Photoshop CS5 - kreiranje web dizajna pitanje

poruka: 16
|
čitano: 5.509
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

pozzz svima.. ja bi napravio jednu stranicu na fotosopu. odem na new.. web.. velicina ona najveca.. jer zelim da mi web bude prek cijelog ekrana kao ovaj bug... al kad izaberem najvecu velicinu.. dode mi neka mala bijela pozadina, pa se ja pitam.. di cu ja u tom malom raditi web stranicu.. tj, zelim samo dizajn.. a preko dreamweavera isprogramirati sve... znaci... dali ja mogu u dreamweaveru povecat stranicu.. jer na ovom maloj pozadini bijeloj mi ne stanje dosta toga... hvala :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Izvini, ali moram.

Hahahahahahahhahahahahahahahahahaah

Web stranica u Photoshop-u? Odakle ti to? Web ti je u Photoshopu samo template za sliku. 

You sir, you made my day.

Dafuq I just read?
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 19:56 (SaidSikiraX).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ne web stranica. nego dizajn, ako neznas sta je dizajn, onda ti ni Bog nemoze pomoci... udji u fotosop. odi na new.. pogledaj opcija (web) napravis dizajn.. prebacis na dreamweaver. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Photoshop CS5 - kreiranje web dizajna pitanje
Robi700 kaže...

Ne web stranica. nego dizajn, ako neznas sta je dizajn, onda ti ni Bog nemoze pomoci... udji u fotosop. odi na new.. pogledaj opcija (web) napravis dizajn.. prebacis na dreamweaver. 

Koje provale ja vidim ovde. U Photoshopu, možeš eventualno napraviti dijelove dizajna. Npr, napraviš header, spremiš ga kao sliku i ubaciš u stranicu. Web ti je, ponavljam, u Photoshopu samo template koji pravi sliku 640*480. S tim nećeš daleko dogurati. Stranica se dizajnira u HTML-u i CSS-u. 

To kako si ti zamislio neće ići.

Dafuq I just read?
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 20:04 (SaidSikiraX).
14 godina
protjeran

tj neznam ni sam.. brijem da sam se zajebo zesce onda

1 0 hvala 0
15 godina
Robi700 kaže...

malo je reč da žešće. trebaju ti godine učenja programskih web jezika da bi napravia stranicu, a ne photoshop ROFL

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 20:04 (athlon64).
13 godina
neaktivan
Robi700 kaže...

Jesi.

Dafuq I just read?
14 godina
protjeran

ok dobro daj modovi brisite ovo.. sramotim se bezveze

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

znaci ja moram preko dreamweavera preko kodova izraditi dizajn, ubaciti slike ?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Googlaj osnove HTML-a i CSS-a, kreni od toga.

1 0 hvala 0
15 godina
Robi700 kaže...

znaci ja moram preko dreamweavera preko kodova izraditi dizajn, ubaciti slike ?

ukratko moraš učit HTML i CSS, ako nikad prije nisi radio programiranje, čekaju te godine posla dok budeš sposoban samostalno radit web stranice.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
SaidSikiraX kaže...

Koje provale ja vidim ovde. U Photoshopu, možeš eventualno napraviti dijelove dizajna. Npr, napraviš header, spremiš ga kao sliku i ubaciš u stranicu. Web ti je, ponavljam, u Photoshopu samo template koji pravi sliku 640*480. S tim nećeš daleko dogurati. Stranica se dizajnira u HTML-u i CSS-u. 

Pa i nije baš tako. U photoshopu ne radiš dijelove stranice, nego potpuni dizajn, znači planiraš strukturu stranice i njen sam dizajn.

Kada dobiješ potpuni izgled stranice u photoshopu, izrežeš dijelove i spajaš ih preko HTML i CSS kako bi dobio web stranicu.

Dizajnirati nešto preko HTML i CSS je "teško" a i kako bi izgledao taj dizajn, ipak nismo više u 90-ima. {#}

13 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...
SaidSikiraX kaže...

Pa i nije baš tako. U photoshopu ne radiš dijelove stranice, nego potpuni dizajn, znači planiraš strukturu stranice i njen sam dizajn.

Kada dobiješ potpuni izgled stranice u photoshopu, izrežeš dijelove i spajaš ih preko HTML i CSS kako bi dobio web stranicu.

Dizajnirati nešto preko HTML i CSS je "teško" a i kako bi izgledao taj dizajn, ipak nismo više u 90-ima. {#}

Da ćeš iz Photoshopa napraviti stranicu nećeš. Kao što sam rekao napraviš dijelove za dizajn, i ubaciš na stranicu. 

Uvijek je bolje praviti dizajn preko CSS-a, jer se smanjuje vrijeme učitavanja stranice.

Dafuq I just read?
14 godina
protjeran
SaidSikiraX kaže...
Ivan M. kaže...
SaidSikiraX kaže...

Da ćeš iz Photoshopa napraviti stranicu nećeš. Kao što sam rekao napraviš dijelove za dizajn, i ubaciš na stranicu. 

Uvijek je bolje praviti dizajn preko CSS-a, jer se smanjuje vrijeme učitavanja stranice.

ej, a dal mogu preko fotosopa napraviti template.. i prebaciti na joomlu ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 21:05 (Robi700).
17 godina
Robi700 kaže...
SaidSikiraX kaže...
Ivan M. kaže...
SaidSikiraX kaže...

ej, a dal mogu preko fotosopa napraviti template.. i prebaciti na joomlu ?

Ako je u pitanju Joomla, nebi ti onda bio dovoljan neki postojeći (besplatni) template na kojem onda samo izmjeniš grafičke elemente; npr. promjeniš logo, sliku u heder-u, pozadinu i sl... Mislim, na tu šemu sam si ja složio svoj site; uzeo domenu, hosting i kupio template kojeg sam sam ponešto izmjenio (doduše ne previše, ali se može)
Evo: http://dejankober.com/ (samo moj site je napravljen u wordpress-u)
Po meni, ako netrebaš neke kompliciranije custom elemente, baze i sl. za koje bi ti trebao web programer sa dobrim znanjem HTML-a i CMS-a da ti ih napravi, gotovi templateovi su čist dovoljni (a fala bogu ima ih svakakvih i u velikim količinama, tak da se može nać template za većinu stvari; ako ne već besplatni, onda komercijalni), uz naravno, modifikacije grafičkih elemenata, kako bi template vizualno prilagodio svojim potrebama.

I samo da napomenem, jer ljudi to često zaborave; ako koristite neki template, makar ga i izmjenili, u večini slučajeva (ako su besplatni, a i na komercijalnima) ste dužni ostaviti na dnu stranice čiji je to template... Neznam zašto to ljudi miču, ko da je neka sramota, a mogu si navuć na glavu nepotrebne probleme sa copyright-om i sl.

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 0:46 (Berko).
14 godina

Autor teme je djelomično u pravu... Photoshop može poslužiti kao alat za izradu dizajna Web stranice... To što kolege govore da pričaš gluposti, ne pričaš, dizajn se lako napravi i iskodira ako imaš potrebno znanje u HTML-u i CSS-u... Ne bih ti preporučio da koristiš gotove PS-ove dimenzije za Web... Danas je standard 960px, a možda čak i šire... Tu ti može pomoći 960.gs kao CSS Framework uz koji ti dođe predložak za Photoshop na kojem ti radiš svoj dizajn... O odabiru Dreamweavera neću govoriti.. Po meni je on alat za početnike, ali pošto ima i opciju pisanja koda, onda je dobar i za naprednije korisnike... Ako znaš HTML/CSS + JS/jQuery(služi za razne slidere itd.), uzmi Aptanu... Vrhunski editor... Što se tiče integracije u CMS sustave, tu svakako prouči dokumentaciju CMS-a za koji ćeš raditi dizajn... Vidim po postu da nemaš baš pretjeranog iskustv u radu sa PS-om.. Zumiraj dokument pa ćeš imati veću podlogu za rad... Dakako, ako želiš kvalitetan HTML i CSS, onda ćeš se morati potruditi, jer za pixel-perfect layout je potrebno znanje...

@SaidSikiraX

Kolega je postavio dobro pitanje, ne vidim čemu toliko smijanje.. To što nema iskustva, ne znači da ga treba popljuvati u startu...

Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice