Grafička prirema plakata

poruka: 9
|
čitano: 8.508
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Grafička prirema plakata

Ovako, trebam napraviti plakat veličine 100x70 cm. Dat cu ga printat (cijena printanja zbog plastificirane završnice je oko 110 kn).

No moram dostaviti grafički napravljen plakat.

Koji program? pomagajte!

hitno je, plakat ne treba biti nista reprezentativno, naslov, 5-6 slika, malo teksta.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Grafička prirema plakata

najmanje je važno koji program, pitanje je koji preset.

-rezolucija, separacija, linijatura .. pogotovo ako ide na osvjetljivač, ili u PDFu, EPSu.. (kao i Adobe PSD, Corel cdr itd..) Recimo da postoje dva konkurenta Adobe i Corel, mada neke stvari možeš napraviti i u Officeu (Publisher).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Sonny kaže...

Ovako, trebam napraviti plakat veličine 100x70 cm. Dat cu ga printat (cijena printanja zbog plastificirane završnice je oko 110 kn).

No moram dostaviti grafički napravljen plakat.

Koji program? pomagajte!

hitno je, plakat ne treba biti nista reprezentativno, naslov, 5-6 slika, malo teksta.

Unaprijed hvala!

photoshop ako imas iskustva sa stolnim izdavastvom. ako ne, indesign. uz to ja dizajniram sve u photoshopu a u indesignu samo radim pripreme i prijelome. brze je, lakse, jednostavnije i pdf ...da..pazi da ne radis pripremu u pdf 7.1 verziji vec bar 7.3 ili 7.5

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-rezolucija, separacija, linijatura .. pogotovo ako ide na osvjetljivač, ili u PDFu, EPSu.. (kao i Adobe PSD, Corel cdr itd..) Recimo da postoje dva konkurenta Adobe i Corel, mada neke stvari možeš napraviti i u Officeu (Publisher).

Znaci, globalno, ja imam tekst, slike, sve, samo trebao posloziti na tu veličinu i dati printati.

Nije da se bas razumijem u to, i to mi je ovako zbrda zdola sad upalo da moram hitno napraviti do sljedeceg petka. 

Pojasni mi malo neke stvarčice sto misliš da su potrebne, molim te!

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

fantaziras i kompliciras bzvz. s obzirom da nije spomenuo koja vrsta otiska je vjerojatno se radi o cetverobojnom sto znaci nema separacije. rezolucija?! lik, za poster te velicine rezolucija je 300dpi, ako s etezi bezprijekornom otisku, linijatura je obicno preseravanje brucosa sa fakulteta grafickog dizajna i ne zbunjuj covjeka jer u 5 klikova napravis pripremu. najvise je vazno koji program, jer preset radis svoj vlastiti. boze jos jedan wannabe graficki brucos. ajd kad dodjes na drugu godinu i budes imao praksu doci ces i ti ka sebi kad budes vidio kako izgleda rad u dizajn studiju i kad budes vidio koliko je jendostavniji od gluposti koje ucis na faksu - jer iskreno 70% sto budes naucio na faksu grafickog dizajna ti nece trebati.

17 godina
neaktivan
Grafička prirema plakata

@Rabenbal

ne znam, kuzis li me sto meni treba? Stvarno nista posebno, nabacat slike na "plakat" odnijet na stiku da mi isprintaju i to je to.

To je za natjecanje, samo predstavljanje rada kojeg branim pred komisijom.
Plakat mora sadrzavati, 5-6 slika, dva-tri tekstica po 100-tinjak rijeci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sonny kaže...

@Rabenbal

ne znam, kuzis li me sto meni treba? Stvarno nista posebno, nabacat slike na "plakat" odnijet na stiku da mi isprintaju i to je to.

znam sto trebas, nije to neka filozofija. slozi dizajn, napravi pripremu u indesignu, a sve mozes vrlo brzo zavrsiti i napraviti ako koristis youtube kao izvor informacija i uputa. napravio bih ti ja ali testiram os-ove i druge programe tako da nemam vremena sad za takve stvari jer bih morao instalirati photoshop i indesign nazad, a nisam sa poslom jos gotov.

17 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...
Sonny kaže...

@Rabenbal

znam sto trebas, nije to neka filozofija. slozi dizajn, napravi pripremu u indesignu, a sve mozes vrlo brzo zavrsiti i napraviti ako koristis youtube kao izvor informacija i uputa. napravio bih ti ja ali testiram os-ove i druge programe tako da nemam vremena sad za takve stvari jer bih morao instalirati photoshop i indesign nazad, a nisam sa poslom jos gotov.

Ajde ako ti nije problem nabaci mi koji link sa youtubea, da ne lutam. Hvala puno!

15 godina
neaktivan

- indesign (osnove)

- o napustima

- kako pripremit dokument u indesignu za tisak (dtp - priprema)

- photoshop osnove

uzivaj.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice