Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.958.055
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Vjv i5 6500 ili fx 8370 nezz jos posto jos razmisljam koji uzet jer slazem novi pc

0 0 hvala 0
12 godina
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...
Vjv i5 6500 ili fx 8370 nezz jos posto jos razmisljam koji uzet jer slazem novi pc

Ma kakav FX kraj Intela 

9 godina
neaktivan
Puno hvala, upravo si me odgovorio od fx :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...

Ako uzimas novu masinu samo ddr4, ako ganjas budzetsku da ustedis uzmes fx 8300 jer je isti kao 8370 samo drugi clock. U novim naslovima razlika izmedju fx-a i te i5 je minorna, jer je to dx12 i buducnost gaminga, rastereti cpu.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...

Ako uzimas novu masinu samo ddr4, ako ganjas budzetsku da ustedis uzmes fx 8300 jer je isti kao 8370 samo drugi clock. U novim naslovima razlika izmedju fx-a i te i5 je minorna, jer je to dx12 i buducnost gaminga, rastereti cpu.

To ćemo još vidjeti, često je svašta obećavano u gaming svijetu pa je nikako ili djelomično ispunjeno. I dalje u svakom slučaju sve ide u korist intela naspram FX-a što se gejmanja tiče (potrošnja, grijanje, performanse, futureproof, DDR4...)

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 11:52 (ibme74).
9 godina
neaktivan
Tako i ja razmisljam, cooler ne zastarijeva, to su samo ventilatori.
Trebao bi radit na isti nacin i za 5 godina.
Znam da bi mi bio dosta i jeftiniji cooler ali bi sigurno bio glasan.

Platit cu vise da bude tih.
13 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

To ćemo još vidjeti, često je svašta obećavano u gaming svijetu pa je nikako ili djelomično ispunjeno. I dalje u svakom slučaju sve ide u korist intela naspram FX-a što se gejmanja tiče (potrošnja, grijanje, performanse, futureproof, DDR4...)

Vec je vidjeno, FX outperforma i5 6400 u novom Doom-u upareno sa 980ti, za nekih 10-15% pogledaj FX temu, skrolaj pa ces naci.

17 godina
protjeran
chaselol kaže...
ibme74 kaže...

Vec je vidjeno, FX outperforma i5 6400 u novom Doom-u upareno sa 980ti, za nekih 10-15% pogledaj FX temu, skrolaj pa ces naci.

Vidi DOOM ima specifičan engine koji ne koristi niti jedna druga igra i koji se ne bazira na DirectXu. Ne možeš na temelju jedne igre preporučiti potpuno inferiorniji CPU jer to je bilo koji FX naspram Haswell i novijih i5. Nije fer prema kolegi kojeg savjetuješ. Kupnja novog FXa danas nema nikakve računice - trebaš skuplji MBO + aftermarket cooler radi kvalitetnog overclocka.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 12:56 (Prince-Artas).
13 godina
neaktivan

Znam slazem se, kupovina ista drugo osim DDR4 platforme je danas ne bas najpametniji potez, ali ako si ogranicen s budzetom to je druga prica.

P.S. da se razumijemo ja ne priznajem MBO ispod 100€  tu ne stedim a ovo je major  bjezim na  dok Tonci ne uleti

17 godina
protjeran
chaselol kaže...

ali ako si ogranicen s budzetom to je druga prica.

Čak se i tada može na Njušci pronaći dobra ponuda za polovni Haswell što je po meni opet bolji izbor + ostane ti mogućnost ako da u nekad u budućnosti ubodeš najjači i7 4790K koji će i na jeftinjači od matične raditi na 4.4GHz s Turbom.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 13:31 (Prince-Artas).
12 godina
Prince-Artas kaže...

Nije fer prema kolegi kojeg savjetuješ...

fanboyizam nema granica niti obzira

zato su tu ostali kolege da spriječe štetu

11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ne isplati se FX novi, jedino polovan mozda. U nekim igrama gdje cpu nije toliko bitan FX se malo priblizi intelu, ali to je svega par % igara, ovo sve ostalo Intel vodi a dobro ce radit i sa DX12, i5 6400 vec ima za oko 1400kn što je ista cijena kao i 8370, a 6400 je kud i kamo bolji. Prošla sredina 2016. a Piledriver je modificirani chip iz tamo 2011.-2012.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ako uzimas novu masinu samo ddr4, ako ganjas budzetsku da ustedis uzmes fx 8300 jer je isti kao 8370 samo drugi clock.

Ljudi ne glumite picajzlu, prva recenica sto sam napisao sta pise tu 

EOD

@picajzla idi vodi zenu na more mani se fanboyisma, postajes stjepanj

9 godina
neaktivan
Ok puno fala svima vjv ce onda bit i5 6500 i gtx 1070 ;)
L.p.

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Ne isplati se FX novi, jedino polovan mozda. U nekim igrama gdje cpu nije toliko bitan FX se malo priblizi intelu, ali to je svega par % igara, ovo sve ostalo Intel vodi a dobro ce radit i sa DX12, i5 6400 vec ima za oko 1400kn što je ista cijena kao i 8370, a 6400 je kud i kamo bolji. Prošla sredina 2016. a Piledriver je modificirani chip iz tamo 2011.-2012.

Ne kažem da nije tako ali ovako kao ti to govoriš zvuči kao neka katastrofa po AMD. OK na testu nije strašni i5 6500 nego tek i7 6700K pa se u hrpi igara mogu izvuči neki igrivi naslovi na jadnom FX-u 8350 

ne kažem da bi ga itko više trebao kupiti ako se samo igra na kompu ali eto...

9 godina
neaktivan
Covjek prodaje jeftino graficke,sto mi je sumnjivo,al s druge strane,stavio je preuzimanje-licno se sastaje sa kupcem....Ovo je u Bosni

0 0 hvala 0
12 godina

Trenutno imam i7 4790 i gtx 970 pa me zanima koliko bi eventualnom kupovinom gtx 980 ili rx 480 dobio na performansama i jel bi se isplatilo?

Asus strix GTX 980 nova - 2400 kn.

Asus RX 480 - 2000 kn. Stara 2 tjedna.

S tim da je ovo na aukciji pa moze otici i za manje, ove navedene cijene su za kupovinu bez nametanja. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 11:34 (jopaa991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ne baš, da kupite možda gtx 1070 onda bi se vidio pomak u perfomansama, ovako gotovo neprimjetno

Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Ko sta hračak kaze, gtx 1070 pa navise za bitan napredak u performansama...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 13:15 (ansha).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Muci me jako prodati gtx 970 za 1800 1900kn i kupiti gtx 1070 za 4000kn znai da ima skoka u performansa a sada posto igram na 24ich 1080p koliko mi se to stvarno isplati

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ako te ne svrbi i mislis ostat na fhd-u ostani na 970 ...nemas potrebe jos za jachim 

evo poll

20 ostani na 970
2 kupi 1070
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Pozdrav, na kompu pod moj PC je crkla graficka i nakon dva popravka s industrijskim fenom nema joj vise spasa :P

Zanima me sto je najbolje kupiti u cjenovnom rangu oko 2k kn(u obzir dolazi samo novo iz ducana). Igram na 1080p 24'' monitoru tako da mi nije bitan 4k i VR zasad, također nije bitan proizvođač :)

Unaprijed vam hvala na preporukama :)

A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. -Jeremy Clarkson
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

AMD RX470 bi bio moj izbor

12 godina
odjavljen
tin_95 kaže...

Pozdrav, na kompu pod moj PC je crkla graficka i nakon dva popravka s industrijskim fenom nema joj vise spasa :P

Zanima me sto je najbolje kupiti u cjenovnom rangu oko 2k kn(u obzir dolazi samo novo iz ducana). Igram na 1080p 24'' monitoru tako da mi nije bitan 4k i VR zasad, također nije bitan proizvođač :)

Unaprijed vam hvala na preporukama :)

Uzmi 470 i ostalo uloži u procesor.

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
15 godina
Frenkyca kaže...

Muci me jako prodati gtx 970 za 1800 1900kn i kupiti gtx 1070 za 4000kn znai da ima skoka u performansa a sada posto igram na 24ich 1080p koliko mi se to stvarno isplati

U istoj neduomici sam i sam bio,  ali sam cvrsto odlucio cekati hight end gpu odgovor od Amd-a.  Isto tako za fhd gaming 970 je odlicna i biti ce jos neko vrijeme odlicna.  Na 4k preseravanja ne mislim ici u skorije vrijeme tako da mi  na kraju 1070 ispadne overkill. 

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
15 godina

Pozdrav svima. 

Kupujem grafu i idem na gtx980.
I sad, DŠuštić je u kolumni rekao da će se uskoro moći kupiti ispod 3000kn, od toga je prošlo možda mjesec dana, na nabavi ne vidim da je palo ispod te razine.

https://www.nabava.net/search.php?&q=gtx%20980

ali vidim da ima neki iPon koji je daje za 3000kn.

Ok, moje pitanje je, kako se ne razumim u grafičke toliko, koju od ovih modela, na gornjem linku, odabrati? Jeli može ovaj najjeftiniji? Želim proći što jeftinije ali opet ako za 200-300kn se može dobiti puno bolji izbor, možda sa boljim hlađenjem da bude tiša i da ima dulji vijek trajanja ili radi na višem taktu, volio bi vaš savjet.

Koliku da gledam garanciju? Minimalno 2 god?

Thx!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Prvo - iPon i Extreme Digital bih izbjegavao, a to će ti savjetovati i 98% drugih forumaša. Drugo zašto pobogu GTX 980. Radije GTX 1060 koja je al pari ali dosta jeftinija ili neku RX 480 ako ti je DX12 bitan. Garancija od dvije godine ti je dosta ako ne misliš u budućnosti prodavati grafu, ako ćeš je mjenjati 3 godine je poželjnije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 20:17 (Prince-Artas).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Prince-Artas kaže...

Prvo - iPon i Extreme Digital bih izbjegavao, a to će ti savjetovati i 98% drugih forumaša. Drugo zašto pobogu GTX 980. Radije GTX 1060 koja je al pari ali dosta jeftinija ili neku RX 480 ako ti je DX12 bitan.

Broj jedan - nemam blage veze o grafama. Broj jedan, dva i tri 

I sad, ako kažeš da je gtx 1060 li-la kao i gtx980 a jeftinija - onda super! Hvala na savjetu!

Za AMD sam čuo da stvaraju više buke od nvidije i da troše više struje... sad, šta ja znam, nemam ni koga pitat.

Ovo za shopove ću poslušat naravno. A za garanciju, treba gledat bar 2 god?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 20:22 (KIKI3ooo).
17 godina
protjeran
KIKI3ooo kaže...
Prince-Artas kaže...

Prvo - iPon i Extreme Digital bih izbjegavao, a to će ti savjetovati i 98% drugih forumaša. Drugo zašto pobogu GTX 980. Radije GTX 1060 koja je al pari ali dosta jeftinija ili neku RX 480 ako ti je DX12 bitan.

Broj jedan - nemam blage veze o grafama. Broj jedan, dva i tri 

I sad, ako kažeš da je gtx 1060 li-la kao i gtx980 a jeftinija - onda super! Hvala na savjetu!

Za AMD sam čuo da stvaraju više buke od nvidije i da troše više struje... sad, šta ja znam, nemam ni koga pitat.

Ovo za shopove ću poslušat naravno. A za garanciju, treba gledat bar 2 god?

Nitko ne daje manje od 2 godine, to je minimum koji ćeš dobiti. Što se tiče potrošnje nVidija tradicionalno ima štedljivije kartice ali realno u praksi to ti ništa ne znači, em AMDova nova serija puno efikasnija od prethodne em stvarna ušteda na računu za struju je smješna za spominjati kao prednost nVidije naspam AMDa. Što se tiče buke to ovisi koji je model hladnjaka, tu iskreno nisam najupućeniji pa neka ti netko drugi savjetuje koji točno model, znam da su tu mnogi hvalili Gainward Pheonix grafe i njihove hladnjake na GTX 1XXX serijama.

11 godina

Pozdrav!

Ljudi zanima me ako netko zna kada dolaz u Hr, custom  MSI Rx 480 ili Gtx 1060, prošlo je skoro 1 mj, od izlaska i još ih nema. Dali če uopče doči, ili dolaze nešto kasnije, kakava su iskustva? Nema ih na nabavi, thx!))

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice