PS3 - Pitanja i odgovori

poruka: 6.165
|
čitano: 2.345.119
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TUTORIAL: Spajanje PS3-a na monitor, TUTORIAL: Filmovi s titlovima na ps3-u
14 godina
Re: PS3 - Pitanja i odgovori
stativa kaže...

pozdrav svima,

kupio sam cipovan nov ps3 slim od 120gb. instaliran je cfw rogero 4.31. eh sada doslo mi je nekih par igrica na hdd-u pes 14, fifa 14, gta v, last of us, nba 2k14. ali samo se pes 14 instalirao bez problema, a ove ostale zastopaju pri instalaciju (crni ekran) osim kod gta v gdje stane na 500 od 8000mb. mislim da je do igara jer je ps3 nov.

skinuo sam neku igru sa interneta ali ne znam kako da ubacim sa eksternog hard diska na internu memoriju od ps3?? ps3 ima instalira multiman

hvala unaprijed

Zaštekaju prilikom instalacije (to samo neke zahtjevaju dio instalirat) ili prilikom pokretanja igre?

Ove najnovije igre ti zahtjevaju i najnoviji FW tako da vjerovatno radi toga neču

Instaliraš gore najnoviji rogero i to bi trebalo riješit problem

12 godina
neaktivan
PS3 - Pitanja i odgovori
Slusajte...Razmisljam da kupim ps3,imam brata stalno bi igrali pes-a nba ...Ja bih htio npr GTA V ili odprilike te igre open world...Zanima me treba li internet i isplati li se !?
Mrachni
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

internet nije uvijet ako ne misliš igrati online. što se tiče pitanja isplativosti nije mi jasno što si htio reći. nova bundle ss konza košta cca. 2500kn, ako mislis kupiti još dvije-tri igre cijena ti se penje na vrijednost ps4 konzole koja dolazi u hrv. sljedeće godine. za ps3 će još neko vrijeme izlaziti igre, a tu je i velik izbor starih naslova koje vrijedi odigrati. kupiti ili ne odluka je isključivo na tebi.

12 godina
neaktivan
PS3 - Pitanja i odgovori
Ne razumijem se u konzole...Trazio sam na netu,ima nekih slim i tako to pa se ne razumijem Predlozite mi koju da kupim ?
Mrachni
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mrachni kaže...
Ne razumijem se u konzole...Trazio sam na netu,ima nekih slim i tako to pa se ne razumijem Predlozite mi koju da kupim ?

Pa zavisi od novaca.

Uzmi Slim ili Super Slim. Kod Super Slim pripazi na verziju od 12GB, jer ces vjerojatno u jednom trenutku morati kupiti hard disk i kavez za njega.

Mislis placati u gotovini ili na rate?

Cypher: Ignorance is bliss.
12 godina
neaktivan

U gotovini...Nasao sam neke polovne i nove...Molim te mi objasni stvari koje moram znati u vezi ps3..

Mrachni
15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

može li se na ps3 spojit logitech rumblepad 2? da radi naravno :D

radi

može li se napravit jb na 4.11 softwareu?

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 17:53 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da vam dam par savjeta kako i što..

Ako ste novi i imate namjeru kupiti PS3, obratite pozornost ako kupujete polovni na:

1. Dali ima original sticker.

2. Dali je sticker skidan (grijan fenom)

3. To ćete najbolje znati da skinete par gumenih kutnih "pokrivača" ispod kojih su šerafi, tvornički je svaki šeraf pod istim kutom.

4. Dali je HDD vađen van, šeraf je plav, (lako se primjeti dali je otvaran i po tome)

5. Ako ispod sony stickera se osjeti onaj kvadratić (koji je na šerafu) to isto lako primjetite da je konzola grijana i otvarana. 

To je za slim, za FAT  se to isto odnosi.

Zašto to kažem, zato što ima puno prevaranata koji podvale repariranu ploču i zagriju sticker, kažu "isprobajte" vi kupite, za 2-3 dana ylod ili neispravan laser ili slično!

Ako kupujete PS3 s namjerom da napravite modifikaciju (zakonom dozvoljeno u očuvanju vlastitih original naslova, u svrhu očuvanja istih, ne podržavam piratstvo i daljnje kopiranje navedenih), onda obratite pozornost na sljedeće stvari kao što su:

1. Dali je PS3 slim ili FAT.

2. Ako je PS3 FAT, izbjegavajte stare FAT modele koji imaju NAND čip, to su 60 GB modeli sa 4 USB-a, CECHC i CECHG modeli. (90% PS3 YLOD modela su ta dva modela)

3. Ako je PS3 FAT, onda može biti bilo koji noviji model CECHH na dalje, (Zadnje slovo se može mijenjati po abecedi L,M, etc)

4. Ako je PS3 SLIM onda mora biti bilo koji 2k linije do 2.5k linije koji ima data code 1a, 1b ili noviji se ne može modificirati (Za njih postoji cobra ode, koji po meni nije toliko isplativ realno na njegovu cijenu od 600kn)

5. Ako je PS3 FAT ili SLIM jedan od modela koji podržavaju downgrade, ako PS3 nije na 3.55 OFW a u 101% nije, onda je potrebno napraviti hardwerski modifikaciju, preporučujem osobno ili progskeet ili E3 flasher sa E3 linkernom, zašto, zato jer nema šanse od Brick-a!

6. Ako je PS3 3k ili SUPER SLIM onda je opcija Cobra ode, koja se dade naći za 600kn online za kupiti, instalacija je toliko jednostavna da ju sami možete napraviti.

Ja sam osobno kupio PS3 slim linija 3004 u SONY centru i zadovoljan sam, tamo jedino možeš biti siguran da kupuješ pravu stvar za koju možeš biti siguran da nije otvarana ili slično jer mnogo ljudi radi svašta tako da zagrije naljepnicu i skine ju.. Danas moraš paziti kada kupuješ jer svi gledaju samo da te sje..

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 19:28 (donzega).
15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori
Kako namjeravam kupiti ps3 superslim zanima me mogu li ga spojiti na internet putem tcom 4g sticka?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dupli post

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 9:41 (šaki01).
15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

može li se na ps3 spojit logitech rumblepad 2? da radi naravno :D

radi

može li se napravit jb na 4.11 softwareu?

Meni radi samo u meniju PS-a. U igrama ne. Jeli nekome radi u igrama?

12 godina
neaktivan
PS3 - Pitanja i odgovori

Zanima me jeli bolji ps3 slim ili fat ?{#}

Mrachni
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Mrachni kaže...

Zanima me jeli bolji ps3 slim ili fat ?{#}

Slim. Ima koju deku manje {#}

17 godina

e odi si tak trolat na reboot i hlc ! {#}

13 godina
neaktivan
PS3 - Pitanja i odgovori

Pozdrav zanima me dali netko ima ili zna gdje se moze kupiti capture card?

I dali netko zna neki dobar kontroler sa hladenjem?

KoKs199

0 0 hvala 0
12 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

Imam dva pitanja...

Nabavio sam PS3 Super Slim 500gb i zanima me gdje se točno može pogledati koliko još ima slobodnog mjesta?

Drugo pitanje je u vezi hlađenja, koliko dugo ga trebam ostaviti u glavnom izborniku prije nego što ga ugasim? Zasad ga ostavljam oko 10 min. pa me zanima je li to dovoljno?

0 0 hvala 0
17 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

1. odi pod settings/system information i tamo ce ti dole pisat koliko je slobodno od sveukupnog prostora

2. ja ga ostavim pola chuke tj to je preporucljivo + preporucam ti da uzmies ps+ ako mozes {#}

p.s

dobrodosao u ps family and have fun {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 18:51 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
m77 kaže...
...

Drugo pitanje je u vezi hlađenja, koliko dugo ga trebam ostaviti u glavnom izborniku prije nego što ga ugasim? ...

Ne kužim zašto svi preporučuju da se Ps3 ostavi u XMB izborniku "da se ohladi" prije gašenja. Pa najbolje hlađenje je kad je ugašen. Neće mu valjda temperatura rasti?

Ja se ne zamaram previše s time, imam Ps3 Slim i uvijek ga gasim ako ga ne planiram koristiti u idućih sat (i više) vremena. Pri "gašenju" mislim na soft gašenje, jer ga skoro nikad ne iskapčam iz struje.

Sve mi se čini da je neko jednom provalio foru i da je to sad postala ustaljena praksa savjetovanja. Jedino kad mi se čini logičnim da se "ohladi u XMB izborniku" je kad odigraš nešto pa se želiš prebaciti na nek drugu igru, a i to samo ako ventilatori pušu ko ludi. Inače dosad ni ovo nisam prakticirao jer mi se ne čini da se PS3 nešto posebno muči s hlađenjem.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
13 godina
Zura kaže...
m77 kaže...
...

Drugo pitanje je u vezi hlađenja, koliko dugo ga trebam ostaviti u glavnom izborniku prije nego što ga ugasim? ...

Ne kužim zašto svi preporučuju da se Ps3 ostavi u XMB izborniku "da se ohladi" prije gašenja. Pa najbolje hlađenje je kad je ugašen. Neće mu valjda temperatura rasti?

Ja se ne zamaram previše s time, imam Ps3 Slim i uvijek ga gasim ako ga ne planiram koristiti u idućih sat (i više) vremena. Pri "gašenju" mislim na soft gašenje, jer ga skoro nikad ne iskapčam iz struje.

Sve mi se čini da je neko jednom provalio foru i da je to sad postala ustaljena praksa savjetovanja. Jedino kad mi se čini logičnim da se "ohladi u XMB izborniku" je kad odigraš nešto pa se želiš prebaciti na nek drugu igru, a i to samo ako ventilatori pušu ko ludi. Inače dosad ni ovo nisam prakticirao jer mi se ne čini da se PS3 nešto posebno muči s hlađenjem.

Pa jel bolje ugasiti odmah kad je temperatura 80stupnjeva i da ga nema sta hladit i ti ga naglo ugasis... nego ostaviti u izborniku da ga ventilatori ohlade na prihvatljivu temperaturu i onda ugasis bez posljedica. 

Ovako ti se pasta gumira i ostecuju zalemljeni dijelovi. 

16 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ovako ti se pasta gumira i ostecuju zalemljeni dijelovi. 

Možda je na starim modelima pasta i bila loše kvalitete i uzrokovala pregrijavanje konzole i posljedično puknuća lemova i YLOD, ali to se ne može izbjeći ovakvim praksama. Loša termalna pasta će brže izgubiti svoje karakteristike kroz određeno vrijeme, stvar je samo prepoznati da li dolazi do pregrijavanja konzole ili ne i pustiti konzolu da se ohladi povremeno.

Ali uostalom, nije bitno, samo me zanimalo otkud ta praksa, meni je nelogična.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
11 godina
neaktivan

Između ostalog, termalna pasta služi kao međusloj između cpu i heatsinka/ventilatora kao sredstvo boljeg upijanja i rasporedivanja topline izmedu te dvije kompnente.  Gašenje konzole dok je još vruća nena nikakve veze s trošenjem tj. gumiranjem paste. Pasta je samo potrošni materijal. I jedina razlika između pasti je njihova kvaliteta tj. trajnost. Za konzolu nije dobro ako je ugasite kad je vruća i onda u sobi otvorite prozor da uđe hladan zrak. Time ste polako ali sigurno osudili konzoli na propast. Stvaranje kondezacije unutar konzole može dovesti do oštećenja pojedinih el. komponenata. Mislim da je to vrlo jednostavno za shvatiti...

16 godina
neaktivan
iberlauf kaže...

Između ostalog, termalna pasta služi kao međusloj između cpu i heatsinka/ventilatora kao sredstvo boljeg upijanja i rasporedivanja topline izmedu te dvije kompnente.  Gašenje konzole dok je još vruća nena nikakve veze s trošenjem tj. gumiranjem paste. Pasta je samo potrošni materijal. I jedina razlika između pasti je njihova kvaliteta tj. trajnost.

-> S ovime se u potpunosti slažem

Za konzolu nije dobro ako je ugasite kad je vruća i onda u sobi otvorite prozor da uđe hladan zrak. Time ste polako ali sigurno osudili konzoli na propast. Stvaranje kondezacije unutar konzole može dovesti do oštećenja pojedinih el. komponenata. Mislim da je to vrlo jednostavno za shvatiti...

Ovo drugo je lagano pretjerivanje :) opasniji je obrnuti scenarij: ako je konzola ugašena duže vrijeme (potpuno ugašena, isključena iz struje) a prostor hladan prilikom paljenja može doći do kondenzacije (vrijedi i za bilo koji elektronički uređaj) i kratkog spoja.

U uobičajenim sobnim uvjetima gdje se stalno boravi se neće dogoditi (tj jako je mala vjerojatnost).

11 godina
neaktivan

Kombinacija toplog, hladnog i vlažnog zraka niti u jednoj kombinaciji nije dobra.  Možda se čini kao pretjerivanje, ali u nekim situacijama baš i nije tako.

17 godina
Zura kaže...
m77 kaže...
...

Imam Slim.

Ostavim ga cca 20min u izborniku da se ispuse.

Logicno mi je, da ga ostavim nakon igranja da radi, jer se ipak temperatura spusta "sporije", i dode do neke idle koja je bliza sobnoj.

Da li to pomaze, da konzola duze pozivi? Ne znam, ali ja mirnije spavam {#}

Znaci ako konzolu ugasim odmah nakon igranja, cuje seglasno pucketanje plastike dok se hladi.

Nakon sto je ostavim da se ispuse 20min, tog pucketanja nema kad ugasim konzolu.

12 godina
4mal kaže...

1. odi pod settings/system information i tamo ce ti dole pisat koliko je slobodno od sveukupnog prostora

2. ja ga ostavim pola chuke tj to je preporucljivo + preporucam ti da uzmies ps+ ako mozes {#}

p.s

dobrodosao u ps family and have fun {#}

Je li zbilja potrebno pola sata jer ja osobno igram najviše 1-1,5h u komadu?

p.s.

Hvala na dobrodošlici!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 14:37 (m77).
17 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

da tak nekako bez obzira igrao ti i 5 minuta gpu i cpu su u ful loadu odmah kad pocnes igrat i tempreture rastu pogtovo kod novih ps igri tipa LOF i B:TW-a {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 14:57 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

Još nešto... sad sam tek pogledao koliko imam slobodnog prostora i piše mi 412 GB/465GB, a imam instaliran samo PES 2014, pa me zanima na što se ''potrošilo'' toliko gb-a, jer sumnjam da sve ide na PES?

0 0 hvala 0
17 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

na os

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PS3 - Pitanja i odgovori

Pozdrav,vidim da ima Play station 3 od 500 I 12 gb. Jeli mi dovoljno samo 12 ili da kupim od 500 gb?

0 2 hvala 0
12 godina
protjeran
PS3 - Pitanja i odgovori

Koliko košta ps3 s 12 igara i jednim kontrolerom?

0 2 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TUTORIAL: Spajanje PS3-a na monitor, TUTORIAL: Filmovi s titlovima na ps3-u
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice