Xfx 4890 zujanje ventilatora

poruka: 27
|
čitano: 5.561
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

pozz

prilikom pokretanja bilo koje igre graficka pocne previse zujati prilikom izlaska iz igre nema tog zvuka vise,,sto mi reko da graficka automatski povecava vrtnju ventilatora ali bas da se toliko cuje previse je neznam dali je to normalno  kartica je nova stavljena danas

dali se ispalti stavljat Musashi VGA Cooler i dali je komplikovano...hvala pozz

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 12:36 (vasilirobazajcev).

0 0 hvala 0
17 godina

kao prvo provjeri temperature u igrama...

C'est la vie / http://www.youtube.com/watch?v=S1ZZreXEqSY

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel imas neki program za preporucit

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Xfx 4890 zujanje ventilatora
vasilirobazajcev kaže...

pozz

prilikom pokretanja bilo koje igre graficka pocne previse zujati prilikom izlaska iz igre nema tog zvuka vise,,sto mi reko da graficka automatski povecava vrtnju ventilatora ali bas da se toliko cuje previse je neznam dali je to normalno  kartica je nova stavljena danas

U driverima, imas opciju overdrive stisnes tu pa kliknes na ovaj lokotic da otkljucas opcije.

Onda stavis kvacicu na '' Enable manual fan control '' i stavi ga na recimo 45% vrtnje.

otpor je uzaludan!
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
vasilirobazajcev kaže...

pozz

U driverima, imas opciju overdrive stisnes tu pa kliknes na ovaj lokotic da otkljucas opcije.

Onda stavis kvacicu na '' Enable manual fan control '' i stavi ga na recimo 45% vrtnje.

jesam,,sad cu bas probat

65 stepeni jel to ok

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 12:45 (vasilirobazajcev).
16 godina
vasilirobazajcev kaže...

jesam,,sad cu bas probat

65 stepeni jel to ok

Ak je load znaci dok igras, onda je u redu!

otpor je uzaludan!
16 godina
neaktivan

de mi reci dal se isplati stavit onaj gore navedeni cooler

0 0 hvala 0
16 godina

Ako imaš prozračno kučište daj bi ti cooler odlično došao,inače od običnih ventova smanji ti temperaturu za nekih 10-15stupnjeva(ali je zato nečujan)Ja bi ti svejedno preporučio jer će ti bit grobna tišinaNamigiva

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma imam prozracno samo sto mi ovi iz linksa traze 73 kn za ugradju ako se kod njih kupi

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam rekao da će vam zujat kao na hd4870...

Musashi se svakako isplati, ja sam ga imao na hd4870 (počivala u miru), i držala ju je na 50-55C u loadu u igrama, vrm-ovi 90C, ali najbitnija je tišina.

Dali se gubi garancija ako oni ugrađuju?

Ako se gubi onda sam smontiraj, čas posla samo trebaš malo paste i sat vremena. Red plate ostaviš, pasivci su loši za takvu karticu.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ja sam rekao da će vam zujat kao na hd4870...

Musashi se svakako isplati, ja sam ga imao na hd4870 (počivala u miru), i držala ju je na 50-55C u loadu u igrama, vrm-ovi 90C, ali najbitnija je tišina.

Dali se gubi garancija ako oni ugrađuju?

Ako se gubi onda sam smontiraj, čas posla samo trebaš malo paste i sat vremena. Red plate ostaviš, pasivci su loši za takvu karticu.

jesi ti sam stavljo  jel mos napisat par koraka tj da opsies postupak stavljanja i par slikica

16 godina
neaktivan

Uputstvo:

LINK

Pogle na dnu stranice za grafički prikaz.

16 godina
neaktivan

ok....hvala

0 0 hvala 0
16 godina

dečki jesu li ovov normalne tempertaure

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

temperatura od 127C nije normalna niti za jednu komponentu

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 11:08 (spaws).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

instalirao saam speedfan ali neznam kako povečati brzinu fanova

0 0 hvala 0
16 godina

Boze dragi pa ni auto ne dode do 127 stupnjeva *_*

Znam Super Admina osobno,zato ne kenjaj! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Radije podesiš brzinu ventilatora u Catalyst control centru koji instaliraš (dobiješ) sa grafičkim driverom. Pogledaj ikonicu u desnom kutu taskbara na desktopu (crveni CCC), klikni i podesi u Overclocking settings. Onda dobiješ jedan lokot koji klikneš, otključaš i staviš Manual fan. Tamo slider povisiš na 50 i riješio si. Ja imam HD4870 i bez toga podešavanja se grije na 92°C, a ovako ne prelazi 60 stupnjeva! Sretno!!!

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
16 godina

a sa speed fanom nemogu

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Na isto ti se svodi, a to je da ti ventilator puše jače. Ako instaliravaš Speed fan to ti je još jedan aktivan program u kompjuteru koji ti ovako ne treba sa Catalystom.

Catalyst control center Overdrive settings Catalyst control center Overdrive settings
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Radije podesiš brzinu ventilatora u Catalyst control centru koji instaliraš (dobiješ) sa grafičkim driverom. Pogledaj ikonicu u desnom kutu taskbara na desktopu (crveni CCC), klikni i podesi u Overclocking settings. Onda dobiješ jedan lokot koji klikneš, otključaš i staviš Manual fan. Tamo slider povisiš na 50 i riješio si. Ja imam HD4870 i bez toga podešavanja se grije na 92°C, a ovako ne prelazi 60 stupnjeva! Sretno!!!

50 %-- pa to zuji u vražju mater.....

dosta je 34%, eventualno kad je vruće 40 %, i iznad toga ne treba, jedino ak ne vrtis Crysis sve na full 2-3 sata...za ostale igre je sasvim dovoljno vec navedeno, tak je barem kod mene...Smijeh

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
protjeran

Ma da znam... :( zuji i preko 40, nego baš sam naveo 50 jer sad i igram Far Cry 2 i grafa se divlje ugrijava... Mislim da je optimalno oko 40 osim ovakvih igra šta si naveo...

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Na isto ti se svodi, a to je da ti ventilator puše jače. Ako instaliravaš Speed fan to ti je još jedan aktivan program u kompjuteru koji ti ovako ne treba sa Catalystom.

samo da znas..ventilator ne puse po bazi i toplovodnim cijevima, nego toplinu IZBACUJE van s grafičke...Belji se

a kaj se tiče tih svih programa za pračenje tem., dosta su dva, jedan koji vec ima CCC , a jos jedan da eventualno potvrdis temperature ak nisi siguran da prvi dobro očitava...a ovi svi ostali samo zderu RAM i zauzeće proca...

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 19:37 (angel of fire).
16 godina
neaktivan

Najveća buka koju sam čuo na compu je kad sam u CCC-u uključio vrtnju ventilatora na 100%. To sam napravio na sapphire-ovoj hd4890. Čulo se ko da polijeće avijon. Temperatura je nakon 5min pala na 40 stupnjeva sa nekih 65. xD. Al tu buku nemoš izdržat duže od 5min xD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Afro_Deco kaže...

Najveća buka koju sam čuo na compu je kad sam u CCC-u uključio vrtnju ventilatora na 100%. .... Al tu buku nemoš izdržat duže od 5min xD.

Da ne govorimo o tome da će ti trajnost ventilatora u takvim slučajevima drastično pasti što dulje radi na maximalnoj brzini.

17 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

....al jbg to je drugi neki cooler

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2009 1:52 (vasilirobazajcev).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice