Ima, zove se RX 6700 XT. Tako da za 350 eura gledaj ili RTX 3060 Ti ili jaču RX 6700 XT.
@ll25 - googlaj malo Youtube testove iz ove godine pa će ti sve bit jasno.
RX 6700 XT za 350 eura misliš na rabljenu?
Ima, zove se RX 6700 XT. Tako da za 350 eura gledaj ili RTX 3060 Ti ili jaču RX 6700 XT.
@ll25 - googlaj malo Youtube testove iz ove godine pa će ti sve bit jasno.
RX 6700 XT za 350 eura misliš na rabljenu?
Da, rabljenu.
Evo ga na, mora se javit pacijent s linkovima od prošle godine. A malo da se drži sadašnjeg vremena i tri milijuna testova, sve bi mu bilo jasno. No to je već malo teže, jel.
Zna se ko je ovdje pacijent...
Na malom uzorku može doći do prevage na jednu ili drugu stranu.
Vama je stevo uvijek relevantan kad vam paše, a i bezveze sam linkao prvu stvar na koju sam naletio da je velika količina igara a ne 10 cherry pickanih...
Pa evo test iz 2021. (ne od steve) i to je RX6700XT brža od RTX3060Ti u prosjeku iz 22 igre na obe relevantne rezolucije
https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-6700-xt/28.html
A slika dolje test tom's hardwarea star 3 mjeseca gdje se opet vidi da je RX6700XT brža od RTX3060Ti i da je negdje u rangu RTX3070.
Pa evo test iz 2021. (ne od steve) i to je RX6700XT brža od RTX3060Ti u prosjeku iz 22 igre na obe relevantne rezolucije
A slika dolje test tom's hardwarea star 3 mjeseca gdje se opet vidi da je RX6700XT brža od RTX3060Ti i da je negdje u rangu RTX3070.
Čovjek traži 1440p karticu, iz tog tvoga techpowerupa kojeg si linkao, možemo izvući sljedeću sliku...
Uzeo jednu ili drugu isti kur. Jedino šta bi mene odbilo od rtx3060ti su lošiji modeli nego rx6700xt za iste pare. Ako igra novi cod ili battlefield onda je tu amd nadmočan.Može li njemu proc uopče to popratit, ne znamo šta ima.
Čovjek traži 1440p karticu, iz tog tvoga techpowerupa kojeg si linkao, možemo izvući sljedeću sliku...
Pa eto, znači čak ni iz 8 igara koje su oni izabrali nije brža kako ti tvrdiš nego su tu negdje
S time da i to što si linkao je test iz 2021. godine dok je ovo gore od prije 3 mj ali nažalost nisu radili test na 1440p nego samo na 1080p.
Pa eto, znači čak ni iz 8 igara koje su oni izabrali nije brža kako ti tvrdiš nego su tu negdje
Ovo je već bolji odgovor od onog da je 6700xt brža..onda možemo nastaviti na druge stvari koje će pomoći lakše donijeti odluku...
driveri, dlss, rt, reflex...vs više rama kod rejdona...
Ibme i ekipa 6700xt ce itekako u većini naslova na 2k lijepo poskužit jasno je. Razlika između 3060ti i nje je sasvim mala.
Realno nemožeš pogriješit u odabiru.
Možda bi kod rt naslova dao blagu prednost rtx ici kao i kod strane supporta.
Međutim 6700xt u mp naslovima i toj to...
Bajo moj kako ste krenuli knjigu bi mogli napisati.
Eto sad kad smo ustanovili da su podjednake treba gledati garanciju. Za 350eura ima 6700xt xfx black izvrstan model sa garancijom dok je na dugoj strani gigabyte oc za 390 eura, strix 380eura sa njemačkom garancijom. Još pripazit na dužinu jer su ovo modeli oko 30cm. Eto nek se misli sad sve mu servirali na pladnju.
Ibme i ekipa 6700xt ce itekako u većini naslova na 2k lijepo poskužit jasno je. Razlika između 3060ti i nje je sasvim mala.
Realno nemožeš pogriješit u odabiru.
Možda bi kod rt naslova dao blagu prednost rtx ici kao i kod strane supporta.
Međutim 6700xt u mp naslovima i toj to...
Bajo moj kako ste krenuli knjigu bi mogli napisati.
moramo malo temu oživit, da se lijepo raspravljat argumentima kada stavimo povremena vrijeđanja određenih osoba sa strane
Eto sad kad smo ustanovili da su podjednake treba gledati garanciju. Za 350eura ima 6700xt xfx black izvrstan model sa garancijom dok je na dugoj strani gigabyte oc za 390 eura, strix 380eura sa njemačkom garancijom. Još pripazit na dužinu jer su ovo modeli oko 30cm. Eto nek se misli sad sve mu servirali na pladnju.
Da, ovo s dimenzijama baš treba obratiti pažnju jer je moja stala na knap baš za koji milimetar doslovno. Al da nije, vadio bi drive cage bay i amen. Stala bi kako god da treba.
A što ćemo sa cijenama komponenata? DDR4 konfa sa 32 gige rama, ryzenom 5600x i 4070ti 2200 eura ili ti ga 17 tisuća kuna. Ako još ubaciš vodeno + koji fancy rgb vent ide to još 350 eura gore. DDR5 konfa gotovo 3000 eura i to 7600x 32 gige rama i 4070ti (znači daleko od najjače opcije koje se nude danas) ajmo reći pošten pc za 1440p gaming koji će ti trajat nekoliko godina moraš platit gotovo 3000 eura. Sumnjam da danas netko tko će ulagati u novi PC će gledati 500 eura razlike pa ići na DDR4.
A gdje je još dobar 1440p 144+hz monitor 400 eura minimalno, pa periferija. Ode to na skoro 4000 eura dok sve složiš da izgleda donekle nečemu. A kad tad sve čeka upgrade na DDR5 i na ove skuplje grafičke već i danas igre su totalno neoptimizirane a pravi next gen naslovi tek dolaze. Smiješno je da je danas samo grafička nvidijne 4 generacije skoro 1500 eura.
Bome ste se raspisali, hvala na savjetima, gledat ću obje iako sam skloniji malo Nvidiji čisto jer sam ih uvijek imao :)
Ovo za dužinu mi nebi palo napamet opće, provjerit ću kolko imam lufta u kućištu. Proc je i5 8500, u skoroj budućnosti planiram i njega nadogradit.
A što ćemo sa cijenama komponenata? DDR4 konfa sa 32 gige rama, ryzenom 5600x i 4070ti 2200 eura ili ti ga 17 tisuća kuna. Ako još ubaciš vodeno + koji fancy rgb vent ide to još 350 eura gore. DDR5 konfa gotovo 3000 eura i to 7600x 32 gige rama i 4070ti (znači daleko od najjače opcije koje se nude danas) ajmo reći pošten pc za 1440p gaming koji će ti trajat nekoliko godina moraš platit gotovo 3000 eura. Sumnjam da danas netko tko će ulagati u novi PC će gledati 500 eura razlike pa ići na DDR4.
A gdje je još dobar 1440p 144+hz monitor 400 eura minimalno, pa periferija. Ode to na skoro 4000 eura dok sve složiš da izgleda donekle nečemu. A kad tad sve čeka upgrade na DDR5 i na ove skuplje grafičke već i danas igre su totalno neoptimizirane a pravi next gen naslovi tek dolaze. Smiješno je da je danas samo grafička nvidijne 4 generacije skoro 1500 eura.
Ne znam odakle si izvlačio cijene ali obe navedene konfe se sastave za manje love, doslovno ddr5 konfa sa rtx4070ti se da sastaviti za osjetno manje love nego si naveo za ddr4 konfu (slike dolje).
Što se tiče (nepotrebnog) vodenog hlađenja na ovakve konfe, rgb đinđi da bude baš na svakoj komponenti to se uvijek ekstra plaćalo ako je nekome to gušt.
Ovo je tema o odabiru samo jedne komponente tako da ti post ovde nema smisla. Za 1440p ima grafa puno jeftinijih od precjenjane 4070ti. Odlutao si daleko daleko
"Pravi next gen naslovi tek dolaze".. pravi naslovi su davno izasli, ovo danas su neoptimizirani izbljuvi...
Ne znam odakle si izvlačio cijene ali obe navedene konfe se sastave za manje love, doslovno ddr5 konfa sa rtx4070ti se da sastaviti za osjetno manje love nego si naveo za ddr4 konfu (slike dolje).
Što se tiče (nepotrebnog) vodenog hlađenja na ovakve konfe, rgb đinđi da bude baš na svakoj komponenti to se uvijek ekstra plaćalo ako je nekome to gušt.
To je baš kad ideš na ono dno dna od ostalih komponenata onda ispadne 2000 eura. Ja kad gledam, gledam kako bih sebi sastavljao a ne ovo što si ti stavio, najeftinija ružna inno3d grafička, nemodularno napajanje, ružno ne efikasno kućište, zračni cpu cooler ne hvala. Kad se već daju tolike pare sastaviš si to da i radi i izgleda kako treba. Ja sam sastavljao sa TUF 4070TI, Corsair 4000D Airflow kućištem, modularnim corasir 850e napajanjem, 4 LL corsair venta za kučište 120mm, te corsair h100i cappelix white vodenim. Normalno da je razlika u cijeni onda takva kakva je ti si išao na najmoguće jeftnije opcije, radit će tvoje isto kao i ovo što sam ja gledao ali ipak komp se drži na stolu i volim da to bude maksimalno uredno i da vizualno vrhunski izgleda.
Pa na zadnji PC sam dao cca 18 tisuća kuna, vodeno platiš 200 eura,sleeved kablove 70 eura, pa 4 venta od corsaira platiš 150 eura, pa samo kućište je 170 eura, pa modularno napajanje seasonic focus 850 je danas 200 eura, pa RGB rami, a PC ono daleko od high enda 32 gige ddr4 rama, 3080 12GB ryzen 5600x, ssd 250gb 980 pro i 970evo 1TB
Realno po meni je da ne budes vizionar, ne moraš na dan izlaska igrat igru, dapače par mjeseci kasnije ako i ima problema riješe se. Tko slaže novu konfu zna svoj budzet i zna svoje potrebe. Ako si fanboy neke trgovine tad i plati posteno.
Za 4k je vise nego korektna 4070ti, ruku na srca ne moraš imat top model svi hladnjaci su zaista jako dobro izrađeni.
Kućište 80-100eura
Napajanje 80-100eura ne mora bit 850w totalno nepotrebno...
Pohrana 80-100eura
5600+b550+16gb rama 350eura (matična ne mora bit najskuplja gejmaš, oc cpu a te ne zanima u ovom slučaju, rami razlika minimalna zasto bacat novce 55-60e dosta za 3200mhz, procesor razlika od x verzije ni 1 posto )
Rtx 4070ti 1000e kod nas mozda i koji euro jeftinija
Vodeno 65 eura deep coling vise nego korektno za prosjčnog korisnika.
2k monitor 144hza 280e
Eto konfe za oko 2000e, naravno na nekim stvarima se da još uštedit brijem da sam pregledavajući oglase uspio doći na minimalnu cifru od 1860e i sve konponente su u hr.
Međutim kao što sam rekao svi znaju svoje potrebe takocda će neki složit i za 2500e iste stvari dobit nešto nužu temperaturu i do 0.8 posto više fpsa.
Sry za offtopic
Nije za savjet ali tko voli kemijat i zadrzat bar 400e u dzepu ima solucija za polovnu 3080 ili koja je slabija 20 posto ali itekako ima šta kazat ili pak 6900xt mozda koji euro vise...
Retardirano je radi 3 ili 4 naslova koja su namjerno napravljena prezahtjevno da bi navukla kupce za razmisljanje o preskupim kartama davat nezz koje novce ako su im u fokusu druge igre. Dobra većina udara warzone ili pubg
To je baš kad ideš na ono dno dna od ostalih komponenata onda ispadne 2000 eura. Ja kad gledam, gledam kako bih sebi sastavljao a ne ovo što si ti stavio, najeftinija ružna inno3d grafička, nemodularno napajanje, ružno ne efikasno kućište, zračni cpu cooler ne hvala. Kad se već daju tolike pare sastaviš si to da i radi i izgleda kako treba. Ja sam sastavljao sa TUF 4070TI, Corsair 4000D Airflow kućištem, modularnim corasir 850e napajanjem, 4 LL corsair venta za kučište 120mm, te corsair h100i cappelix white vodenim. Normalno da je razlika u cijeni onda takva kakva je ti si išao na najmoguće jeftnije opcije, radit će tvoje isto kao i ovo što sam ja gledao ali ipak komp se drži na stolu i volim da to bude maksimalno uredno i da vizualno vrhunski izgleda.
Pa na zadnji PC sam dao cca 18 tisuća kuna, vodeno platiš 200 eura,sleeved kablove 70 eura, pa 4 venta od corsaira platiš 150 eura, pa samo kućište je 170 eura, pa modularno napajanje seasonic focus 850 je danas 200 eura, pa RGB rami, a PC ono daleko od high enda 32 gige ddr4 rama, 3080 12GB ryzen 5600x, ssd 250gb 980 pro i 970evo 1TB
To sve lijepo prodas osim maticne/proca/rama, uzmes neke ne najskuplje komponente, 1080p 144hz monitor i 3060ti i nemas brige sljedece 3-4god.
A šta je točno ovdje dno dna? B550 ploča, NVMe gen4 disk, 80+ gold napajanje, "neefikasni" pc case sa 4 predinstalirana ventilatora i mesh stranicom naprijed. Nije svakog briga da im grafa svijetli kao božićno drvce, da ima modularno napajanje, vodeno hlađenje na cpu-u koji u gamingu prosječno vuku 50-60w.
Kad si već zapeo za grafu evo npr sa Gainward Phantom Reunion GS + DDR5 platforma je 2.030€ , i prije nego opet bude "ali to nije ASUS" jedna recenzija spomenute grafe (a kad smo već kod izgleda meni npr ta ASUS TUF 4070Ti izgleda odvratno).
Poanta priče, nije da se za te pare ne može sastaviti konfa za 1440p nego se ne može sastaviti konfa koja je po tvom subjektivnom mišljenju "lijepa". Ne pati svako za rogom, strixom, nzxt kućištima i nepotrebnim vodenim hlađenjiman na mid range procesorima koje u gamingu ohladi aftermarket cooler od 150kn. Kao što sam već gore i rekao, bezpotrebna vodena hlađenja, rgb-i i slično su se uvijek dodatno plaćali, nije da si i prije 6-7-8 godina mogao sastaviti 1440p gaming mašinu koja će durat godinama + da je unutra sve najskuplje a da ne potrošiš veliku količinu novaca kao i danas.
Ali evo opet, da se ide na DDR5 platformu sa full atx pločom, vodenim hlađenje, eRdŽbi grafom od MSI-a, gen4 ssd-om, full modular napajanje i "fancy" popularno kučište opet je daleko od 3.000€ (slika dolje).
Kako god, ovo je totalni offtopic za ovu temu pa ću s ovim postom završiti te mi se također čini da je cijela poanta tvog posta da se pohvališ kako izgleda tvoja konfa a radiš to u posve krivoj temi pošto za takve stvari imaš druge teme
Ovo je tema o odabiru samo jedne komponente tako da ti post ovde nema smisla. Za 1440p ima grafa puno jeftinijih od precjenjane 4070ti. Odlutao si daleko daleko
4070ti je must buy
Veliš ti koji se ni ne igraš? Ili se igraš? Složio nećaku za 1100 eura novi komp ryzen 5600, B550 i rtx 3060 Ti i igra kaj poželi.
i komp se ne drži na stolu nego ispod stola, bez led svjetala, bez preseransa. A vodena hlađanja su za gaming bitna ko lanski snijeg.
Veliš ti koji se ni ne igraš? Ili se igraš? Složio nećaku za 1100 eura novi komp ryzen 5600, B550 i rtx 3060 Ti i igra kaj poželi.
i komp se ne drži na stolu nego ispod stola, bez led svjetala, bez preseransa. A vodena hlađanja su za gaming bitna ko lanski snijeg.
Ne igram prodao sam PC prije 3 mj ovaj od gore. Battlefield mi bio najdraži serijal propala igra ostala samo čistačica. Nemoš pucat kad iziđeš iz vozila. Volio sam i pes igrati i to je propalo prebacili se na f2p koma u šta se pretvorilo. Izlaze sve redom smeća u zadnje vrijeme. Calisto Protocol, Forespoken, neoptimizirani poluproizvidi u alpha fazi i onda sređuju i patchaju igre još 2 godine. Izlaze monotoni open world reskin naslovi gdje cijelo vrijeme radiš jedno te isto (ubisoft formula) te non stop remekovi, remasteri koje smo igrali prije 15 godina, iziđe po koji dragulj poput Elden Ringa ali na to se čeka godinama i onda pređeš brzo pa komp lapi a utuklo se puno eurića u isti... Dobro je gore rekao hahhaajaads dobri naslovi su odavno izašli...
Onda kupi PC od 4000 eura, LOL
Mi na katama od soma eura igramo kao da nema sutra.
Ne igram prodao sam PC prije 3 mj ovaj od gore. Battlefield mi bio najdraži serijal propala igra ostala samo čistačica. Nemoš pucat kad iziđeš iz vozila. Volio sam i pes igrati i to je propalo prebacili se na f2p koma u šta se pretvorilo. Izlaze sve redom smeća u zadnje vrijeme. Calisto Protocol, Forespoken, neoptimizirani poluproizvidi u alpha fazi i onda sređuju i patchaju igre još 2 godine. Izlaze monotoni open world reskin naslovi gdje cijelo vrijeme radiš jedno te isto (ubisoft formula) te non stop remekovi, remasteri koje smo igrali prije 15 godina, iziđe po koji dragulj poput Elden Ringa ali na to se čeka godinama i onda pređeš brzo pa komp lapi a utuklo se puno eurića u isti... Dobro je gore rekao hahhaajaads dobri naslovi su odavno izašli...
Onda kupi PC od 4000 eura, LOL
Mi na katama od soma eura igramo kao da nema sutra.
Ekipa veseli me sto ste pokrenuli temu lipo i kulturno.
Nemojte sad osobno spustati.
Kuzim Vas oboje, jedan voli samo osnovnu funkciju, a i ne brine ga osobito forma.
Drugi voli imati PC kao projekt koji prati razred grafe, a kako je gaming sporedan, tako se vide i druge potrebe i zelje, valjda u skladu s primanjima.
Svi imate OK grafe, budite dobar primjer drugima. Drago mi je uopce imamo o cemu rspravljati pri odabiru u danasnje vrime.
Lps
4070ti je must buy
Ahahaha svakako baš se nešto mislim ali preslaba mi je.
Ništa i nikome nisam osobno ništa spuštao niti to ikada radim. Čovjek uopće ne igra igre, a priča koje su grafe pod obavezno i koliko bi trebao koštati gaming PC ljudima koji igraju ko blesavi na daleko jeftinijim strojivima.
Kaj se mene tiče može ugrađivat najskuplja vodena hlađenja i držati PC poput oltara koji služi za ukras, svatko raspolaže sa svojim novcima kako želi. Ja sam dajem malo prizemniju i realniju gaming stranu.
Ništa i nikome nisam osobno ništa spuštao niti to ikada radim. Čovjek uopće ne igra igre, a priča koje su grafe pod obavezno i koliko bi trebao koštati gaming PC ljudima koji igraju ko blesavi na daleko jeftinijim strojivima.
Kaj se mene tiče može ugrađivat najskuplja vodena hlađenja i držati PC poput oltara koji služi za ukras, svatko raspolaže sa svojim novcima kako želi. Ja sam dajem malo prizemniju i realniju gaming stranu.
apsolutno
igrao sam kod frenda na 4090 cyberpunk na 4k sve max sa ukljucenim DLSS - jedva 50fps
a grafika, iskreno jedva da se primijeti razlika u poredi sa mojom igrom na 3060 - sve na medium - isto oko 50fps.
Moderne graficke kartice su jace jedino na papiru brojcano i u nekim testovima, u relanosti u igrama to jedva da se i primijeti.
A cak nisu niti igre nekakve zahtijevnije, ja osobno ne vidim nesto bolju grafiku u modernim igrama nego sto je bila prije 5 godina koju je gtx 980 vrtio bez pol muke. Danasnje igre ni 4090 ne moze vrtiti kako se spada a grafika nista pretjerano naprednija nego sto je bila na withceru 3 i gtx 980. Jedini napredak je bio sa rtx u odnosu na gtx - 4k gaming. Gtx je los za 4k ali zato rtx 3060 ili rtx 4090 - u teoriji potonja je 3 puta jaca, ali kad usporedis igru i fps - jest jaca u teoriji, ali u praksi ja jedva da primijetim razliku izmedju medium i ultra postavka u igri dok je u fps-u razlika ogromna. ja na 3060 cyberpunk sve ako stavim na ultra - imam 15 fps dok 4090 ima izmedju 40 i 60 fps - cca50. ali razlike u grafici na medium i ultra postavkama su jedva primjetne
-nema smisla, ocito samo stancaju seriju za serijom graficke da se prodaje a efekta jedva da ima
Novi UE5 svojom image tehnologijom je trebao rasteretiti GPU u igrama ali upravo suprotno - igre ce traziti jos jace kartice. Prca lud zbunjenog...
Inace nisam neki gejmer ali tu i tamo imam koju igru na racunalu ali zelim preci na ddr5, tako da cu raditi novo racunalo si ali cu sacekati sljedecu godinu dok izadje 5k serija nvidie jer sada se nikako ne isplati kupovati graficku karticu, a na novo ddr5 racunalo mi se ne da stavljati 3060, ici cu na max. Tako da cekam sljedecu godinu.
Iako nema smisla kupovati skupe kartice za gejming, ipak cu kupiti 5K seriju kad izadje cisto zbog - da sam sljedecih 10 godina miran ako mi se sta zaigra
Sto se tice teme i savjeta za odbar karice.
Nemojte kupovati nista dok ne izadje 5k serija sljedece godine.
4090 ce sljedece godine kostati 500 eura jer ce 5k biti na novoj tehnologiji a vise od danasnjih precijenjenih kartica ne vjerujem da ce ici cijene gore. Do tad mozete uzivati na medium postavkama, razlike su samo ako snajperom gledate u travu, mozda kojeg mrava vidite na 4090 kojeg na 3060 i medium postavkama nema.