ne glupiram se,nema su tu sta dopriinosit nego se sve zna i sve sto ste imali ste rekli...jedna 550ti ne moze parirat 6950 i gotovo,rijesena stvar,covjek je mozda nesto htio drugo rec ali se krivo izrazio i to je to...
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.836
- |
- čitano: 6.917.529
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne glupiram se,nema su tu sta dopriinosit nego se sve zna...jedna 550ti ne moze s bilo kojim procesorom parirat 6950 i gotovo,rijesena stvar,covjek je mozda nesto htio drugo rec ali se krivo izrazio i to je to...
Ti uopce ne razumijes o cemu se ovdje govori.
Ti uopce ne razumijes o cemu se ovdje govori.
O botlonecku procesora koji ne moze iskoristit niti 6950 niti 550 ti pa je fps u ovom slucaju u bf3 isti i svejedno je koju god karticu imao...Ovdje su na kraju ispale dvije rasprave jer je doslo do nesporazuma...Ako ti imas sta drugo za rec izjasni se slobodno kad se vec toliko otislo u ot...
Dosta prepiranja. Vratite se na civiliziranu raspravu!
Micek je dao SS-ove iz Singleplayera.
Evo, ekskluzivno za tebe sam se išao sramotit na MP :)
Osjeti se razlika u glatkoći i FPS-u između SP i MP sa uključenim 2xAA.
Tek sa isključenim AA (sve ostalo na ultra) je bio vidljiv porast FPS-a za 10-tak frameova. Tada je bilo ugodno igrati, inače je trzalo.
Evo mapa sa 62/64 igrača, s time da su prve 3 slike sa uključenim 2xAA a 4. slika sa isključenim AA.
pokusaj u adm-u, links je malo skuplji ali ima bolju podrsku kupcima i to, ako nisi u zg
Micek je dao SS-ove iz Singleplayera.
Evo, ekskluzivno za tebe sam se išao sramotit na MP :)
Osjeti se razlika u glatkoći i FPS-u između SP i MP sa uključenim 2xAA.
Tek sa isključenim AA (sve ostalo na ultra) je bio vidljiv porast FPS-a za 10-tak frameova. Tada je bilo ugodno igrati, inače je trzalo.
Evo mapa sa 62/64 igrača, s time da su prve 3 slike sa uključenim 2xAA a 4. slika sa isključenim AA.
to je primjer bottlenecka, jer za bf3 64 igraca stvarno treba dobar procesor, to nemoze bilo koji quad drzat bez problema
to je primjer bottlenecka, jer za bf3 64 igraca stvarno treba dobar procesor, to nemoze bilo koji quad drzat bez problema
Nije to primjer uskog grla nego HD6870 nemoze drzati BF3 na ultra i 2XAA kada se radi o 1920*1080P, ne bude igrivo.
Točno, njega recimo grafička koči jer je nejaka za Ultra i 1080p. Da malo popusti detalje i isključi vsync lako bi vidio da gpu usage teško dolazi do 100%.
Aj Micek ako ti nije tlaka: upali msi afterburner, stavi da prati gpu usage in-game, malo spusti detalje u bf, isključi vsync i u MP-u prati kako ti se kreće gpu usage..
Točno, njega recimo grafička koči jer je nejaka za Ultra i 1080p. Da malo popusti detalje i isključi vsync lako bi vidio da gpu usage teško dolazi do 100%.
Aj Micek ako ti nije tlaka: upali msi afterburner, stavi da prati gpu usage in-game, malo spusti detalje u bf, isključi vsync i u MP-u prati kako ti se kreće gpu usage..
Smanjenjem postavki ce se povecati FPS pa treba vidjeti da li CPU moze pratiti FPS 60+, s tim da Vsync bude OFF.To bi bilo dobro uraditi.
Smanjenjem postavki ce se povecati FPS pa treba vidjeti da li CPU moze pratiti FPS 60+, s tim da Vsync bude OFF.To bi bilo dobro uraditi.
ja na low dobijam 50konstantno, ali je problem sto je tada gpu usage 60% pa povisim detalje na high pa je gpu usage 80%, i imam 40+fps najcesce, super igrivo, smao bi mi dobro dolo mali oc proca
Zato jer ti je CPU usko grlo, clockni ga na 3.4GHZ barem i preporoditi ce ti se PC.
Unaprijed hvala!
Ak mozes pridodati 90 kn uzmi ovu http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-pcie-ati-radeon-hd6870-1gb-gddr5-hdmi-dvi-mdp/40111 ali da sam na tvom mijestu malo bi priceko i uzeo http://www.protis.hr/products/details/xfx-core-radeon-hd7850-860m-2gb-ddr5-2xmdp-hdmi-2xdvi/60794
Pozdrav ekipa! Pratim ovaj forum neko vrijeme, i stvarno je super. Imam neka pitanja uz temu, pa sam se registrirao. Uglavnom; htio bi promjeniti grafu u skoro vrime. potrosio bi oko 1500kn, mozda malo vise, ali max do 2k.
Dakle: hoce li proc biti dovoljno jak za grafe u tom cjenovnom rangu? Razmišljam o nekoj 7850(preporucite mi najboljeg proizvodjaca) ili 7870. Sad ne znam jel pametnije uzet 7850 sa boljim coolerom ili "obicnu" 7870?
hvala
Mislim da je danas 7870 za 2100 najoptimalnija kupnja sa TF4 hladnjakom, od MSi-ja, čak ako se ne varam to je HAWK izvedba. Imaš i 36mj. garancije. Sve u svemu radije nju, nego za 200-300kn manje nekakvu 7850. Jedino, ako ideš proći jeftinije, pa još veći best buy tražiti, onda komotno možeš uzeti najjeftiniju moguću 7850, za cca. 1500kn 2gb model tako nešto. To je već 600kn ušteda.
Za manje od 1600 kn imaš Sapphire i XFX sa dobrim i tihim hladnjacima. Ispod 2000 kn također možeš naći i HD 7870 sa dobrim hlađenjem. Svi su oni slični kao jaje jajetu pa se orijentiraj po hladnjaku. Dobro bi ti došlo da ga clockneš koliko možeš pošto već imaš aftrmarket cooler i dobar si onda. 3.4 do 3.6Ghz možeš dostić sigurno.
Ako ne diram proc(nema otključan množitelj,pa ne znam overclockat), dakle prikladnija je 7850?
Evo i detaljnije analize MP BF3 na komponentama pod Moj PC (XFX 6870/Athlon II 640x4 3.0GHz/8 GB RAM).
V sync je isključena. Istovremeno pokrenuti programi: Corel Capture, Resource Monitor, MSI Afterburner, Origin i naravno BF3 standard Edition MP sa 60-64/64 igrača, mapa Caspian Border. Windows 7 Ultimate SP1 i Catalyst 12.8. BF3 je instaliran na HDD Samsung F3 a OS na SSD Vertex3 (ploča ima SATA2 ulaze).
SS-ovi su podjeljeni i analizirani u 4 skupine:
1. skupina (2. 3. i 4. slika) je sa 1920x1080, Ultra postavke, 2xAA i AApost na high. GPU i CPU usage je između 80 i 100%. FPS je izm. 20 i 40 frameova.
2. skupina (5. 6. 7. i 8. slika) je sa 1920x1080, Ultra postavke, AA off i AApost na high. GPU i CPU usage u prosjeku 90%. FPS u prosjeku 40 frameova.
3. skupina (9. 10. 11. i 12. slika) je sa 1920x1080, Ultra postavke, AA i AApost su isključeni. GPU usage 80-90%, CPU usage 85-95%. FPS 40-45 frameova.
4. skupina (13. 14. 15. i 16. slika) je sa 1680x1050, Ultra postavke, AA i AApost off. 70-90%, CPU usage 80-90%. FPS 40-60 frameova.
Je li CPU usage tako visok i na drugim mapama, ili samo na toj najzahtjevnijoj?
Je li CPU usage tako visok i na drugim mapama, ili samo na toj najzahtjevnijoj?
Baš sam išao provjeriti na prazan server, mapa Tehran Highway. Full HD, ultra postavke sa ugašenim AA: GPU usage 100%, Cpu usage: 70-80%. Ide glatko, oko 50 FPS-a.
Sa vise igraca bi to islo i na 100%, i CPU i GPU.Dakle taj AII X4 nije usko grlo za HD6870, sumnjam da bi bio i za HD6950.
Nakon 560ti naručil sam si danas Sapphire 7850 2GB za 1600kn...Nadam se da me nebude razočarala :D
Slike u ponedjeljak :D
koja je jaca kartica http://www.hgshop.hr/shop.aspx?q=ATI%20Radeon%20HD7870%20OC&pid=71598 ili MSI 7870 HAWK uzeo bih MSi ali je nema nigdje za kupiti...Znaci zanima me razlika
koja je jaca kartica http://www.hgshop.hr/shop.aspx?q=ATI%20Radeon%20HD7870%20OC&pid=71598 ili MSI 7870 HAWK uzeo bih MSi ali je nema nigdje za kupiti...Znaci zanima me razlika
HAWK je bolja, imaš je u ADM-u.
Koliko je posto jaca
Sa vise igraca bi to islo i na 100%, i CPU i GPU.Dakle taj AII X4 nije usko grlo za HD6870, sumnjam da bi bio i za HD6950.
Kako kad mu ni sad GPU usage ne može držati na 100%?
CPU usage treba zanemariti, tj. ako je vsync isključen a GPU usage nije 100% znači da nešto bottlenecka, a to je u ovom slučaju najvjerojatnije CPU.
Kako kad mu ni sad GPU usage ne može držati na 100%?
CPU usage treba zanemariti, tj. ako je vsync isključen a GPU usage nije 100% znači da nešto bottlenecka, a to je u ovom slučaju najvjerojatnije CPU.
Pricam o slici sa praznoga servera, gdje CPU gura GPU na 100%, na mapi sa vise igraca GPU nije konstantno na 100% ali je dobro kartica zakucana.
Može preporuka grafe do 1000kuna može i koja kuna više, procesor: athlon ii x3. napajanje 430w, asrock 970 extreme3 matična. hvala