Koji "tečaj" izabrati za odlazak u SAD?

poruka: 77
|
čitano: 19.269
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Tri riječi: Green Card Lutrija... Cool

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 20:33 (CikaSpaso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Koji "tečaj" izabrati za odlazak u SAD?
CikaSpaso kaže...

to zbilja radi?

Sk8er Boi
17 godina
neaktivan
filip avril_fan kaže...
CikaSpaso kaže...

to zbilja radi?

Pa radi, samo što je baš lutrija, tj. nema ocjenjivanja, nego ako te izvuku i budeš među 50 000 sretnika, dobivaš green card.

Karma is a funny thing.
17 godina
filip avril_fan kaže...
CikaSpaso kaže...

to zbilja radi?

Da (ona besplatna na .gov, pazite se prevarante) a zove se lutrija jer se prijavi 10000 ljudi a oni izvuku 100 (cca)!  Ako ne mislis ozbiljno (ne odnosi se direkt na tebe) ne prijavljuj se jer nekom drugom oduzimas mjesto!

16 godina
protjeran
CikaSpaso kaže...
filip avril_fan kaže...
CikaSpaso kaže...

to zbilja radi?

Pa radi, samo što je baš lutrija, tj. nema ocjenjivanja, nego ako te izvuku i budeš među 50 000 sretnika, dobivaš green card.

odsad igram i tu lutriju xD

Sk8er Boi
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
filip avril_fan kaže...
CikaSpaso kaže...

to zbilja radi?

Da (ona besplatna na .gov, pazite se prevarante) a zove se lutrija jer se prijavi 10000 ljudi a oni izvuku 100 (cca)! 

Ovo misliš na Hrvatsku samo, jer izvlače 50 000 od svih podržanih država.

Ako ne mislis ozbiljno (ne odnosi se direkt na tebe) ne prijavljuj se jer nekom drugom oduzimas mjesto!

Ovo nije baš tačno jer su to i oni skontali, tako da se ne broje oni koji odustanu, tj. umjesto 50 000 izvlače 100 000 da mogu poslije onih koji odustanu da popune 50 000.

Karma is a funny thing.
17 godina
CikaSpaso kaže...

Ovo nije baš tačno jer su to i oni skontali, tako da se ne broje oni koji odustanu, tj. umjesto 50 000 izvlače 100 000 da mogu poslije onih koji odustanu da popune 50 000.

Ako je tako onda dobro! Ja sam mislio da ima za svaku zemlju odredenu kvotu (tako je bilo do nedavno ne znam jel jos uvijek)!

Recimo iz UK, Kanade i par zemalja uopce ne mozes sudjelovati jer su primili velik broj od tamo... zato i dalje mislim da svaka zemlja ima svoju kvotu (ali nisam vise 100% siguran)!

17 godina
neaktivan
Luka kaže...
CikaSpaso kaže...

Ako je tako onda dobro! Ja sam mislio da ima za svaku zemlju odredenu kvotu (tako je bilo do nedavno ne znam jel jos uvijek)!

Recimo iz UK, Kanade i par zemalja uopce ne mozes sudjelovati jer su primili velik broj od tamo... zato i dalje mislim da svaka zemlja ima svoju kvotu (ali nisam vise 100% siguran)!

Ne znam da li ima određena kvota za svaku zemlju, ali znam da od 50 000 slobodnih mjesta Europi (kontinentu) ide 80%, tako su npr. mislim prošle godine 74 osobe u Hrvatskoj dobile green card.

Karma is a funny thing.
16 godina
odjavljen

Ne znam odakle tih 74. To bi trebao biti tajni podatak...

Onaj tko misli da je to obican loto taj se debelo vara.

Za pocetak, ako je netko u braku i ima dijete, taj ima daleko vece sanse da dobije GC. Jos, ako ima neku financijsku pozadinu, sanse se povecavaju.

Odnosno, to znaci da vjerojatno moze 'stancati' nove amere (uz to sto dovodi vec dijete/cu tamo). Taman im treba netko tko je mozda sterilan. Kapitalizam je opaka stvar, koja treba 'moderne robove'.

Ima tu masa caka na koje se obraca paznja. Jako malo ljudi ulazi u taj obican loto. No, to ne znaci da ne treba pokusati.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Ne znam odakle tih 74. To bi trebao biti tajni podatak...

Onaj tko misli da je to obican loto taj se debelo vara.

Za pocetak, ako je netko u braku i ima dijete, taj ima daleko vece sanse da dobije GC. Jos, ako ima neku financijsku pozadinu, sanse se povecavaju.

Odnosno, to znaci da vjerojatno moze 'stancati' nove amere (uz to sto dovodi vec dijete/cu tamo). Taman im treba netko tko je mozda sterilan. Kapitalizam je opaka stvar, koja treba 'moderne robove'.

Ima tu masa caka na koje se obraca paznja. Jako malo ljudi ulazi u taj obican loto. No, to ne znaci da ne treba pokusati.

Nije tajni podatak.Na kraju svake fiskalne godine objave podatke dobitnika po drzavama.

Pratim stvari vezane uz green card zadnjih 4god tako da mogu reci da sam poprilicno dobro upucen u to.

Sto se tice vecih sansi za one koji su u braku - radi se o tome da se muz i zena trebaju odvojeno prijaviti,

ali obavezno navesti supruznika u formularima prijave.

U slucaju da se izvuce jedan od njih, oboje zakonski dobivaju vizu za odlazak i green card po ulasku u USA.

Inace, proces dobivanja green carda moze trajati od 1-2god od prijave, pa sve do dobivanja vize.

17 godina
neaktivan
dado80 kaže...

Je znanje je oružje protiv svega,ali nećeš ga dobiti samouk-mislim hoćeš ali ti oni to ne priznaju osim ako si izniman talent poput Gatesa...to je kao da dođeš u firmu i tražiš posao i kažeš da znaš!treba papir uvijek!

hebate. lol

a sto? ti odmah ciljas na "velike zvjerke"? pocinje se od malenih stvari.
znas rastaviti komp, instalirati op. sustav, troubleshooting hardware-a/software-a raditi? (ne moras biti guru ni na jednom od tih podrucja).

studentski ugovor i ispomoc u nekoj firmi. potrudis se.. ucis i razvijas. pokazes samoinicijativu .. i vrlo lako moguc stalni posao. ako te neko podrucje posebno zanima.. njuskas u njemu. trazis od poslodavca da te, kad imas vremena (npr. dok si u ispomoci u servisu) da te ubaci malo u taj drugi odjel.. da vidis kako tamo stvari idu i tako to.
a kaj mislis da sam ja naucio sve na poslu? kompjutere rastavljao i sastavljao jos u osnovnoj skoli (ne, ne u prvom, drugom ili trecem razredu lol ali mal' kasnije da). pred srednju programirao malo u 2-3 jezika. ucio. volio sam to i zanimao se.
a na poslu radio samo ono sto trebam? malo sutra. svo slobodno vrijeme na poslu sam pusio, pio kavu dok sjedim za kompom i nesto novo isprobavam, kod kuce takodjer.

eh eh

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
17 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...

hebate. lol

znas rastaviti komp, instalirati op. sustav, troubleshooting hardware-a/software-a raditi? (ne moras biti guru ni na jednom od tih podrucja).

studentski ugovor i ispomoc u nekoj firmi. potrudis se.. ucis i razvijas. pokazes samoinicijativu .. i vrlo lako moguc stalni posao. ako te neko podrucje posebno zanima.. njuskas u njemu. trazis od poslodavca da te, kad imas vremena (npr. dok si u ispomoci u servisu) da te ubaci malo u taj drugi odjel.. da vidis kako tamo stvari idu i tako to.
a kaj mislis da sam ja naucio sve na poslu? kompjutere rastavljao i sastavljao jos u osnovnoj skoli (ne, ne u prvom, drugom ili trecem razredu lol ali mal' kasnije da). pred srednju programirao malo u 2-3 jezika. ucio. volio sam to i zanimao se.
a na poslu radio samo ono sto trebam? malo sutra. svo slobodno vrijeme na poslu sam pusio, pio kavu dok sjedim za kompom i nesto novo isprobavam, kod kuce takodjer.

eh eh

Mislim da toga što si ti nabrojio imaju na bacanje, mislim da ne vrijediš para da te netko zaposli i isposluje radnu dozvolu...

Kako sam rekao već prije, najlakše (možda i jedino) ti je otić turistički i oženit amerikanku na koju godinu dok ne dobiš državljanstvo.

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!
16 godina
CikaSpaso kaže...

Prijave su od 2.10. a izvlačenje 5 mjesec sljed.godine ;)

16 godina
dado80 kaže...

Je znanje je oružje protiv svega,ali nećeš ga dobiti samouk-mislim hoćeš ali ti oni to ne priznaju osim ako si izniman talent poput Gatesa...to je kao da dođeš u firmu i tražiš posao i kažeš da znaš!treba papir uvijek!

hebate. lol

eh eh

Lijepa priča..ti si Gates na hrvatski način ;) ma ja bi ti sve zdravo za gotovo..to je problem!

16 godina
D4RKL1NG kaže...

hebate. lol

eh eh

Mislim da toga što si ti nabrojio imaju na bacanje, mislim da ne vrijediš para da te netko zaposli i isposluje radnu dozvolu...

Kako sam rekao već prije, najlakše (možda i jedino) ti je otić turistički i oženit amerikanku na koju godinu dok ne dobiš državljanstvo.

Mda..evo surfam u potrazi za nekima od IVY league Collegea za upast na faks neki..samo treba para Neodlučan

17 godina
dado80 kaže...

Lijepa priča..ti si Gates na hrvatski način ;) ma ja bi ti sve zdravo za gotovo..to je problem!

Toga nema nigdje!

Nemas znanja

Nemas skole

Nisi prepametan

Nemas volje

Nisi uporan

=Nisi za inozemstvo uopce!

Faks samo ako imas 200 000 $ (sveukupni trosak i to min.)

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2009 18:47 (Luka).
16 godina
Luka kaže...
dado80 kaže...

Toga nema nigdje!

Nemas znanja

Nemas skole

Nisi prepametan

Nemas volje

Nisi uporan

=Nisi za inozemstvo uopce!

Faks samo ako imas 200 000 $ (sveukupni trosak i to min.)

Toga ima samo u državi Danskoj :D

Hvala svima na savjetima..lock...Namigiva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice