Nikad nisam vidio ni za 2200 kn (izuzev ove MSI GTX 970 danas), a kamoli za 2000 kn, a pratim oglase svaki dan.
GTX 970 idu po 2400 kn, R9 390 sam vidio neke skuplje nego u dućanu, te su pak za drugu temu.
Nikad nisam vidio ni za 2200 kn (izuzev ove MSI GTX 970 danas), a kamoli za 2000 kn, a pratim oglase svaki dan.
GTX 970 idu po 2400 kn, R9 390 sam vidio neke skuplje nego u dućanu, te su pak za drugu temu.
bilo je kartica po tim cijenama.. a i reko sam cca..
Da dodju do 1175mhz i nisam vidio jos ni jednu da ide iznad toga, mada nisam nesto puno gledao ni po netu, 2GB je jedna stvar koja je poprilicno bezveze, a 4gb je smijesno, radije uzeti 280X ili dodaj koju kintu za 380X.
Nego ako ima ljudi na forumu sa 380 da je clockaju iznad volio bih da stavim koji bench bar 1200/1550 clock, jer ono sto sam vidio nije nista posebno. Jedina prednost je manja potrosnja, nista vise.
p.s.
Što se memorije tiče moja 380X ima zakucanin 3.5 gb upotrebe u npr. Dying Lightu. Također grafa ne prelazi 68 stupnjeva pri tvorničkih 1030 mhza. Manje zagrijavanje sa skroz prosječnim hladnjakom, manja potrošnja i više memorije nisu za baciti.
XXX na kolko imas fx? ja si također planiram uzeti r9 380x, tj prijeci sa r9 270x, imam fx 6300 na 4.4 pa me sad zanima da li bi pametnije prvo kupiti neki bolji (intelov) proc pa onda ubosti grafu? i jesi probao oc-ati sta?
ja sam neki dan ubol 4 mjeseca staru 970 strixicu aka vrm palež za 2000
Pzdrav, trebao bih karticu do 1000kn... dvoumim se oko r7 260x i 360.. gledao sam razne testove pa mi još nije jasno koja je bolja... i zanima me niži TDP ako je moguće. Hvala.
I ja volim nvidia više, ali mislim da su AMD-ove bolji omjer cijene dobivenog u tom rangu..
Ja "ne volim" ni jedne ni druge nego gledam dobiti najbolje za novac koji imam. GTX 750Ti je u rangu tih kartica a puno je manji potrošač struje (što si naveo da ti je bitno)...
Na YT pogledaj R7 260 vs GTX750Ti i R7 360 vs GTX750Ti
TDP: R7 260 (95w) R7 360 (100w) GTX750Ti (60w)
A da... ok, GTX ima nešto manje performanse.. ali kad gledaš.. gotovo ne zamjetno, a za potrošmju se slažem.
Pzdrav, trebao bih karticu do 1000kn... dvoumim se oko r7 260x i 360.. gledao sam razne testove pa mi još nije jasno koja je bolja... i zanima me niži TDP ako je moguće. Hvala.
Polovna r9 270 s garancijom od 2 god
Ako hoces najmanji tdp to je 750ti, sve je to manje vise isto r7 260x/750ti samo sto amd ima vecu potrosnju a razlike su minorne i zanemarive u tom rangu, ali ta 270ka je odlicna mozda i najbolja kupovina za tu cijenu. Ima ih jos na njusci pa pogledaj.
Nikako se ne mogu odlučiti za grafičku karticu. Bili su mi preporučili R7260x , e sad šta stvarno odabrati između neke verzije R7 , R9 , ili 7770 i viših. Buđet je 900 kuna i da li se isplati uzeti novu 750Ti ili neku drugu polovnu. Moje komponente vidite pod moj pc.
Nikako se ne mogu odlučiti za grafičku karticu. Bili su mi preporučili R7260x , e sad šta stvarno odabrati između neke verzije R7 , R9 , ili 7770 i viših. Buđet je 900 kuna i da li se isplati uzeti novu 750Ti ili neku drugu polovnu. Moje komponente vidite pod moj pc.
Prvo si kupi napajanje, bez napajanja nema ni gejmanja.
Jesam promijenio napajanje, samo nisam tu promijenio, imam Crosair VS550
Jesam promijenio napajanje, samo nisam tu promijenio, imam Crosair VS550
Dual core i dalje, to je najveci problem, sta god da uzmes bice bottlenecka jer noviji naslovi se i ne pokrecu na 2 jezgre vise, 4 je minimum.
Pa sad razmisli koliko ti se isplati.
A ti ne možeš preporučiti nijednu zato? I po tebi koji bi na toj matičnoj valjao procesor?
Bolje skupi josl ove za novi komp. Iz starog ostavis HDD, napajanje i kućište ako je solidno, a uzmes CPU+MBO+RAM+GPU i onda igraš s mirom ko čovjek, ili eventualno ostaviti sve kako je pa naći neki polovni i5 za tu ploču + GPU + 4GB RAM-a.
Sine nisam siguran jel trolas i izmisljas, jer mi nismo vidoviti da znamo sta imas u tom kucistu a na profilu ti pise nesto drugo.
Dobio si odgovor, 750ti je nesto najjace i to je previse za taj CPU.
Ok, onda uzmi R7 250 i deri Tetris na ultra ;) šalu na stranu, ja nebi išao preko R7 360/GTX 750Ti mada je i to vjr previše za taj procesor. Uz to trebalo bi ti i još 4GB RAM-a. Možda za tebe onda najbolje riješenje uzeti sada jednu od te dvije grafe, pa skupi love za neki polovni i5 2500K i pikni još 4GB RAM-a i onda se već da solidno poigrati.
EDIT:
Piše ti u potpisu da imaš 4GB RAM-a a sad pišeš da imaš 12GB RAM-a? Prije toga ti piše da imaš neko napajanje od 350w i kad ti čovjek reče da ti treba drugo napajanje kažeš da imašCrosair VS550... Onda ili ispravi potpis ili napiši koju konfu imaš, sad ćeš na kraju napisati da nemaš G2030 nego i7 2700K
Odlično, hvala
Vidim da se 750ti dosta preporučuje kao budget kartica pa me zanima kako bi se ponašala s mojim phenomom 945 na 3.75GHZ ?
Trenutno imam gtx 560 i primjetio sam da mi proc bottlenecka grafu u bf3/4 mp tj. usage ide do oko 60-70%.
Ciljam na bar stabilnih 40 fps-a u bf4 jer trenutno jako varira i često padne ispod 30 a to je onda neigrivo u takvoj vrsti igre.
Može li fps biti bolji ako uzmem 750ti ili će zbog bottlenecka biti isto, ili je bolje da prvo mjenjam proc na neki fx 6xxx a kasnije grafu?
ostatak konfe pod moj pc.
Sine nisam siguran jel trolas i izmisljas, jer mi nismo vidoviti da znamo sta imas u tom kucistu a na profilu ti pise nesto drugo.
Dobio si odgovor, 750ti je nesto najjace i to je previse za taj CPU.
Već sam rekao da sam zaboravio nadopuniti podatke, ali nađi mi ijedan post gdje ja trolam da vidim. Po ovome ispada da ti više trolaš od mene.
Vidim da se 750ti dosta preporučuje kao budget kartica pa me zanima kako bi se ponašala s mojim phenomom 945 na 3.75GHZ ?
Trenutno imam gtx 560 i primjetio sam da mi proc bottlenecka grafu u bf3/4 mp tj. usage ide do oko 60-70%.
Ciljam na bar stabilnih 40 fps-a u bf4 jer trenutno jako varira i često padne ispod 30 a to je onda neigrivo u takvoj vrsti igre.
Može li fps biti bolji ako uzmem 750ti ili će zbog bottlenecka biti isto, ili je bolje da prvo mjenjam proc na neki fx 6xxx a kasnije grafu?
ostatak konfe pod moj pc.
750ti je jaca kartica! no to ti se neisplati davati tolike novce za par fps-a vise! ja bi prodao to sve i ulozio u novi setup( obvezno intel), pa makar bio jedno vrijeme na integriranoj dok nebi skupio za novi gpu!lp
Hm, pa nebi trebalo biti, možda ipak bolje da ideš prvo na FX6300+LC-CC-95 (ako nemaš neki cooler koji možeš iskoristiti sa sadašnjeg CPU-a), jer prelazak sa GTX560 na GTX750Ti i nije neki skok u prformansama i dobio bi vjr sličan rezultat... A na kojoj rezi igraš? Također ti nebi bilo loše piknut još 4 gige RAM-a.
a tebi je mid range?
Stjepanj da, znam da bi bilo najbolje sve mijenjati ali kad budem mijenjao onda ću gledati da uzmem sve novo i da bude opet neki mid-range što se tiče performansi. A da prodam ovo što sad imam, to je realno možda trećina svote koja bi mi trebala a ove druge dvije trećine trenutno ne mogu izdvojiti. Tako da bi sada u idućih mjesec-dva promjenio grafu ili proc a do kraja godine onda sve novo.
ibme74 trenutni cooler je cm hyper t4, mislim da ga ne treba mijenjati ili? što se reze tiče bf3/bf4 igram na 720p jer mi je tako lakše, ostale (single player) uglavnom igram na 1080p ako mi fps to dopušta ali nije mi problem smanjiti rezu za bolji/stabilniji fps. Uglavnom na sp igrama mi je dovoljno i 30+ stabilnih fps-a .
Sve u svemu mislio sam da je 750ti dosta jača od moje grafe ali s obzirom da kažete da nije neki pomak što se tiče performansi mislim da ću ipak uzeti fx6xxx. On bi valjda trebao bez problema gurati 560 do 100% pa će mi vjerovatno i fps u bf4 biti bolji.
Definitivno bi bilo bolje prvo CPU riješiti, hladnjak je također pikni još 4GB RAM-a, samo gledaj da je isto Kingmax radi kompaktibilnosti, zbilja nisu skupi ima oh od 170kn KLIK