Nije ni ta XFX loša sigurno. Ček, pa jel ovo moguće ??? Da je jedna tako skupa grafa od oko 3000 kn najjeftinija u Linksu ??? Whaaat !!!
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.936.634
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije ni ta XFX loša sigurno. Ček, pa jel ovo moguće ??? Da je jedna tako skupa grafa od oko 3000 kn najjeftinija u Linksu ??? Whaaat !!!
" Minimum Power Supply Requirement : 750 watt"
šta su oni poludjeli...?!
I R9 290X je zahtjevala 750 Watt, ali ide to sa kvalitetnim 550W napajanjem, jedino sto nema puno lufta sa 550W
I R9 290X je zahtjevala 750 Watt, ali ide to sa kvalitetnim 550W napajanjem, jedino sto nema puno lufta sa 550W
ne ne... minimalno je 750... recomended je 850... a 850 xfx je komotan za crossfire. radio bi pod skoro 80% ali bi radilo.
U dilemi sam koju r9 390 da uzmem.Xfx ili sapphire model.Problem je u tome sto nemogu naci nigdje na netu recenzije od xfx modela, a sapphire vecinom svi hvale i ima puno recenzija, te je i odlicno hladena.
http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-r9-390-nitro-tri-x-oc-8gb-ddr5-dvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.1017
http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-390-dd-8gb-ddr5-dp-dvi-hdmi&option=artikl&id_artikl=051.806.1029
Nitro verzije grafa od Sapphire se vode kao najjace i najbolje grafe za OC preporucene gamerima koji hoce najvise. Tu ne bih sekunde razmisljao, Sapphire je mrak pogotovo tri-X, inace po meni odma iza/uz Asus grafe po kvaliteti (iako su imali nekih kikseva sto se tice hladjenja dual-X na r9 280/X grafama)

Pozdrav svima zelio bih da uzmem graficku karticu neznam koju uzeti na raspolaganju imam : ATI5450 1gb dd3,Radeon hd 4350 512 mb,GeForce 8400GS 256 mb.Koja je najbolja od ovih.
Pozdrav svima zelio bih da uzmem graficku karticu neznam koju uzeti na raspolaganju imam : ATI5450 1gb dd3,Radeon hd 4350 512 mb,GeForce 8400GS 256 mb.Koja je najbolja od ovih.
Reci ti druže budžet kojim raspolažeš, te je sve grafičke vrijeme pregazilo i nisu više za ništa.
Imam ja dobru graficku u novom kompu, ove tri sam dobio dzabe pa zelim jednu da ubacim u stari kompjuter zato pitam koja je najbolja od ove tri znam da su stare.....
ovako dvoumim se izmedu dvije graficke ..
Sapphire NITRO R7 370 4G GDDR5
ili xfx 270x
sta bolje uzet al da mi bude dobro i da mogu igrat igre sve do sad i nadolazece
Radije dodaj 100-150kn i uzmi si neku r9 280, dosta dosta bolji izbor za buduci gaming.

ovako dvoumim se izmedu dvije graficke ..
Sapphire NITRO R7 370 4G GDDR5
ili xfx 270x
sta bolje uzet al da mi bude dobro i da mogu igrat igre sve do sad i nadolazece
Do koje cifre uzimaš grafičku, uzimaš novu ili polovnu, i kakvo plaćanje je u pitanju?
1550kn gotovina nova
imam ti ja novu 380 za tu cifru :-D
Ako kupuješ u dučanu, radije na 270x
Na kutiji moje Sapphire R9280X piše da je potrebno minimum 750W ili jače napajanje sa dva 150W 8pin a 1000W za crossfire.
Navode pretjerane sistem requirementse - meni normalno radi sa 600W a ljudi stavljaju i na 500W.
Na kutiji moje Sapphire R9280X piše da je potrebno minimum 750W ili jače napajanje sa dva 150W 8pin a 1000W za crossfire.
Navode pretjerane sistem requirementse - meni normalno radi sa 600W a ljudi stavljaju i na 500W.
Ma to ti je zbog toga što ima više različitih napajanja.
Nije ti isto 750w noname i 450w brand napajanje, ali često imaju podjednaku snagu.
Ja sam na cx430 držao gtx660ti, iako je preporučeno napajanje bilo 650w...
Meni je na Corsair RM 450 clockan fx8120 na 4ghz i asus 280x clockan i bez problema radi ima lufta moze gore i r9 290

Ma čisto je dovoljno prije kupovine pregledati par kvalitetnih reviewa na netu gdje su navedene potrošnje kartica i sistema kako u defaultnom radu tako i oc.
Također zahvaljujući dosta kvalitetnih forumaša na forumu mogu se dobiti realni savjeti oko jačine potrebnog napajanja.
ne ne... minimalno je 750... recomended je 850... a 850 xfx je komotan za crossfire. radio bi pod skoro 80% ali bi radilo.
to je tako delkarirano radi "šrotnih" napajanja!LP
to je tako delkarirano radi "šrotnih" napajanja!LP
sve bi to bilo u redu da ispod recomended i minimal ne stoje linkovi od njihovih xfx napajanja. znači provjereno dobra napajanja. znači preporučaju svoje i još dižu ljestvu za skoro 50% više nego što treba.
sve bi to bilo u redu da ispod recomended i minimal ne stoje linkovi od njihovih xfx napajanja. znači provjereno dobra napajanja. znači preporučaju svoje i još dižu ljestvu za skoro 50% više nego što treba.
Mozda uzajamna reklama? To ti nije palo na pamet :D sve je to marketing

Sad pitanje, Sapphire je 226€ a MSI 234€ kolika je razlika medju njima, uzimam i Z97-G43 maticnu od MSI-a, ce biti kakve performance razlike na maticnoj sa MSI ili Sapphire grafom?
3 | Sapphire Radeon Vapor-X R9280X |
---|---|
14 | MSI Radeon R9 280X Gaming 3G |
Sad pitanje, Sapphire je 226€ a MSI 234€ kolika je razlika medju njima, uzimam i Z97-G43 maticnu od MSI-a, ce biti kakve performance razlike na maticnoj sa MSI ili Sapphire grafom?
I jedna i druga su dobre, ali ja bih MSI jer koliko se sjećam ima 3 godine garancije!
MSI shall it be, uzeo jos 5€ coupon od Computer Universa tako da mi na isto skoro dodje :)
MSI shall it be, uzeo jos 5€ coupon od Computer Universa tako da mi na isto skoro dodje :)
Mislim da je vapor x bolje hladjenje od msi, ali tu bi realno isao ma vecu garanciju

Ako je Sapphire 2 godine, a MSI 3 godine garancije, nisi se imao šta dvoumiti, dati samo 5% više novca za + godinu garancije, tu nema dvojbe.
Ako je Sapphire 2 godine, a MSI 3 godine garancije, nisi se imao šta dvoumiti, dati samo 5% više novca za + godinu garancije, tu nema dvojbe.
Koliko se sjećam kada su izašle Gigabyte i MSI r9 280x su davali 3 godine garancije, ostali po 2! A kakvo je stanje sada i sa našim prodavačima i koliko oni daju neznam. Ja sam svoju gigabyticu uzel sa computeruniversa i tamo je pisalo 3 godine.
Da li je netko kupio 390x od XFX-a....planiram je uzet u Linksu iduci tjedan.....nema bas recenzija na netu, al xfx je sigurna stvar (bar mislim)...
Mozeli Radeon HD 4350 512MB aktivno hladenje raditi sa napojnom od 400w pozzz
Može.
koja napojna od 400 wata?