PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 747.953
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
Wontay kaže...

A da staviš taj od 500 gb u PS3 kako je več donzega nekom savjetovao , statična ip adresa na ps3 i sa winscp sa par klikov prebacuješ, a kčeri malu poduku iz informatike pa nek sama prebacuje ,

Čisto da te pitam (za ubuduće).

Znači, dovoljno je sa starog diska prebaciti kompletni sadržaj na novi disk?

Nešto kao "copy/paste"?

I nema poslije problema što se tiče igranja skinutih igrica?

Znači, time se i kompletna "modifikacija"  prebaci na novi disk i to je to...

Spomenuo si "statičnu adresu".

??

Ja bi izvadio disk iz PS3 i doslovce koristio "copy/paste" na novi disk....

16 godina
lovator1973 kaže...
Wontay kaže...

A da staviš taj od 500 gb u PS3 kako je več donzega nekom savjetovao , statična ip adresa na ps3 i sa winscp sa par klikov prebacuješ, a kčeri malu poduku iz informatike pa nek sama prebacuje ,

Čisto da te pitam (za ubuduće).

Znači, dovoljno je sa starog diska prebaciti kompletni sadržaj na novi disk?

Nešto kao "copy/paste"?

I nema poslije problema što se tiče igranja skinutih igrica?

Znači, time se i kompletna "modifikacija"  prebaci na novi disk i to je to...

Spomenuo si "statičnu adresu".

??

Ja bi izvadio disk iz PS3 i doslovce koristio "copy/paste" na novi disk....

ne moze,jer ps3 ima svoj specificni format i cim ubacis disk on ce traziti da ga formatira 

http://www.makeuseof.com/tag/how-to-upgrade-your-ps3-hdd/

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
15 godina
Preporucam da stavis novi cfw prije zamjene diska da vidis kako to funkcionira. Ja koristim Rebug 4.75.3 Rex. No prije provjeri koji imas i prati napomene koje dolaze uz CFW.

Postupak za zamjenu ide ovako:
1. Ako zelis napravis backup,
2.Stavis novi disk u ps3 koji je formatiran u fat32.
Trazit ce reinstalaciju FW-a!
3. Na stick stavis cfw prema uputama sa prve stranice i pustis da se instalira.
4. Ako si radio backup vratis ga natrag.
Ako nemas nista vazno zanemari backup, uzet ce ti dosta vremena nepotrebno. Eventualno si igre prebaci na PC ako ih nemas.

0 0 hvala 0
13 godina

@Wontay,

hvala na uputama, ali je to prekomplicirano za mene (po prvi put se susrećem sa PS3).

Bude (za sada) dovoljan i disk od 160GB.

Ak nekog nađem da mi to napravi, budem to i realizirali.

16 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam plejku CECH-4304A (Super Slim). Na mnogim forumima, uključujući početnih par postova u ovoj temi, spomenuto je kako se SS ne može JB. Vidim da su postovi stari po par mj/godina, vrijedi li još uvijek ta situacija? Je li moguće JB PS3 SS sa OFW 4.75?

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

Pozdrav,

imam plejku CECH-4304A (Super Slim). Na mnogim forumima, uključujući početnih par postova u ovoj temi, spomenuto je kako se SS ne može JB. Vidim da su postovi stari po par mj/godina, vrijedi li još uvijek ta situacija? Je li moguće JB PS3 SS sa OFW 4.75?

Jednostavan odgovor: NE

13 godina

Dečki, da ja nastavim sa svojim pitanjima.

Imam nekoliko:

1. kako obrisati GTA5 (koji je bio na HDD od PS3 kad sam je kupio)?

Pitam jer u folderu GAMEZ ne vidim tu igricu.

2. Prebacio sam igrice na HDD (od plejke) cca 100 GB i nema više mjesta. Pošto je plejka 160 GB, čime se popunilo ostatak?

Znam da dio zauzima OS (Multiman,...), ali ima tu nekoliko foldera koje se ne usudim obrisati :game, GAMES, GAMEZ (to zanam),...

Naravno, tu je i onaj GTA5 (iz prvog pitanja) i kako njega obrisati?

Osim foldera dev_hdd0 (gdje su folderi game, GAMES,GAMEZ,...), ima folder dev_hdd1 koji je prazan.

P.S. sorry na fotki, slikano mobitelom.

P.P.S. kao što vidite u šumi LEGO igrica, sebe sam počastio sa DIABLO3 (puno vremena je prošlo od kad sam na compu igrao DIABLO2)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 10:28 (lovator1973).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

pozdrav ekipi sa foruma!

novi sam u ovoj ps3 zajednici i kupio sam klincu modificiranu ps3 slim konzolu.

na njoj je IRISMAN 3.46 i CFW 4.75

zanima me da li ima neki novi update za irisman i cfw i gdje se mogu naci linkovi ? te da li mogu umjesto irismana staviti multiman jer vidim da vecina koristi taj menager .

po prvom postu sam shvatio tehniku prebacivanja i update pa mislim da nece biti tehnickih problema, hvala unaprijed na odgovorima 

0 0 hvala 0
15 godina

1. LOVATOR: U GAMEZ I GAMES ti se nalaze igre , u mapi GAME su instalacije tih igri, postavke itd.

GTA 5 ti mora biti u mapi GAMES ili GAMEZ. Nekad mi je PS3 znao popapati 30, 50 gb, nisam mogao shvatiti gdje su , napravio format hdd-a i riješio misterij.

U svakoj mapi igre ti se nalazi i mapa update u kojoj je datoteka od otprilike 300 mb, eventualno to možež obrisati radi uštede prostora , druge mape na PS3 ne diraj.

2. Y.S Igor : Ovdje imaš Multiman pa probaj Multiman .

Skini Sen Enabler , pod System info vidi koji CFW imaš. Ja preferiram Official – Rebug 4.75.3 – Cobra 7.1 .

U njemu po defaultu dolazi WebMan , bolji od bilo kojeg managera.

3. Ima li tko Metro Last Light, trebam malu pomoč? Vrijedi li ga uopče igrati?

KOJI MANAGER KORISTITE?

6 Multiman
0 Irisman
1 WebMan
13 godina
Wontay kaže...

1. LOVATOR: U GAMEZ I GAMES ti se nalaze igre , u mapi GAME su instalacije tih igri, postavke itd.

GTA 5 ti mora biti u mapi GAMES ili GAMEZ. Nekad mi je PS3 znao popapati 30, 50 gb, nisam mogao shvatiti gdje su , napravio format hdd-a i riješio misterij.

U svakoj mapi igre ti se nalazi i mapa update u kojoj je datoteka od otprilike 300 mb, eventualno to možež obrisati radi uštede prostora , druge mape na PS3 ne diraj.

Formatirati?

Kompletni HDD od konzole?

Da li se može preko FileZille? Ili moram u konzoli to napraviti?

Nakon formata, folderi GAMEZ, GAMES,... se sami naprave ili moram ja to kreirati? Koje sve mape moraju biti?

I ono najvažnije: formatiranjem HDD od konzole, neće mi "nestati" "modifikacija"?

9 godina
neaktivan

Wontay: da li prvo da instaliram  Official – Rebug 4.75.3 – Cobra 7.1 . pa onda multiman ili je redosljed instalacije nebitan ?

trenutno imam cfw 4.75

15 godina
Koji CFW imas?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

pa u system info pise 4.75

9 godina
neaktivan

a kako uopce da znam jel konzola ima OFW ili CFW ? da li vec sto ima neki menager iris ili multimana to znaci da je jailbreak napravljen na konzoli ?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

jos jedno pitanje, da li uvijek prilikom update novog CFW , prvo stavljamo cfw 3.55  pa onda neki po zelji novi CFW ili mozemo odmah novi CFW bez prvotnog vracanja na cfw 3.55?

0 0 hvala 0
15 godina

Gore sam ti več napisao: Skini Sen Enabler i instaliraj ga, u njemu pod system info ti piše verzija.

Ne trebaš vračati na3.55 , samo u iznimnim situacijama, kad stavljaš CFW prati upute koje dolaze uz njega

0 0 hvala 0
13 godina

@Wontay,

može meni odgovor(i)?

Tnx

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

thx :)

15 godina
Provjeri koji cfw imas i pripremi ga ako zatreba, format radis na konzoli. Napravi mapu games ako je vec ne bude, preko winscp-a ili filezille, ovisi koji preferiras. Napravi backup igri i saveova ako ti trebaju. Ako bude pitanja mozes i na pm

0 0 hvala 0
13 godina

OK.

Javim ti se na pm ako budu problemi.

Tnx

16 godina

Je li moguce ugraditi Cobra ODE u Super Slim konzolu s 4.76 firmware-om? I jos nesto, je li moguce pokretati PS1/PS2 igre?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

UPOMOĆ!!

Pozdrav svima!

Evo javljam se sada nakon što više ne znam šta da napravim!

Išao sam raditi update CFW i očito sam nešto napravio krivo jer sada mi u SystemInfo-u piše da imam Version4,55  , kad pokušam startat Multiman ispiše mi "An error occured during the start operation" , a kada pokušam ponovo pokrenut System update iz Recovery moda ..prilikom checkinga ispiše "File corupted"

Šta sam radio :

1. Skinuo sam sa  http://xianaix.net/filez/pubz/REBUG_4.75.3_REX_PS3UPDAT.PUP    official Rebug4.75.3 .......preimenovao u PS3UPDAT.PUP i stavio na stik u  PS3/UPDATE

2. Ukopčao stik u PS3 i ušao u Recovery mode (upute sa prve stranice na forumu)

3. Pokrenuo System update

Bilo mi je čudno nakon završeng update što se PS nije ugasio ...ali OK rekoh možda je to normalno.

Probao sam pokrenut Multiman..bezuspješno, probao sam ponovo napravit update bezuspješno,...otišao na forum i pronašao "IZVADITE IZ PS3 AKO VAM JE OSTAO CD PRIJE UPDATE-a!!"

Ostao mi je DVD sa Minecraftom u plejki !

Pretpstavljam da je povukao OFW sa DVD-a (plejka nije spojena na internet)?!?

Molio bi da mi neko kaže šta sad mogu napraviti kako bi stavio CFW4,75 i Multiman i dali ću i dalje moći do igara koje su bile na disku? 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ne znam dali nešto znači ali plejka je CECH2004B

0 0 hvala 0
15 godina

Predpostavka ti je najvjerojatnije u pravu. Povukao je fw iz minecrafta.

Ako nemaš mapa install package files i ps3/app/home u tabu Games znaći da ti je jb otišo pa pa.

Prvo javi ako imaš ove mape u tabu games.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Izgleda da mi je zbilja pretpostavka točna jer tih mapa u tabu GAME nemam 

foto u prilogu...na kraju se na fotki još ne vidi samo folder "unknown" u kojem je multiman ..ali ne radi

Šta da radim...može neke smjernice

Hvala svima unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina

Nažalost čini se da ti je povukao sa cd-a.

Problem je što u recovery modu ne piše koji FW se nadograđuje dok kod nadogradnje preko XMB-a napiše koju datoteku instalira.

Probaj iz XMB-a instalirat . Ako neide onda je OFW gore i jedina opcija je downgrade.

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Probao sam napravit System update iz XMB-a.

Pronašao je CFW i nakon što sam pokrenuo proceduru , počne kopirati podatke sa USB na system storage i na 70% ispiše File corupted.

Dali je to znak da ga zafrkava OFW ili možda da probam sa nekim drugim CFW-om

ovo pokušavam sa:

15 godina

Očito ti je cfw bio sa greškom skini novi i probaj instalirati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Probao sa REBUG 4.76.1 Lite...ista stvar...na 70% kopiranja update podataka na system storage napiše "The data is corrupted"

9 godina
neaktivan

Probao i sa 4.75.1., nažalost ista stvar ..na 70% ispiše "The data is corrupted   (8002F957)"

Dali ima kakvo drugo riješenje ili moram dat konzolu na downgrade?!

Ko je u blizini Karlovca da radi downgrade?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice