Informatički fakulteti

poruka: 77
|
čitano: 67.156
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Informatički fakulteti

kad si ga tako lijepo predstavio ... stizem

EDIT: da nebi bio sami SPAM molio bi ako ima tu neko sa FESBa da javi utiske tj kakvi su profesori predavanja itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 23:15 (luka.miskovic).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Informatički fakulteti
Deu kaže...

Ne znam je li se nesto mijenjalo u zadnje vrijeme, ali koliko sam ja upoznat FER nije nabolji informaticki fakultet iz jednostavnog razloga - zato sto uopce nema takav smjer.

Najblize je racunarstvo. FOI ima valjda nekakav smjer informatike u razlicitim "okusima", a i na dobrom je glasu.

Ako je to istina što se tiče FOI-ja (a nekako dvojim u to), mogu reći iz (relativno nedavnog) vlastitog iskustva da je fakultet.....neadekvatan i da sam osobno poprilično pogriješio što nisam upisao FER.

S druge strane, kad pogledam kaj su napravili od FER-a zadnjih godina efektivno ga FOI-zirajući, dođe mi da zaplačem...

Uza sve to, IMHO, jedini računarski fakulteti koje bi današnji maturant trebao razmatrati su: FER, PMF i F(E)SB, uz ogradu da o potonjima i ne znam baš previše - ipak, pošto su inherentno inženjerski fakulteti, čovjeka daleko bolje pripreme za rad u struci (ponajprije zbog formalne rigoroznosti i boljeg drila), nego ostali tzv. "informatički" fakulteti.

Ivan1902 kaže...

Nema niti jednog sveucilista/faksa iz RH, mi smo jos od tih standarda 50 godina daleko {#}

Koliko? Više kao 50 000 godina i nije pesimizam/ironija, već jednostavna interpolacija - sa 0.7% BDP-a laganja u znanost (po čemu smo, valjda, iza Moldavije), trebat će nam i više od starosti svemira da ih stignemo.

15 godina
neaktivan
Informatički fakulteti

sry za noob pitanje al stvarno trebam odgovor

evo sad cu cetvrti razz tehnicke skkole htio bi upisati neki tehnicki fakultet molim vas preporuku !!!

imam matematiku 5 fiziku 3-4 i racunalstvo 5 svake godine prolazim sa 4 pa me zanima jel se moze s tim prosjekom uc na FER

i jos me samo zanima jeli obavezno uzet 4 godinu fizike posto moj smjer ima samo 3 godine fizike 4 godinu nema fizike?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pa, koliko ja znam, mogao bi ali bi morao jako dobro napisat maturu/prijemni (kako se vec sad zove
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
15 godina
neaktivan
Informatički fakulteti
Nije bitan fakultet kao fakultet, bitan je predavač i njegova sposobnost motiviranja studenata da samostalno istražuju i uče.

Ni jedan faks te nece nauciti kako se radi jer je 95% predavanja i vježbi nebitno.
Literatura je stara preko 30 godina, uči se o 8 bitnim procesorima jer su oni "temelj" svega! Yes!

Profesori su preblagi, neinformirani i prepotentni da bi primili ikakvu kritiku. Nisu zainteresirani za napredak studenata nego su fokusirani na završetak semestra i što manje posla.

U Nacionalu je ima godinu dana bio jedan tekst o školstvu u kojem je pisalo da nam treba Škola v2.0. Isto je i sa fakultetima. ;)

Pozz
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
Informatički fakulteti

Hey ^^, evo da se i ja malo ubacim u temu.

Planiram upisati FOI, ako neupadnem FER, ako neupadnem onda neki treći najbolji sto se tiče informatike (mozda FESB,TVZ, PMF, ..hmm)

Naime FOI mi je dosta daleko(Ja Imotski(blizu Splita) FOI u Varaždinu) no to mi i nesmeta toliko :D
Al sad mi frend kaze koji je imao slične namjere kao ja,  da je Fakultet Informacijskih Tehnologija vrlo vrlo dobar.
Nalazi se u Mostaru.

Vaša mišljenja ??

“Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
markoal kaže...

Planiram upisati FOI, ako neupadnem FER, ako neupadnem onda neki treći najbolji sto se tiče informatike (mozda FESB,TVZ, PMF, ..hmm)

Naime FOI mi je dosta daleko(Ja Imotski(blizu Splita) FOI u Varaždinu) no to mi i nesmeta toliko :D
Al sad mi frend kaze koji je imao slične namjere kao ja,  da je Fakultet Informacijskih Tehnologija vrlo vrlo dobar.
Nalazi se u Mostaru.

Vaša mišljenja ??

Pozdrav, i ja sam iz Imotskog.

Također sam maturant i zgleda da ukoliko ne upadnem na Fesb, onda idem na PMF smjer Informatika i Tehnika a, ako i to ne uspije onda u Mostar.

15 godina
neaktivan
Informatički fakulteti

Najbolje što se može u RH je definitvno FER, samo očekuj puno posla ako ga želiš završiti. Znam puno ljudi koji su ga upisali pa iz dva pokušaja nisu uspjeli dati 1. godinu. Nakon FER-a jedini fakultet na kojem imaš informatiku i programiranje je FOI (ja sam na njemu i zadovoljan sam). Na FOI imaš manje posla, samo trebaš paziti da si lijepo složiš studij, pošto sve sam biraš (ako ti nejde prog ima puno ekonomskij predmeta), a problem na foi-u za koji znam iz prve ruke je što cijelo vrijeme mijenjaju pravilnike pa to malo živcira i uz malo nepažnje često uzrokuje produžavanjem studija za koju godinu :). Ali sve drugo više manje 5. Neki predmeti su isti kao i na feru kao i profesori, uglavnom sve što trebaš ovdje imaš (Informatika 1 i 2, Programiranje 1 i 2, Arhitektura računalnih sustava, Operacijski sustavi 1 i 2, Strukture podataka, Baze podataka 1 i 2, Algoritmi, Projektiranje informacijskih sustava, Web dizajn i programiranje, Programsko inžinjerstvo... +puno organizacijsko/ekenomskih predmeta koji su preglupi da ih nabrajam - > toliko sam barem ja do sada slusao :))

Još jedna dobra strana FOI-a je 4 smjera na diplomskom studiju. 

TVZ sam čuo da je jako jednostavan i da ekipa nije baš nešto konkurentna - > bez uvrijede - > tako sam čuo, neznam iz prve ruke - > i nedostatak TVZ-a je što to nije fakultet koliko got svi to pričali i uvjeravali sve nas. Sve van Zagreba ili privatno - > no comment.

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Informatički fakulteti
Nilturion kaže...

TVZ sam čuo da je jako jednostavan i da ekipa nije baš nešto konkurentna - > bez uvrijede - > tako sam čuo, neznam iz prve ruke - > i nedostatak TVZ-a je što to nije fakultet koliko got svi to pričali i uvjeravali sve nas. Sve van Zagreba ili privatno - > no comment.

Nebih se baš složio da nisi konkurentan ali dobro :)

Ti možeš imati neznam kakve fakultete ali ako neznaš to primjeniti u praksi džaba ti sve.

A i te TVZ ima još mogućnost upisivanja 2 godine nakon što se završi stručni studij te imaš diplomu dip inženjera

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
15 godina
neaktivan

Sa time se slažem, ali ja kada sam pisao gornji post mislio sam na fakultet u prosjeku, i na FOI-u ima puno ljudi koji ništa neznaju, i provlače se, i isto tako sigurno na tvz-u ima ljudi koji su nadprosječno dobri u onome što rade, te zasigurno budi bili konkurentni na tržištu.

15 godina
neaktivan
Nilturion kaže...

Sa time se slažem, ali ja kada sam pisao gornji post mislio sam na fakultet u prosjeku, i na FOI-u ima puno ljudi koji ništa neznaju, i provlače se, i isto tako sigurno na tvz-u ima ljudi koji su nadprosječno dobri u onome što rade, te zasigurno budi bili konkurentni na tržištu.

Sve na kraju ovisi o trudu i želji pojedinca da uspije u nečemu što ga zanima.

16 godina
neaktivan
Informatički fakulteti

ma naravno :) nisam ja mislio isto ništa loše ....

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nilturion kaže...

Nakon FER-a jedini fakultet na kojem imaš informatiku i programiranje je FOI (ja sam na njemu i zadovoljan sam).

Krivo. PMF ima programiranja kroz cijeli preddiplomski studij (kolegije koji postoje i na feru), a postoji i diplomski studij Matematike i Računarstva. Ne bih rekao da puno zaostaje za Ferom, Fer je jedino više specijaliziran za neke stvari i mislim da se više drila po samom programiranju. Na PMFu se kroz studij dobije puno više matematičkog znanja koje se onda kasnije može primjeniti na probleme iz računarstva.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
neaktivan
Nilturion kaže...

Najbolje što se može u RH je definitvno FER, samo očekuj puno posla ako ga želiš završiti. Znam puno ljudi koji su ga upisali pa iz dva pokušaja nisu uspjeli dati 1. godinu. Nakon FER-a jedini fakultet na kojem imaš informatiku i programiranje je FOI (ja sam na njemu i zadovoljan sam). Na FOI imaš manje posla, samo trebaš paziti da si lijepo složiš studij, pošto sve sam biraš (ako ti nejde prog ima puno ekonomskij predmeta), a problem na foi-u za koji znam iz prve ruke je što cijelo vrijeme mijenjaju pravilnike pa to malo živcira i uz malo nepažnje često uzrokuje produžavanjem studija za koju godinu :). Ali sve drugo više manje 5. Neki predmeti su isti kao i na feru kao i profesori, uglavnom sve što trebaš ovdje imaš (Informatika 1 i 2, Programiranje 1 i 2, Arhitektura računalnih sustava, Operacijski sustavi 1 i 2, Strukture podataka, Baze podataka 1 i 2, Algoritmi, Projektiranje informacijskih sustava, Web dizajn i programiranje, Programsko inžinjerstvo... +puno organizacijsko/ekenomskih predmeta koji su preglupi da ih nabrajam - > toliko sam barem ja do sada slusao :))

Još jedna dobra strana FOI-a je 4 smjera na diplomskom studiju. 

Konkurentan si s TVZ ELO. Informatika tamo je prejednostavna, reko bih čak na razini tečaja. Završava ju svaka budala, al to je ok, kad failaju ELO idu na INO, to završe i imaju barem nešto..

17 godina
neaktivan
Informatički fakulteti

Jel može netko usporediti ta 4 glavna fakulteta?

FER, FOI, TVZ i FESB

EDIT: Što se tiče računalstva.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 21:20 (nailer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nailer kaže...

FER, FOI, TVZ i FESB

Ja dajem sto se tiče same informatike FOI-u vodstvo.

“Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime"
17 godina
neaktivan
markoal kaže...
nailer kaže...

FER, FOI, TVZ i FESB

Ja dajem sto se tiče same informatike FOI-u vodstvo.

Izvini što nisam napisao, ali ja sam mislio na računalstvo.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
17 godina
neaktivan
Informatički fakulteti

FESB ti je imho bolji od FER-a ako te zanima IT i to mišljenje je bazirano na studiranju na FESB-u i to s onima koji su bili i na FER-u. Inače, FESB-ovi studenti pobjednici su u većini Imagine Cup natjecanja (s iznimkom dvije pobjede FOI-a) što dodatno govori. FOI je solidan također, ali više je orijentiran na poslovanje, organizaciju, praktički informatiku, dok su FESB i FER više hardcore računarstvo (i sami nazivi ti govore).

U svijetu, prednost bih dao Stanfordu.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 9:53 (naxeem).
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
markoal kaže...

Nalazi se u Mostaru.

Vaša mišljenja ??

Taj "Fakultet Informacijskih Tehnologija" izbjegavaj ko kugu, da ti 100 ljudi svaki dan kaze da je najbolji na svijetu,vjeruj mi, izbjegavaj ga ko kugu, rađe upisi indijsku knjizevnost ili nesto slicno.

16 godina
perobero12 kaže...

Taj "Fakultet Informacijskih Tehnologija" izbjegavaj ko kugu, da ti 100 ljudi svaki dan kaze da je najbolji na svijetu,vjeruj mi, izbjegavaj ga ko kugu, rađe upisi indijsku knjizevnost ili nesto slicno.

Sry, nekako nezvucis uvjerljivo, nevidim nekog razloga.

Sto se tice Informatike to je skoro jedini fakultet s 5 godina, FER je tek polovično, i FESB.

14 godina
neaktivan
Informatički fakulteti

cuo sam da je pmf informatika i tehnika jako lagan fakultet... a radije upisite neki prediplomski fakultet nego strucni kao tvz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
markoal kaže...

Sto se tice Informatike to je skoro jedini fakultet s 5 godina, FER je tek polovično, i FESB.

TVZ imaš 3 godine + 2 godine specijalističkog studija (ako hoćeš), znači isto 5 godina.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 3:41 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
naxeem kaže...

FESB ti je imho bolji od FER-a ako te zanima IT i to mišljenje je bazirano na studiranju na FESB-u i to s onima koji su bili i na FER-u. Inače, FESB-ovi studenti pobjednici su u većini Imagine Cup natjecanja (s iznimkom dvije pobjede FOI-a) što dodatno govori. FOI je solidan također, ali više je orijentiran na poslovanje, organizaciju, praktički informatiku, dok su FESB i FER više hardcore računarstvo (i sami nazivi ti govore).

U svijetu, prednost bih dao Stanfordu.

To što studenti idu na natjecanja nema veze bas s faksom, vec o njima samima. A zasto FER-ovi studenti nisu nikad dobili na natjecanju Imagine Cup? zato sta nemaju kada ići i pripremati se na to odkad je uveden novi sustav (ima 5 godina vec), budući da na FERu nema kolokvija, rokova itd.

Sa Stanfordom se slažem. 

Divide et Impera! ( :
17 godina
neaktivan
BolestanUm kaže...

A zasto FER-ovi studenti nisu nikad dobili na natjecanju Imagine Cup? zato sta nemaju kada ići i pripremati se na to odkad je uveden novi sustav (ima 5 godina vec), budući da na FERu nema kolokvija, rokova itd.

Nemaju ni kolokvije ni rokove? :) A ispite samo upisuju u indeks slučajnim odabirom? - To objašnjava neke stvari...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 10:12 (naxeem).
14 godina
neaktivan
naxeem kaže...
BolestanUm kaže...

A zasto FER-ovi studenti nisu nikad dobili na natjecanju Imagine Cup? zato sta nemaju kada ići i pripremati se na to odkad je uveden novi sustav (ima 5 godina vec), budući da na FERu nema kolokvija, rokova itd.

Nemaju ni kolokvije ni rokove? :) A ispite samo upisuju u indeks slučajnim odabirom? - To objašnjava neke stvari...{#}

Sustav je zamisljen kao skup međuispita (slično srednjoj skoli, zna se tocno kad je kontrolni i ne mijenja se), slican princip kao i na americkim sveucilistima, bar kako sam gledao prema nekoj emisiji na tv.
I jos jedna stvar, na FERu indeks je nepoznata stvar, em što je elektronski, em što mi nista ne pise na njemu (osim ako ga ne odneses na upis koji izgleda ovako: Ubacis karticu u stroj, cekas 5 sekundi, izvadis i odes na pivo).

I treba biti stvarno čudan da bi uspoređivao fakultete prema studentima na tim fakuletima, budući da je to uspjeh i znanje ovisi o samom studentu, ne o faksu. Jer kad bi se gledalo tako, onda zasto većina olimpijaca iz programiranja studiraju na FERu?

Divide et Impera! ( :
17 godina
neaktivan

Taj sustav je neka verzija bolonjskog sustava i na svim je fakultetima. Indeks, SQL baza, apsolutno je svejedno - ocjene negdje idu. Inače da, ovisi o studentima, ali daje i sliku tipa studenata na faksevima.

15 godina
neaktivan
Informatički fakulteti

Evo da vam iz prve ruke kažem kako stvari stoje: Bio sam na FERu 2 godine, prijemni je bio kikiriki spram samog faksa. Problem cijelokupnog dijela prve dvije godine je nabacana matematika, ponekad mi se činilo da sam upisao neki strogo matematički fakultet (zahvaljujući lošoj matematici u srednjoj nisam baš uspio proći matematike), pa sam učeći matematiku zapostavio ostale predmete, jebiga svaka čast tko to može sve svladati, ja recimo nisam.

Došao sam na TVZ, jednostavno sam otišao na prijemni, položio, upao bez plaćanja (na feru sam do tada plaćao, MASNO, 250kn * ECTS), smjer RAČ.

TVZ je drugačija sistematika (daleko od toga da to nije fakultet, vjerujte mi, JE i to ćete dobro shvatiti), predavanja su više-manje ne obavezna, imate više slobode, zato dobar dio studenata radi sastrane i zarađuje si, ali ono što ćete primjetiti da imate hrpetinu vježbi, vježbe su gotovo konstantne na nekim predmetima, traži se od vas, VJEŽBA, VJEŽBA, VJEŽBA... nekim profesorima to je bitan udio za ukupnu ocjenu koju ćete nakraju ostvariti; Recimo na JAVI (koja je obavezan predmet, za razliku od FERa gdje je to samo vještina) bodovi sa vježbi vam ulaze u kolač završnog ispita ili bilo kojeg roka, pa onda si dozvolite imati loše bodove iz vježbi jer ćete tada morati napisati 80% ispita da bi ste imali jedva 2.

Na FERu su vježbe bile više informativnog karaktera  dok na TVZ stvarno neki K i naučite => primjer programiranja. Na FERu nije bilo vježbi iz programiranja (PAZI TI TO?!?) nego neki sitniji blic testovi, domaće zadaće i MI koje pišeš na papiru... ok možda znam programirati, ali mozak mi je loš kompajler, barem tako smatram. Na TVZ zato imate dosta programiranja na prvoj godini, ja sam imao sreće da sam imao Grgeca (gore navedenog kod nekog u postu), frajer jest zajeban, i zna vam dostra sranja raditi, ali ako znate, i uvjerite njega da je u krivu, neće vas dirati. Stoga odlučite kako god želite

FER:

+ znanje, status, prestiž

- količina nepotrebnog gradiva, matematike, sa 20 i kusur godina neki prolupaju

TVZ

+ praktični rad, iskustvo profesora koji daju primjere iz stvarnih problema (većina ih radi/radila na dosta projekata/poslova)

- lošiji status nakon završetka, poslodavci i većina ne znaju što je TVZ 

Moj PC  
5 0 hvala 4
14 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Taj sustav je neka verzija bolonjskog sustava i na svim je fakultetima. Indeks, SQL baza, apsolutno je svejedno - ocjene negdje idu. Inače da, ovisi o studentima, ali daje i sliku tipa studenata na faksevima.

Fakulteti u Hrvatskoj imaju mogućnost izbora određenog postotka pravila bolonjskog procesa. FER je prema toma velik dio pravila i sustava (80-90%, ako ne i 100%) pravio prema bolonji, sto je po mom mišljenju lose jer se razina znanja smanjila zbog cijele zbrke/strke oko međusipita, domaćih zadaća, labosa, organizacije itd. FESB nije usvojio toliki postotak bolonje, kod njega postoji jos stari sustav, 3 kolokvija, i par rokova. Ako se produ svi kolokviji, ne treba se na ispit, i obrnuto, ako ne prode neki kolokvij,samo  taj dio gradiva koji je uzimao isti može polagati na ispitu.

FESB prema mom mišljenju, viđenju i razgovoru s par ljudi ima ok elektrotehnicki smjer. Posebno dvosemestralne osnove elektrotehnike za pocetak. (ali elektrotehnika u Hrvatskoj nije bas lijepa bajka za pricati danas, valjda ce se promijeniti stanje)

A na FERu, imas bodove (100 bodova iz određenog kolegija, skupi kako god znas i umijes 50 i prosa si, ako ne uzmemo komplikacije s pragovima na nekim predmetima). Pritom većinom prvi i drugi međuspiti nose većinom 20% bodova svaki, a zadnji (cjelokupno gradivo) od 30 do 35%. Ovo stalo otpada na zadace, prisustvo, labose itd.

Ali sta je je, FER je definitvno najorganiziraniji fakultet u Hrvatskoj - jer na početku semestra studenti točno znaju kada su međuspiti kojeg dana u kojoj dvorani u koliko sati, kada su labosi itd.

Bolonja je praktički pokušaj forsiranja studenta da konstantno uči. Al mislim da im ne uspijeva to. Ali hvala bogu mijenja se od sljedece godine i sustav na FERu, uvode se rokovi i manje međuispita, pa će se nac vrimena i za neko natjecanje {#}

Btw. Ako neko studira na FOI-u, neka iznese svoja mišljenja tako da maturanti mogu lakše odlučiti uz što manji trošak prebacivanja s faksa na faks ako im se ne svidi.

Divide et Impera! ( :
17 godina
neaktivan
BolestanUm kaže...
FER je prema toma velik dio pravila i sustava (80-90%, ako ne i 100%) pravio prema bolonji, sto je po mom mišljenju lose jer se razina znanja smanjila zbog cijele zbrke/strke oko međusipita, domaćih zadaća, labosa, organizacije itd. FESB nije usvojio toliki postotak bolonje, kod njega postoji jos stari sustav, 3 kolokvija, i par rokova. Ako se produ svi kolokviji, ne treba se na ispit, i obrnuto, ako ne prode neki kolokvij,samo  taj dio gradiva koji je uzimao isti može polagati na ispitu.

FESB prema mom mišljenju, viđenju i razgovoru s par ljudi ima ok elektrotehnicki smjer.

To se dogodilo i na FESB-u, nažalost.- Što se tiče smjera, Računarstvo je na FESB-u dobro (ne mogu reći da sam iskreno i pretjerano zadovoljan, ali na FER-u po svemu sudeći nije bolje).

BolestanUm kaže...
Bolonja je praktički pokušaj forsiranja studenta da konstantno uči. Al mislim da im ne uspijeva to. Ali hvala bogu mijenja se od sljedece godine i sustav na FERu, uvode se rokovi i manje međuispita, pa će se nac vrimena i za neko natjecanje {#}

Znači opet dolazi na bolji, FESB-ov sustav. :)

14 godina
neaktivan
Nilturion kaže...

Najbolje što se može u RH je definitvno FER, samo očekuj puno posla ako ga želiš završiti. Znam puno ljudi koji su ga upisali pa iz dva pokušaja nisu uspjeli dati 1. godinu. Nakon FER-a jedini fakultet na kojem imaš informatiku i programiranje je FOI (ja sam na njemu i zadovoljan sam).

Krivo, ali ništa čudno. FER daleko najviše radi na promociji svojeg studija računarstva. Često se zaboravlja studij računarstva na matematičkom odsjeku PMF-a koji je doduše prilično zahtjevan, ali uz nešto talenta i dosta rada, može se završiti. Što se tiče kasnije kvalitete kadra - pitanje je o kojim poslovima pričamo. Ako govorimo o ljudima koji razvijaju softver prosječni PMF-ovac će vjerojatno biti sposoban riješiti nešto kompleksnije probleme od prosječnog FER-ovca, dok će prosječni FOI-ovac daleko zaostati. No, uvijek je u pitanju konkretna osoba, a ne statistički podatci :-)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice