PS 2 moding

poruka: 21
|
čitano: 8.703
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
PS 2 moding

Evo ovako imam debelu konzolu od PS 2 i što bih se moglo modati na njoj?

edit

na tom debelom sam našao ulaz za hdd,ima ulaz isti kao dvd recorder što imam u dnevnom,mora se imati adapter za disk iz ide u neki sjhebani ulaz,probati ću sutra s diskom od 40gb na njega par igara spojiti ga pa probati pokretati,samo me zanima u kojem se formatu igre na dvd sprže,zanima me da taj format mogu napraviti od fileova od igara da mogu na disk kopirati.I dali mogu preko prenosnog skidat.

dodajte me na skype:gmailovac
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 23:07 (Gmailovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
PS 2 moding

Bump!

Koje igre čita PS 2 za hrv tržište? NTSC ili PAL?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: PS 2 moding

PAL, a za ovo ostalo use Google.

14 godina
protjeran
PS 2 moding

Može pomoć,ako netko zna kako pokrenuti igre s usb sticka ili prenosnog diska? neka mi napiše sve detaljno ovdje da si to napravim da nemoram bezveze pržit dvd-e

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pogledaj ovdje. Osobno nemam iskustva sa modanjem PS2. Reci nam uspiješ li.

14 godina
protjeran
Izzy kaže...

Pogledaj ovdje. Osobno nemam iskustva sa modanjem PS2. Reci nam uspiješ li.

Gledao sam na yt da mi treba USBExtreme,i sad imam problem chip mi je krepao na sonyu,ako netko zna gdje se nalazi taj chip i dali ga mogu sam ugradit pa da uzmem ugradim i nastavim s modanjem,externi od 320gb napunim a kasnije si nabavim PS 2 Nettwork Adapter,onda šteknem PATA Disk od 160/250/320gb instaliram ga u njega i igrama napunim.

16 godina

Evo baš sam sada pokušao staviti igru Madagaskar sa programom USB Extreme (igra je na CD-u) na USB stick od 4 GB i na eksterni disk od 500 GB na jednu odvojenu particiju od ukupno 3 (na toj particiji nema ništa osim te igre, dakle formatirao sam je) i snimio sam taj tzv. boot CD na kojem je USB Advance i ne pokreće mi igru sa USB sticka ni sa USB diska.

E, sada ja mislim da je problem taj što USB disk mi traži dodatno napajanje, pa vjerojatno nije moguće koristiti takve diskove, nego moram koristiti obični USB disk koji ne traži dodatno napajanje. Ili trebam pokušati sa drugom igrom.

I da napomenem da boot CD (koliko sam shvatio pomoću toga CD-a PS 2 gleda ima li što na USB disku ili sticku od igara) radi, a to vidim po tome kada uključim PS 2 prikaže mi se logo s natpisom Matrix Infiniti v1.93 .

Prvi puta nešto ovakvo pokušavam pa ako možete pomozite!

14 godina
protjeran
Izzy kaže...

Evo baš sam sada pokušao staviti igru Madagaskar sa programom USB Extreme (igra je na CD-u) na USB stick od 4 GB i na eksterni disk od 500 GB na jednu odvojenu particiju od ukupno 3 (na toj particiji nema ništa osim te igre, dakle formatirao sam je) i snimio sam taj tzv. boot CD na kojem je USB Advance i ne pokreće mi igru sa USB sticka ni sa USB diska.

E, sada ja mislim da je problem taj što USB disk mi traži dodatno napajanje, pa vjerojatno nije moguće koristiti takve diskove, nego moram koristiti obični USB disk koji ne traži dodatno napajanje. Ili trebam pokušati sa drugom igrom.

I da napomenem da boot CD (koliko sam shvatio pomoću toga CD-a PS 2 gleda ima li što na USB disku ili sticku od igara) radi, a to vidim po tome kada uključim PS 2 prikaže mi se logo s natpisom Matrix Infiniti v1.93 .

Prvi puta nešto ovakvo pokušavam pa ako možete pomozite!

Sada ću ja probati da vidim,isto tako kao što si ti tako ću i ja.

preko usb extreme instaliram igru no neče mi ni očitati disk niti ništa,kao da nije prištekan.

zanima me kako da spržim igru na dvd? ubacim dvd u pržu i krenem pržit kaže igra je prevelika,a igra u iso formatu i ja ju otvorim preko nere 10 za prženje neče,otvorim preko power ise opet neče,neznam kako da spržim.

edit

gledam na guglu gta iv ps2? jel to istina da ima ili?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 15:08 (Gmailovac).
16 godina

Evo da se javim. Dakle, sada sam stao sa svime sve dok ne nabavim prazni CD pa da mogu snimiti Swap Magic 3.6 i onda pokušati ponovno. A vezano za Swap magic 3.6 imam jednu nejasnoću. Kao što se može vidjeti na slici imam Swap Magic 3.6 za CD i DVD. Mene buni to što ne znam hoću li Swap Magic DVD 3.6 snimiti na DVD ili CD, ja pretpostavljam da mogu snimiti na CD pa to i mislim napraviti.

Neka me netko ispravi ako griješim, ali mislim da Swap Magic CD 3.6 služi za pokretanje piratskih igara i tzv. homebrew aplikacija koje se nalaze na CD-u, a Swap Magic DVD 3.6 služi za to isto, ali kada se nalaze na DVD-u?

Što se tiče vašeg problema vezanog za snimanje ISO slika igara na DVD, samo mogu reći da ja koristim Alcohol 120% i snimam sve bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 17:13 (Izzy).
14 godina
protjeran
PS 2 moding

Prekosutra ću svratiti do zelede u osijeku,da vidim koliko me košta zamjena chipa i nettwork adapter za hdd da uštekam,od 160gb i onda igre na disk i na njega kopiram preko usb-a.Budem nešto napravio još od te dvojke.

edit

ovo je fake ili? piše da se s memorijskom tom mogu piratice igrat,igre s usb diska/sticka i takve cake? 100kn traži.

KLIK

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 18:57 (Gmailovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gmailovac kaže...

Prekosutra ću svratiti do zelede u osijeku,da vidim koliko me košta zamjena chipa i nettwork adapter za hdd da uštekam,od 160gb i onda igre na disk i na njega kopiram preko usb-a.Budem nešto napravio još od te dvojke.

edit

ovo je fake ili? piše da se s memorijskom tom mogu piratice igrat,igre s usb diska/sticka i takve cake? 100kn traži.

KLIK

Nije fake, na memorijskoj se nalaze one aplikacije kao npr. sms player za mp3-ice, te ostale kojima ne znam imena - za otvaranje igara s USB sticka, externog HDD-a i sl. Mislim da piratice s pomoću ovoga jedino tako i možeš pokretati (stick i HDD) ako nemaš chip.

totus mundus agit histrionem
14 godina
protjeran
SinCr0 kaže...
Gmailovac kaže...

edit

KLIK

Nije fake, na memorijskoj se nalaze one aplikacije kao npr. sms player za mp3-ice, te ostale kojima ne znam imena - za otvaranje igara s USB sticka, externog HDD-a i sl. Mislim da piratice s pomoću ovoga jedino tako i možeš pokretati (stick i HDD) ako nemaš chip.

Ako znaš reci,dali se može na memorijsku to isto napraviti što je taj lik napravio? znači da kopiram sve te stavke? što ima,da nađem na googleu.

17 godina
Može, ali moraš imati chip da bi kopirao to na memorijsku, jer mislim da ide s CD-a. A, ako imaš chip, onda već i možeš piratice igrati. :) U tom i je fora ove memorijske kartice, to je za ljude koji nemaju chip, laser im ne radi ili već nešto treće...
totus mundus agit histrionem
16 godina
odjavljen
PS 2 moding

Ja bih taj PS2 modao u toster{#}.

1 4 hvala 0
14 godina
protjeran
SinCr0 kaže...
Može, ali moraš imati chip da bi kopirao to na memorijsku, jer mislim da ide s CD-a. A, ako imaš chip, onda već i možeš piratice igrati. :) U tom i je fora ove memorijske kartice, to je za ljude koji nemaju chip, laser im ne radi ili već nešto treće...

Eh ali vidi ja neželim pržit igre nego ih podizat s diska,i još u subotu idem do zelde vidjeti nettwork adapter da mogu uštekati disk u sony.

14 godina
protjeran
PS 2 moding

Zanima me razlika između

Modbo 4.0 Chip

vs

ModChip Mars

GM-816HD
koja je razlika?
s kojim imam više stavaka?
oba su 60kn u moby shop,mogu birati koji ću ići ću u vk po jedan od ta 2 moram se odlučiti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PS 2 moding

Prije dva dana sam instalirao na memory karticu Free McBoot (verzija 1.8), pomoću uLaunchELF CD-a i USB sticka. Sada kada sam instalirao Free McBoot imam uz Browser i System Configuration slijedeće nove opcije: uLaunchELF, ESR, HD loader, Simple Media System i opcije Launch Disc, Reload configuration i Free McBoot configurator. Ali imam i neke male probleme...

Za početak HD loader mi ne vidi FAT32 particiju na disku, no dobro, vezano za to ću pretražiti malo Internet u potrazi za odgovorom, ali drugi problem mi više smeta.

Problem je: Simple Media System mi vidi na USB sticku slike, glazbu i filmove (u AVI formatu), ali mi ne vidi to isto na USB disku tj. vidi da je nešto spojeno i izbaci ikonu USB sticka, ali ne mogu otvoriti sadržaj diska. I još nešto, uLaunchELF (mislim na onaj koji mi se instalirao na memory karticu u sklopu Free McBoot programa) u File Browseru, pod opcijom HDD0 ne vidi da je spojen USB disk, nego ga vidi pod Mass, a kada spojim USB stick, njega vidi također pod opcijom Mass, što vjerujem da je ispravno, ali zašto ne vidi USB disk pod opcijom HDD0 kada ga spojim?

Što se tiče USB Advancea, njega sam snimio na CD i pomoću toga CD-a mogu igrati igre sa USB diska, pa i sticka, no tada su performanse loše. Ne mogu igrati sve igre, ali mogu igrati npr. MoH: Rising Sun. I imam još jedno pitanje vezano za USB Advance, tj. nešto sam naumio - htio bih da mi se USB Advance pokreće sa memory kartice u sklopu Free McBoota, kao što mi se pokreće npr. uLaunchELF. Sada, vidio sam da je to moguće, ali kao to točno napraviti? Mislim da ću možda i uspjeti, ali ako je netko to već napravio, molio bih ga da mi pomogne, pa da brže to riješim.

EDIT: Instalirao sam OpenPS2Loader na memory karticu i sada imam i taj program u Free McBoot izborniku. Jedino je problem što mi taj program ne podržava MoH: Rising Sun tj. ne može ga pokrenuti, sve bude crno. Na isti ću način pokušati instalirati USB Advance, pa ću onda imati 2 programa na memory kartici za pokretanje igara sa USB stickova i diskova. Ako ne bude jedan program mogao pokrenuti određenu igru, onda će je možda drugi uspjeti pokrenuti. I još mislim pokušati instalirati PS 2 MediaPlayer Pro. Jedini pravi problem mi je mali kapacitet memorijske kartice i prostor koji će mi ostati za spremanje pozicija u igrama (save).

EDIT 2: Swap Magic se zapravo koristi u slučaju da se nema ugrađen čip u PS 2. Imam čip, pa mi Swap Magic ne treba.

EDIT 3: Baš sam sada instalirao na memory karticu USB Advance i radi vrlo dobro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 20:59 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
alankish kaže...

PAL, a za ovo ostalo use Google.

Trebao bi moći i NTSC, barem je meni tako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 21:04 (Izzy).
13 godina
neaktivan
PS 2 moding

bog trebao bi pomoc imam jedan hard disk instaliran na playstation i zelim ga napuniti igricama znam da se to moze napraviti skidanjem hardiska i stavljanjem na racunalo ali moze li se to napraviti da nemoram micati hard iz ps a

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: PS 2 moding

Ne može se.

EDIT: Imaš li instaliran FreeMcBoot na memorijskoj kartici?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 18:14 (Izzy).
13 godina
neaktivan
Re: PS 2 moding

ne

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice