Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.964.809
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Peykovac kaže...

Imam jednu hd 7850 u svom pc-u. Dali mi se isplati uzet još jedna hd 7850  pošto mi matićna podržava crossfire. Treba mi za gaming. Za više informacija pogledajte pod moj pc.

trebalo bi ti novo napajanje a bogami i novi procesor jer i s i7 860@4Ghz su mi bile u poprilicnom bootlenecku...ali ak mozes probati (posuditi od nekoga drugu) pa vidi iz prve ruke...LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
odjavljen
Dvije 7850 su otprilike ko 7970 tako da nema šanse da ti proc pokrene te grafe.
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Jutro svima. Koliko realno vrijedi moja graficka kartica (nema garancije) http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3693#ov

I kolika je otprilike cijena za polovnu MSi HD7870 TwinFroz III. Nema garancije.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
tvoja kartica realno vrijedi max 900kn a polovna 7870 oko 1500-1600max
14 godina

Previše je za polovnu HD 7870 1600 kn !!! Pa nova košta oko 1700 kn pa i manje. 1400 kn je max za polovnu HD 7870. 

13 godina
itomic009 kaže...

Previše je za polovnu HD 7870 1600 kn !!! Pa nova košta oko 1700 kn pa i manje. 1400 kn je max za polovnu HD 7870. 

i manje ako nema garancije...iako mi ni jasno kako msi 7870 moze biti bez garancije :S

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
13 godina
protjeran
ali on je pitao za tf model koji su papreni! a garanciju sam zanemario onda 100kn nize:)
17 godina

gledam u linksu uzet graficku karticu jer je mojoj ventilator krepa. kartica radi ok samo se pregrijava. podmazao sam ga i radio je ok jucer ali danas opet ne vrti kako bi triba tako da vrijeme je za novu.

i sad ovako stoje stvari: ova mi se cini ok do 1000 kn, tj. skoro pa ista kao moja samo 7xxx generacija

medutim sta me buni. kartica tipa ova isto ima 1 giga rama ddr5 ali je jeftinija za 100 kn.

pa u cemu je razlika izmedu 7770 i 7750? nije valjda da je ova skuplja zbog toga jer ima veci broj {#}

It's not who u are, it's who u know.
14 godina

HD 7750 je slabija serija, kupi HD 7770. Veći broj je oznaka za jaču grafu, a ne da je to samo broja radi.

17 godina
itomic009 kaže...

HD 7750 je slabija serija, kupi HD 7770. Veći broj je oznaka za jaču grafu, a ne da je to samo broja radi.

bez obzira na specifikacije koje su skoro pa identicne?

14 godina

SKORO, u praksi je HD 7770 jača oko 20% ako se dobro sjećam. Skoro su identične i psecifikacije Red Bull-a i Williamsa pa znamo koji je nedvojbeno brži {#}.

15 godina
Obi Wan kaže...

gledam u linksu uzet graficku karticu jer je mojoj ventilator krepa. kartica radi ok samo se pregrijava. podmazao sam ga i radio je ok jucer ali danas opet ne vrti kako bi triba tako da vrijeme je za novu.

i sad ovako stoje stvari: ova mi se cini ok do 1000 kn, tj. skoro pa ista kao moja samo 7xxx generacija

medutim sta me buni. kartica tipa ova isto ima 1 giga rama ddr5 ali je jeftinija za 100 kn.

pa u cemu je razlika izmedu 7770 i 7750? nije valjda da je ova skuplja zbog toga jer ima veci broj {#}

Imas sad na Vikend akciji u Linksu XFX HD7770 1GB GDDR5 DD za 949 KN , ako vec kupujes tamo !

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...
Obi Wan kaže...

Imas sad na Vikend akciji u Linksu XFX HD7770 1GB GDDR5 DD za 949 KN , ako vec kupujes tamo !

ajme bas ti hvala, taman si mi ko narucen dosa da mi javis tu vijest

edit: cini se da ova kartica triba 2 6 pin connectora, a ja iman jedan. citam na netu da moguce kupit jedan komad koji uzima 2 4 pin i pretvara ga na 6 pin. sad me interesira jel se to spaja na isti kabel, jer iman jedan na kojm su takva 3 connectora?

edit2: buduci da je moje napajanje ima 600w (500w iskoristivo) da li ce napajanje izdrzat? (nista ovo, minimum je 450 a ne 600)

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 17:35 (Obi Wan).
17 godina

Ček polako:

1. Ne postoji HD 7770 s 2 6-pin pci-e power konektora.

2. Za pristojan gaming komp s jednom grafičkom dovoljno je iole kvalitetno 400W napajanje. 500W ako je nabrijan komp i maksimalno clockan, a 550W i više ako koristiš više grafičkih...

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
191x7 kaže...

Ček polako:

1. Ne postoji HD 7770 s 2 6-pin pci-e power konektora.

2. Za pristojan gaming komp s jednom grafičkom dovoljno je iole kvalitetno 400W napajanje. 500W ako je nabrijan komp i maksimalno clockan, a 550W i više ako koristiš više grafičkih...

da, da, nasao sam ja specifikacije kartice na netu, samo me je zena u links zbunila kad je rekla da tribam imat 2 6 pin connectora. uglavnom hvala na komentaru, samo mi je trebala potvrda od nekog drugog.

13 godina

A zašto jednostavno ne promijeniš ventilator na svojoj? 7770 je nešto jača, ali nema previše smisla davat 800 i više kuna ako već imaš sličnu karticu koja radi

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Ja bih isto promijeno vent na kartici a ne davao 800 za karticu malo jace perfomanse, druga stvar je ako zeliš nešto jače ali davati toliko para samo zbog ventilatora. Imaš accelero twin turbo ili ako nađeš accelero xtreme negdje polovan i namontiraš i ostaju ti novci za nešto drugo. Hladnjaci su oko 300-400kn novi a rabljeni se mogu naći po 200-250kn

http://www.njuskalo.hr/procesori/accelero-s1-v-2-oglas-7899549

i još neki vent namontiraš gore i to je to.

http://www.bug.hr/malioglasi/ac-accelero-s1-dva-ac-92mm/10895.aspx

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 19:16 (Patrick_cro).
17 godina
Patrick_cro kaže...

Ja bih isto promijeno vent na kartici a ne davao 800 za karticu malo jace perfomanse, druga stvar je ako zeliš nešto jače ali davati toliko para samo zbog ventilatora. Imaš accelero twin turbo ili ako nađeš accelero xtreme negdje polovan i namontiraš i ostaju ti novci za nešto drugo. Hladnjaci su oko 300-400kn novi a rabljeni se mogu naći po 200-250kn

pa ako se moze uzet ventilator ja bih rado kupio njega. samo je pitanje di ga mogu uzet, a i ako ga uzemn hoce li odgovarat. 

i prije bih uzeo original nego rabljeni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 19:17 (Obi Wan).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jos nesto. kad bih minja ventilator da li triba stavljat termalnu pastu i slicno?

da se razumi nisam nesto strucan po tom pitanju. znan skinit ventilator a ovo ostalo je po principu google.com 

17 godina

Imaš upute koje dobiš sa coolerom i pastu dobiš s coolerom

14 godina

Ako mjenjaš samo vent onda ti ne treba pasta, nego samo zašarafiš na mjesto staroga i ukopčaš pinove di treba. Ako mjenjaš cijeli hladnjak, onda očistiš staru pastu i naneseš novu koja bi trebala biti u paketu s hladnjakom ako je nov.

17 godina
Patrick_cro kaže...

Imaš upute koje dobiš sa coolerom i pastu dobiš s coolerom

gledam u linksa je 319 kn. sad to mi se vise isplati.

ako nije komplicirano za instalirat zasto ne

17 godina

Nije komplicirana ugradnja, a i upute su jako detaljne tako da ne možeš fulati a uvijek ti može taj hladnjak koristiti za buduće nadogradnje.

17 godina
dax-lax kaže...

Ako mjenjaš samo vent onda ti ne treba pasta, nego samo zašarafiš na mjesto staroga i ukopčaš pinove di treba. Ako mjenjaš cijeli hladnjak, onda očistiš staru pastu i naneseš novu koja bi trebala biti u paketu s hladnjakom ako je nov.

meni je crka ventilator. 

nikad to nisam radija, pa jedno glupo pitanje. zar taj cili hladnjak sa ventilatorima nije prevelik da bi sta na karticu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 19:32 (Obi Wan).
14 godina

Pa moraš gledati da kupiš striktno onaj koji ima kompatibilnost s karticom na koju ga se ugrađuje. Najjeftinija ti je solucija da nađeš neki ventilator i zamjeniš stari, ali cijeli hladnjak novi ti bi mogao koristiti i u budučnosti, kao što je neki kolega prije mene spomenuo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Obi Wan kaže...

meni je crka ventilator. 

nikad to nisam radija, pa jedno glupo pitanje. zar taj cili hladnjak sa ventilatorima nije prevelik da bi sta na karticu?

Ako piše da je kompatibilan onda nebi trebao imati problema, naravno ako je u pitanju ta kartica koju imaš pod Moj PC

17 godina

vidit cu.

stvar je ovaka.

ovoj grafickoj je istekla garancija. dakle sad ako uzmen 300 kuna hladnjak i ona crkne (a to ce se desit ko da sad gledan) onda znaci da moram dat najmanje iljadu kuna.

ovako kupim ovu koja je 950 sad na akciji, iman dvi godine garanciju i zaboli me. ovaj hladnjak eventualno kupit ako budem prodava karticu.

15 godina

Puno je 300kn za takav hladnjak na takvu karticu , steta sto nema L2 Plus-a koji se znao naci po 120kn i bio bi taman za takvu karticu !

Music As A Weapon !!
17 godina

Mislim da možeš relativno jeftino kupiti hladnjak s neke takve ili slične polovne neispravne grafičke, za 50-100-150 Kn.

U tom slučaju nema potrebe da mijenjaš grafičku.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice