Dakle koji program biste mi preporučili da grafički napravim neki softwer? Može biti u paid samo da mogu što bolje i kvalitetnije grafičke obrade programa raditi!
S kojim programom raditi grafičku obradu softwera?
- poruka: 9
- |
- čitano: 2.075
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Crtao bi interface, ili?
Možeš objasniti nama laicima što je to grafička obrada programa? (lol)
A sada ozbiljno..nema toga što ti misliš..prvo nauči neki programski jezik, a onda možeš priječi na izradu interface-a.
Vjerojatno misli na drag'n'n drop odnosno point and click programiranje, zanimljivo.Prije mi nije takva ideja pala na pamet
Ma ne program za izradu programa. Nego jel mogu ja kao recimo web, napravim design i prijtelj mi isprogramira, jel tako može i s programom? ja napravim design a on mi isprogramira?
Ma ne program za izradu programa. Nego jel mogu ja kao recimo web, napravim design i prijtelj mi isprogramira, jel tako može i s programom? ja napravim design a on mi isprogramira?
Kratko i jasno: Ne!
Može.
Ali za to ti ne treba poseban program, već uobičajeni alati.
Npr. imate program za konverziju videa i ti u nekom alatu za to (najčešće Photoshop) nacrtaš sve moguće elemente sučelja, koji se kasnije koriste za te elemente u gotovom programu.
Najmoderniji alati za razvoj softvera tako i rade: Expression Blend koristi se za dizajn aplikativnog sučelja WPF i SL aplikacija, a VS za programiranje same funkcionalnosti. Možeš koristiti i Flex za sličnu stvar (Adobe Air).
Dakle koji program biste mi preporučili da grafički napravim neki softwer? Može biti u paid samo da mogu što bolje i kvalitetnije grafičke obrade programa raditi!
photoshop i eventualno elementi u flashu u Flashu
dakle - najbolji je adobeov CS paket