Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.921.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

U redu evo još jedno malo pitanje za kraj hoće li mi cpu (QuadCore AMD Athlon II X4 620, 2600 MHz (13 x 200)) kočiti tu grafu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
J(CRO) kaže...

U redu evo još jedno malo pitanje za kraj hoće li mi cpu (QuadCore AMD Athlon II X4 620, 2600 MHz (13 x 200)) kočiti tu grafu?

Misliš na R9 280tku pa naravno da hoče bottleneckati tu grafu.

...My life, My game, My rules...
13 godina
neaktivan
J(CRO) kaže...

Sve ispod fx 6xxx serije ce kociti tu grafu (amd wise)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima

Ovako muči je jedno pitanje pa reko di bolje da ga postavim nego vamo..naime igram jednu dosta zajebano zahtjevnu igru MMO je u pitanju i mislio sam da s svojom konfiguracijom baš necu morat igrat na low detaljima,ali prevario sam se sve sam spustio na 1 ili čak 0 za nekih 20-40 FPS u instancama...e sad moja je graficka ati hd 7770 pa mi palo napamet da probam nadogradit nju na r9 270(jako mi se svida) ali pravo je pitanje dali ce mi CPU bottleneckati recimo tu grafu koju bi ja htio uzet...a isto tako cuo sam da su MMO dosta CPU based tako da sam mislio i o promjeni procesora,ali sad nemogu oboje odmah...dakle pravo pitanje je dali bi moj CPU amd fx 4130 3.80 GHz bottleneckao r9 270....ako bi i to jako onda bi se rađe bacio na traženje boljeg CPU+nove matične

D.Z
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
David_21 kaže...

Pozdrav svima

Ovako muči je jedno pitanje pa reko di bolje da ga postavim nego vamo..naime igram jednu dosta zajebano zahtjevnu igru MMO

Koju?

13 godina
protjeran
David_21 kaže...

Pozdrav svima

Ovako muči je jedno pitanje pa reko di bolje da ga postavim nego vamo..naime igram jednu dosta zajebano zahtjevnu igru MMO je u pitanju i mislio sam da s svojom konfiguracijom baš necu morat igrat na low detaljima,ali prevario sam se sve sam spustio na 1 ili čak 0 za nekih 20-40 FPS u instancama...e sad moja je graficka ati hd 7770 pa mi palo napamet da probam nadogradit nju na r9 270(jako mi se svida) ali pravo je pitanje dali ce mi CPU bottleneckati recimo tu grafu koju bi ja htio uzet...a isto tako cuo sam da su MMO dosta CPU based tako da sam mislio i o promjeni procesora,ali sad nemogu oboje odmah...dakle pravo pitanje je dali bi moj CPU amd fx 4130 3.80 GHz bottleneckao r9 270....ako bi i to jako onda bi se rađe bacio na traženje boljeg CPU+nove matične

istina dobro si cuo, vecina mmo igara je cpu zahtjevne, taj fx je uzasno spor bez obzira na dosta visok takt od 3,8ghz, no jezgre su mu spore skoro kao stari intelov dual core E serije! no ako i promjenis cpu opet ce te kociti graficka, 7770 je za danasnje pojmove low end grafa! jedno bez drugog neide! bilo koji haswell (najeftiniji) i5+270 ce ti davati fps brojke svjetlosnih razmjera!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 22:49 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan

Tera

D.Z
13 godina
protjeran
David_21 kaže...

Tera

tko se tera? veljaca je prosla...

10 godina
neaktivan

Znaci trebo bi i CPU i grafu mjenjat...a kupio ih oboje prije godinu dana,malo više :D

ali ako bi cpu mjenjo onda moram i matičnu jer na ovu nemože intel cpu ne?

i dali bi mi intel i5 recimo dao poneki FPS više? za razliku od grafe koja bi recimo sigurno

D.Z
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
David_21 kaže...

Tera

Pitao je za igru :D

D.Z
13 godina
protjeran
David_21 kaže...

Znaci trebo bi i CPU i grafu mjenjat...a kupio ih oboje prije godinu dana,malo više :D

i dali bi mi intel i5 recimo dao poneki FPS više? za razliku od grafe koja bi recimo sigurno

novi i5 doslovno prozdire takve igre naspram fx-a! naravno da moras i plocu mjenjati, no to "nije" problem imas ih i za 300knnove iz ducana!

13 godina
neaktivan
David_21 kaže...
Stjepanj kaže...
David_21 kaže...

Tera

Pitao je za igru :D

AHAAHHHAHAHAHAAHAHA

Pa ja ne vjerujem AHAHAH... 

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
David_21 kaže...

novi i5 doslovno prozdire takve igre naspram fx-a! naravno da moras i plocu mjenjati, no to "nije" problem imas ih i za 300knnove iz ducana!

da samo mi je problem koju matičnu trebam jer nekužim se baš u matične ploče i njihova podudaranja sa CPU-ima...dok GPU i CPU već je lakše,matične mi imaju previše brojeva koji mi ništa neznače,nekužim to :D

neki jeftiniji i5 a da je eto i5 znam jebada je jer nema do 1000 kuna ali oko 1200 ako bi se moglo nać bilo bi extra

D.Z
12 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me  vaše misljenje koja od ove dvije kartice se čini boljima:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14520

ili

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14395

I zanima me da li je corsair 450 W dovoljno  jako napajanje za te kartice.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
flyingjohn3 kaže...

ili

Treca.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14399

12 godina
flyingjohn3 kaže...

ili

Jedna drugoj do uha al meni je draza Asus pa nju preporucam a napajanje vise nego dovoljno

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina

Ta treca mi se jos vise sviđa a i napajanje ju moze podnit bez problema

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Hvala na preporuci(grafa je odlična) ali imam veliki nvidia bias nazalost pa sam se ipak odlučio za asus 750 ti.

12 godina
neaktivan

Bok, Trazim graficku tako da bi mogao igrati igrice kao što su Far Cry 4 i Battlefield 4 (Na 30 - 60 fps)... Ima li kakvog prijedloga, a da nije skupa i preko 1500kn po mogucnosti, ako nema nista ispod 1500kn, moze ici cijena do 1700kn :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kuka42 kaže...

Bok, Trazim graficku tako da bi mogao igrati igrice kao što su Far Cry 4 i Battlefield 4 (Na 30 - 60 fps)... Ima li kakvog prijedloga, a da nije skupa i preko 1500kn po mogucnosti, ako nema nista ispod 1500kn, moze ici cijena do 1700kn :D

R9 280 koja je nekih 1700 ili R9 270x.. Stime da je bolji izbor 280tka jer ima vise vrama i brza je samim time i bolja za nadolazece igre.

...My life, My game, My rules...
15 godina
neaktivan

Imaš dosta i rabljenih R9 280X sa urednom garancijom na njuškalu, treba provjeriti. Isto su do 1 500kn.

In the name of tragedy...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kuka42 kaže...

R9 290 pogledaj na njuskalu iu spusti im cijenu ove sapphire r9 290 su nove 2600 kn a neki hoce 2300 za polovnu

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 12:29 (esko).
12 godina

ROUND TWO

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

koliko vrijedi sapphire trix r9 290 stara mjesec gana, uredna garancija?

vidim najniza cijena u ducanima za cash je 2600.

pa koliko treba snizit cijenu na prodaji 20%? znaci za 2100 bi bila ok cijena?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 17:23 (Gemmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ljudi imam pitanje kad bih mijenjao procesor i matičnu,dali bi mi se sve obrisalo sa kompa ili ne?

Znači svi folderi igre i tako to,jer neki govore da bi neki da ne...naime ovi koji kažu da nebi govore jer je to sve u storage devices stavljeno a to nema nikakve veze sa procesorom i matičnom,dok drugi kažu da bi i da bih trebao backup sve što imam..a to nisam nikad radio :/

D.Z
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
David_21 kaže...

Ljudi imam pitanje kad bih mijenjao procesor i matičnu,dali bi mi se sve obrisalo sa kompa ili ne?

Znači svi folderi igre i tako to,jer neki govore da bi neki da ne...naime ovi koji kažu da nebi govore jer je to sve u storage devices stavljeno a to nema nikakve veze sa procesorom i matičnom,dok drugi kažu da bi i da bih trebao backup sve što imam..a to nisam nikad radio :/

kako tvoje pitanje ima ikakve veze s grafickim karticama? nece ti se nista obrisati jer to nema nikakve veze s tvrdim diskom (HDD). koji su to frajeri i pametnjakovici govore da ces izgubiti sve kad mijenjas CPU i GPU .

12 godina

Kod promjene maticne cesto se dogodi da se ne mogu vise pokrenut postojeci Winsi pa se mora napravit cista instalacija OS-a sto znaci ako ne kopiras sve vazne podatke na vanjski medij ili ako imas na drugu particiju izgubices ih.

Kod promjene maticne preporucljivo je da se napravi cista instalacija OS-a bez obzira da li stari hoce da se pokrenu ili ne.

Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Iron13 kaže...
David_21 kaže...

kako tvoje pitanje ima ikakve veze s grafickim karticama? nece ti se nista obrisati jer to nema nikakve veze s tvrdim diskom (HDD). koji su to frajeri i pametnjakovici govore da ces izgubiti sve kad mijenjas CPU i GPU .

znam da nema veze sa grafičkim karticama ali moram negdje pitat a neznam gdje,a reko valjda se netko vamo kuži,ali mislim i mijenjat grafu isto ali kasnije prije bih CPU+matičnu

D.Z
10 godina
neaktivan

Pozdrav.

Trebao bih pomoć oko odabira nove grafičke kartice. Do sada sam imao GeFroce GTX 260 (staro znam) i stvarno sam izvukao sve što se može iz nje. Samo sto nije otisla i trebam kupiti novu. E sada nisam kompletno siguran koju da odaberem, ali evo što trebam:

- nešto što će moć trajat (ne sad 6 godina naravno, nego barem 3, mozda 2)

- nešto što je dovoljno dobro da pokrene većinu igrica, ali ne mora biti high end,

većinom igram starije stvari, ali htio bih pokrenuti novije igrice tek tolko da ostanem u toku

(da mogu drzat barem 30 do 60 fps-a na nekom medium settingu za novije stvari)

(znaci da mogu pokrenuti tipa CoD: Advanced Warfare, GTA V, Dying Light, Metro Redux i takve sheme). Again, ne patim sad na ne znam kakvu bolesnu grafiku, samo nesto decent enough da me drži. 

- price range bi bio između 600 do 1200 kn. Ako i pređe ovu cifru, np nije bed dati više AKO je kartica stvarno vrijedna novaca. 

Rezolucija je 1920 x 1080

E sad meni je na umu nešto tipa GTX 750 Ti što je taman na limitu mog budžeta, ali prije nego se odlučim za tako nešto htio bih provjeriti prvo da li meni uopće treba nešto takvo, ili će slabija kartica zadovoljiti moje potrebe.

Nije da sam škrt, ali nema smisla da trošim novce na prejaku karticu. Također želim znati ako ima kartica koja ima bolji omjer cijena / performans.

PC specs:

- CPU:QuadCore Intel Core i7 950, 3200 MHz

- Mobo: Asus P6T Deluxe V2  (2 PCI, 1 PCI-E x4, 3 PCI-E x16, 6 DDR3 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)

- RAM: 12 GB DDR3

- PSU: LC-Power LC8650 650 W

- GPU: nVIDIA GeForce GTX 260

S.Kalaba
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 23:45 (BoldMarshmallow).

0 0 hvala 0
12 godina

Ja bi tu ubacija R9 280, za pristojne pare i vise nego dobra grafa.

Posto je buđet takav kakav je dobra ce bit i R9 270.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 6:23 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice