: European Wars, Cossacks: The Art of War, and Cossacks: Back to War-------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG

Beyond Good and Evil - OS: Windows 2000/XP (only) ----------------------------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG
Jade Empire™: Special Edition - Windows XP --------------------------------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG

Far Cry -  OS: Windows 2000/XP (only) -------------------------------------------------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG

BloodRayne - Minimum: Windows 98/2000/XP -----------------------------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG
BloodRayne 2 - Minimum: Windows 98 SE/2000/XP -------------------------Windows (XP, Vista, 7) GOG
Hitman: Codename 47 - Windows 95/98/ME ------------------------------------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG
Desperados 2: Cooper's Revenge - OS: Windows 2000/XP ----------------------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG

Runaway, A Road Adventure - Minimum: Windows 95/98/ME/2000/XP --------------------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG
Runaway, The Dream of The Turtle - Minimum: Windows 98/ME/2000/XP ------------------Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG

Darkstar One - Supported OS: Windows XP (32 bit) ------------------------compatible with Windows (XP, Vista, 7, 8) GOG

Vista nije navedena al trebalo bi raditi na njoj

Operation Flashpoint: Dragon Rising - OS: Windows XP (SP2 or later) - igrao na visti samo neznam jel na 32 ili 64 bit-a
Red Faction: Armageddon - Minimum OS: Windows XP - Recommended OS: Windows 7
Saints Row: The Third - OS: Windows XP - OS: Microsoft Windows 7
THE KING OF FIGHTERS XIII STEAM EDITION - Minimum OS: Windows XP - Recommended OS: Windows7
Alan Wake - Minimum OS: Windows XP SP2 - Recommended OS: Windows 7

RADI SA VISTOM

Elizabeth Find M.D. - Diagnosis Mystery - Season 2 - OS: Windows XP/Vista
Chrome - OS: Windows XP/Vista
Theatre of War 2: Africa 1943 - OS: Windows XP/Vista
World War III: Black Gold - OS: Windows XP / Vista / 7 / 8
Supreme Commander 2 - OS: Windows XP/Vista/Windows 7
Mata Hari - OS: Windows XP/Vista, XP, 2000
GRID - OS: Windows Vista/XP
X-Blades - OS: Windows XP SP 2/ Vista / 7 / 8
The Clockwork Man: The Hidden World - OS: Windows XP/Vista/7
Sam & Max: The Devil’s Playhouse - OS: Windows XP / Vista / Windows 7
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter® 2 - OS: Windows® XP/Vista (only)
Restaurant Empire II - Windows 2000/XP/Vista
FlatOut: Ultimate Carnage - OS: Windows XP (32bit) Windows Vista (32/64bit)
Evil Genius - Supported OS: Microsoft Windows XP / Vista
Bully: Scholarship Edition - OS: Windows XP / Windows Vista
World In Conflict - OS: Windows XP, Windows Vista
The Next BIG Thing - OS: Windows XP SP2, Vista SP1 or 7
Runaway: A Twist of Fate - OS: Windows XP SP2/Vista SP1/Windows 7
Broken Sword: Director's Cut - OS: Windows XP/Vista/Windows 7
Tropico 3 - Steam Special Edition - Windows XP/Vista/7
Tropico Reloaded - OS: Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Broken Sword 3 - the Sleeping Dragon - OS: Windows XP/Vista
Still Life - OS: Windows® XP/Vista/7
Yesterday - OS: WINDOWS XP SP2/VISTA SP1/WINDOWS 7

...dakle zanima me (jer ima starih naslova koji i rade (navedeno) pa mi sve to sumljivo) kada su ih dodavali na steam - dodali samo one tada važeće podatke sa igrinih cover box-ova, a nisu ih upotpunili sa novijim ili one doista nerade na dotičnom servisu ali na GOG-u rade normalno jer neželim kupiti ako ih nemogu pokrenuti na steamu...dakle zanimaju me iskustva i mišljenja jer u recama dotičnih igara na pari nitko negovori na kojem je OS-u (pretpostavljam na nekom novijem, no mnogi sigurno imaju i po bar 3 OS-a pa se prebacuju po potrebi s jednoga na drugi). Još samo da napomenem da imam starih igara iz tog doba koje znam zaigrati i danas koje normalno rade na Visti, zato i jesam nesiguran jer iako su iz tog doba moje igre, za navedene igre na steamu piše drukčije.

EDIT: u nešto drukčijem obliku sam poslao tiket pari, evo što su rekli:

Steam does not provide guarantees that a game will work with a specific system configuration. We recommend that you purchase only games that list your operating system in their system requirements.

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 16:13 (9090).

1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

zna netko odgovor na moje gore navedeno pitanje/problem ???

1 1 hvala 0
16 godina

http://steam.gamebanana.com/guis/download/29266

evo metro skin ko zeli stavit za win 8 i win 8.1 podrzani su i stariji OS-vi  npr WIN 7 itd.. u tom slucaju morate instalirat segoe font koji se nalazi u instalacijskoj arhivi

UPUTE:

1. Extract the ZIP to its own folder. This folder should contain the following: Friends, graphics, Public, resource, Servers, Steam, custom.styles, readme.txt.
  2. DeviantART gives downloads a long file/folder name so I suggest changing it. I recommend "Metro for Steam - (Version #)".
  3. Copy "Metro for Steam - (Version #)" to "Steam/skins/".
  4. In Steam, go to "Menu - Settings - Interface" and change "default skin" to "Metro for Steam - (Version #)" under the third dropdown menu.

5. Restart Steam  

A evo dolje slike kako to izgleda :)

win win
8.1 8.1
metro metro
Samobor je lepa varoš
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 20:13 (geek_boy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Koji je "steam account calculator" najtočniji po vašem mišljenju?

Xfire: lxexo // Steam: leozjeee // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Steam - pitanja i odgovori

pa koliko znam  http://mysteamgauge.com/ povlači info sa steama direktno pa bi trebao biti tocan, makar to nije realna vrijednost.

recimo meni je 4624,23 $ vrijednost, što nije ni približno realnoj vrijednosti

Steam: Dalthor85 Xfire: Dalthor85 Raptr: Dalthor
12 godina
neaktivan

Zna netko odgovor na moje gore postavljen problem (nek se jave ko to vrti na 7/8)

0 2 hvala 0
16 godina

cuj moja iskustva su da sve igre koje su radile na win xp rade i na win 7 win 8 i win 8.1 to je pravilo dosad bilo ne znam zasto nebi probao "onu" verziju tih igara(ne poticem na piratstvo)  samo da bi se uvjerio dali rade prije nego sto se odlucis na kupovinu istih eto tolko od mene ....

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pitanje glede problema vezanog za steam(pretpostavljam) Naime, za vrijeme igranja gotovo svake igre iz steam librarya,u neredovitim vremenskim intervalima, dogadja se da mi se igra minimizira te ode na desktop,bez crashanja ili štekanja,dakle treba samo kliknuti na taskbar na otvoreni prozor i vraćam se u igru. Ne javlja mi nikakav error. Problem je veoma iritantan i dosta čest. U pozadini nema nikakvih skrivenih pokrenutih aplikacija,avast je na silent modu... Za napomenuti je da igre igram s xbox360 wired controllerom. Vidjeh na netu dosta ljudi ima slican problem ali su mahom drugacija rjesenja. Help
PSN id: denchija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
denchija kaže...
Pitanje glede problema vezanog za steam(pretpostavljam) Naime, za vrijeme igranja gotovo svake igre iz steam librarya,u neredovitim vremenskim intervalima, dogadja se da mi se igra minimizira te ode na desktop,bez crashanja ili štekanja,dakle treba samo kliknuti na taskbar na otvoreni prozor i vraćam se u igru. Ne javlja mi nikakav error. Problem je veoma iritantan i dosta čest. U pozadini nema nikakvih skrivenih pokrenutih aplikacija,avast je na silent modu... Za napomenuti je da igre igram s xbox360 wired controllerom. Vidjeh na netu dosta ljudi ima slican problem ali su mahom drugacija rjesenja. Help

Imas li origin ili skype ili neki drugi program koji ti javlja da su ti prijatelji online. Mozda je taj prozorcic uzrok tome.

13 godina
neaktivan
Origin instaliran naknadno,dok je problem vec trajao,skype nije instaliran. Pokušao i s compatibillity modom s xp serv. pack 3,isključenim IN-game steam opcijama, i svejedno se dogadja. Friško instalirani windowsi,novi pc,same igre rade bez problema.
PSN id: denchija
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

imam jedno pitanje igram dotu 2 i znaci nabavio sam neke kljuceve koji se inace kupuju po 2$ ili tako nes im je cijene sad bih ja zelio to prodati na steam marketu pa me zanima jeli to nekako moguce a da mi novac dodje na paypal ili na master card paypass..??

ako da da li bi mi mogli dati upute kako to da napravim..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ono što prodaš na steam marketu ti može ići samo u steam wallet. dakle možeš to onda iskoristiti za kupnju igara ili nečega iz steam marketa.

plus ako prodajes na steam market dajes proviziju nekih 15% valveu.

jedino da ti netko direktno uplati na paypal ili račun kada prodajes ključeve.

Steam: Dalthor85 Xfire: Dalthor85 Raptr: Dalthor
13 godina

a to nece niko htjet prvi ja necu s nekim strancem trgovat da ja njemu dam prvi to..:(

a nis uglavnom hvala na odg..

17 godina
tomislavivic kaže...

a to nece niko htjet prvi ja necu s nekim strancem trgovat da ja njemu dam prvi to..:(

a nis uglavnom hvala na odg..

ako se ovo odnosi na trgovanje na steam marketu, onda ne znaš kako on funkcionira. I pare i predmet se razmjenjuju u istom trenutku, nema prevara.

13 godina

ne to znam ocito sam se krivo izrazio mislio sam na ovako bez steam marketa prodavanje kljuceva di neko mora prvi..

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RE: Kupovina preko steam-a

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 15:54 (SuperDox).
13 godina

inace jel moguce nekako kupovati na steamu ali preko kartice da nemoram dodavati u steam wallet ili mora prek walleta..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne moraš preko steam walleta. Prilikom purchasea si odabereš način plaćanja koji ti najviše odgovara.

Origin: Tetka_HR - Steam: MaliPero - Raptr: Ukulele - XBL: Mala Perica
15 godina

Da, normalo. Pri placanju odaberes opciju (kartica, skrill, paypal, paysafe etc).

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
17 godina
tomislavivic kaže...

inace jel moguce nekako kupovati na steamu ali preko kartice da nemoram dodavati u steam wallet ili mora prek walleta..??

Naravno da je

13 godina

nasao sam i sad kad sam dodao karticu skinuli su mi 1€ sad nezz jeli to normalno ili..??

tj pise da je u rezervaciji..

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 12:40 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tomislavivic kaže...

nasao sam i sad kad sam dodao karticu skinuli su mi 1€ sad nezz jeli to normalno ili..??

tj pise da je u rezervaciji..

to ne znam. Nisam nikad kupovao direktno karticom, nego posredstvom paypala

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 13:04 (denix).
17 godina

Koliko sam primetio, dosta servisa verifikuje novu karticu tako što rezervišu neku malu sumu, pa je oslobode.

Mada se ne sećam da mi je Steam ikada to pomenuo. Ja uvek kupujem karticom, ali ne koristim opciju da Steam pamti moje podatke, nego svaki put unesem. Nasuprot tome, moja banka zahteva da pri svakoj kupovini imam 6% više novca od iznosa koji plaćam i taj iznos rezervišu na par dana.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Kako da znam koju sam igru kupio? U activitiju piše da sam ownam witcher 2 enchanced edition, ali možda je to pošto je free 2 p do nedjelje, a imam i witcher enchaned edtition? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kod igara koje imas za uvijek nece pisati sa strane 2 days left, to je free weekend za TW2...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Možda je enchanced edition patch, ali ima 10 gb... Nešto sam njuškao na internetu pa ne mogu naći...

Ja sam kupio 2 piše da je ownam, ali mislim da sam se prevario pa uzeo 1 dio... ali piše da imam 2 na store-u a jedan ne a opet mi čudno imam u library-u u enchanced edtiton...

š

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 21:58 (spartlanin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hoće li mi se steam guard restartati ako promijenim mail tj. hoću li moću prodavati i kupovati na community marketu da ne moram čekati 15 dana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Infern01337 kaže...

Hoće li mi se steam guard restartati ako promijenim mail tj. hoću li moću prodavati i kupovati na community marketu da ne moram čekati 15 dana?

ako promjeniš lozinku ili mail, morat ćeš čekat 15 dana

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
14 godina

Bok,
Može li mi netko na koji način da se riješim svog Steam accounta? Link na account: http://steamcommunity.com/id/andre_delambre

Koliko bih teoretski mogao dobiti pare za ovaj account (svjestan sam toga da neću dobiti 3 tisuće dolara ili koliko već vrijedi po steamcalculatoru)?
Hvala unaprijed 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Njuskalo maybe, legalno ga nesmijes prodati... :P
Cijena acc-a dosta padne jer vec ima dosta achivementa otkljucano, a vecina korisnika trazi da nije nista otkljucano...
ja sam neznam koja je cijena no znam kako cijena moze past... 

Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice