Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.813
|
čitano: 8.425.622
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Sony PlayStation 5

ne postoje vec dugo, ali imas izbora gdje ces kupiti igru. negdje su skuplje, negdje jeftinije. vjerovatno je uvjek negdje na popustu, a uz to ima i sivih sitova za kupnju, ili piratskih opcija

na ps5, mozes samo na njihovom storu, pa oni ce moc onda drzat cijene godina na glavne naslove kao nintendo. a to je nintendu najveca zamjerka

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
I eto riješen problem. PC i udrite ako vam ne paše Sonijeva odluka.

1 3 hvala 0
18 godina
Moj PC  
0 1 hvala 0
4 godine
Sony PlayStation 5

Jesam za fizicki medij ali cim igra ima neki DLC sve to pada u vodu. Tipa igra je 30e dlci 50e kako god okrenes ceka te digitalno i kupovina digitalnog.

Drugo je za singleplayer igre, odigras i preprodas, ali...

Imamo jeftinije regije, imamo jeftinije giftcardove (npr na enebi za HR bonove 15% nize) i sve to + rasprodaje. Snac cemo se sto god bude.

0 0 hvala 0
18 godina
Sony PlayStation 5

Možda je ipak ovo razlog? Ipak je riječ o najvećem i najbitnijem tržištu za Sony. Ako oni samo kihnu mi svi ostali padamo mrtvi. 

https://ffa.hr/vijesti/samo-7-igara-na-playstationu-prodalo-se-u-vise-od-100-tisuca-diskova-u-sad-u-ove-godine/109753/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
movie kaže...

Možda je ipak ovo razlog? Ipak je riječ o najvećem i najbitnijem tržištu za Sony. Ako oni samo kihnu mi svi ostali padamo mrtvi. 

https://ffa.hr/vijesti/samo-7-igara-na-playstationu-prodalo-se-u-vise-od-100-tisuca-diskova-u-sad-u-ove-godine/109753/

Znači ipak nije 50% :-)

17 godina
Onaj iz Valvea je dobro rekao. Sami ste krivi zbog Sonyeve odluke. Da ste kupovali igre na disku ne bi do ovoga došlo.
18 godina
Sony PlayStation 5

Nije samo do toga, oni jednostavno računaju da se svi s medija prebace na digitalu, bilo to 1 ili 50 posto, jer profit, jer marže, jer monopol...

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Kant kaže...

Nije samo do toga, oni jednostavno računaju da se svi s medija prebace na digitalu, bilo to 1 ili 50 posto, jer profit, jer marže, jer monopol...

Opet kažem ima možda 20 eskluziva na PS5, zašto ne igraš fizičke kopije igara na PC-u? 

18 godina
Sony PlayStation 5

Pa isključivo se i igram na PC i isključivo kupujem digitalne igre. Zašto? PA zato jer mogu nači ključeve za svega par dolara, nekada i ispod dolara i tako...

jeftinio je...

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

I gdje je onda problem? 

0 0 hvala 0
5 godina
Sony PlayStation 5

na PC-u imaš storeova koji svaki ima drugačiju cijenu i možeš birati, a SONY će imat samo svoj store gdje su popusti smiješni i to je problem koji igrače muči jer neće imati alternativu.

Do sada je ta alternativa bila fizička kopija, kupiš, odigraš, prodaš dalje i amortiziraš si cijenu....

Digitala ko digitala je normala, ali recimo novi Xbox će pokretat druge storeove gdje ćeš jeftinije moć kupit igre dok će SONY imat isključivo svoj i bildat cijene :).

Nisu igrači više ovce, čim se prelazi 1k eura za zabavu onda počinju malo drugačija pitanja....što je sa onlineom koji se opet poskupio ? što je sa cijenama igara? kada se sve zbroji PC od 2k eura ispadne bolji deal od ovog svega.

SONY je uvijek bio takav, jednu generaciju (PS4) su dobri za gamere, slušaju ih onda pak drugu gaze sve što su obećali. A ovu generaciju su popušili enormnu lovu na live service igre koje su propale (Concord,Marathon) + akvizicija Bungeeija koja je debakl.

OD pS6 očekujem oštri pad prodaje konzola zbog cijene, 1k + je već ozbiljan novac za zezanciju i u tom rangu se već neke druge opcije promatraju.

2 0 hvala 0
17 godina
Zar samo ja ne vidim ovdje problem. Ne kupiš PS 4 5 6 7 8, igraš na PC-u i preživiš tih bez par eskluziva i ne kukaš kao plačipićka što ovi ukidaju diskove koje više nitko ne kupuje.

Pustite mene da si kupim igru na psn storu i imam ju na 4 playstationa i ne pizdim. Doslovno jednu igru možete paralelno igrati na koliko hoćete playsrationa.

Ako si netko ne može priuštiti 20€ za igru na playstationu bolje da ni ne kupuje PS
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:37 (Gajotres).

0 0 hvala 0
5 godina
Gajotres kaže...
Zar samo ja ne vidim ovdje problem. Ne kupiš PS 4 5 6 7 8, igraš na PC-u i preživiš tih bez par eskluziva i ne kukaš kao plačipićka što ovi ukidaju diskove koje više nitko ne kupuje.

Pustite mene da si kupim igru na psn storu i imam ju na 4 playstationa i ne pizdim. Doslovno jednu igru možete paralelno igrati na koliko hoćete playsrationa.

Ako si netko ne može priuštiti 20€ za igru na playstationu bolje da ni ne kupuje PS

Zašto je tebi problem kada netko spomene da je to problem? Ako tebe to ne dira, super, drago mi je.

To ne znači da je drugima okej i da bi svi trebali šutit.

I većinom je to problem postojećim korisnicima PS-a koji su navikli na fizikaliju, a ne nekim tamo random ljudima.

17 godina
Gajotres kaže...

Pusti da se ljude bune koji su navikli prodavati ili mijenjati igre i tako prolaziti jeftino. Isto sam tako radio na PS4, kupio konzolu, sve ekskluzive na diskovima odigrao i sve to prodao.

Moj krug ljudi ne zanima konzola i nemam sa kime dijeliti igre digitalno. I nije da si ne mogu priuštiti, mogu ali želim jeftinije jer je ta mogućnost debelo reklamirana kao prednost Sony konzole od samog Sonya.

Sada kad to ukidaju nebi ih korisati ni pod razno. Naravno da se igram na PC-u gdje je se bore za moj novac.

18 godina
Gajotres kaže...

I gdje je onda problem? 

Pa nema ga, za mene, dapace, bas gustam! \o/

17 godina

@forumaš ja sam vidio na PS5 temi na bugu tko ima najzanimljivije postove (@gogi) i išao sam ga pitati jel bi dijelio account za nove igre i evo 6 godina to radimo s tim da sam sad to krenuo raditi i s bratom.

1. Disk scenarij: kupiš igru za 70€. Znaš kako kako vrijeme ide i cijene brzo padaju moraš brzo završiti igru dabi je mogao prodati, znači pod pritiskom si vremena. Onda stavljaš oglas na njuškalo, bug.hr, forum.hr, marketšrot ali ne možeš stavit cijenu 70€. Onaj tko ima 70€ neće kupiti od tebe na njuškalu. Eto cijena je na 60€, onda krene kaos. 564 poruke jel dostupno, evo kurirska služba će doći vi samo unesite svoje podatke, pa kad dođeš do prave stvarne osobe (govorim ZG i okolica pošto je to jedilo realno), pa ti se ta osoba ne pojavi. Gubiš sate svog života da bi prodao igru za 50 moždaaaaa 60€ i tapšaš sebe po leđima joj odigrao sam AAA igru day one za 10 - 20€, nekad možda veliki novci danas to gledaj kao 10 - 20 kn. 

2. Digitalni scenario: bru bur kupio bih 007 First light. Steam ili PSN? PSN ali nema amazon kodova pa je moramo platiti 42€  dakle po glavi 21€. Snimim je na svoj playstation, isljučim internet, moje cure snime tu igru na svoj playstation, brat snimi na svoj playstation i aktivira si opet primary account. Dobio sam AAA igru za 21€, s tim da je bio godišnji pa su buli kumovi pa je i kum odigrao 007. 

Sad pitanje koji snecarij je bolji

17 godina

Koji scenarij je bolji ili lošiji ovisi do osobe, poanta je da imaš izbor.

18 godina
Gajotres kaže...

@forumaš ja sam vidio na PS5 temi na bugu tko ima najzanimljivije postove (@gogi) i išao sam ga pitati jel bi dijelio account za nove igre i evo 6 godina to radimo s tim da sam sad to krenuo raditi i s bratom.

1. Disk scenarij: kupiš igru za 70€. Znaš kako kako vrijeme ide i cijene brzo padaju moraš brzo završiti igru dabi je mogao prodati, znači pod pritiskom si vremena. Onda stavljaš oglas na njuškalo, bug.hr, forum.hr, marketšrot ali ne možeš stavit cijenu 70€. Onaj tko ima 70€ neće kupiti od tebe na njuškalu. Eto cijena je na 60€, onda krene kaos. 564 poruke jel dostupno, evo kurirska služba će doći vi samo unesite svoje podatke, pa kad dođeš do prave stvarne osobe (govorim ZG i okolica pošto je to jedilo realno), pa ti se ta osoba ne pojavi. Gubiš sate svog života da bi prodao igru za 50 moždaaaaa 60€ i tapšaš sebe po leđima joj odigrao sam AAA igru day one za 10 - 20€, nekad možda veliki novci danas to gledaj kao 10 - 20 kn. 

2. Digitalni scenario: bru bur kupio bih 007 First light. Steam ili PSN? PSN ali nema amazon kodova pa je moramo platiti 42€  dakle po glavi 21€. Snimim je na svoj playstation, isljučim internet, moje cure snime tu igru na svoj playstation, brat snimi na svoj playstation i aktivira si opet primary account. Dobio sam AAA igru za 21€, s tim da je bio godišnji pa su buli kumovi pa je i kum odigrao 007. 

Sad pitanje koji snecarij je bolji

mislim kada budu imali 100% digitaliju da ce lako maknut gamesharing i onda ce biti plakanja

za sada jos mozemo uzivati u gamesharu 

17 godina
Gemmy kaže... 

mislim kada budu imali 100% digitaliju da ce lako maknut gamesharing i onda ce biti plakanja

za sada jos mozemo uzivati u gamesharu 

Meni je fascinantno da na Steamu većina igara ima Family Sharing i to funkcionira savršeno. Nikakvih primarnih gluparija, nikakvih offline instalacija. Upališ igraš, ugasiš, klinac upali na svom kompu i igra. Kad on ugasi moj kum igra sa svog kompa.

I nitko nije propao zbog toga. Dapače, velika je vjerojatnost da ću i sljedeći put kupit igru na Steamu, a pogotovo onu koja podržava Family Sharing - a gotovo sve ga podržavaju osim od Ubisofta, EA i Rockstara - neće mi biti žao kad propadnu.

Zanimljivo je da čak i Microsoftove i Playstation ekskluzive imaju Family Sharing na Steamu.

Ako to nije najbolja platforma ikad, onda ne znam što je :-P

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:06 (Bitanga).
18 godina
BioZZG kaže...

na PC-u imaš storeova koji svaki ima drugačiju cijenu i možeš birati, a SONY će imat samo svoj store gdje su popusti smiješni i to je problem koji igrače muči jer neće imati alternativu.

Do sada je ta alternativa bila fizička kopija, kupiš, odigraš, prodaš dalje i amortiziraš si cijenu....

Digitala ko digitala je normala, ali recimo novi Xbox će pokretat druge storeove gdje ćeš jeftinije moć kupit igre dok će SONY imat isključivo svoj i bildat cijene :).

Nisu igrači više ovce, čim se prelazi 1k eura za zabavu onda počinju malo drugačija pitanja....što je sa onlineom koji se opet poskupio ? što je sa cijenama igara? kada se sve zbroji PC od 2k eura ispadne bolji deal od ovog svega.

SONY je uvijek bio takav, jednu generaciju (PS4) su dobri za gamere, slušaju ih onda pak drugu gaze sve što su obećali. A ovu generaciju su popušili enormnu lovu na live service igre koje su propale (Concord,Marathon) + akvizicija Bungeeija koja je debakl.

OD pS6 očekujem oštri pad prodaje konzola zbog cijene, 1k + je već ozbiljan novac za zezanciju i u tom rangu se već neke druge opcije promatraju.

Reci mi koja će konzola sljedeće generacije koštati ispod tisuću eura. Kada skužiš da takve neće biti onda ćeš shvatiti da će se i PS6 jako dobro prodavati. Prvo je bila sprdnja zbog cijene PS5pro. Kada se shvatilo da se prodaje bolje od očekivanog u trenutku kada je bilo jeftinijih opcija na tržištu onda možeš zamisliti kako će se prodavati PS6 koji će se naći na tržištu s istom cijenom kao i konkurencija. Nema zime za Sony. Prevelik brand. 

17 godina
@Bitanga steam je top. Ja PC i steam deck, brat isto. Imam ga od 2003 kad je iz neke grafičku dolazio HL2 valjda i Counter Strike
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice