Nešto se šuška da će Sony ipak omogućiti backwards compatibility za PS1, PS2 i PS3 igre na PS5. Dodatni benefit je što bi mogao uključiti i achievemente za te igre. Koliko sam shvatio, Sony je prijavio patent koji na starijim emuliranim igrama uspoređuje memory state sa od Sonyja predefiniranim i na taj način zna da treba prikazati achievement.
Više informacija: https://www.express.co.uk/entertainment/gaming/1414430/PS1-PS2-PS3-Backwards-Compatibility-PS5-new-patent
Sve je ovo rekla kazala, ali stvarno bi bilo fora, pogotovo uz dodatni feature za achievemente.
Samo neka oni rade na novim igrama i tehnologijama, a stare neka puste da ostanu u sjećanju.
Ne mora značiti da jedno isključuje drugo... Ne bi trebalo biti previše efforta Sonyju da to omogući za PS1 i PS2 igre (PS3 je već druga priča).
Dovoljan ti je već effort ispregovarati sve te igre sa developerima koji možda više ni ne postoje, potpisati ugovore, dodati ih na store. I bez ostalih tehničkih problema oko izvođenja same igre.
Klincu koji obožava retro igre (i igra sve moguće na nintendu) je šogor dofurao PS2 i par klasika... Malo je reći da ga je pokrenuo 2 puta, a grafika i mehanika je poprilično zaostala. PS1 ne bih ni spominjao. Nisu ni klinci glupavi baš.
Zato velim, čista nostalgija, i većina nas se ionako samo razočara kad to opet zaigra.
Da, a ima i tu istine.
Ali opet, barem mislim da bi odigrao neke igre iz PS3 ere. Sviđa mi se kako dobro radi Red Dead Redemption 1 na Xbox One X-u. Ali da je najčešće dosad bila u pitanju samo nostalgija i da obrišem par sati nakon što probam nešto starije igrati, je.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.