- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mrzim sam sebe i svoje premišljanje, opet sam kupio FPS za konzolu. Battlefield 1, here I come.
Već vidim kako će biti kuku-lele s kontrolerom, ali YOLO.
ovaj YOLO me podsjetio na StoneMountaina
lik je legenda
haha nisi mogao odoljeti cijeni prizaj
Ma i na Originu je na akciji, doduše samo 30%, fulao sam nedavno akciju jer nisam htio kupit, al stalno nekaj kalkuliram.
Al pokušavam dat konzoli prioritet malo za promjenu.
25k kuna za telku bi kao zagriženi filmoljubac kupio jedino, i striktno jedino da fakat ne znam kuda bi sa lovom.
Mislim da je to fakat pretjerivanje. Ali ajde, tebi se je nadam se isplatilo -_-
već kada smo počeli pričati o tome, taj tv je bio daleko najjeftinija komponenta mog kućnog kina u tom trenutku. S obzirom koliko radi mogu reći da mi niti jednog trenutka nije bilo žao što sam ga kupio. Recimo classe ssp 800 procesor je koštao oko 80k kuna a još tri chord pojačala svaki oko 40k kuna. Gdje su još zvučnici, sub, kablovi... inače filmom se bavim zadnjih 25 godina svog života i to mi je najveća opsesija u životu. Netko si kupi auto za 300k kuna a netko kućno kino... svatko ima svoje veselje...
Ma i mislio sam si da imaš još nešto vrijednije sa strane čim samo na telku možeš bubnut toliko novce. Mada, onako laički, ako ti lova nije problem, zar nije bolje ubosti neki kvalitetniji projektor i platno za filmove kada već imaš toliko dobro ozvučenje?
Uzeo bih Pro, sa Njuskala nov, malo mi je previse love 3000+ u ducanu ali iz nekog me razloga strah sa Njuskala kupit PS4 bio on zapakiran i zvakumiran i kaj ja znam. Bilo kaj drugo nema frke al kod plejke me nekaj koci da ustedim tih 600-700kn.
Kaj vi mislite? Ima li problema s takvom kupnjom? Ps4 Pro za 2800kn i eventualno nesto dole..

Dupli post

Uzeo bih Pro, sa Njuskala nov, malo mi je previse love 3000+ u ducanu ali iz nekog me razloga strah sa Njuskala kupit PS4 bio on zapakiran i zvakumiran i kaj ja znam. Bilo kaj drugo nema frke al kod plejke me nekaj koci da ustedim tih 600-700kn.
Kaj vi mislite? Ima li problema s takvom kupnjom? Ps4 Pro za 2800kn i eventualno nesto dole..
A u teoriji uvijek može biti svega. Ja recimo sam uzeo tu od kolege forumaša za 2700. To je bilo prvi put da kupujem s pouzećem nešto tako vrijedno i srećom sve je prošlo ok. Ako nisi iz manjeg mjesta ko ja i imaš u blizini nekog da prodaje, go for it. Plus uz tu tcom konzolu dobiješ 40% off na trogodišnju garanciju što je isto fina cifra. I još par popusta, ali taj je najjači.
Evo i ja prodao kolegi forumašu pro verziju isto je bio u strahu dal ce sve biti ok. Ali pošto sam ja casper dobar duh dobio je fakat zapakirano i novo.
Pa nemaš tu puno filozofije, primopredaja neka ti bude na prvome mjestu a ako je poštom jedina opcija onda uvijek postoi faktor rizika.
Na sreću ima daleko puno više poštenih prodavaca ako te to tjesi.
Ajde vidjet cu da li ti ja mogu nabaviti jednu posto na firmu uzimamo sad ugovore ;) Pričekaj do pon pa ti javim ;)
Bas sam danas probao rise of the tomb rider i igra mi je bolja od u4 i to dosta. Ima neku neizvjesnost,ne trcim samo kroz nivoe kao u u4. Uglavnom jako sam zadovoljan jedino su animacije nesto losije nego u u4 ali nista sto ometa gameplay. A tek60fpsa.....uzivancija 😊

Bas sam danas probao rise of the tomb rider i igra mi je bolja od u4 i to dosta. Ima neku neizvjesnost,ne trcim samo kroz nivoe kao u u4. Uglavnom jako sam zadovoljan jedino su animacije nesto losije nego u u4 ali nista sto ometa gameplay. A tek60fpsa.....uzivancija 😊
ROTR ima kompleksniji gameplay.
Uncharted ima zanimljivije likove.
Nema ih smisla uspoređivati.
Meni su super obje igre.

Imam pitanje za vas koji imate Samsung TV. Game mod ON ili OFF? Malo sam cackao po postavkama, i primjetim da kad satvim ON da nije slika tako ispeglana kao na OFF, al full se treba skoncentrirat da se vidi. Ali kad je na OFF primjeti se da ima mali lagg, da ON je full fluidnije.
Pa me zanimaju vase postavke da si malo slozim vise tu sliku na TV-u. Moj model je UE46F6670SS pa bih vas molio da mi date neke savjete za najbolje namjestit TV za PS4?
Meni su super obje igre.
Kako mislis nema ih smisla usporedjivati. Ako mecu te dvije igre usporedjivati onda koje cu. to kao da kazes da nema smisla usporedjivat pes i fifu. Neznam ima li koja druga igra da je uopce blize u4 po svemu od rotr-a. Po tome ispada da se igre ne trebaju usporedjivat jer svaka ima nesto bolje od druge. Pa tome i sluze usporedbe zar ne

Ja sam prošao na pc-u ROTR i igra me oduševila a i TR prije toga mi je takoder bio odlican no njega sam prosao na ps4
Imam pitanje za vas koji imate Samsung TV. Game mod ON ili OFF? Malo sam cackao po postavkama, i primjetim da kad satvim ON da nije slika tako ispeglana kao na OFF, al full se treba skoncentrirat da se vidi. Ali kad je na OFF primjeti se da ima mali lagg, da ON je full fluidnije.
Pa me zanimaju vase postavke da si malo slozim vise tu sliku na TV-u. Moj model je UE46F6670SS pa bih vas molio da mi date neke savjete za najbolje namjestit TV za PS4?
Ako se lagg primijeti, onda stavi na ON. Sve ovisi o tome koliko je tv sposoban procesirati sliku a da ne utjece na igrivost.
Na starom samsungu kad bih ukljucio game mode nisam imao nijednu opciju osim brightness, contrast i slicno za namjestiti. Na novom je i u game modeu vecina toga i dalje dostupna za mijenjanje postavki. I ne primjecujem lagg uz ukljucene dodatne opcije. Jedino mi je zaglađivanje (motion smoothnes) iskljuceno jer to ne volim ni u kojoj prilici.
Ako se lagg primijeti, onda stavi na ON. Sve ovisi o tome koliko je tv sposoban procesirati sliku a da ne utjece na igrivost.
Na starom samsungu kad bih ukljucio game mode nisam imao nijednu opciju osim brightness, contrast i slicno za namjestiti. Na novom je i u game modeu vecina toga i dalje dostupna za mijenjanje postavki. I ne primjecujem lagg uz ukljucene dodatne opcije. Jedino mi je zaglađivanje (motion smoothnes) iskljuceno jer to ne volim ni u kojoj prilici.
Ja nemam ukljucen game mode na svom. Samo HDMI source mi je pstavljen na Game, i sve opcije su mi dostupne. Ne primjecujem nikakav lag, baš sam dosta eksperimentirao. Probao sam i sa motion smoothingom igrati driveclub, da obiđem 30 fps limit, isto nije bilo vidljivog laga i slika je stvarno smooth kao da igraš 60 fps igru, ali ima previše artefakata po asfaltu i rubovima ekrana. Algoritam za smoothing to ne kuži dobro. Dobro je i što se postavke snimaju posebno za game mode i bez njega pa možeš kombinirati.
Ja nemam ukljucen game mode na svom. Samo HDMI source mi je pstavljen na Game, i sve opcije su mi dostupne. Ne primjecujem nikakav lag, baš sam dosta eksperimentirao. Probao sam i sa motion smoothingom igrati driveclub, da obiđem 30 fps limit, isto nije bilo vidljivog laga i slika je stvarno smooth kao da igraš 60 fps igru, ali ima previše artefakata po asfaltu i rubovima ekrana. Algoritam za smoothing to ne kuži dobro. Dobro je i što se postavke snimaju posebno za game mode i bez njega pa možeš kombinirati.
Ma i na Game Mode imas sve postavke, malo sam probavao, i skuzio kad sam smanjio Sharpness da mi je puno bolje , a koristio sam ono sta je Samsung i preporucio za gaming.
Mene ti modovi na telkama izluđuju, gaming mode na LG-u kojeg ima brutalno bolja slika za igre baš ono pojačava boje, a za filmove je katastrofa. I onda stalno prebacivat te modove to mene ubija.
Da barem telka sama prepozna što je najbolje :D
Meni su super obje igre.
Kako mislis nema ih smisla usporedjivati. Ako mecu te dvije igre usporedjivati onda koje cu. to kao da kazes da nema smisla usporedjivat pes i fifu. Neznam ima li koja druga igra da je uopce blize u4 po svemu od rotr-a. Po tome ispada da se igre ne trebaju usporedjivat jer svaka ima nesto bolje od druge. Pa tome i sluze usporedbe zar ne
Meni je uncharted bolji jer ima daleko bolju pricu , likove i lokacije.
I puno bolje napucavanje. Oruzja u TR imaju bezvezan osjecaj,a poison arrow je uzasno OP.
Meni osobno je uncharted bolji po svemu od tomb rider-a, a the last of us još bolji po svemu od uncharteda :D Točka amen :D
sta mislite koje su najbolje postavke za ps4 na ovim tv opcijama
contrast,sharpness i noise reduction, ja sam nesto mjenjao ali ne znam sta znaci za sta, ne znam koje bi bilo najbolje za igranje
i kako mogu viditi input lag negjde sam vidio da mi je 5ms ali nevjerujem
tv mi je vox 32yd200
Meni su super obje igre.
To je otprilike kao da uspoređuješ Witcher 3 i Skyrim.
Oba su RPG-ovi, ali s potpuno različitim fokusom.
Meni su super obje igre.
To je otprilike kao da uspoređuješ Witcher 3 i Skyrim.
Oba su RPG-ovi, ali s potpuno različitim fokusom.
Joj onda se niti jedna igra nebi mogla usporediti.
Ovaj TR reboot je potegnuo cistu inspiraciju iz Uncharteda kaj je ocito. Nema veze sa orginalnim Tomb Raiderom iz doba PS1
Mene ti modovi na telkama izluđuju, gaming mode na LG-u kojeg ima brutalno bolja slika za igre baš ono pojačava boje, a za filmove je katastrofa. I onda stalno prebacivat te modove to mene ubija.
Da barem telka sama prepozna što je najbolje :D
Pa trebao bi moći imati posebne konfiguracije po sourceu.
Na samsungu mogu imati posebnu konfiguraciju za TV, za SmartTV appse (npr Plex), za HDMI 1,2,3,4 itd.
Ako gledaš i filmove s playke, da, onda je bed. Ja sam odustao od playke za multimediju, baš zbog toga.
meni je netflix,yt i pelx sa playke ljepsi bolji nego sa samsung app-ova imho
a da negovorim o brzini samog UI-a...za samung app koristim samo HBO i HRTi ostale sad
Pro obavlja
a da negovorim o brzini samog UI-a...za samung app koristim samo HBO i HRTi ostale sad
Pro obavlja
Istina , ja koristim netflix,YT i media player prek plejke i to radi puno puno bolje prek konzole nego prek TV-a (imam Sony smart LCD), puno su bolje boje i manevriranje kroz aplikacije je brze/ugodnije prek PS4
Pro obavlja
UI je možda ljepši, ali bolji i praktičniji nije sigurno.
Plex Samsung SmartTV app je bolji po opcijama višestruko (razvija ga third party developer Orca samo za Samsung TVe).
Plus problem gore navedeni, TV opcije su mi različite za igre i video (za video želim motion smoothing, za igre ne, i sl), a to ne mogu preko playke postići automatski.
Za youtube i ostalo imam Chromecast, nijedna smarttv ili druga aplikacija se ne može mjeriti s Chromecastom.
Pro obavlja
Istina , ja koristim netflix,YT i media player prek plejke i to radi puno puno bolje prek konzole nego prek TV-a (imam Sony smart LCD), puno su bolje boje i manevriranje kroz aplikacije je brze/ugodnije prek PS4
Sorry, al media player na playki je smeće, ne podržava dosta audio formata (npr DTS).
Zato i koristim Plex za sve ekrane u kući jer on zna raditi transcoding ovisno o platformi na kojoj gledaš.