Xfx 4890 black edition (ili) sapphire 4890 atomic

poruka: 13
|
čitano: 1.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

dvoumim se dal da kupim xfx 4890 black edition ili sapphire 4890 atomic.

ova xfx-icia se vec moze kupit u magazin rs-u za 1914 kn. ali koliko vidim

sapphire atomic ima mrvicu bolji memory clock,i ˇvaljdaˇ bolje hlađenje

pa dali netko zna gdje ili kada bi se mogla kupit...ili se pak vise isplati

odmah uzet xfx 4890 be???

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Xfx 4890 black edition (ili) sapphire 4890 ato

Ja mislim da se te OC kartice ne isplate u ovome slučaju. Ja osobno bih išao na referentnu koja ima manje taktove i košta ti 1300 kuna, a ove dvije 1500 ili toxic 1900 kuna.

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ja mislim da se te OC kartice ne isplate u ovome slučaju. Ja osobno bih išao na referentnu koja ima manje taktove i košta ti 1300 kuna, a ove dvije 1500 ili toxic 1900 kuna.

slažem se radije sam ručno OC i neki kulerćić

16 godina
neaktivan
Treba_do_neba kaže...
stoncin3 kaže...

nebi se slozio s tobom! bolje uzeti toxic ili black edition koje su na magicnoj granici od 1ghz je ripak te kartice moze sjos vise clockati a ova za 1300 kuna mozes ti staviti i novi hladnjak ali nece ici preko 1ghz a ova ce ici jer ima vecu voltazu.evo po meni sesplati dati 1900 kuna.

17 godina
neaktivan
Skole kaže...

dvoumim se dal da kupim xfx 4890 black edition ili sapphire 4890 atomic.

ova xfx-icia se vec moze kupit u magazin rs-u za 1914 kn. ali koliko vidim

sapphire atomic ima mrvicu bolji memory clock,i ˇvaljdaˇ bolje hlađenje

pa dali netko zna gdje ili kada bi se mogla kupit...ili se pak vise isplati

odmah uzet xfx 4890 be???

http://www.nabava.net/xfx-ati-radeon-hd4890-pcie-1gb__48120_p.php

uzmi ovu a za ostatak love sto si mislio dat kupi gajbu pive ili uzmi jos nesto za comp. pozz

17 godina
protjeran
gamer 16 kaže...
Treba_do_neba kaže...
stoncin3 kaže...
nebi se slozio s tobom! bolje uzeti toxic ili black edition koje su na magicnoj granici od 1ghz je ripak te kartice moze sjos vise clockati a ova za 1300 kuna mozes ti staviti i novi hladnjak ali nece ici preko 1ghz a ova ce ici jer ima vecu voltazu.evo po meni sesplati dati 1900 kuna.

Ja ipak mislim da je bolje uzeti običnu karticu, tipa XFX pa za 1300 kuna (imaš u ADM-u u ZG) pa dobiješ samo nekoliko frapsa manje po igri. Iako stojim iza tebe što si rekao da je to 1GHz frekvencije takta GPU-a pa eto: tko voli neka izvoli!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 15:17 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
Treba_do_neba kaže...
stoncin3 kaže...

ali pazi! nije te grafičke overclockao neznam ti ja tko,one su TVORNIČKI ocerclockane.

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
gamer 16 kaže...
Treba_do_neba kaže...
stoncin3 kaže...

Ja ipak mislim da je bolje uzeti običnu karticu, tipa XFX pa za 1300 kuna (imaš u ADM-u u ZG) pa dobiješ samo nekoliko frapsa manje po igri. Iako stojim iza tebe što si rekao da je to 1GHz frekvencije takta GPU-a pa eto: tko voli neka izvoli!!!

aj nemoj lupat.xfx 4890 black edition je u rangu sa gtx 285 i onda to ni je "nekoliko frapsa manje "nego barem desetak

17 godina
protjeran

Pa da jeste u rangu s GTX285, dobro malčice slabija no ipak prema referentnim 4890 je samo 4-5 fps više. To sam mislio... evo i reviewa

16 godina
neaktivan

i koja je bar mrvicu bolja od ove dvije grafe (xfx 4890 black ed. vs. sapphire 4890 atomic) ?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Atomic ima nešto više taktove, čak mislim na 1GHz!!! Samo isto tako mislim da nije dobavljiva u nas, u Hrvatskoj.

16 godina
neaktivan
Treba_do_neba kaže...
stoncin3 kaže...

Teško da ćeš OC-ati bez dizanja vlotaže GPU-a sa 850MHz na 1000MHz. Jedino ako ćeš se zahebavati sa Radeon BIOS editorom. Po meni se isplati dati za ovu jednu "nabrijanu" jer kažu da je ova sa 1GHz taktom GPU-a brža ili jedanko brza kao GTX280/5

fotoforum.forumotion.net
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Atomic ima nešto više taktove, čak mislim na 1GHz!!! Samo isto tako mislim da nije dobavljiva u nas, u Hrvatskoj.

nema atomic nesto vise taktove,nego ima mrvu veci takt u memoriji al koliko vidim u ovom tvom reviewu kog si naveo nesto mrvicu bolje preformanse ima xfx(kao da je najbolja od svih referentnih kartica iz 4890-serije) jedino su tamo i naveli da s obzirom na njenu sposobnost trebao bi joj neki bolji ventilator tj. hlađenje.

ma ja ipak mislim da nebi nista izgubio kada bi uzeo ovu xfx verziju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice