Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 6.999.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Koliko sam vidio po youtubeu, taj proc bottlenecka gtx 950/r9 200 serije

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Iz iskustva s prijašnjih lansiranja novih modela, koliko se može očekivati još pad cijene ove gtx 950? Jer su sad već nove po 1200. Pa da nebi pala cijena možda 200-300 kuna za mjesec dana, rađe čekam. Imam sad gtx750 2gb, hoću nešto bolje, al čim povoljnije pošto nisam neki hardcore gamer.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 1:45 (daniel2809).
13 godina

Ja sam svoju bio prodao za 1k kn mjesec dana staru, i to onako instantno. Možda padne malo kad dođu 1050 i 1060, ali sumnjam da će do tada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozdrav ekipa molim vas savjet: kupio bi gtx 970 pa me zanima hoce li sve bit ok s obzirom na moj sustav. hoce li mi trebati novo napajanje? 

moj PC: 

Pc
Napajanje::Seasonic SS-520GB, 520W, aktivni PFC,hlađenje 120mm ventilator,
24-pinski konektor

Grafička kartica: ASUS Grafička kartica GTX660-DC2OCPH-2GD5, NVIDIA
GeForce, GTX660, PCIe 3.0, 2048 MB, DDR5, 192-bit,
Radni takt GPU 1020 MHz, Takt memorije 6008 MHz

Procesor: Intel BOX Procesor Intel Core i7 4770 Core i7
4770, Socket 1150, Radni takt 3400 MHz, L3 cache
8 MB, Jezgra Haswell, HD Graphics 4600,

Matična ploča: ASRock H87 PRO4 H87 PRO4, 1150, Intel® H87, DDR3, Broj utora 4, 1600 MHz

RAM: KINGSTON Kingston 2x4GB 1600MHz DDR3 CL9 DIMM HyperX
black Series

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sve 5, samo uskoro bu izasla amd-ova nova kartica koja je u rangu izmedu gtx970 i 980 pa osobno bi pricekao jer bi joj cijena trebala biti cca 2000+kn, sljedece jace su gtx 980/390x od 3500kn..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina

jel vama ok ovo za 600kn? http://goo.gl/Z7rkd8

konfa je za klinca od 10 godina, G3258@4Ghz/4GB RAM.. igra se Mincraft, Garden Warfare 2, Lego Marvel's Avengers..

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Za 600 je, za 700 tak-tak pošto ima nešto skuplji polovni 750ti

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
neaktivan

Pozdrav,imam pitanje ljudi  kakva iskustva imate sa trgovinom MD MODULDEVET jer bih uzeo graficku ASUS STRIX-R9380-DC2-4GD5-GAMING kod njih, ako je neko imao iskustva neka se javi! 

0 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Oni bi trebali vuci robu sa skladista rugvica od ekupi?

0 0 hvala 0
16 godina
Dado135 kaže...

Pozdrav,imam pitanje ljudi  kakva iskustva imate sa trgovinom MD MODULDEVET jer bih uzeo graficku ASUS STRIX-R9380-DC2-4GD5-GAMING kod njih, ako je neko imao iskustva neka se javi! 

Užasno iskustvo.

Naručio 3 stvari koje sam unaprijed platio (hdd, usb kabel i RAM) i nakon par tjedana natezanja stigle mi samo 2 komponente. Od RAM-a ništa: Ni komponente ni povrata novca. Slao im par e-mailova s dokazima o uplati jer im je navodno nešto sa stranicom nije valjalo, pa na kraju to nisu imali, pa je šef bio na godišnjem itd... Na kraju sam odustao jer mi više nisu ni odgovarali na e-mailove. Ali nikad više ništa od njih. Neću propasti za tih 164 kn.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
roby27 kaže...
Oni bi trebali vuci robu sa skladista rugvica od ekupi?

mislim da su oni povezani samo s msanom, i da od njih prodaju robu... ekupi je msanov webshop

15 godina
FakeDeath kaže...

Šteta što nemaš ploču s izlazima za grafu... jer ta grafa je bacanje para :(

ima IGP valjda -.-

13 godina

Planiram uzeti novu grafu sad za koji mjesec pa me zanima na što da bacim oko... zasada imam R 290... ciljam na 60fps/1200p... ostale komponente po moj PC

Gledao sam onu GTX 1080 ali soma $ kod nas je nerealno... dali mi se isplati gtx 1070, ili čekat polaris... buđžet je oko 5000kn...

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja ti preporučam da za mjesec dana vidiš jel ima šta od Vege od AMD-a i kad bi mogla izać. Ako će uskoro izać onda Vegu ako ne onda nemaš izbora nego GTX 1070 ili crossfire dvije RX 480 da imaš pošten upgrade i za te pare.

11 godina
neaktivan

Vega je krajem godine, kod nas pocetkom 2017. odpr

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
itomic009 kaže...

Ja ti preporučam da za mjesec dana vidiš jel ima šta od Vege od AMD-a i kad bi mogla izać. Ako će uskoro izać onda Vegu ako ne onda nemaš izbora nego GTX 1070 ili crossfire dvije RX 480 da imaš pošten upgrade i za te pare.

Inače za grafu sam uvijek spreman dati popriličnu sumu ali sad ove cijene su ubij bože s obzirom na performance... nisam baš toliko opičen niti sam stanovnik skandinavskih zemalja...

i da napomenem da moj monitor ima samo dvi ulaz a koliko vidim ove nove grafe podržavaju samo hdmi i DP... kakva su vam iskustva sa dvi/hdmi adapterima?

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 18:42 (sylar951).
9 godina
neaktivan

Možete li mi preporučiti neku grafičku do 1400 kn gledao sam gtx 950

MOJ PC-AMD FX 4300

-KINGSTON hyperX Fury 1866 Mhz 8gb(2X4 kit)

-NAXN ENERMAX product 500w 80+bronze(ima podosta 6 pinskih konektora)

-Monior 720p(nabavi cu neki FHD)

1 GTX 750 TI
0 R7 370
7 GTX 950
4 GTX 960
15 XFX R9 380 2gb
Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Slijedeći mjesec RX 470.

9 godina
neaktivan

OK B.O.S.S....nego koliko će koštati u našoj RH....hoće li bottleneck biti manji sa RX 470 nego sa R9 380...

16 veći bottleneck
0 manji bottleneck
13 godina
protjeran
Bn ce ti stvarati poprilicno problema, taj fx 4100 je uzasno slab! Osobno bi rade stavio neku gtx-icu! S 470/380 ces definitivno imati problema s framerate-om u igrama!
9 godina
neaktivan

Nije 4100 nego 4300(razlika je nesto veci IPC)

Ma ja mislim kupit sad neku najisplativiju grafičku...a kasnjije cu ubosti neki fx 8xxx....tako da će bottleneck  biti samo oko 3-4 mjeseca :D

17 godina

onda uzmi 470x 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
CROGamerJosip kaže...

OK B.O.S.S....nego koliko će koštati u našoj RH....hoće li bottleneck biti manji sa RX 470 nego sa R9 380...

Pa trebala bi bit oko 1500 - 1600 kn kad krene. Ne znam točno ali pretpostavljam da bi toliko mogla koštati.

9 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
CROGamerJosip kaže...

Pa trebala bi bit oko 1500 - 1600 kn kad krene. Ne znam točno ali pretpostavljam da bi toliko mogla koštati.

FUCK roditelji bi max 1400 joooja niš bit će na njušci

12 godina
neaktivan

Pozz ekipa, narucujem grafu sa neta, GTX 960, koji je model najbolji..? bitno je da je 4gb..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kalmageddon kaže...

Pozz ekipa, narucujem grafu sa neta, GTX 960, koji je model najbolji..? bitno je da je 4gb..

Ne kupuje se ta grafa vise, ceka se Polaris 480 

Ili se strpi ili ces se debelo pokajati 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Kalmageddon kaže...

zasto 4gb? nema te igre koja ce ti ici dobro s gtx 960 ako ta igra pozdere vise od 2gb...jer ionako ces u svakoj igri morati smanjivati detalje! gigabajt wf2 2gb ti je nesto nevideno tiho i hladno!lp

17 godina

cuj njega odi radi prek ljeta nemoj se oslanjat samo na starce-

....ja sam od 15-te poco delat

za hw izlaske obleku etc...prek ljeta od baushtele,konobarenja,redarstva, na punpnoj,kiosk

i dok sam studiral prek student servisa isto ..dobro ces se osjecat ka sam nesto zaradis 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 21:22 (4mal).
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Prije 5 dana pojavili su mi se problemi sa grafikom odnosno grafičkom karticom da bi jučer jednstavno prestala raditi. Imam komp star 5 godina i trenutno nisam u mogućnosti obnavljati se po pitanju konfiguracije iako bi to bila najbolja opcija. Zanimaju me pridlozi nekih grafičkih kartica koje bi bile jednake (ili bolje) od moje stare. Komp sam koristio za gaming i to isključivo Dota2 i WoW i za to mi je moja stara grafička bila sasvim dovoljna. S obzirom na jako limitirana financijska sredstva koja imam za ovu svrhu cijena je što niža to bolja =). 

Konfiguracija:

Proc: Intel Pentium G850 @ 2.90GHz

Napajanje: Corsair CX430

RAM: 4,00GB Single-Channel DDR3 @ 532MHz (ako bi uzimao grafičku novu ubacio bi i dodatnih 4GB RAMA)

Matična: ASRock H61M-VS (CPUSocket)

Stara grafička: MSI Radeon 6850 OC 1GB GDDR5

Minimalno se razumijem u kompatibilnost komponenti (kako grafičkih kartica tako i RAM-a) stoga bi mi trebao neki konkretan prijedlog uz minimalne troškove. 

Hvala!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice