Zato jer se odlicno OC-a ! Grafe su podjednake , pa uzmi onu koju vise preferiras !
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.618
- |
- čitano: 6.833.849
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
HD7870 vs GTX660 (non Ti)
sto se vise isplati od ove dvije grafe (ostatak kompa bi bio 8gb 1600mhz, i5 ivy bridge, H77 chipset)?
trenutno imam HD3870 i znam da je ATI u banani sto se tice drivera (cim je izasla 4xxx serija, 3xxx je nakon 2mj zaboravljena) i podrske u igrama (ugl vecina igara ima nvidia logo na startu + odredjene big budget igre dolaze sa physx/FXAA/TXAA koji ati ne moze prozvakat). Open-CL i ostale ficire koje ATI pokusava progurati nikako da se implementiraju u neke znacajne igre.
svaki review koji sam vidio ove 2 kartice, GTX660 je neznatno jaca
ima li ista sto ide na ruku ATIu? sjecam se da je glavni argument prije 5g i vise bio da ATI graficke imaju bolju kvalitetu slike (i onda se svi grohotom nasmijase..)
da li je bolje sto se tice teselacije? AA? OCa (iako mi OC nije nesto, tj ne znam koliko je pametno odmah u startu OCat graficku i drzat je tako narednih 5g)
sto se tice cijene obje graficke su tu negdje i to nije faktor
HD 7870 je dosta napredovala sa zadnjim driverima a svejedno je jača grafa od GTX 660. Kad se gurnu grafičke postavke do kraja ( AA i ostalo ) onda GTX 660 pada iza HD 7870, pa čak i GTX 660 Ti pada na HD 7870 razinu. HD 7870 ima sigurnih 20 do 25% overclock potencijala za koje netrebaš biti neki znalac, dok GTX 660 ima 10-ak % OC potencijala.
mali update urađen... kad uhvatim vremena idu nove serije grafičkih i jos ponešto. ;)
Za par dana mi dolazi novi monitor (1920x1080) Imam HD 7870 2GB GDDR5(Dual Fan) ....Ove dane sam igrao na starome monitoru (1280 x 1024)....Zanima me kada kupim ovaj novi monitor (1920x1080) dali ce se ova graficka bolje iskazati....Sad kada igram na starome (1280 x 1024) mislim da nemože iskoristiti svu snagu dali je to istina...I koje su prednosti preci na novi monitor
Hvala
Gotovo sigurno ces dobit manje FPS-a.Prednosti su naravno bolja i veća slika,a nedostatci manje FPS-a itd.
Na većim rezolucijama je najbolje imat CrossFire,pa ako planiraš nadograditi grafu,samo dodaj još jednu istu ;)
Ma kakvo nadogradivanje, 7870 vrti sve maxed out na 1920x1080. Iznimka su 2-3 kretenske igre.
Ma kakvo nadogradivanje, 7870 vrti sve maxed out na 1920x1080. Iznimka su 2-3 kretenske igre.
Pa da,ali sad kad dođu nove......CF te radeonke ce vrtit sve jos min. 2 godine
HD7750 !
zašto ne bih uzeo neku jeftiniju?
A onda uzmi npr. HD6670 GDDR3 od jeftinijih !
bok ekipa, planiram si uzet graficku karticu, da mogu tu i tamo nesto zaigrat, nemora gonit na max,
pa me zanima sta bi pasalo uz amd athlon ii x2 250. ne bih htio puno trosit, a moze i rabljena ?
Pozz ekipi..
Imam XFX-u 6870 1GB DDR5 staru cca godinu dana...
Zanima me recimo da ju želim zamijeniti sa kojom bi karticom osjetio neka poboljšanja u igrama( prvenstveno BF3),jer i ova moja to solidno odradjuje..
Ono,da utopim svoju ili da se mjenjam za neku bolju(ako naidjem na oglasima..), pa nadodam neku razumnu lovu..
Čist da znam koje su mi mogučnosti...
Proc mi je I5 2500k imam Samsungov P2770hd monitor..
Tnx na odgovorima..
Pozz ekipi..
Zanima me recimo da ju želim zamijeniti sa kojom bi karticom osjetio neka poboljšanja u igrama( prvenstveno BF3),jer i ova moja to solidno odradjuje..
Ono,da utopim svoju ili da se mjenjam za neku bolju(ako naidjem na oglasima..), pa nadodam neku razumnu lovu..
Tnx na odgovorima..
Ja isto imam takvu grafu ali ne planiram je mijenjati već (vjerojatno) iduće godine staviti još jednu u CF uz kupnju novog proca, matične i adekvatnog napajanja. Koliko sam čitao performanse ispadaju brutalne i miran si još koju godinu.
hvala ford, cini mi se da je to bas ono sto mi treba :)) je li znate jos koju otprilike ovako slicnu ako uleti nesto na njusci da uzmem
Dali može u CF HD 7870 + 7850
Da.
Preporuka grafe za 950 kn.
Da.
i onda radi kao dvije 7850, jesam li u pravu?
ako vec planira cf bolje da kupi jos jednu 7870 jer moze doci do raznih problema itd.
Pozz ekipi..
Tnx na odgovorima..
Ja isto imam takvu grafu ali ne planiram je mijenjati već (vjerojatno) iduće godine staviti još jednu u CF uz kupnju novog proca, matične i adekvatnog napajanja. Koliko sam čitao performanse ispadaju brutalne i miran si još koju godinu.
je miran si osim sto ces se patiti sa driverima, tj nedostatkom istih za CF i grafickama koja ce tada vec zaostajati za 2 generacije.
po meni ima vise smisla prodati 6870 i nadoplatiti za u tom trenutku aktualni mid-high end GPU koji ce bez problema upogoniti igre na high detaljima
imat ces jednu graficku za koju ce redovito izlaziti driveri, neces se morati patiti sa CF profilima i imat ces manje buke i topline u kucistu + tu ce graficku opet biti lakse prodati umjesto 2 graficke koje vec zaostaju 2-3 generacije..
Imam 2400 kuna +-100 i trebam graficku.preporucite mi nesto.ne pratim graficke vec sigurno godinu dvije pa bi molio pomoć.prednost ima nvidia li može i amd ako baš mora :D
trgovina je links.
baš gledam tu ali phantom.2800kn
koja atiamd joj parira?
trgovina je links.
koja atiamd joj parira?
ako trgovina bas mora biti links (valjda najskuplja trgovina u hr sto se tice racunalne opreme) onda imas 2 izbora u tom cijenovnom rangu:
http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gtx-660-gs-2gb-ddr5-dualdvi-hdmi-d-sub-hdtv&option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.920
i
http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-hd-7870-black-edition-1050m-2gb-ddr5-hdmi-dualdvi-2x-minidp-hdtv&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.857
i koju uzet.koja je bolja.trenutno imam gtx460 1gb
Pozz ekipi..
Tnx na odgovorima..
HD 7870 clockana 20% ( što može svaka ) ti je bolji i jači setup od HD 6870 CF u svim aspektima. HD 7870 košta već od 1800 kn.
trgovina je links.
koja atiamd joj parira?
Ja bih na tvom mjestu uzeo XFX HD7950 3GB Dual Fan u Portiu ! Dostava besplatna iznad 1000 KN !!
Pozz ekipi..
Tnx na odgovorima..
HD 7870 clockana 20% ( što može svaka ) ti je bolji i jači setup od HD 6870 CF u svim aspektima. HD 7870 košta već od 1800 kn.
Hvala na odgovoru...
Znači to mi je činiti.....moram svoju na bubanj staviti i uzeti 7870...
e sad samo još jedno pitanjce..koliko cca vrijedi moja kartica...??
Hvala i Miceku na odgovoru ,al mi ta kombinejšn ,ni baš prihvatljiva...
i koju uzet.koja je bolja.trenutno imam gtx460 1gb
obje kartice su tu negdje po performansama (razlika od 5-10 frejmova zavisno o igri)
odaberi marku koju preferiras
eto ja se isto dvoumio izmedju te 2 kartice i odlucio se za 7870 (sapphire 7870 ghz OC edition) jer se navodno bolje OCa od nvidije i po performansama sije gtx660ti
a koliko vidim po svim stranim forumima, svi savjetuju 7870 naspram gtx660
Oko 900 kn, u najboljem slučaju 1000 kn možeš dobit za HD 6870. To je objektivna procjena, ti probaj izvući maximum.
Ja bih na tvom mjestu uzeo XFX HD7950 3GB Dual Fan u Portiu ! Dostava besplatna iznad 1000 KN !!
pogledat ću malo usporedbe.a kakve sam sreće riknut će.šta onda? kakave je procedura?
Posto je to Linksov webshop , mislim da to saljes Linksu ! Evo ti Portio tema pa malo proleti !
Ili jos bolje , uzmi Gigabyte HD7950 3GB WindForce 3X !