Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 333.541
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Konzole vs PC - Platformska bitka
Da moraš imat svega 2 sranja da bi imao khm na PS3u.
16 godina
odjavljen

Evo i ja ću pokušat, bar donekle, objektivno sagledat situaciju i taj rat konzole vs PC.

Dakle, igram se na PC-u godinama, na konzoli tek 2 godine. Moje iskustvo je podijeljeno, nemam nekog favorita jer svaka platforma ima prednosti i mane.

Što se PC-a tiče, nostalgija me naravno drži zbog silnih partija CoD2 ili CS 1.6, sa društvom i to je bila nevjerojatna zabava... Možda to nesvjesno (bar kod mene) blago favorizira PC platformu jer nisam bio u mogućnosti pružit si to zadovoljstvo konzolom.

Danas se naravno situacija promijenila, te igre se (što se mojeg društva tiče) ne igraju, a novije nemaju tu čar. Reda radi odigram poneki noviji naslov, uglavnom privučen nabrijanim trilerima, no da ne duljim...

Konzole- Imam xbox 360. Konzola ima idealan kontroler, definitivno nikakav drugi ne bih više koristio. Sportske igre (FIFA, NBA, UFC u prvom redu) moj PC definitivno neće vidjet jer to je posao za konzolu.

Igram opušten, u ležećem položaju, bez neke potrebe za reflexima ili bilo što slično-razbibriga.

Konzola ima dobre eksluzive, doduše probao sam samo Gears of War 2, ali po trailerima i komentarima sam uvidio kako su i ostale vrijedne novca te ih planiram isprobati. Gears of War 2 je odlična SP igre, bez obzira što neki govorili... Zapravo, ovo je bit jer oni koji nisu imali konzolu, a pogotovo ne odigrali neku igru nađu se komentirati i ocrnjivati igru. Priča je solidna, zabava je odlična, zvukovi fantastični, a grafika tek solidna što je i za očekivati.

Također, vidim ovdje ima specijalaca koji su se našli ocrnjivat ekskluzive PS3, što definitivno nema veze s razumom. PS3 po meni ima najbolje ekskluzive i zbog toga mi je žao što ga nemam.

Dajte pogledajte Uncharted, GT5, Heavy Rain... Trebam još nabrajat? Sve vrhunske igre, odlične priče i grafike.

PC- Plarforma na kojoj je moguće razviti igre grafički daleko bolje i impresivnije nego što je to slučaj na konzolama. FPS na PC-u definitivno rula, bez obzira što kažu konzolaši.

Ja osobno volim igrat na kontroleru FPS-ove, ali puno bolje je igrati mišem, puno lakše, puno veći skill... To je jednostavno činjenica. Osim ako netko više voli kontroler nego miš, izbor pojedinca.

Ne igram PC ekskluzive, nisu mi previše zanimljive (osobni dojam, ne znači da nisu dobre), osim Crysisa (1) koji je fenomenalna igra i ponekih strategija koje su "ono nešto" što će često donjeti prevagu u izboru "konzola ili PC".

Što odabrati?

La Noire uskoro dolazi kao ekskluziva za konzole, to vrijedi spomenuti, a od već postojećih, a do sad ne spomenutih Red Dead Redemption-itekako igra zbog koje se da razmislit o kupnji konzole.

Problem je što se svi žale na zastarjeli hardware i što bi to moglo biti od velike važnosti za buduće PC ekskluzive kojih bi moglo u budućnosti biti dosta ako se nova generacija izda kako je predviđano ( 2014 godina), po meni osobno dosta vjerojatno, ali to su samo nagađanja.

Ukoliko se to ne ostvari, kupnjom PC-a ne možete pogriješiti jer ćete uživati u grafički naprednim igrama. Također, kupili konzolu isto tako nećete pogriješiti jer imate brdo odličnih ekskluziva.

Naravno, multiplatformski naslovi ostaju i što god odabrali ne možete pogriješiti.

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 23:13 (kingmedo).
Moj PC  
7 1 hvala 1
16 godina

Mislim da je ovo sve glupo jer se danas može za 5000 napravi odličan PC, a za još 1000-1500 može se uzeti konzole i onda nema više žaljenja.

Svi biraju, ali je li itko rekao da moramo birati?

Nije sve tako skupo kao prije, mislim da netko tko većinu novaca troši na informatiku može izdvojiti 1000kn koje bi otišle na grafičku ili procesor i kupiti konzolu.

Za ručak jedes RIBLJU ČORBU,a za užinu DIVLJE JAGODE,dok ti u dvorištu cvjeta CRVENA JABUKA.Ujutro se rano dižeš pa guraš PARNI VALJAK,posle podne čistiš PRLJAVO KAZALIŠTE.U današnjim kafićima je ZAB
14 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Pa dok dojde nešto tipa Crysis i Metro 2033 se čudimo ko pura glisti pa da su konzole jaće već bi i prije vidjeli tako nešto.

Metro je toliko prenapredan za konzole, da je uredno izašao i za Xbox 360.

Crysis ne da nije izašao zbog ograničenja konzola, već zbog loše odluke Cryteka. No za razliku od njih, EA zna kako se vodi posao, pa su tu grešku ispravili s dvojkom.

17 godina
odjavljen

Da si odigrao PC verziju znao bi o ćemu kolega prića .Metro sa uključenim dx 11 efektima i na visokoj rezoluciji u usporedbi sa srednom razinom detalja , 720 p rezom i DX9 detaljima na konzoli.Prvi Crysis izgleda puno bolje nego Crysis 2 upravo zbog odluke da pređe na konzole.Mape su postale strogo linearne i puno manje zbog ograičavajućeg konzolaškog hardvera.To su činjenice i nemaju veze sa nečijim subjektivnim mišljenjem .Pogledaj si samo razliku u npr.GTAIV .Na konzolama je izašao u jadnih 640p do 720p rezoluciji na srednjim do minimalanim detaljima u odnosu na PC verziju .Imaš po netu grafičkih usporedbi kod. npr. metro pa si pogledaj .

Npr. pogledaj kako će izgledati Battelefield 3 na PC kada uskoro izađe ...čisto da si ne umisliš da na konzoli igraš istu igru pogotovo kdada je u pitanju fizika uništivosti okoliša.

http://pnmedia.gamespy.com/planetbattlefield.gamespy.com/images/news3/karkand_01.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 8:38 (XXX).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Tvrdy kaže...
WItcher kaže...

Jednostavno PC nemože pokazati svoju nadmoć upotpunosti radi smrdljivih konzola.

Pa dok dojde nešto tipa Crysis i Metro 2033 se čudimo ko pura glisti pa da su konzole jaće već bi i prije vidjeli tako nešto.

Nije da mrzim konzole,naprotiv voljeo bi imati koju jer ima dosta igri koje mi izgledaju uber dobro.

Ako ih ne mrziš a kažeš da su smrdljive, kak da to čovjek interpretira?

I bez brige, kad je nabaviš, promijenit ćeš retoriku. Mislim da 99% hatera u ovoj temi nije nikad imalo konzolu. Nisam još vidio korisnika konzole koji ih mrzi iz dna duše, zapomaže nad zlehudom sudbinom PC gaminga i tehnološkog zaostajanja, psuje izdavače što izdaju loše portove i sl.

ne da je nikad nisam imao, nikad ju niti necu imat i ne zelim je imat jer nisam nab

ownam vas ko curice u bilo kojoj pucacini ili rpg, zapravo u svim igrama vas ownam osim mozda u voznjama ne

14 godina
neaktivan
XXX kaže...

Da si odigrao PC verziju znao bi o ćemu kolega prića .Metro sa uključenim dx 11 efektima i na visokoj rezoluciji u usporedbi sa srednom razinom detalja , 720 p rezom i DX9 detaljima na konzoli.Prvi Crysis izgleda puno bolje nego Crysis 2 upravo zbog odluke da pređe na konzole.Mape su postale strogo linearne i puno manje zbog ograičavajućeg konzolaškog hardvera.To su činjenice i nemaju veze sa nečijim subjektivnim mišljenjem .Pogledaj si samo razliku u npr.GTAIV .Na konzolama je izašao u jadnih 640p do 720p rezoluciji na srednjim do minimalanim detaljima u odnosu na PC verziju .Imaš po netu grafičkih usporedbi kod. npr. metro pa si pogledaj .

Npr. pogledaj kako će izgledati Battelefield 3 na PC kada uskoro izađe ...čisto da si ne umisliš da na konzoli igraš istu igru pogotovo kdada je u pitanju fizika uništivosti okoliša.

http://pnmedia.gamespy.com/planetbattlefield.gamespy.com/images/news3/karkand_01.jpg

Grafika u Metrou nije ništa osobito, niti se previše razlikuje od one na Xboxu.

Što se tiče Crysisa, puno veće i otvorenije igre su dostupne na konzolama, poput Far Crya 2 ili Just Causea 2.

To za Battlefield 3 je konceptualni art, stoga ne vidim što bi trebao predstavljati. Verzije za konzole i PC će biti gotovo identične, a DICE će reći sve kako bi podigao prodaju na ekonomski najslabijoj i najrizičnijoj platformi.

17 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@Sinatra

LOL da EA najbolje zna usrati igre :P

far cry 1 > far cry 2 ... i to za svjetlosne godine

crysis 1 > crysis 2

just cause = užas u svim pogledima

da ne spominjem CoD... sve mi više liči na santa barbaru ... ili dugim riječima FPS light

NFS... ok shft 2 je prvi solidan nakon most wanteda

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Far Cry - Ubisoft

Crysis - Electronic Arts

Just Cause - Square Enix

Call of Duty - Activision

Stvarno sve ima veze s Electronic Artsom.

0 0 hvala 0
17 godina
Tvrdy kaže...
WItcher kaže...

Jednostavno PC nemože pokazati svoju nadmoć upotpunosti radi smrdljivih konzola.

Nije da mrzim konzole,naprotiv voljeo bi imati koju jer ima dosta igri koje mi izgledaju uber dobro.

I bez brige, kad je nabaviš, promijenit ćeš retoriku. Mislim da 99% hatera u ovoj temi nije nikad imalo konzolu. Nisam još vidio korisnika konzole koji ih mrzi iz dna duše, zapomaže nad zlehudom sudbinom PC gaminga i tehnološkog zaostajanja, psuje izdavače što izdaju loše portove i sl.

Svaka čast, to sam i ja spomenul ali ne pomaže - jer je istina!

Trebalo bi malo temu prebaciti, na par dana, na GP ili NL forum...

@Witcher, "Jednostavno špek ne može pokazati svoju nadmoć radi smrdljivih jaja. Nije da mrzim jaja, naprotiv, smrde ali ima dosta kokoši koje iznesu jaja koja su uber fina!" :D

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
17 godina
odjavljen
Tema se zove platformska bitka .O čemu da raspravljamo ako ne o razlikama ili prednostima / manama ? To što su neki očekivali da će ovdje biti zborno pjevanje kako je neka od konzola ultimativna gamerska platforma je potpuno drugi par rukava.Svaka budala ima svoje veselje .
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sinatra kaže...
 Verzije za konzole i PC će biti gotovo identične, a DICE će reći sve kako bi podigao prodaju na ekonomski najslabijoj i najrizičnijoj platformi.

PC je uvijek imao više aktivnih igrača(http://bfbcs.com/), nekad i duplo više servera-odluka favoriziranja PC vezije je donesena čisto zbog toga što bi  moglo biti više para od DLC-a na PC-u.Mislim da je PS3 zapravo najrizičnija platforma što se tiče Battlefielda.

16 godina
protjeran
Sinatra kaže...

Grafika u Metrou nije ništa osobito, niti se previše razlikuje od one na Xboxu.

Što se tiče Crysisa, puno veće i otvorenije igre su dostupne na konzolama, poput Far Crya 2 ili Just Causea 2.

To za Battlefield 3 je konceptualni art, stoga ne vidim što bi trebao predstavljati. Verzije za konzole i PC će biti gotovo identične, a DICE će reći sve kako bi podigao prodaju na ekonomski najslabijoj i najrizičnijoj platformi.

Onda koji je po tebi razlog zašto je Crysis 2 grafički lošiji od Crysisa makar je izašao više od 3 godine kasnije?

17 godina
neaktivan
Tvrdy kaže...
WItcher kaže...

Ma ne mrzim ja njih opčeito ali mrzim kad mi uvale neko govo od portova ili čak ništa ne uvale.

Previše sabotiraju rzvoj pc gaminga.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 13:26 (WItcher).
14 godina
neaktivan
krayzie kaže...
Onda koji je po tebi razlog zašto je Crysis 2 grafički lošiji od Crysisa makar je izašao više od 3 godine kasnije?

Crysis 2 je grafički bolji od prvog nastavka, što je i logično.

16 godina
neaktivan
Sinatra kaže...
krayzie kaže...

Ajooj... kak ti se da? {#}

No dobro... ajd jel možemo ovako reći? - Mislim da je točnije:

• CryEngine 3 je tehnički napredniji od CryEngine-a 2, što može rezultirati boljim izgledom i boljim izvođenjem
  • Crysis 2 na žalost (za sada) ne koristi niti približno sve mogućnosti CE3 te u praksi često izgleda lošije od prethodnika što zbog slabe iskorištenosti engine-a što zbog tekstura niske rezolucije

Ovo drugo je nedvojbeno posljedica prilagodbe za konzole.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 14:33 (Minoza).
16 godina
protjeran
Sinatra kaže...
krayzie kaže...

Nije! Apsolutno sve teksture u Crysisu 2 su duplo manje razlucivosti nego u Crysisu 1.

14 godina
neaktivan

Pokaži mi.

0 0 hvala 0
17 godina
Sinatra kaže...
krayzie kaže...

Al ga i ti izvališ glupost i ostaneš živ. Da mi je netko svaki put dao 1 kn kad si ti rekao slicnu nebulozu, bio bih bogat čovjek.

Crysis 2 je vizualno možda i ljepši od prvog dijela, ali vizualna percepcija je subjektivna, dok gledajući grafički i objektivno Crysis 2 zaostaje debelo za prethodnikom.

Svaka čast engineu, ali ni desetina potpunog potencijala Cryenginea 3 nije iskorištena. No, da se nadovežem na temu, baš sam pročitao vijest da Ubisoft pada u dugove i da rješenje traže u tome što će se okrenuti PC platformi i rekli su da imaju veliku najavu za PC igru temeljenu na jednoj od njihovih najboljih franšiza. To se meni sad čini dosta glupo, cijelo vrijeme su zaobilazili PC, Assassins je stizao mjesecima kasnije, a sad kad je zagustilo nek ih PC gameri vade iz govna.

Jako zanimljivo.

EDIT : Sinatra, evo ti usporedbe. Gledaj samo usporedbu oštrine tekstura, biljke i trava su u jedinici rekreirane vlat po vlat, a u dvojci je to samo tekstura bez ikakve dubine.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 14:56 (Ad4pt3r).
17 godina
WItcher kaže...

Previše sabotiraju rzvoj pc gaminga.

Prije da PC korisnici previše "oduševljavaju" izdavače i developere "sjajnim" prodajnim rezultatima na toj platformi...

BTW, nije prije počelo "portanje", već "gusarenje" - uzročno posljedične veze neizbježne

A i većina igara orijentira se na MP, kojeg opet većina na PC-u nema prilike "doživjeti" pa su opet krive konzole...

Tak vam je to :)

16 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Pokaži mi.

Ako si samo iritantna ženska, rado ću ti pokazati. Dođi do mene, bit će to nezaboravnih 10 minuta sa dva tuširanja i predigrom. U protivnom, nemam ti kaj pokazivat.

3D dizajner
16 godina
protjeran
Ad4pt3r kaže...
Sinatra kaže...
krayzie kaže...

Al ga i ti izvališ glupost i ostaneš živ. Da mi je netko svaki put dao 1 kn kad si ti rekao slicnu nebulozu, bio bih bogat čovjek.

Crysis 2 je vizualno možda i ljepši od prvog dijela, ali vizualna percepcija je subjektivna, dok gledajući grafički i objektivno Crysis 2 zaostaje debelo za prethodnikom.

Svaka čast engineu, ali ni desetina potpunog potencijala Cryenginea 3 nije iskorištena. No, da se nadovežem na temu, baš sam pročitao vijest da Ubisoft pada u dugove i da riješenje traže u tome što će se okrenuti PC platformi i rekli su da imaju veliku najavu za PC igru temeljenu na jednoj od njihovih najboljih franšiza. To se meni sad čini dosta glupo, cijelo vrijeme su zaobilazili PC, Assassins je stizao mjesecima kasnije, a sad kad je zagustilo nek ih PC gameri vade iz govna.

Jako zanimljivo.

EDIT : Sinatra, evo ti usporedbe.

I Capcom je nedavno izjavio istu stvar...

16 godina
protjeran
17 godina
Sinatra kaže...
krayzie kaže...

TI Sinatra si troll svugdje.

Prvo sam mislio da si samo Apple troll, ali octio sam se prevario.

Ja se jednostavno ne mogu nacuditi kako netko moze biti tako malo inteligentan, a ova tvoja izjava je samo jedna u nizu izjava koje su sasvim van pameti, a tvoje spominjanje logike me jos dodatno nasmijava buduci da je logika nesto sto u tebi nije prisutno.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Armor kaže...

Prije da PC korisnici previše "oduševljavaju" izdavače i developere "sjajnim" prodajnim rezultatima na toj platformi...

http://gamrreview.vgchartz.com/sales/33543/killzone-3/ (1,41 M) 

PS3 korisnci također oduševljavaju......

16 godina
protjeran
Timon kaže...
Armor kaže...

http://gamrreview.vgchartz.com/sales/33543/killzone-3/ (1,41 M) 

PS3 korisnci također oduševljavaju......

Lol...

mogo si i stavit SOCOM 4, novoizaslu ekskluzivu koja je definitivno ispunila ocekivanja{#}

http://gamrreview.vgchartz.com/sales/35670/socom-4-us-navy-seals/

14 godina
neaktivan
318 kuna bi imao :)
Crysis je krenuo na PCu.
Otišao je na konzole.
Sad je gadan
14 godina
neaktivan
krayzie kaže...

Ne kužim. Art, pa dvije iste slike. Valjda neka greška.

17 godina

Stavljate friške igre, dajte i koju s PC-a (ekskluzivu), neki multiplatform naslov recimo:

http://gamrreview.vgchartz.com/browse.php?name=fifa+11

Opa, od kad je PC Agent 0.07

http://gamrreview.vgchartz.com/browse.php?name=nba+2k11

Svemoćni COD (igra se na kompu, ko je drugi sposoban za FPS-ove...jel), a Wii diše za vratom PC-u:

http://gamrreview.vgchartz.com/browse.php?name=call+of+duty%3A+black+ops

.

.

.

Ima toga previše...puuuno previše da se time opće opterećujem.

Za kraj samo jedan vs:

http://gamrreview.vgchartz.com/game/13820/starcraft-ii-wings-of-liberty/  3.09m

http://gamrreview.vgchartz.com/game/7678/gran-turismo-5/  6.17m

Nisam ni gledal UC 1 i 2. GoW 3, Heavy Rain, Modnation Racers, MAG, Killzone 2, MGS 4, Infamous.......

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 15:38 (Armor).
Moj PC  
0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice