Prvo - iPon i Extreme Digital bih izbjegavao, a to će ti savjetovati i 98% drugih forumaša. Drugo zašto pobogu GTX 980. Radije GTX 1060 koja je al pari ali dosta jeftinija ili neku RX 480 ako ti je DX12 bitan.
Broj jedan - nemam blage veze o grafama. Broj jedan, dva i tri
I sad, ako kažeš da je gtx 1060 li-la kao i gtx980 a jeftinija - onda super! Hvala na savjetu!
Za AMD sam čuo da stvaraju više buke od nvidije i da troše više struje... sad, šta ja znam, nemam ni koga pitat.
Ovo za shopove ću poslušat naravno. A za garanciju, treba gledat bar 2 god?
Nitko ne daje manje od 2 godine, to je minimum koji ćeš dobiti. Što se tiče potrošnje nVidija tradicionalno ima štedljivije kartice ali realno u praksi to ti ništa ne znači, em AMDova nova serija puno efikasnija od prethodne em stvarna ušteda na računu za struju je smješna za spominjati kao prednost nVidije naspam AMDa. Što se tiče buke to ovisi koji je model hladnjaka, tu iskreno nisam najupućeniji pa neka ti netko drugi savjetuje koji točno model, znam da su tu mnogi hvalili Gainward Pheonix grafe i njihove hladnjake na GTX 1XXX serijama.
Ovo za gtx1060 je stvarno odlična preporuka.
Koliko sam skužio, kažeš i da nema potrebe ići na skuplju nvidiju nego da idem na amd? Pa koja je u rangu gtx 1060? Ta rx 480?
Kažeš potrošnju je glupo uopće spominjat ali što ako komp radi od 8 ujutro do 8 navecer, nekad i do ponoć? Dobro igranje je možda sat-sat ipo a ostatak vremena je windows i browser. Jeli onda potrošnja bitna stavka? Usput, ako procesor ima svoju grafiku, jeli se ona koristi za prozore i browser a kad se ide igrat se automatski prebacuje rad na pravu grafu?