Imam pitanje oko glasnoće navedene grafičke. Naime nedavno sam tek saznao za MSI Afterburner te sam malo prćkao po njemu a razlog traženja tog programa je bila glasnoća kartice koja se kada je na auto postavljena brzina venta dosta glasno čuje. Pa je moje pitanje gdje se može definirati ta automatska brzina, pošto je ona sada u idlu kad se ne radi apsolutno ništa na 45%. Naravno ja sam ju postavio sada na 30%, no neda mi se svaki put to mijenjati kada ulazim u neku igru. Kad igram LoL ili neke manje zahtjevne igre, podigne se do 55% - 60% te se tada bome dobro čuje . No najveći problem je kod igara tipa Skyrim gdje ta buka brujanja postaje nekakav zvuk tipa "bzzzzzzzzz"
te kad npr iz igre samo uđem u meni igre ta buka stane, te ulaskom nazad opet počinje.
Čitao sam da su te grafičke malo glasnije, al mislim da je ovo pretjerano. Da li je moguć uzrok toga prašina? Jer nije čišćen komp neke pola godine, mada od prvog dana takvu buku stvara grafička. Inače to je onaj model sa samo jednim ventom.
Je imao tko sličnih problema? Postoji li kakav "lijek" za taj problem? Hvala!