Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.921.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Traži po oglasima ili Njušci GTX 970/R9 390 ili dodaj 300 - 400kn pa kupi jednu od te dvije nove. i5 je sasvim ok za igranje tako da ne moraš mjenjat sve komplet a napajanje je isto ok. Nisi naveo koliko rama imaš ali ako je 8GB onda si ok. Koja rezolucija monitora je u pitanju ??

16 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Da, 8GB je RAM-a.

Monitor sam novi kupio prošli tjedan, rezolucije 2560x1080, Samsung LS29E790CNS Curved. BF4 izgleda presavršeno.

Jel to ova grafička:

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gtx-970-4gb-ddr5-dvi-hdmi-minidp&option=artikl&id_artikl=051.803.1047

Pukovnik
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 16:40 (Pukovnik).

0 0 hvala 0
14 godina
Imaš u iPon-u Gigu G1 970 za 2736kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Pukovnik kaže...

Da, 8GB je RAM-a.

Monitor sam novi kupio prošli tjedan, rezolucije 2560x1080, Samsung LS29E790CNS Curved. BF4 izgleda presavršeno.

Jel to ova grafička:

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gtx-970-4gb-ddr5-dvi-hdmi-minidp&option=artikl&id_artikl=051.803.1047

ova ti je mozd bolji odabir...sudeci po glasanju par stranica unazad je best buy...mozda i moja sljedeca kartica od koja ce kroz tjedan dana u pc

16 godina
neaktivan

Da, vidim da ovaj ima i tri ventilatora. Pokušavam pronaći u drugim trgovinama, čini mi se da nema taj model. Jedino ekupi, ali je 400 kuna skuplji..ako je to taj model:

http://www.ekupi.hr/GIGABYTE-Video-Card-GeForce-GTX-970-GAMING-GDDR5-4GB256bit-GV-N970G1GAMING-4GD-graficka-kartica-611522.aspx

Inače mi je ADM dobar dućan, ali uzeo bi karticu na rate, a ekupi, links daju Amex 12 rata.

U Linkus, jel to ovaj model:

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-geforce-gtx-970-windforce-3x-4gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.803.1008

Isprika na svim ovim linkovima, ali primijetio sam da ima baš onih sitnih razlika u modelima, pa ne bih htio pogriješiti.

Pukovnik
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 18:01 (Pukovnik).

0 0 hvala 0
12 godina

nije to je wf3 model

14 godina
Ako ćeš u Linksu, onda uzmi Asus Strix
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

S obzirom da chip na GTX 970 grafi nije zahtjevan za hladiti dobra ti je bilo koja ne referentna grafa. Ne moraš davat više keša za G1 ili Strix i slično. Nađi najpovoljniju sa 3 godine gare i dobro. 

9 godina
protjeran

Pozdrav.
Imam pitanje, nadam se da će mi netko pomoći.
Komp mi je star oko godinu dana, prilično ga koristim, u stvari nikad se ne gasi.
Uvijek su pokrenuti tri do pet virtualnih vindovsa u pozadini, pa kad radim nešto zahtjevnije u normalnim vindowsima osjeti se lagano usporenje, a kad otvorim nekoliko stranica u web pregledniku ili pokrenem nekoliko procesa na kratko se zacrni monitor, imam osječaj kao da nema dosta snage.
Dali je to zbog toga što nemam grafičku?
I dali bih malo rasteretila procesor kada bih ugradila neku grafičku? Jer ako sam dobro skužila grafa mi je ugrađena u procesor.
Naravno ne bih neku preskupu jer ne igram neke zahtjevne igrice.

intel core i5-4440 s1150  
patriot viper 3 1866mhz 2x4 gb
asrock s 1150 b85 pro 4
ssd intel 120gb 530
lg gh24ns sata bulk 24 x
zalman micro tower case black
xfx core edition 80 450w
LG 23MP67VQ-P

0 0 hvala 0
13 godina

Ne, u radu u Windowsima ti ne bi graficka puno pomogla. Za igre bi i najjeftinija bila ogroman boost.

Najveci napredak bi bio overclockom procesora (ili prelaskom na jos brzi i7) i dodavanjem jos 8 GB memorije.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako ide na i7 tada skylake ili broadwell radi jace grafičke u sebi

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

i7 mi je više novaca nego planiram uložiti u komp, dali bih što dobila samo dodavanjem još rama?

Ili ako kloknem ovaj procesor? koja bi bila bolja opcija?

0 0 hvala 0
13 godina
PLAVAmala kaže...

i7 mi je više novaca nego planiram uložiti u komp, dali bih što dobila samo dodavanjem još rama?

Ili ako kloknem ovaj procesor? koja bi bila bolja opcija?

Ne znamo mi što ti radiš i koja komponenta te koči.

Overclock je besplatan, pa ako imaš znanja ili volje, to možeš odma napraviti. A kupnja RAMa sigurno neće odmoći.

Btw, kad osjetiš usporenje u radu, pokreni task manager i pogledaj što je "usko grlo". Ako je CPU blizu ili na 100%, onda je red za overclock (ili naravno i7).

A ako je memorija blizu 100%.. onda je vrijeme za još RAM-a

Nije baš znanstveni pristup, ali za brzinsku dijagnozu je OK.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
PLAVAmala kaže...

pa kad radim nešto zahtjevnije u normalnim vindowsima osjeti se lagano usporenje

Treba samo proskenirati sustav za Malwarebytes, AdwCleaner, Hitman pro, počistiti smeće sa Ccleaner

ili najjednostavije napraviti reinstall Windowsa, ukoliko imaš orginal, nadogradnja na 10 je besplatna.

Ne znam koji SSD koristiš, ali ima modela koji se vole usporiti kad ih natrpaš preko pola sa podacima.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 11:24 (Valentin17).
14 godina
neaktivan

zasto overclockat kad nema CPU sa otkljucanim mnoziteljem ili ja nesto krivo vidim?

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Instalacija desetke sa USB stika na SSD traje 15 minuta...mislim da je to daleko brže nego tražiti rješenja .

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Molim za pomoć oko odabira grafe za sledeću konfu,na 1080p,do 1600kn

i7 920

asus p6t ws pro

6gb ram

Enermax pro82+ 525w

0 0 hvala 0
14 godina

Pa GTX 960 ili R9 380. Nema smisla da uzimaš slabije.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa GTX 960 ili R9 380. Nema smisla da uzimaš slabije.

poja preporuka je r9 380 u wf2 verziji

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/gv-r938wf2oc-2gd/

je 100kn vise no isplati se zbog tise i hladnije kartice!

i naravno nesto je jaca od gtx960!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan

Moze li to ovaj proc izgurat bez boottlenecka,da li uzeti 4gb verziju?

13 godina
protjeran
Darian_88 kaže...

Moze li to ovaj proc izgurat bez boottlenecka,da li uzeti 4gb verziju?

pa na stocku tesko, ako je oc prek 3,4ghz onda neces imati problema cak ni u bf3/4MP s 64p, no ako te ne brine bf i slicne igre samo naprijed! 4gb na toj kartici i ne znaci bas nesto jer ako ih i na punis te igre ce ti crkavati!

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 16:17 (Stjepanj).
9 godina
protjeran

Isprva sam mislila da je problem jer nemam grafu pa se proc. previše napreže, zbog toga što se se ekran nekad zacrni na trenutak kad izvršavam zahtjevnije zadatke.

No, ok, probat ću još rama ubaciti, koju vrstu i koliko rama bih još trebala ubaciti da mi ide uz ovu konfu koju već imam?

intel core i5-4440 s1150  
patriot viper 3 1866mhz 2x4 gb
asrock s 1150 b85 pro 4
ssd intel 120gb 530
lg gh24ns sata bulk 24 x
zalman micro tower case black
xfx core edition 80 450w
LG 23MP67VQ-P

Inače pc mi je friško updateiran na win 10 x64, ccleaner redovno sve čisti, a virusa nema

evo i što kaže task menager

da, znam mozila je malo prezastupljena, ali baš sam otvorila nekoliko stranica odjednom.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nekaj ti ne štima. Nema kaj web preglednik trošiti više od 1-2% CPU-a, također nešto ti guta memoriju nenormalno. Možda rudariš i da neznaš.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Evo ponovo, prvi put baš otvarala sve i svašta pa možda zato

0 0 hvala 0
9 godina

usput da i pitam...da li coil whine itd ulazi pod garanciju ...ako grafa radi ispravno ali proizvodi taj divan zvuk moraju zamijeniti ili ako su dobre volje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sseennoonn kaže...

usput da i pitam...da li coil whine itd ulazi pod garanciju ...ako grafa radi ispravno ali proizvodi taj divan zvuk moraju zamijeniti ili ako su dobre volje ?

Nemoj me držati za rječ, ali mislim da to garancija ne pokriva.

...My life, My game, My rules...
9 godina

Po meni bi morali...ebemu sve das 3+  iljade da  bih onda slusao zujanje pistanje ...vec imam napajanje koje pisti  bas mi treba i to.....to ko da kupis auto i malo mu je auspuh probusen ..radi al eto malo ce vam prdit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

pa ako je zaista glasno u zatvorenom kucistu nosi to na reklamaciju!

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sseennoonn kaže...

Po meni bi morali...ebemu sve das 3+  iljade da  bih onda slusao zujanje pistanje ...vec imam napajanje koje pisti  bas mi treba i to.....to ko da kupis auto i malo mu je auspuh probusen ..radi al eto malo ce vam prdit 

Ni na novom automobilu ne dobiješ garanciju na sve djelove! Nego na neke u godinama, a neke u kilometraži.. Mislim da ne moraju jer to i nije kvar nikako ne utječe na grafičku osim na živce vlasnika. Poslao sam upit u par trgovina pa čemo vidjeti što kažu.

...My life, My game, My rules...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 21:15 (SoynTech).
16 godina
neaktivan
SoynTech kaže...
sseennoonn kaže...

Ni na novom automobilu ne dobiješ garanciju na sve djelove! Nego na neke u godinama, a neke u kilometraži.. Mislim da ne moraju jer to i nije kvar nikako ne utječe na grafičku osim na živce vlasnika. Poslao sam upit u par trgovina pa čemo vidjeti što kažu.

mislim da trgovine to neće moći riješit. to će morat ić direktno proizvođaču, jer kartica radi i 100% je ispravna. a njihova je dobra volja hoće li zamijenit za neku koja ne zuji.

nego jesi li probao tu karticu negdje drugdje?!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice