Seminarski rad opremanje učione

poruka: 4
|
čitano: 1.295
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Poz, jel bi neko mogo pomoć oko seminarskog rada, trebao bi opremiti učionu s 40 računala, smijem koristit serverski baziranja riješenja active directory, dns.. moram nacrtat topologiju mreže, sve čvorove itd postavit ip adrese. Jel ima neko preporuku kako bi to bilo najbolje složit? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

pikni jedan 48 portni switch

- u njega spoji

1. router koji dalje ide prema internetu,

2. 40 računala

3. 1 server

4. 3 printera (npr)

mreža 192.168.1.0/24

dakle svakom uređaju po redu daješ IP adrese 192.168.1.1, 192.168.1.2, 192.168.1.3 ...

subnet je 255.255.255.0

Slobodno daj i switchu IP adresu, ak te pitaju reci da je layer 3 switch :)

i samo to nacrtaš .... stvarno je jednostvano ... ne znam da li imaš kakve posebne zahtjeve?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

I daj pripazi da ti u seminarskom radu tâ *učiona postane učionica*riješenje ispravno rješenjeserver bi mogao biti poslužitelj i slično. :)

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
Moj PC  
2 4 hvala 0
14 godina

Darko mi je pomogo i odlučio sam se na njegov način rješenja zadatka, e sad stavio sam u ponudu server, za nega mi treba windows server, jelda njega isto onda moram uvrstit u ponudu, kao i ekran i tipkovnicu za taj server? nije mi baš jasan taj dio s licenciranjem za tih 40 računala moram 40 windows-a uzet, a što je sad s client-ima na windows serveru koliko njih moram, što uopće odabrat?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice