Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.965.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Sta je bolja opcija izmedju ove dvije kartice?? 

Gainward GeForce GTX 650Ti BOOST GS 2GB

Sapphire HD7850 1GB Ghz Edition

15 godina

Mislim da bih tu isao na HD7850 ! Iako s 1GB memorije ,  mrvicu je jača i ima bolji OC potencijal ! Iako bas i nemres fulat da uzmes i GTX650 Ti BOOST !

16 HD7850 1GB
14 GTX650 Ti BOOST 2GB
Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 14:53 (Haf932).
15 godina
neaktivan

Tu mi je najveca dilema izmedju 2gb ili OC??  sta mi je bolje na duze staze, posto ne mijenjam graficke cesto, 2/3 god. period.

15 godina

Na duge staze , onda ipak mozda bolje BOOST zbog 2GB memorije , a i da se i ona nesto OC-at !

Ili se protegnut do 2GB HD7850 , razlika je nekih 150kn ( ovisno o trgovini )!

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Koju graficku uzeti :D

22 GAINWARD GeForce GTX 650 TI
3 xfx Radeon hd 7770
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

GTX650 Ti , nesto je jača i skuplja ! S druge strane , za cijenu GTX650 Ti se da naci HD7790 , koja je nesto jača od GTX650 Ti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Tražim novu grafičku pa malo gledam cijene po nabavi i naletim na 660 Ti u edigitala po dobroj cijeni. Radi se o Asus 660TI 3GB za 1619 kn, dok se 2GB verzija prodaje za 1879 kn.

Osobno nikad nisam ni čuo za 660 Ti s 3GB rama i vidim da se poprilično razlikuje u izradi što se tiče coolera i samog pcb-a, a i razlika u cijeni je osjetna. Također na netu ne mogu pronaći nikakvih konkretnih informacija ili nekakav review vezano uz ovu karticu.

Zna li tko od vas šta o ovoj kartici, jeli to standardna 660 Ti samo s više rama ili nekakva ''okrljaštena'' verzija pa je zato tako osjetno jeftinija od ostalih?

0 0 hvala 0
15 godina

Gledajuci specifikacije to je standardna GTX660 Ti samo s 3GB memorije i mislim da je gore starija verzija hladnjaka ! Super cijena za tu grafu !

Music As A Weapon !!
15 godina
Music As A Weapon !!
12 godina
Volume kaže...

Tražim novu grafičku pa malo gledam cijene po nabavi i naletim na 660 Ti u edigitala po dobroj cijeni. Radi se o Asus 660TI 3GB za 1619 kn, dok se 2GB verzija prodaje za 1879 kn.

Osobno nikad nisam ni čuo za 660 Ti s 3GB rama i vidim da se poprilično razlikuje u izradi što se tiče coolera i samog pcb-a, a i razlika u cijeni je osjetna. Također na netu ne mogu pronaći nikakvih konkretnih informacija ili nekakav review vezano uz ovu karticu.

Zna li tko od vas šta o ovoj kartici, jeli to standardna 660 Ti samo s više rama ili nekakva ''okrljaštena'' verzija pa je zato tako osjetno jeftinija od ostalih?

http://www.asus.com/us/Graphics_Cards/GTX660_TIDC2OC3GD5/#specifications

http://www.asus.com/us/Graphics_Cards/GTX660_TIDC2O2GD5/#specifications

neznam jesi vidi na Asusovim stranicama, ali poprilično su jednake osim količine memorije i što je ova s 3GB malo brža

mislim da ti se to isplati uzet 

izgleda da je na edigitalu greška u cjeni al na njihovu štetu

15 godina
Kamikaza1600vti kaže...

Nije greska , to je prava cijena ! Bila je i jeftinija i par forumasa ju je kupilo !

Music As A Weapon !!
14 godina
Kamikaza1600vti kaže...
Volume kaže...

http://www.asus.com/us/Graphics_Cards/GTX660_TIDC2OC3GD5/#specifications

http://www.asus.com/us/Graphics_Cards/GTX660_TIDC2O2GD5/#specifications

neznam jesi vidi na Asusovim stranicama, ali poprilično su jednake osim količine memorije i što je ova s 3GB malo brža

mislim da ti se to isplati uzet 

Haf932 kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

Nije greska , to je prava cijena ! Bila je i jeftinija i par forumasa ju je kupilo !

Kako je Haf rekao nije greška, znaju oni imati dobre akcije.

Jedino mi je malo čudno to šta nigdje ne mogu naći ništa konkretno o toj kartici, a vidim i na asusovim službenim stranicama da je niti nema na 660 Ti listi

15 godina

Ima je !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Da, vidim da je izbacuje u pretragi ali nigdje se ne spominje na onoj listi. Možda je povučena iz proizvodnje jer ima stari hladnjak kako si rekao...?

Jedino me muči to da uzmem sad nju pa da za koji dan dođu 760 po istoj cijeni, jer koliko vidim ovaj edigital često zna imati dobre akcije.

13 godina
protjeran
Volume kaže...

razlika izmedu te dvije kartice nije u starom hladnjaku nego da bi se ova skuplja tocnije OC verzija bolje hladila(veci klokovi) i od tuda nesto veci hladnjak od asusa a i cijena naravno...LP{#}

||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina
neaktivan
Konfiguracija:

Procesor - AMD Athlon II x2 (2 CPUs) ~ 2.9 GHz
Matična - GIGABYTE Motherboard - Socket AM2 - M52L-S3P
RAM - 4GB DDR3

Treba mi neka grafička do 800kn, isključivo da igre, znači da može igre novije vuč barem na medium ili recommended postavkama.

0 0 hvala 0
17 godina
junkieHD kaže...

Treba mi neka grafička do 800kn, isključivo da igre, znači da može igre novije vuč barem na medium ili recommended postavkama.

Za to ti treba i novi procesor.

Twitter: @191x7
13 godina
protjeran
191x7 kaže...
junkieHD kaže...

Za to ti treba i novi procesor.

kao sto ti gore kolega kaze s tim procesorom prakticki nemres vise nista novo vrtiti na tim detaljima! nemoze ti pomoci ni grafa za 8000kn!

12 godina
neaktivan
Hvala na odgovorima, a možete mi onda preporučiti neki procesor s kojim bi mogao vrtit ovu grafičku?

0 0 hvala 0
17 godina
junkieHD kaže...
Hvala na odgovorima, a možete mi onda preporučiti neki procesor s kojim bi mogao vrtit ovu grafičku?

Bilo koji Athlon II x4 ili neki Phenom II x4 840 ili 945.

Svakako prije nadogradnje ažurirati/nadograditi bios.

Evo CPu Support liste: http://www.gigabyte.com.hr/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3008

14 godina
neaktivan
junkieHD kaže...
Konfiguracija:

RAM - 4GB DDR3

Ja sa mojim procesorom igram sve igre bez problema (SP) a mislim da je slično govno kao tvoj. Ako nisi neki zahtjevni gamer kupi grafu i deri.

13 godina

ti imaš grafičku koju tvoj procesor ne može gurati...jedino ako je dobrano ocan...na stock nema teoretske šanse

za takav proc i kao što on ima max je 6670 ddr5

PCE nick: FRipper
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 19:46 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Zekat kaže...
junkieHD kaže...
Konfiguracija:

RAM - 4GB DDR3

Ja sa mojim procesorom igram sve igre bez problema (SP) a mislim da je slično govno kao tvoj. Ako nisi neki zahtjevni gamer kupi grafu i deri.

neces vjerovati ali moj comodore64 isto vrti sve igre bez problema{#}...daj procitaj ponovno sta je covijek pitao i trazio! ako zaista neznas konkretno odgovoriti na necije pitanje onda rade suti jer ce u suprotnom doslovno baciti novce po tvojoj preporuci!

sry ali bez ljutnje kolega Zekat!{#} LP

12 godina
neaktivan

Koja grafa za intel core 2 duo.. znaci da nije pre jaka ili pre slaba, cisto da moze izvuci full iz nje. koja bi bila?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
lemon_juice kaže...

Koja grafa za intel core 2 duo.. znaci da nije pre jaka ili pre slaba, cisto da moze izvuci full iz nje. koja bi bila?

procitaj drugi post iznad svog!{#}

16 godina

Trazim vec nekoliko dana grafe...hd6870/6850/5870/5850 sve te na njusci, i sve sta sam našao nema garu tako da mi se baš ne isplati. 

Vi ste mi preporucili ove gore grafe, a niti jednu od nvidie, ne kuzim zasto? mozda sam ja rekao da bude od amd-a? moze bit, neznam

Uglavnom, malo sam tražio po njušci i našao par oglasa..trebam da mi kazete koja od tih grafa je najjaca i konkurira ovima gore.

Grafe: GTX285, GTX460, GTX470, GTX560 i GTX650TI

Mozda bi neku od ovih uzeo ako su bolje ili otprilike iste kao ove gore..samo opet ovisi o garanciji.

Hvala 

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DommY kaže...

Grafe: GTX285, GTX460, GTX470, GTX560 i GTX650TI

Prekriženo ne gleda, Ždere struje, staro je i ne podržava dx11.

GTX 460 ~ 6850

GTX 560 ~ 5850

GTX 650 Ti ~ HD 6870

GTX 470 ~ HD 5870

13 godina

pa bar 560/560ti ima na svakom čošku :S

ima ih i sada na njušci sa garancijom...

PCE nick: FRipper
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
lemon_juice kaže...

Ovu ekipu ovdje moraš uzeti sa malom rezervom. Pogledaj pod Moj PC moju konfu, HD6850 ja se s njom igram odlično, sve nove naslove (SP), naravno nije FullHD ali postavke su večinom na high bez AA, MSAA i ostalih fora. Igram se 25 god. bez prestanka po par sati na dnevnoj bazi i onda mi dođe čovjek i kaže da je to nemoguče. Nebavim se tolko bottleneck-om, clockanjem..više igram.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice