Zujanje u HD 4890 Vapor-X

poruka: 6
|
čitano: 2.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Evo napokon sam i ja kupio komp i sve super sljaka osim jednog malog problemcica,imam instaliran Wolfenstein i kad igram cuje se neki zvuk zujanja,ne prejako ali da,kad naprimjer stisnem esc tj pause zvuk nestane,u windowsima se nista ne cuje,i kako igram zvuk je malo jaci nekad malo slabiji,neznam jel se to dogada i na ostalim igrama kad nemam jos nista drugo inst,vidio sam na netu da bi to mogli biti kond ili regulacija napajanja il neznam?jel ima neko rjesenje il nema pomoci il slican problem?inace kartica je super tiha i svaka cast za hladnjak

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zujanje u HD 4890 Vapor-X

vjerojatno je do coolera na grafičkoj.

16 godina

nije kad ga evo u desktopu pojacam na 100% i nista ne zuji nego se normalno vent cuje,ovo je drugaciji zvuk,nesto drugo

15 godina

i ja imam isti problem kaj se tice moje sapphire radeon 4890, znaci kad god pokrenem igru cuje se zujanje bas nesto u grafickoj kartici, al evo potvrdjujem da 100% nije ventilator nego nesto drugo, uglavnom neznam kako je kod tebe problem, al kod mene recimo cod2 ili warcraft 3 mogu igrati kolko ocu nista nece biti sve super, a ostale igre tipa crysis ili mw2 i ostale igram svega minutu dvije i samo mi zasteka komp, na ekranu mi dodje obicno samo smedje crte i nemogu napravit nista osim restartat komp, i kad mi se tako smrzne igra onda prestane to pistanje... i kako se u igri kreces misem, tako se i pistanje onak drugacije cuje.. ovisi uvijek... u ovim igrama di se smrzne tu se uvijek cuje to pistanje jace, dok se u warcraftu ili cod2 cuje malo slabije.. sad ja mislim da je to hardwareski problem i da bi bilo najbolje promijenit na garanciju karticu, al ako mozda ko moze bolje objasnit ako zna sto je, neka slobodno kaze. mogu prilozit i video di se cuje kako pisti kartica

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Loši kondenzatori, tj. izolacija kondenzatora je loše napravljena i zato čuješ visokofrekvencijski zvuk. Takva stvar mi se isto događala na gigabyte pločama, sada koristim asrockicu ni c od cvrkutanja čudnih zvukova, eto toliko o kvaliteti "Gigabyte" ploča. Teško da ćeš izvući garanciju na takvo što. Jedino da probaš sam riješiti problem da izoliraš kondenzatore koji cvrče sa topljenom plastikom ali neznam koliko bi to pomoglo. Pozz

16 godina
neaktivan

bok decki¨!

i ja takodjer imam taj problem,imam sapphire 4890 vapor x 2gb i dok startam windowse(tj palim komp mi se cuje to "cvrkutanje")

u pocetku sam mislio da je iz harda ali bolje sam poslusao pa sam zakljucio da je iz graficke!dok igram pes 2010 nista se ne cuje ali kad izadjem tu i tamo zacvrkuće.ja mislim da ta grafa radi tako u load modu a u iddleu je bezbucna.ali stvarno neznam u cemu je kod tih grafa problem!

Skole
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice