Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.925.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Izgleda mi da HAWK ima veci OC potencijal ! Hladnjaci su isti - Twin Frozr IV ( 2 x 100mm ventovi ) !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Za tu cifru dodam jos 30 evra i uzmem 7870 xD

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
Jel ko kupovao u diskontu24...tamo planiram uzet graficku posto je najjeftinija tamo pa ako mi neko moze rec iskustva(nisam znao u kojoj bi drugoj temi pito).ili je bolje da ne riskiram i uzmem u admu
11 godina
neaktivan

Što je onda bolje Sapphire ili XFX?

16 Sapphire
6 XFX
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kish kaže...

Koju grafičku uzeti za ovu konfiguraciju? Cijena 500kn, ali polovno. Na ebay.de, tamo je malo jeftinije nego na njuškalu. El gledati 7850 i isključivo nju ili ima nešto jeftinije isto jako dobro?

Treba mi za dotu2, fifu, možda koju igru, film, etc... Uglavnom ništa prezahtjevno. Monitor 23,6''.

AMD Phenom II x4 955 BE

asrock 870 Extreme3

xfx 450w core edition.

8gb ddr3

Haf932 kaže...

Ako nađes HD7850 , onda slobodno nju ! Tu su jos i HD7790 , HD7770 , GTX650 Ti , GTX650 Ti BOOST ... ! Neznam kak se krecu vani po tim oglasnicima , pa si ove kaj sam predlozil potrazi !

Ove sve su skuplji, min 110e sa poštarinom.

Da li se isplati kupovati 7770 ili da gledam nešto drugo što nije ovdje navedeno...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 13:23 (Kish).
14 godina
parlel kaže...

Perfomanse su im jednake, XFX je sigurno hladnija i tiša ako se radi o baš ovoj verziji.

A i jeftinija.

iclock2much
13 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
parlel kaže...

Perfomanse su im jednake, XFX je sigurno hladnija i tiša ako se radi o baš ovoj verziji.

A i jeftinija.

To je ova: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150663

13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
parlel kaže...

A i jeftinija.

XFX je sve osim hladnija i tisa je to u stvari zastitni znak Sapphire kompanije! Tiho, ohladjeno i brzo!

Sapphire all the way bro!

Plus, kad imas Sapphire karticu clan si kluba SAPPHIRE Select Club 

www.sapphireselectclub.com

Gdje ces dobijati besplatno igre za steam!

13 godina
odjavljen
chaselol kaže...
zoharbizo kaže...
parlel kaže...

A i jeftinija.

XFX je sve osim hladnija i tisa je to u stvari zastitni znak Sapphire kompanije! Tiho, ohladjeno i brzo!

Sapphire all the way bro!

Da se radi o 2x vent XFX vs 1x vent Sapphire onda bismo mogli razgovarati o tišini i hlađenju...

17 godina
neaktivan

Ne znam za XFX, al Sapphire HD 7750 je hladna i nečujna. Drži se na oko 45 do 50C u igrama, a ventilator se ne čuje uopće. A inače sa XFX-om sam imao toliko neugodnih situacija (glasni hladnjaci, svako drugoj defektna memorija, nekima nepodesiv cooler, napon, imaju naljepnicu na šarafima tako da je ne možeš ni očistit ko čovjek ili stavit tiši hladnjak bez da gubiš jamstvo, itd itd) da ih od sad izbjegavam u potpunosti i nikome ne preporučam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kish kaže...

Ove sve su skuplji, min 110e sa poštarinom.

Da li se isplati kupovati 7770 ili da gledam nešto drugo što nije ovdje navedeno...

Onda si pikni HD7770 , OK je to grafa ! Ili ako nađes HD7790 , R7 260X , GTX650 Ti !

Music As A Weapon !!
13 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Ne znam za XFX, al Sapphire HD 7750 je hladna i nečujna. Drži se na oko 45 do 50C u igrama, a ventilator se ne čuje uopće. A inače sa XFX-om sam imao toliko neugodnih situacija (glasni hladnjaci, svako drugoj defektna memorija, nekima nepodesiv cooler, napon, imaju naljepnicu na šarafima tako da je ne možeš ni očistit ko čovjek ili stavit tiši hladnjak bez da gubiš jamstvo, itd itd) da ih od sad izbjegavam u potpunosti i nikome ne preporučam.

Budi objektivniji i malo se raspitaj (točnije proguglaj).

XFX sa 1 ventilatorom je bučna (sam ju imam, ali samo stavite 1 120mm vent ispod i odmah se temp znatno smanji), ali verzije sa 2 venta nisu bučne.

A koliko si ih ti imao da je svakoj drugoj defektna memorija? 122 komada? 

Što smatraš pod "nepodesiv cooler"?

Što smatraš pod "napon"? Ako misliš da ga nemožeš kontrolirati onda si u krivu zato jer neki programi podržavaju kontrolu voltaže, a neki ne (npr. MSI AB ne podržava, a Sapphire Trixx podržava promjenu voltaže).

Očistiti ju možeš sa kompresorom ili kompresiranim zrakom (zrak pod pritiskom u boci, links ih ima).

15 godina
Ivekmar kaže...
Jel ko kupovao u diskontu24...tamo planiram uzet graficku posto je najjeftinija tamo pa ako mi neko moze rec iskustva(nisam znao u kojoj bi drugoj temi pito).ili je bolje da ne riskiram i uzmem u admu

OK je i Diskont24 , mada ja vise preferiram ADM i Futura IT jer s njima imam odlicna iskustva !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Budi objektivniji i malo se raspitaj (točnije proguglaj).

Objektivan sam maksimalno. Imao sam ih bar 10 komada, i rijetko koja je radila tiho i hladno, a da se moglo naštimavat i ventilator i napon jezgre. Od tih desetak tri sam nosio na reklamaciju zbog artefakata, ne zbog visokih temp ili preniskog napona već defektne memorije. 

Naravno bilo je i dobrih kartica, npr. XFX HD6850 DD, tiha, hladna, sve extra samo što eto nisam mogao promjenit pastu i detaljno je očistit zbog šugavih naljepnica. 

Samo prenosim svoja iskustva, subjektivan nemam zašto bit, tj. ne "blatim" XFX zato što mi se eto ne sviđa ime, već zato što sam najviše problema imao sa njihovim karticama. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 15:39 (Penryn).
13 godina
neaktivan
Deawood kaže...

XFX sa 1 ventilatorom je bučna (sam ju imam, ali samo stavite 1 120mm vent ispod i odmah se temp znatno smanji)

Super, znaci kupices novu karticu i odma ces kesirati jos 20 evra za hladjenje xD Za te novce mozes uzeti R7 260X haha :) neki ljudi i njihovi komentari na ovom forumu me bas nasmiju!

12 godina
neaktivan

Bok ekipa...

Može neka preporuka grafičke do 1500 kn +- 100 kn... Radila bi sa procom AMD FX-8320 i matičnoj Asus M5A97 EVO R2.0 ili Asus M5A99X EVO R2.0.

Unaprijed hvala na svim sugestijama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

A i jeftinija.

Da se ponovim.

XFX BE 7750 Dual Fan, 39% fan load 53C

iclock2much
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ma ako se i radi baš o toj verziji, Sapphire je jednako tiha i hladna a uz to je manja, ne traži dodatni naponski konektor i nema naljepnice od garancije na sebi. Već sam bilo lijepio screenshotove negdje, meni sapphireova nakon 5min furmarka stoji na 53C uz 25% vent. 

14 godina
crocked kaže...

Bok ekipa...

Može neka preporuka grafičke do 1500 kn +- 100 kn... Radila bi sa procom AMD FX-8320 i matičnoj Asus M5A97 EVO R2.0 ili Asus M5A99X EVO R2.0.

Sapphire-R9 270X,1589Kn,Futura-IT

Strm
13 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Deawood kaže...

XFX sa 1 ventilatorom je bučna (sam ju imam, ali samo stavite 1 120mm vent ispod i odmah se temp znatno smanji)

Super, znaci kupices novu karticu i odma ces kesirati jos 20 evra za hladjenje xD Za te novce mozes uzeti R7 260X haha :) neki ljudi i njihovi komentari na ovom forumu me bas nasmiju!

Meni nasmiju postovi forumaša koji sa razumijevanjem nemogu pročitati najjednostavniju moguću rečenicu.

Radi se o tome ako netko ima visoke temperature sa intake fan design grafičkom karticom jednostavno neka stavi 120mm ventilator. {#}

Bože sačuvaj...

13 godina
neaktivan
Strm kaže...
crocked kaže...

Bok ekipa...

Mogu samo pitat zašto preporuka te grafe, a ne npr http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/msi-r9-270x-g2g-bf/ s kojom dobiješ BF4 i kažu da ima dosta dobro hlađenje? Hvala {#}

14 godina
RiBoy kaže...

Mogu samo pitat zašto preporuka te grafe, a ne npr http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/msi-r9-270x-g2g-bf/ s kojom dobiješ BF4 i kažu da ima dosta dobro hlađenje? Hvala {#}

Ne mora biti Sapphire, osobno bih išao radije na MSI, zbog igre pa i godinu dulje garancije a i proizvođač je poznat po kvaliteti (ne mislim pod time da je Sapphire nekvalitetan)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 0:26 (vrinho).
13 godina
odjavljen

Uzmi samo tu od MSIa, MSI ima bolje hlađenje od Sapphire.

Iako koju god da uzmeš nemožeš fulati.

14 godina
Penryn kaže...

Ma ako se i radi baš o toj verziji, Sapphire je jednako tiha i hladna a uz to je manja, ne traži dodatni naponski konektor i nema naljepnice od garancije na sebi. Već sam bilo lijepio screenshotove negdje, meni sapphireova nakon 5min furmarka stoji na 53C uz 25% vent. 

Daj ti molim te koji SS da se ja uvjerim, imaš model koji je linkao?

iclock2much
12 godina
neaktivan
RiBoy kaže...
Strm kaže...
crocked kaže...

Bok ekipa...

Hvala na odgovorima... A kakva je ova http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8B517203-CCA1-4083-ABC6-DF7AE055FAC8.aspx s obzirom na ove dvije šta ste spomenuli? I jel bi se isplati dati kojih 150 kn više za neku GTX 760. Jel bi se osjetila velika razlika?

15 godina

Ova Gigabyte WindForce 3X ti je jos i najbolja , odlican hladnjak i 3 god. jamstva , ako mozes , pikni nju !

Ustedi i uzmi R9 270X jer za neku GTX760 s nereferentnim hladnjakom bi morao dati i do 250kn vise , tipa OVA , a razlika u performansama i nije tako velika ! Imas pun net testova R9 270X i GTX760 pa si procjeni dal se isplati davat vise para !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Daj ti molim te koji SS da se ja uvjerim, imaš model koji je linkao?

Evo ovdje slike grafe, ovo je još bilo u 11. mjesecu. Izgleda da nisam stavio ss-ove od furmarka, a bio sam uvjeren da jesam. Odvrtio sam prvo sa stock coolerom, default postavke i nakon toga clockane, i onda sa Accelerom S1 pasivno. Zanimalo me kakve će temp bit sa Accelerom u odnosu na stock.

Stock taktovi, fan na automatski (25%)

OC taktovi, fan na minimum (20%)

Stock taktovi, Accelero S1 pasivno

S tim da je to sve furmark, u igrama je skoro pa 5C manje i nakon pola sata 99% usagea.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 16:14 (Penryn).
12 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovoru...

@Haf932

Jel se po tebi isplati ili ne dati 250 kn više? Jel ću moći normalno vrtiti BF4 i ostale nove igra sa Gigabyte-icom koju si preporučio ili možda da idem na MSI R9 270x HAWK?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 16:18 (crocked).
15 godina
crocked kaže...

Hvala na odgovoru...

Jel se po tebi isplati ili ne dati 250 kn više? Jel ću moći normalno vrtiti BF4 i ostale nove igra sa Gigabyte-icom koju si preporučio ili možda da idem na MSI R9 270x HAWK?

Pa vrtit ces i s Gigabyticom , samo malo veci taktovi kod HAWK modela i malo veci OC potencijal !

Music As A Weapon !!
12 godina

poz svima :)

sutra idem po http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14055 i zanima me dali ce moje cfc ovo napajanje od 450w moc podrzat tu graficku ili ne :)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice