Xfx hd 6870 buka

poruka: 8
|
čitano: 2.086
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Xfx hd 6870 buka

Imam pitanje oko glasnoće navedene grafičke. Naime nedavno sam tek saznao za MSI Afterburner te sam malo prćkao po njemu a razlog traženja tog programa je bila glasnoća kartice koja se kada je na auto postavljena brzina venta dosta glasno čuje. Pa je moje pitanje gdje se može definirati ta automatska brzina, pošto je ona sada u idlu kad se ne radi apsolutno ništa na 45%. Naravno ja sam ju postavio sada na 30%, no neda mi se svaki put to mijenjati kada ulazim u neku igru. Kad igram LoL ili neke manje zahtjevne igre, podigne se do 55% - 60% te se tada bome dobro čuje {#}. No najveći problem je kod igara tipa Skyrim gdje ta buka brujanja postaje nekakav zvuk tipa "bzzzzzzzzz" {#} te kad npr iz igre samo uđem u meni igre ta buka stane, te ulaskom nazad opet počinje.

Čitao sam da su te grafičke malo glasnije, al mislim da je ovo pretjerano. Da li je moguć uzrok toga prašina? Jer nije čišćen komp neke pola godine, mada od prvog dana takvu buku stvara grafička. Inače to je onaj model sa samo jednim ventom. 

Je imao tko sličnih problema? Postoji li kakav "lijek" za taj problem? {#} Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 22:39 (RiBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xfx hd 6870 buka

pa složi si krivulju na maual control fan da ti ovisno o temperaturi se podiže brzina ventilatora i problem rješen, ali daj probaj prvo malo očistit i ispuhat grafičku jer 45% i idlu baš nezvuči dobro ( ili je to normalno za tu grafu?? ) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xfx hd 6870 buka

Ja sve ventilatore u kućištu, ima ih sedam, kontroliram preko Speedfan-a pa tako i od grafičke. Složija san da mi se ventilatori ubrzavaju kako se temperatura diže i to funkcionira ko ura. Inače kartice od xfx-a su malo glasnije, ja sam imao 6850 od xfx-a samno jedan dan i vratio je i zaminija za sadašnju Sapphirovu koja je nečujna.

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 23:00 (zeko73).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Xfx hd 6870 buka
zeko73 kaže...

Ja sve ventilatore u kućištu, ima ih sedam, kontroliram preko Speedfan-a pa tako i od grafičke. Složija san da mi se ventilatori ubrzavaju kako se temperatura diže i to funkcionira ko ura. Inače kartice od xfx-a su malo glasnije, ja sam imao 6850 od xfx-a samno jedan dan i vratio je i zaminija za sadašnju Sapphirovu koja je nečujna.

Speedfan mi prepoznaje samo vent iza i od procesora cooler, prednj i bocni ne prepoznaje isto kao ni onaj od graficke {#}

13 godina
neaktivan
Kamikaza1600vti kaže...

pa složi si krivulju na maual control fan da ti ovisno o temperaturi se podiže brzina ventilatora i problem rješen, ali daj probaj prvo malo očistit i ispuhat grafičku jer 45% i idlu baš nezvuči dobro ( ili je to normalno za tu grafu?? ) 

Koliko sam pročitao po netu i drugi kažu da im se tako vrti na idlu. Nisam uspio nać to za podešavanje krivulje, može malo bolje objašjenje? Hvala {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 23:05 (RiBoy).
13 godina
neaktivan
Xfx hd 6870 buka

Jao sam imao slican problem grafa u idle nije isla ispod 50% (brzina venta) rijesio sam to flashanjem najnovije verzije biosa.

Nebitno
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
RiBoy kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

Koliko sam pročitao po netu i drugi kažu da im se tako vrti na idlu. Nisam uspio nać to za podešavanje krivulje, može malo bolje objašjenje? Hvala {#}

a treba ti nešto tipa MSI Afterburner koji ima u sebi opciju da naštimaš krivulju za fan control (plus naravno clockanje i sve te p*zdarije)

ali koliko mi se čini to je očito glasna grafa sma po sebi tako da neznam kako misliš to složit da bude malo tiša jer onda će ti očito tempretura porasti, a to opet nije dobro

15 godina
RiBoy kaže...

U MSI Afterburner tutorijalu ti je sve lijepo objasnjeno , nije tesko za skuzit !

No mozes koristit i Sapphire Trixx , on je nesto jednostavniji i nema toliko opcija !

Primjer fan krivulje :

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 23:26 (Haf932).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice