Gledao sam u vemilu ima 4 vrste HD4830 kartica.Cijene su od 699 pa do 839 kn.Koja je razlika između njih.
XFX HD4830 vs HD4770
- poruka: 78
- |
- čitano: 14.300
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Na tom xfx-u piše direct x 10 a na ostalima 10.1 .Jel to znaci da ne podrzava direct x 10.1 .Oprosti ako je glupo pitanje .
Na tom xfx-u piše direct x 10 a na ostalima 10.1 .Jel to znaci da ne podrzava direct x 10.1 .Oprosti ako je glupo pitanje .
definitivno HD4770, razlozi su sto je 20% brza u gotovo svim testovima, lako se clocka, radjena je u 40nm procesu pa se i manje zagrijava, core clock je skoro 50% veci i podrzava GDDR 5 memoriju. meni su to i vise nego dovoljni razlozi.
Ova jednađžba ti ne stoji (4GHz GDDR5 + 128 bit = 2GHz GDDR3+256bit) jer GDDR5 ima duplu veću propusnost od GDDR3 pa pravilna jednakost izgleda ovako:
(2GHz GDDR5 + 128 bit = 2GHz GDDR3+256bit)
I zato ti ni rečenica: "Ta GDDR5 memorija je samo markentiški trik, kojim ATI zeli privuci kupce, baš ovakve kupce poput "tebe" koji nerazumiju da nema nikakve koristi od GDDR5 memorije ako je ona 128bit-na." ne drži vodu jer GDDR5 ima itekakvog smisla
definitivno HD4770, razlozi su sto je 20% brza u gotovo svim testovima, lako se clocka, radjena je u 40nm procesu pa se i manje zagrijava, core clock je skoro 50% veci i podrzava GDDR 5 memoriju. meni su to i vise nego dovoljni razlozi.
Ova jednađžba ti ne stoji (4GHz GDDR5 + 128 bit = 2GHz GDDR3+256bit) jer GDDR5 ima duplu veću propusnost od GDDR3 pa pravilna jednakost izgleda ovako:
I zato ti ni rečenica: "Ta GDDR5 memorija je samo markentiški trik, kojim ATI zeli privuci kupce, baš ovakve kupce poput "tebe" koji nerazumiju da nema nikakve koristi od GDDR5 memorije ako je ona 128bit-na." ne drži vodu jer GDDR5 ima itekakvog smisla
E jel se isplati uzet u linksu Sapphire Radeon HD4830?
Ima i dual slot cooler.
E jel se isplati uzet u linksu Sapphire Radeon HD4830?
Ima i dual slot cooler.
XFX HD 4830 me služi i više nego dovoljno,sa mojim procom igram sve na high a koje igre se mogu staviti na ultra ili super high i na tim postavkama igram,tak da ako ju uzmeš,nećeš pogriješiti!
Kupujem za mjesec dana novu grafičku karticu.E sad me zanima koja je grafička jača HD4830 ili HD4770?
Tu ja imam na Phenom II konfi. Sviđa mi se što je u idelu na 34C sa ovim hladnjakom zbog niskih 2D taktova. Ona ima 800 sheadera?
Ima 640 shadera, a ne 800.Neke HD4830 od sapphire-a,palita(gainwarda),asusa... imaju 800 shadera, to je kao da otključaš jezgru na phenomu II isti slučaj, samo što ovo dolazi otključano.
Obe kartice su poprilično dobre i nečeš promašiti kupnjom bilo koje 8430 je malo stariji proizvod i izbacivanjem 4770 je došlo do smjene prvo navedene grafe sa sličnim performansama koje su ipak na strani novijeg proizvoda.Ukoliko imaš MBO koja podržava
crossfire razmisli o novijoj grafi 4770 koja je nešto skuplja ali s obzirom na ovaj link i pročitanoj recenziji kolege čini se odličnom kupnjom gdje je pokazala svoje mogučnosti i ugrozila 285 GTX koja je skuplja i od opcije
2x4770 i po znazi je jača skoro u svim testovima.Ušparate poprilično kunića za drugu nadogradnju a performansama će te biti i više nego zadovoljni jer opravdava uloženo/dobiveno za malo love.
Obe kartice su poprilično dobre i nečeš promašiti kupnjom bilo koje 8430 je malo stariji proizvod i izbacivanjem 4770 je došlo do smjene prvo navedene grafe sa sličnim performansama koje su ipak na strani novijeg proizvoda.Ukoliko imaš MBO koja podržava
crossfire razmisli o novijoj grafi 4770 koja je nešto skuplja ali s obzirom na ovaj link i pročitanoj recenziji kolege čini se odličnom kupnjom gdje je pokazala svoje mogučnosti i ugrozila 285 GTX koja je skuplja i od opcije
2x4770 i po znazi je jača skoro u svim testovima.Ušparate poprilično kunića za drugu nadogradnju a performansama će te biti i više nego zadovoljni jer opravdava uloženo/dobiveno za malo love.
Codegen 400-500W je dosta za hd4770+ athlon II x2 250 + 770/790 chipset + 4GB ram-a.
Mislim da kad bi se smanjili taktovi ove hd4770 na 600Mhz i možda memorije bi radila bez 6-pinskog konektora. 75W može dati pci-e x16 2.0 slot.
Codegen 400-500W je dosta za hd4770+ athlon II x2 250 + 770/790 chipset + 4GB ram-a.
Mislim da kad bi se smanjili taktovi ove hd4770 na 600Mhz i možda memorije bi radila bez 6-pinskog konektora. 75W može dati pci-e x16 2.0 slot.
Vjerojatno bi bio dovoljan samo koliko dugo pogotovo ukoliko bi komponente bile clockane(grehota neiskoristiti kompletan potencijal hardwera) ali osobno nebi nikada nove komponente spajao s nekim shrot napajanjem
jer Fortron 400W bi odlično odrađivao posao i cijena je i više nego prihvatljiva cca 270kn ili Gigabyte 460W.
Uvijek ponavljam nevrijedi štediti na napajanju to se u konačnici pokaže kao loš izbor i glede možebitne nadogradnje sustava u skoroj budučnosti.
Kupio sam Sapphire HD4830 sa 640 shadera i odlična je.Dual slot cooler i sve je dobro.
mene zanima da li kupiti dvije 4770 i staviti u crossfire ili jednu 4870
Dvije 4770 u CF-u su jače od GTX280 čak (jedan test koji sam gledao), pa tako možda dvije 4770
mene zanima da li kupiti dvije 4770 i staviti u crossfire ili jednu 4870
Moš' računat na super performanse sa obje solucije samo ja ipak mislim da je jedna kartica pouzdanija od dvije u crossfire. Taj crossfire je novo rješenje i nije baš najsigurnije em što se tiče optimizacije drivera em što se tiče tehničke strane gdje se ipak radi o dvije stvari ne jednoj... Kapiš? ja bih uzeo 4770x2, ali sigurnije je a ipak super 4870! Ja imam 4870 i sigurno će tjerati sve igre još par godina... unaprijed!
Jel zna netko gdje još ima HD4770 osim u Vemilu i Linksu, a da imaju dostavu?
Ima ti Protis u Zagrebu HD4770 sa dostavom!