AutoCad Arhitecture, 3D animacije i grafička...

poruka: 17
|
čitano: 5.190
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav, evo za one sa iskutvom...slažem 1 komp, kažu mi da je za rendanje 3D animacija. Koristi se AutoCad Arhitect.

Ono što mene zanima je slijedeće:

1. Da li bi AutoCad Arhitect pri rendanju 3d animacija znao iskoristiti prednosti SSD-a?

2. Da li bi AutoCad Arhitect pri rendanju 3d animacija znao iskoristiti prednosti obične grafe? - FX, Quadro i slično ne dolazi u obzir, pa me zanima da li bi grafa neka u rangu GTX560Ti imala utjecaja na performanse u usporedbi npr sa integrirkom u i72600K, ili u usporedbi sa nekom jeftinijom diskretnom?

EDIT: mislio sam pretežno Nvidia grafe, zbog CUDA-e, ali ako netko ima saznanja da bi AMD bila bolja ili podjednako dobra solucija slobodon nek se izjasni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 13:20 (miki1981).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Vidim nema baš odgovora, samo čitanja...evo samo da malo updateam status. Nakon cjelodnevnog pretraživanja neta, raznih foruma itd saznao sam: baš ništa.

Ajde nije baš ništa, SSD izgleda ne donosi niakkve realne pomake kod samog rendanja, ali ono što mi je bilo bitnije, a to je grafa...e tu nema nikakvih vijesti.

priča se svašta, međutim nigdje nema konkretnog odgovora da li novi Architeture podržava rad sa CUDA jezgrama u consumer line karticama.

Poslao sam upit i Autodesku, međutim odgovor je bio po meni prilično smiješan i neozbiljan...oni ne smiju ništa preporučivati, i jedino što mogu je dati mi minimal system requirements.

No comment.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: AutoCad Arhitecture, 3D animacije i grafička..
miki1981 kaže...

Vidim nema baš odgovora, samo čitanja...evo samo da malo updateam status. Nakon cjelodnevnog pretraživanja neta, raznih foruma itd saznao sam: baš ništa.

Ajde nije baš ništa, SSD izgleda ne donosi niakkve realne pomake kod samog rendanja, ali ono što mi je bilo bitnije, a to je grafa...e tu nema nikakvih vijesti.

priča se svašta, međutim nigdje nema konkretnog odgovora da li novi Architeture podržava rad sa CUDA jezgrama u consumer line karticama.

Poslao sam upit i Autodesku, međutim odgovor je bio po meni prilično smiješan i neozbiljan...oni ne smiju ništa preporučivati, i jedino što mogu je dati mi minimal system requirements.

No comment.

Ja mislim (neka me netko ispravi ako sam u krivu) da ti grafa tu igra najmanju ulogu. Mislim na renderiranje.Kod rendanja ti je procesor najbitniji.

Ona pretežno služi za realtime rendering.

To znači da kad vrtiš model sa 3d orbitom da ti se model ne pretvara u ne nekakve pravokutnike ili da ti se teksture ne prelamaju ili ne gube.

A za podržavanje CUDA jezgi probaj ovo.

EDIT: Evo malo da vidiš o čemu se radi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 12:40 (amater_2).
14 godina
miki1981 kaže...

Pozdrav, evo za one sa iskutvom...slažem 1 komp, kažu mi da je za rendanje 3D animacija. Koristi se AutoCad Arhitect.

Ono što mene zanima je slijedeće:

1. Da li bi AutoCad Arhitect pri rendanju 3d animacija znao iskoristiti prednosti SSD-a?

2. Da li bi AutoCad Arhitect pri rendanju 3d animacija znao iskoristiti prednosti obične grafe? - FX, Quadro i slično ne dolazi u obzir, pa me zanima da li bi grafa neka u rangu GTX560Ti imala utjecaja na performanse u usporedbi npr sa integrirkom u i72600K, ili u usporedbi sa nekom jeftinijom diskretnom?

EDIT: mislio sam pretežno Nvidia grafe, zbog CUDA-e, ali ako netko ima saznanja da bi AMD bila bolja ili podjednako dobra solucija slobodon nek se izjasni.

1) Donekle. Rad u programu će biti nešto ugodniji kada seliš podatke sa SSD-a u ram umjesto da ih seliš sa HDD u RAM. Dakle pri samom pokretanju projekta, učitavanju novih funkcija... Trebalo bi biti nekog pomaka.

2) AutoCAD podržava Quadro FX seriju i ima poseban driver koji optimizira perfomanse. Ja sa GeForce-om nisam uspio zamjetiti nikakav pomak u odnosu na AMD grafičke.

Što brži cpu (Preporučam Sandy Bridge, i7 2500/2600) i što veča količina RAM-a i to je to.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
14 godina
neaktivan

Provjeri koji render engine koristi. Internalni AutoCAD render se jako rijetko upotrebljava za izradu animacija. Cesce upotrebljavani enginei imaju razlicite zahtjeve ali svima im je zajednicka glad za procesorskom snagom i RAM-om.

0 0 hvala 1
15 godina

Hvala svima na odgovorima.

Ma za AutoCad sam po sebi znam što i kkao djeluje, ali stranka koristi AutoCAD Architect a sa njim nisam upoznat ni najmanje.

Na osnovu svojih iskustava i dgovora koje sam uspio pronaći, a i dobio od vas SSD će biti izbačen, a grafa mi je još na vagi, možda se bude išlo na neki GTS540 ili slično, da ne bude sve na onoj iz i7 2600K

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
miki1981 kaže...

Hvala svima na odgovorima.

Ma za AutoCad sam po sebi znam što i kkao djeluje, ali stranka koristi AutoCAD Architect a sa njim nisam upoznat ni najmanje.

Na osnovu svojih iskustava i dgovora koje sam uspio pronaći, a i dobio od vas SSD će biti izbačen, a grafa mi je još na vagi, možda se bude išlo na neki GTS540 ili slično, da ne bude sve na onoj iz i7 2600K

Ja ti koristim Acad arh. i to ti isto kao i običan acad.

Tako da što odgovara jednom odgovara i drugom. Neka te ne brine ta razlika u imenu.

U srcu su to isti proizvodi. Samo je ovaj malo "proširen".

15 godina
amater_2 kaže...

Tako da što odgovara jednom odgovara i drugom. Neka te ne brine ta razlika u imenu.

Odlično, jel radiš i animacije direkt u njemu ili se ne baviš time?

16 godina
miki1981 kaže...
amater_2 kaže...

Odlično, jel radiš i animacije direkt u njemu ili se ne baviš time?

Ma radim sve što mi treba u acadu. Imam acad arh. jer su ga u firmi izabrali ali da se mene pita više od običnog acad-a nije potrebno.

Ako misliš na 3d. Za to koristim običan acad. Jer se u njemu može sve jako dobro izmodelirati.

Samo što u zadnje vrijeme ne radim baš puno 3d. Ne stižem.

15 godina
amater_2 kaže...

Ma radim sve što mi treba u acadu. Imam acad arh. jer su ga u firmi izabrali ali da se mene pita više od običnog acad-a nije potrebno.

Ako misliš na 3d. Za to koristim običan acad. Jer se u njemu može sve jako dobro izmodelirati.

I da li si imao prilike vidjeti razliku u brzini rendanja sa konfom sa slabijom i jačom grafom? Ili sa i bez CUDA jezgara?

16 godina
miki1981 kaže...
amater_2 kaže...

I da li si imao prilike vidjeti razliku u brzini rendanja sa konfom sa slabijom i jačom grafom? Ili sa i bez CUDA jezgara?

Ne. Kod rendanja ti je bitan procesor i ram.

Samo kod RT renderinga di dolazi grafa do izražaja.

Samo tu možeš viditi razliku. Kod rendanja mislim da to nećeš primjetiti.

Ako si ikad radio nekakve 3d modele u acadu i ako si ih vrtio sa 3d orbitom, onda ti se desilo da ti taj objekt ili model izgubi svoj oblik i pretvori se u nekakve pravokutnike, kocke...

E da ti se to nebi događalo za to ti služi grafa. Sad što je jača to ona bolje "prožvače" sve te informacije.

14 godina
neaktivan

Na ovo amaterovo dodao bi da kod vecine render enginea graficka kartica nije bitna, no ako se koriste specificni enginei zna biti i te kako bitna. Npr. ako se koristi Fryrender u kombinaciji sa Arionom,  nista bez CUDA, ne mozes ih ni pokrenuti.

3 0 hvala 0
15 godina
BlueMax kaže...

Na ovo amaterovo dodao bi da kod vecine render enginea graficka kartica nije bitna, no ako se koriste specificni enginei zna biti i te kako bitna. Npr. ako se koristi Fryrender u kombinaciji sa Arionom,  nista bez CUDA, ne mozes ih ni pokrenuti.

E pa baš iz tog razloga sam i pitao jer znam da ovisi o programu, ali nisam našao nikoga tko bi mi potvrdio za Architecta, a Qaudro i Fire kartice ne dolaze u obzir u ovom trenutku, iak oza njih znam da pomažu u rendanju kod cada.

16 godina
miki1981 kaže...
BlueMax kaže...

E pa baš iz tog razloga sam i pitao jer znam da ovisi o programu, ali nisam našao nikoga tko bi mi potvrdio za Architecta, a Qaudro i Fire kartice ne dolaze u obzir u ovom trenutku, iak oza njih znam da pomažu u rendanju kod cada.

Samo kad pogledaš malo te rendere i koje programe podržavaju, viditi ćeš da nema acad-a. Tako da ti to u ovom slučaju nije bitno.

Samo neznam dali se može staviti neki render plug-in za acad?

Hm kad malo razmislim, mislim da nemože ići niti jedan drugi osim njegovog internog render engina.

14 godina
neaktivan

Mozes iz AutoCAD-a exportat u bilo koji od ovih formata. najcesce se koristi .3ds export pa se scena oprema (okolis, zelenilo, materijali...) i renderira u Maxu ili .c4d za Cinemu. Kad imas gotovu scenu u Maxu ili Cinemi onda renderiras s nekim external engineom. Vray, Maxwell, Fry... ili internalnim renderom tih aplikacija.

1 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Mozes iz AutoCAD-a exportat u bilo koji od ovih formata. najcesce se koristi .3ds export pa se scena oprema (okolis, zelenilo, materijali...) i renderira u Maxu ili .c4d za Cinemu. Kad imas gotovu scenu u Maxu ili Cinemi onda renderiras s nekim external engineom. Vray, Maxwell, Fry... ili internalnim renderom tih aplikacija.

Znam to. Nego sam mislio da se neki render engine instalira u acad kao što se može vray na google skec.

13 godina
neaktivan

jedno pitanje pocetnicko u autocad kod layera , u kojim se sve slucajevima nece isprintat na papir linije .

Osim kad je prekrizen printer ima li jos koja opcija kad nece isprintat layer ) cad 2010

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice