Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.616
|
čitano: 6.736.202
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

daj strm shut up...šta bios moze napraviti za grafički slot? ništa... pa pobogu nije to proc da mora biti najnoviji bios kako bi radilo...

a da ne pričam da bios uvijek nije najbolje da je najnoviji, bios se ne dira ako sve radi savršeno, masu puta sam imao problema kada sam digao bios a na prošlom radilo savršeno...

bios se diže,updatea samo kada se mora...

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 20:14 (FakeDeath).
Moj PC  
10 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

pozdrav!

ekipa  može jedna preopruka graficke do 1000 max 1200 kn... koja ide na asrokicu 890GX Extreme3 s phenomom x6 t1100 sa 16 gb rama, te seasonic gold 780 w.

hvala.

(naravno da polovne dolaze u obzir)

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
x4x kaže...

ekipa  može jedna preopruka graficke do 1000 max 1200 kn... koja ide na asrokicu 890GX Extreme3 s phenomom x6 t1100 sa 16 gb rama, te seasonic gold 780 w.

Radeon R7 265,  Nvidia GTX 750 Ti, a ako se malo razvučeš Radeon R9 270 nove.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 9:49 (Valentin17).
13 godina

Imaš po oglasima R9 270x 2gb s garancijom za 900-1000kn

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kolege koliko danas vrijede R9 280x kartice (nereferentne), bez garancije? Imam par ponuda od Club3D-a i HIS-a, konkretno, što se modela tiče. Imaju aftermarket hlađenja s 2 venta. Pa da ne preplatim cijelu stvar ako dođe do dogovora.

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

bez gare, rekao bi 1000kn

pošto se nove zapakirane prodaju u oglasu za 1500-1700kn (gigabyte,sapphire, xfx)

Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina
thedream kaže...

Kolege koliko danas vrijede R9 280x kartice (nereferentne), bez garancije? Imam par ponuda od Club3D-a i HIS-a, konkretno, što se modela tiče. Imaju aftermarket hlađenja s 2 venta. Pa da ne preplatim cijelu stvar ako dođe do dogovora.

nove u trgovini kreću od 1900 krznenih

polovne s garancijom - minus barem 25 posto od toga

polovne bez garancije - ne bih niti uzimao

10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Kupujem novu grafu i odlučio sam se za r7 250x, nisam stručnjak ali mislim da će ju Celeron G1620 malo bottleneckat ali nije bad jer u skoroj budućnosti planiram preći na i3.  Grafu kupujem isključivo u eDigitalu jer sam skupio dosta popusta pa me ispadne najjeftinje od svih shopova. Zanima me koji model uzeti ovaj ili ovaj? Isplati li se protegnuti 100-tinjak kuna za Asus model? 
I vidim da ASUS model ima UEFI support, a za Gigabyte ne mogu pronaći informaciju, zna li netko? Moja matična ima UEFI bios, hoće li bios radit ispravno ako grafa nema UEFI support? 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sontex kaže...

Pozdrav,

Kupujem novu grafu i odlučio sam se za r7 250x, nisam stručnjak ali mislim da će ju Celeron G1620 malo bottleneckat ali nije bad jer u skoroj budućnosti planiram preći na i3.  Grafu kupujem isključivo u eDigitalu jer sam skupio dosta popusta pa me ispadne najjeftinje od svih shopova. Zanima me koji model uzeti ovaj ili ovaj? Isplati li se protegnuti 100-tinjak kuna za Asus model? 
I vidim da ASUS model ima UEFI support, a za Gigabyte ne mogu pronaći informaciju, zna li netko? Moja matična ima UEFI bios, hoće li bios radit ispravno ako grafa nema UEFI support? 

ni u ludilu ne uzimaj 250x{#} ako mislis skoro nadogradivati procesor{#}, umjesto 100kn vise za asusovu uzmi debelo jacu 260X, tako da ce ti ukupni porast perfomansi s i3+260x biti mnogostruko veci za iste novce!{#}LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ni u ludilu ne uzimaj 250x{#} ako mislis skoro nadogradivati procesor{#}, umjesto 100kn vise za asusovu uzmi debelo jacu 260X, tako da ce ti ukupni porast perfomansi s i3+260x biti mnogostruko veci za iste novce!{#}LP

Hvala Stjepane :) Može još samo pojašnjenje oko ovog UEFI-a? Hoće li sve radit ispravno ako grafa nema UEFI support, a matična ima UEFI bios? 

15 godina
neaktivan
Trebalo bi.
UEFI je tu više za Windowse, i sl. fore. Ne trebaš se brinuti.
Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima, molio bih jedan savjet.

Koju od ove tri grafičke izabrati: XFX AMD Radeon R9 280A, MSI Radeon R9 280 Gaming ili Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC?

Najvise mi se sviđa XFX, ali je velika i zahtjeva min. 750W PSU.

CPU bi bio AMD X8 FX-8320; MBO Gigabyte GA-990XA-UD3; RAM Kingston DDR3 HyperX Fury, 1866MHz, 8GB.

Što vi mislite?

0 0 hvala 0
13 godina
kiki2907 kaže...

CPU bi bio AMD X8 FX-8320; MBO Gigabyte GA-990XA-UD3; RAM Kingston DDR3 HyperX Fury, 1866MHz, 8GB.

Što vi mislite?

kako misliš velika? sve te tri grafe su doslovce iste veličine, tj sapphire je nešto uža...

a i isto tako sve te tri grafe troše isto W, znaci kvalitetno napajanje od 500w je dovoljno

Ali u centru niti jedne od te grafe nemaš...

11 godina
kiki2907 kaže...

Pozdrav svima, molio bih jedan savjet.

Koju od ove tri grafičke izabrati: XFX AMD Radeon R9 280A, MSI Radeon R9 280 Gaming ili Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC?

Što vi mislite?

MSI ima tri godine jamstva a skuplja je oko 200 odnosno 150kn.

Prema tome svakako MSI zbog dužeg jamstva, a što se tiče potrošnje sve one praktično isto troše jerbo je to isti čip

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
12 godina
neaktivan

Pod "velika" mislim da je XFX duga 29,5 cm, a široka 14,3 cm. A za napajanje sam pročitao na njihovoj službenoj stranici da je zahtjev min. 750 W.

Da, vidio sam da u Centru piše "provjerite raspoloživost" - to dakle uglavnom znači da ih nema? {#}

@kenan.M: jesi zadovoljan s tom karticom?

0 0 hvala 0
14 godina
kiki2907 kaže...

Pod "velika" mislim da je XFX duga 29,5 cm, a široka 14,3 cm. A za napajanje sam pročitao na njihovoj službenoj stranici da je zahtjev min. 750 W.

Da, vidio sam da u Centru piše "provjerite raspoloživost" - to dakle uglavnom znači da ih nema? {#}

Koje napajanje imaš? Za tu grafu napajanje od 600 ili malo više kuna je dovoljno, 500W je nedovolno/na knap i nepreporuča se, 600+W se preporuča a inače cijena napajanje je od ~1 do ~8Kn po W. Uzmi u Futuri-IT, jer su veoma brzi i grafa ti dođe za 24h otkad si naručio, a pošto naručuješ grafu zbog reklamiranja ti preporučam jer se dešava da su grafičke inače malo češći pacijenti.

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
12 godina
neaktivan
Napajanje? Još nijedno, tek slažem dojmove i sklapam sve skupa. :)
12 godina
neaktivan
Ok, tnx, stavljam na popis.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Preporucite mi neku best buy graficku polovnu sa garancijom za 1000kn-1100.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Duh_ratnika kaže...

R9 270X, 1300Kn((klik))

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
13 godina
neaktivan

ako je koristena godinu i po, znaci ima jos toliko garancije zar ne :P

p.s. kad smo kod dobrih ponuda, ovo je odlicna ponuda ASUS R9 270

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2014 17:04 (chaselol).
14 godina
Strm kaže...
Duh_ratnika kaže...

R9 270X, 1300Kn((klik))

chaselol kaže...

ako je koristena godinu i po, znaci ima jos toliko garancije zar ne :P

p.s. kad smo kod dobrih ponuda, ovo je odlicna ponuda ASUS R9 270

Može između 3 grafe birat, sve odlicne ponude na jednom mjestu{#}

12 godina
kiki2907 kaže...

Post mi je izbrisan iz nekog razloga, možda jer sam linko trgovinu, od kad je to zabranjeno u temi vodič za odabir grafičkih kartica {#} ? Sigurno radim za ADM pa promovišem (iako živim u Bosni)

Max temp pod furmarkom je 68 stepeni kad koristim custom "power saver" profil, na stocku je oko 70 max sa 20% okretaja fan-a.

Od igara sam igro AC BF, bf3 (ultra preko 60, high preko 100), LoL, Civ 5 i još par i u svakoj sam uspio 75fps (refresh rate monitora) na high/ultra.

12 godina
neaktivan
Cool, tnx. Uzet ću je u obzir.

Uglavnom, ne mogu fulat s nijednom od navedenih uz 600+W PSU. Jedino cu pripazit gdje je što dostupno, po kojoj cijeni i uz koje jamstvo...
14 godina
kiki2907 kaže...
Cool, tnx. Uzet ću je u obzir.

Uglavnom, ne mogu fulat s nijednom od navedenih uz 600+W PSU. Jedino cu pripazit gdje je što dostupno, po kojoj cijeni i uz koje jamstvo...

Upravo tako{#}

14 godina
neaktivan

Jeli bolja r9 270x ili hd7950? Ili pak neka treca? Gtx 580?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Duh_ratnika kaže...

Jeli bolja r9 270x ili hd7950?

Jača kartica od R9 270X.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
14 godina
Duh_ratnika kaže...

Jeli bolja r9 270x ili hd7950? Ili pak neka treca? Gtx 580?

EDIT: ((Gledao sam7870{#})) HD7950 je bolja. GTX580 je slabija

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2014 18:03 (Strm).
14 godina
neaktivan

Znaci po vama bolje uzet 7950 nego r9 270x? A gtx 760 phantom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice