Blokiranje privremenih mail adresa za registracije

poruka: 7
|
čitano: 2.414
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svim forumašima!

Vjerojatno je većina forumaša dobro upućena u probleme sa spamerima i našim dobrim dragim prijateljem Eposom (inverzija). Moderatori i supermoderatori su ne moćni jer naš dobri prijatelj ima na ovom forumu trenutno registrirano preko 100 računa ali na svu sreću dobar dio njih je uklonjen. Bilo bi dobro kada bi netko u administraciji foruma postavio zabranu korištenja privremenih e-mail adresa za registracije jer ti spameri i Epos najvjerojatnije koriste takve e-mail adrese za koje nije potrebna registracija. Najpoznatiji takav servis za izradu odnosno korištenje privremenih e-mail adresa je GuerrillaMail ali postoje jošMailinator, 10 Minute Mail i Fake Mail Generator. Spamere je najlakše prepoznati, oni imaju ime u obliku xxxxxxNEKI BROJ kao npr. spammer6418 i oni ostavljaju besmislene postove prepune linkova i nekog teksta na engleskom dok je Eposa malo teže prepoznati. Njega će te prepoznati po tome što u svakoj temi spominje Aviru (besplatni antivirus) i na svakom postu je bar jedan TD (kao na primjer ovom), uz to on često i ne piše nikakve postove da ga moderatori ne bi skužili ali kada se pogleda lista zadnjih prijavljenih korisnika, nema mu spasa. Nekada zna i maltretirati i vrijeđati forumaše pa pokušajte mu ne vratiti nego ga jednostavno postavite na ignore.

Ako vidite neki spammerski post ili kojim slučajem pronađete Eposa, odmah ih prijavite nekome od moderatora.

Lijep pozdrav {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 21:54 (Marko :D).

9 0 hvala 6
15 godina
neaktivan

Bumpam {#}

0 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Zanimljiva fora, i mislim da stvarno ne bi bilo loše kada bi se tako nešto napravilo, i stalo na kraj korisnicima koji se tek registriraju pa bacaju neke lude reklame, i bezveze spamaju, a sto posto imaju tako nekakvu 10 min mail adresu. 

TU!

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Na žalost tu nema pomoći :(

Nemoguce je trajno blokirati osobu koja se uvijek moze reinkarnirati kao netko drugi.

Šta god da se poduzme, uvijek ima nacina da se to zaobiđe.

Ja bih radije maknuo "TD" kojeg takve osobe koriste u velikoj mjeri pokusavajuci diskreditirat forumase koji su im se suprotstavili.

Taj TD po meni ionako nema smisla jer ako se ne slazem sa nekim, onda cu to i napisati te obrazloziti zasto a ne samo lupit TD ko šupak bez argumentacije.

Otkrivanje spamera se prijavi i doticne osobe se stave na "ignore" i bok!!!

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 23:30 (andi.cro).
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Blokiranje privremenih mail adresa za registra
andi.cro kaže...

Na žalost tu nema pomoći :(

Nemoguce je trajno blokirati osobu koja se uvijek moze reinkarnirati kao netko drugi.

Šta god da se poduzme, uvijek ima nacina da se to zaobiđe.

Ja bih radije maknuo "TD" kojeg takve osobe koriste u velikoj mjeri pokusavajuci diskreditirat forumase koji su im se suprotstavili.

Taj TD po meni ionako nema smisla jer ako se ne slazem sa nekim, onda cu to i napisati te obrazloziti zasto a ne samo lupit TD ko šupak bez argumentacije.

Otkrivanje spamera se prijavi i doticne osobe se stave na "ignore" i bok!!!

Bilo bi bolje da je opet TU i TD javno...

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
15 godina
neaktivan

Slažem se sa Andijem, bilo bi bolje kada bi se maknuo TD jer ako njega nema što će Epos raditi onda? Lupati nam hvala u svakoj temi? :)

Ako se ne slažeš sa nečim, napišeš novi post i bok. Ovaj TD nam je nekako postao nepotreban jer trenutno služi samo za zloupotrebu.

Teško je pomagati drugima na forumu kada ti stalno netko lupa TD. Dođe neki novi forumaš i od mene ne želi prihvatiti pomoć jer vidi da imam TD-ove na postu. Vjerujem da nisam jedini sa ovim problemom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 23:55 (Marko :D).

1 1 hvala 0
15 godina

@zerocool

Da...ili barem to, lakše bi se otkrivali spameri!

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 23:56 (andi.cro).
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice